csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wij zoeken vrijwilligers voor kringloopwinkel

De st. Rommelmarkt Haren is een inbrengwinkel voor goederen die tweede kans verdienen. Iedereen kan zijn overbodige spullen bij ons inleveren en die worden dan weer verkocht. De opbrengst gaat naar kleinschalige projecten in derde wereldlanden. Om deze spullen te sorteren en in de winkel te verkopen zoeken we vrijwilligers. De hele organisatie draait op vrijwilligers. Wij vragen interesse in de kringloop van goederen en het zou heel mooi zijn als je kennis meebrengt van (een deel) van onze spullen om de pareltjes er uit te zeven. Er komen zeer regelmatig projectaanvragen binnen. Deze moeten behandeld worden. 1 keer per jaar wordt een keuze gemaakt a.d.h.v. een aantal criteria uit de binnengekomen projecten welke door de vrijwilligers wordt bekrachtigd. Uiteindelijk kunnen een groot aantal organisaties steunen met een bedrag. Vrijwilligers spreken Nederlands.

Lees meer

structureel

Groningen

Techniek & reparatie
Klussen binnen
In een winkel

Beschrijving

De st. Rommelmarkt Haren is een inbrengwinkel voor goederen die tweede kans verdienen. Iedereen kan zijn overbodige spullen bij ons inleveren en die worden dan weer verkocht. De opbrengst gaat naar kleinschalige projecten in derde wereldlanden. Om deze spullen te sorteren en in de winkel te verkopen zoeken we vrijwilligers. De hele organisatie draait op vrijwilligers. Wij vragen interesse in de kringloop van goederen en het zou heel mooi zijn als je kennis meebrengt van (een deel) van onze spullen om de pareltjes er uit te zeven.
Er komen zeer regelmatig projectaanvragen binnen. Deze moeten behandeld worden. 1 keer per jaar wordt een keuze gemaakt a.d.h.v. een aantal criteria uit de binnengekomen projecten welke door de vrijwilligers wordt bekrachtigd. Uiteindelijk kunnen een groot aantal organisaties steunen met een bedrag. Vrijwilligers spreken Nederlands.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Groningen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn

Categorie

Techniek & reparatie
Klussen binnen
In een winkel
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Groningen

Metgezel voor een gezellige dinsdagmiddag

Humanitas Groningen Stad

Opgewekte en positieve man heeft de ziekte van Parkinson en kan niet alleen zijn vanwege valgevaar. Hij zou graag wekelijks iemand op bezoek hebben op de dinsdagmiddag voor gezelschap en zodat zijn vrouw dan naar koorrepetities kan. Vanwege de ziekte van haar man heeft mevrouw dit een paar jaar niet meer gedaan, en ze zou er heel graag weer mee beginnen: even iets voor zichzelf waar ze energie uit kan halen om de zorgtaken aan te kunnen. Het gaat om de dinsdagmiddag vanaf september tussen 13.45 en 16.30 uur. Ze zien beiden uit naar jouw komst!

Structureel
Groningen, Eemsdelta, Oldambt, Midden-Groningen, Assen, Westerkwartier, Stadskanaal, Emmen, Midden-Drenthe, Het Hogeland

Zet je luistertalent in voor een ander

De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op www.deluisterlijn.nl/vrijwilliger

Structureel
Groningen

Voorlezen bij kinderen (basisschoolleeftijd)

Humanitas Groningen Stad

Heb je affiniteit met taal en lezen en wil je kinderen helpen met hun taalontwikkeling? Maak dan eens per week een uurtje vrij om kinderen te helpen met lezen. Het draait tijdens het uurtje echt om (taal-)plezier. Wat doe je in het uurtje? Je leest voor of leest samen en praat na over het verhaal. Verder praat je met het kind over wat het interesseert en beleeft. Zo vergroot je de woordenschat van het kind en de kennis van de wereld. Dit uurtje maakt een wereld van verschil in de taalontwikkeling en de kansen van een kind! We houden rekening met tijd en dag en locatie van je voorkeur. En ondersteunen je met een introductietraining, persoonlijke begeleiding en een uitgebreid assortiment boeken en spelletjes. Wil je meer weten? Neem contact op met Gerda [email protected] o.v.v. interesse als voorleesvrijwilliger

Structureel
Groningen

Word wandelmaatje van Johan!

Humanitas Groningen Stad

Johan is een 59-jarige man die veel heeft meegemaakt, maar ondanks alles een vriendelijk en oprecht gezelschap biedt. Hij is op zoek naar een betrokken vrijwilliger, bij voorkeur een man, om samen lange wandelingen te maken en gezellige gesprekken te voeren. Houd je van kaartspellen en voetbal kijken? Dan heb je zeker een klik met Johan! Help hem uit zijn isolement en maak een verschil in zijn leven. Leeftijd maakt niet uit, iedereen is welkom!

