Inge fietst graag, ga jij mee?

Inge fietst graag, ga jij mee?

Plaats:
Huizen
Categorie:
Gezelschap, Erop uit
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Inge (69 jr) woont sinds 1 jaar in Huizen. Inge houdt van fietsen in de omgeving, maar is niet verkeerszeker meer. We zoeken voor haar een vrouw die met haar mee fietst.
Inge is een gezellig vrouw en vindt het leuk om over van alles te praten. Ze loopt moeilijk door een heupoperatie, maar fietsen gaat prima en vindt ze heerlijk. Inge rijdt op een driewielerfiets en dat fietsen doet haar goed, want ze heeft diabetes en overgewicht.
Inge heeft in het verleden veel meegemaakt en bij spanning kan ze emotioneel of boos worden. Maakt u haar blij met lekker fietsen in de buitenlucht???

Wij zijn blij dat vanaf 15 juli vrijwilligers weer welkom zijn volgens de afgesproken richtlijnen van het RIVM en de VGN. Vrijwilligersactiviteiten kunnen doorgaan als de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Voor meer info kunt u contact met ons opnemen.
Sherpa ondersteunt mensen met een beperking op het gebied van wonen, dagbesteding, vrijetijdsbesteding, (medische) zorg, kortdurende opvang en ondersteuning thuis.
Veel cliënten van Sherpa zijn niet in staat zelfstandig naar de film te gaan, te gaan winkelen, een eindje te wandelen of te fietsen. Voor al deze activiteiten zijn vrijwilligers onmisbaar. Wij zoeken altijd mensen die één keer per week, één keer per maand of een paar keer per jaar met een cliënt een paar uurtjes erop uit willen gaan. Maar als u iemand wil helpen met zijn hobby, met educatie, in de tuin of in de keuken of als begeleiding bij een evenement, dan maakt u ook mensen blij. Onze cliënten wonen in Bussum, Baarn, Hilversum, Eemnes en Huizen. Een aantal clienten woont op woonwijk Eemeroord in Baarn, maar we hebben dus ook woonhuizen met meerdere bewoners in de de omgeving. Een aantal clienten woont zelfstandig en krijgt van Sherpa ambulante begeleiding thuis of in de buurt.
Nu moeten we rekening houden met corona en 1,5 meter afstand houden. Dus is het niet mogelijk om iemand in een rolstoel te duwen of op de duofiets te rijden met een client. Maar wilt u samen met iemand die zelfstandig kan bewegen een stukje wandelen, fietsen of ergens een kopje koffie-om-mee-te-nemen halen en buiten opdrinken, dan kan dat natuurlijk wel. Daar maakt u de clienten heel erg blij mee, zeker nu. Neem even contact met ons op als u wat voor ons kunt betekenen.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden:
Vrijwilligers zijn onmisbaar. Dat beseffen we heel goed. Daarom wil Sherpa op haar beurt goed voor de vrijwilliger zorgen. Er vindt een kennismaking plaats waarbij u kijkt of deze vrijwilligersvacature bij u past. Mocht u besluiten om ons hierbij te willen assisteren dan werkt u samen met een enthousiast team van begeleiders.

U zult gevraagd worden om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Iedere vrijwilliger is verzekerd tijdens de uitvoering van de werkzaamheden en u ontvangt natuurlijk een vergoeding voor uw reiskosten.
1 keer per twee jaar wordt een feestavond voor vrijwilligers georganiseerd. Natuurlijk ontvangt u een kerstpakket en 2 keer per jaar het Sherpa magazine. U werkt in een boeiende sector, die midden in de samenleving staat!

Over Sherpa:
Ieder mens heeft recht op een prettig leven. Een eigen woon- en werkplek waar je je thuis voelt. Vooruitzichten op een leuke, zinvolle dag. Een dag waarop je anderen ontmoet. Zelf inhoud en vorm geven aan je leven. Natuurlijk is dat niet anders als je een beperking hebt. Daarom ondersteunt Sherpa mensen met een beperking.

Met ongeveer 1500 medewerkers en 570 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan zo'n 1400 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een team van deskundigen biedt de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Zij stellen het unieke in ieder mens centraal en werken professioneel, betrokken en in samenspraak met de cliënt en diens omgeving.

Sherpa is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met de cliënten leuke dingen te ondernemen. Hoe vaak u afspreekt ligt aan u. Sommigen vinden het prettig om wekelijks samen naar de plaatselijke markt te gaan, een ander spreekt liever maandelijks af. De medewerkers van Maatschappelijke Inzet luisteren naar uw wensen, hobby's en interesses en leggen die naast de vragen van de cliënten. Zo wordt er altijd gezocht naar de perfecte match!

Hartelijke groet,
Vrijwilligerscoördinatoren Olga & Amber

  • De hulpvraag van Amber is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Huizenvoorelkaar
  • Amber is eerder via deze website geholpen
  • Amber heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Amber weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Sherpa
Geplaatst door:
Profielfoto van Amber
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Amber
  • De hulpvraag van Amber is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Huizenvoorelkaar
  • Amber is eerder via deze website geholpen
  • Amber heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Amber namens Sherpa

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Maatje worden bij Sherpa? Hilversum, Huizen Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
  Rob (73 jr) wil graag met u er op uit. Gooise Meren, Huizen Erop uit
  Christine zoekt een maatje voor uitstapjes Huizen Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
  Heb jij verstand van auto theorie? Hilversum, Huizen Vervoer, Huiswerkbegeleiding, Taal & lezen
  Khokon (48 jaar) zoekt een kookmaatje Huizen Maaltijden & koken
  Hans uit Bussum zoekt maatje Gooise Meren, Huizen Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  David zoekt een maatje Baarn, Huizen Activiteitenbegeleiding
  Annuska wil graag met iemand de stad in Gooise Meren, Huizen Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
  Brian zoekt een hardloopmaatje Huizen Sporten
  Ronnie zoekt iemand met een klusschuurtje Hilversum, Huizen Activiteitenbegeleiding
Vorige 1 2 3