Vrijwilligen bij de speelotheek in Pijnacker?

Plaats:
Pijnacker (Pijnacker-Nootdorp)
Categorie:
Administratie, Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Vrijwilligen bij de speelotheek in Pijnacker?

Speelotheek Harlekino werkt volledig met vrijwilligers. We doen ons best om ook in deze coronatijden op een veilige manier te blijven draaien. Onze pool vaste vrijwilligers is eigenlijk te klein geworden. We zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Help jij ons uit de brand?

Het is superfijn dat een aantal leden ons in deze coronaperiode een (aantal) keer komt helpen bij het controleren van speelgoed. Maar daarmee komen we er niet meer. We moeten te vaak een beroep doen op dezelfde mensen. Daarom zijn we nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Alleen zo kan de speelotheek blijven bestaan.
Voor wie?
Iedereen die enthousiast is, kan vrijwilliger worden. Behalve nauwkeurigheid en belangstelling voor spel en speelgoed, is geen specifieke deskundigheid nodig. Bij het werk in de speelotheek mogen kinderen gewoon meekomen. Bovendien ontvangen vrijwilligers na een inwerkperiode van 3 maanden een gratis lidmaatschap.
Waar zijn we naar op zoek?
 Algemeen bestuurslid: Als algemeen bestuurslid zorg je dat de speelotheek blijft draaien en onderhoud je contacten met het bestuur van Bibliotheek Oostland. Het werk is divers en kost je ongeveer 1 uur per week. De tijd is zelf in te delen en overleg met je mede-bestuursleden is vaak in de avond.
 Speelgoed controle- en advies team: Als lid van het controleteam zorg je dat het ingeleverde speelgoed gecontroleerd wordt. Dit kost je ongeveer 2 uur per keer tijdens openingstijden van de bibliotheek, eens per 3 weken. We werken op basis van een rooster. Nu in de coronaperiode werken we op maandagavond, en zijn we op woensdag-en zaterdagochtend van 9-11 uur aanwezig.
 Speelgoedwerkgroep: Samen met anderen zorg je voor beheer, onderhoud, aanschaf en voorbereiden van het speelgoedbestand in de speelotheek. Vrijwilligers van de speelgoedwerkgroep komen twee keer per maand samen op een dinsdag of donderdagvond (ongeveer 2-2,5 uur).
Wil je vrijwilliger worden? Of wil je meer informatie? Stuur een bericht.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Annemiek is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Annemiek weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Aangesloten bij:
organisatie logo Speelotheek Harlekino
Geplaatst door:
Profielfoto van Annemiek
30% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Annemiek is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig