Zorg jij als sportmaatje voor die glimlach?

Plaats:
Eindhoven
Categorie:
Gezelschap, Sporten, Maatjes & buddy's
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

Zorg jij als sportmaatje voor die glimlach?

Sport en bewegen, het is goed voor je lijf, je geest en je sociale contacten!

Heb jij een passende sport gevonden? Fijn! Helaas is dat voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Wil jij hen graag helpen? Heb je een positieve en enthousiaste houding? Wordt dan sportmaatje bij Eindhoven Sport!

Wie zijn wij?
Eindhoven Sport is onderdeel van de gemeente Eindhoven en aangesloten bij Uniek Sporten Zuid Brabant. Eindhoven Sport zet zich in om zoveel mogelijk Eindhovenaren (met een beperking) in beweging te brengen. Daarom zijn wij op zoek naar sportmaatjes!

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar twee soorten sportmaatjes;
Enerzijds het sportmaatje dat het leuk vindt om samen met iemand, voor een langere periode, te gaan sporten. Wij kijken naar een goede match. Houden jullie allebei van voetbal? Dansen? Of fitness? Dan zien wij een match! Wist je dat dit een win-win situaties is? Je ondersteunt de ander tijdens het sporten of bewegen en je komt samen in beweging!

Anderzijds zoeken we een sportmaatje dat de eerste 2 a 3 keer met iemand mee wil naar een sportaanbieder. Je helpt de sporter de drempel over, zodat diegene zijn/haar plekje bij de sportaanbieder vindt. Hij/zij kan daarna lekker zelf aan de slag! Het kost jouw weinig tijd en door jouw hulp komt een ander in beweging.

Wat bieden wij jou?
Naast dat je als sportmaatje iemand helpt, krijg ook de kans om jezelf te ontwikkelen. Je kunt namelijk een gratis training volgen die jou leert omgaan met mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of autisme. Dit houdt in dat je tijdens twee bijeenkomsten een stuk wijzer wordt en je sporter super goed kunt begeleiden! Daarnaast kun je altijd terecht bij Eindhoven Sport met al je vragen.

Jij wilt sportmaatje worden! Hoe nu verder?
Neem contact op met Eindhoven Sport via een bericht. Stuur je
motivatiebrief en telefoonnummer mee en wij nemen telefonisch contact met je op!

Wanneer je sportmaatje wilt worden vragen we je een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan te vragen. Hier zitten voor jouw geen kosten aan verbonden!

Wij zorgen altijd voor maatwerk. Dit wil zeggen dat er geen standaard aanpak is. We gaan op zoek naar een goede match tussen sporter en sportmaatje!

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Sanne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op PSVvoorelkaar
Laat Sanne weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Eindhoven Sport
Geplaatst door:
Profielfoto van Sanne
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sanne
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Sanne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op PSVvoorelkaar
Beschikbaarheid:
soms