Structureel
Groningen

Kansengelijkheid in Praktijkonderwijs (KIPO)

Solidair Groningen & Drenthe

Kansengelijkheid in Praktijkonderwijs (KIPO) is een maatjesproject waarin studenten worden gekoppeld aan twee leerlingen die naar Praktijkschool De Bolster gaan. Het praktijkonderwijs is er voor leerlingen (12-18 jaar) die moeite hebben met het leren op de traditionele manier en zij leren het beste in de praktijk. Het doel van het maatjesproject is om de leerlingen bekender te maken met de samenleving en dan met name op het gebied van sport, cultuur, ontspanning, bijbaantjes en hobby’s. De studenten spreken met beide leerlingen één keer per week af. De eerste periode zullen deze afspraken op school plaatsvinden met begeleiding. Na een paar afspraken bepalen stagiaire en leerling zelf wanneer ze afspreken. Tot en met september vinden de intakegesprekken plaats, op een nog nader overeen te komen tijdstip, in overleg met de potentiële stagiair. Begin oktober is er een training voor de stagiaires, op een nog nader overeen te komen tijdstip, in overleg met de potentiële stagiairs. In de week erop is er een kennismakingsbijeenkomst, waarin de stagiaires hun maatjes leren kennen. Na de kennismakingsbijeenkomst spreken de stagiaires minimaal één keer per week met hun maatje af. De afspraak maken zij in overleg met hun maatje. Na iedere afspraak maken zij een verslag dat dienst als logboek voor de stage, input voor de intervisiemomenten, en controle van de activiteiten. De gemiddelde tijdsinvestering is vier uur per maatje per week. De stagiaires zullen daarom gekoppeld worden aan twee jongeren (wat dan neerkomt op acht uur per week). Hiervoor is al een jaarplanning gemaakt waarvan in overleg kan worden afgeweken. De maatjescontacten lopen tot en met eind juni. Er zullen minimaal 25 individuele contactmomenten plaatsvinden tussen de maatjes. Daarnaast zijn er trainingen, gezamenlijke intervisiebijeenkomsten, individuele feedbackgesprekken en groepsactiviteiten.

Project
Jongeren
Amsterdam, Groningen, Heerenveen, Deventer, 's-Gravenhage, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Delft

Online marketing and social media management

Stichting id Fix

Voor deze hulpvraag is goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. The id Fix Foundation runs an international project, called Freethinkers International. We build a worldwide community of freethinkers to share ideas and stories. And to empower freethinkers who are living in countries where their ideas can get them into trouble. Where possible we try to support thos who are less fortunate than most of us because they live in circumstances where they can not speak freely or be who they are. Atheists in religious countries or families, LGBTQI+ in orthodox circles or in countries where it is still forbidden. We run a platform to give these people a voice and connect them for social and moral support, and community building. In some cases, we run campaigns to raise awareness or get funding to help them. Are you skilled with maintaining websites, or any social media channel (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Reddit) and do you want to help to grow the community, let us know. Some only take 1 or 2 hours per week, in other tasks, you can put as much effort as you like. If you are interested in helping people in great need and working with people from all over the world, this could be interesting for you. Please google our website Freethinkers International, to get an idea of what we are doing and let us know if you want to become an active member of our worldwide community.

Structureel
Groningen

Wie helpt ons koor met AV-techniek?

Floor

Ben jij handig met audiovisuele techniek? Help ons koor uit de brand en luister gratis mee met ons concert! :-) Met ons vrouwenkoor Roxie geven wij op zaterdagavond 22 juni een concert in Haren (Groningen). Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar iemand die de audiovisuele techniek wil bedienen. Ben / ken jij iemand die dit leuk vindt? Concreet gaat het in elk geval om: o Het bedienen van een diaprojector + slideshow (via PowerPoint). o Het instarten van muziek via een laptop / boxen. o Het (helpen) aansluiten van een piano, gitaar en microfoons op versterkers. o Mogelijk ook het aan- en uitzetten van de videocamera die ons concert opneemt. Let op: het is belangrijk dat je beschikbaar bent op: o Donderdagavond 20 juni 18.00 - 22.00 uur (generale repetitie), én o Zaterdagavond 22 juni 18.00 - ± 23.00 uur (concert). Locatie: Vleugel F (onderdeel van De Biotoop), Kerklaan 30, 9751 NN Haren. Wij kunnen helaas geen financiële vergoeding aanbieden, maar je mag wel gratis meegenieten van ons optreden én een lekker drankje / hapje! Daarnaast krijg je natuurlijk alle eer voor jouw werk en onze eeuwige dank. :-) Kun je ons helpen? Dan hoor ik heel graag van je! Hartelijke groet, Floor

22-06-2024 en 1 meer