csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wil jij ouders laten zien wat ze goed doen?

Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms niet. Er bestaan geen opleidingen om een gezin draaiende te houden en kinderen op te voeden. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt het even niet. Het kan zijn dat er zorgen zijn over kinderen, partner, werk en wonen. Dit alles heeft invloed op de ouder en daarmee op de opvoeding, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen. Humanitas Home-Start Almere zoekt vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden en/of opgroeiende kinderen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor de ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor. Je denkt met ouders mee en samen zoek je naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van ouders weer. Hierdoor zijn zij na verloop van tijd in staat om het gezinsleven zelf weer op te pakken. Kijk voor meer informatie op: [website verborgen]

Lees meer

structureel

Almere

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms niet. Er bestaan geen opleidingen om een gezin draaiende te houden en kinderen op te voeden. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt het even niet. Het kan zijn dat er zorgen zijn over kinderen, partner, werk en wonen. Dit alles heeft invloed op de ouder en daarmee op de opvoeding, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen.

Humanitas Home-Start Almere zoekt vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden en/of opgroeiende kinderen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor de ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor. Je denkt met ouders mee en samen zoek je naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van ouders weer. Hierdoor zijn zij na verloop van tijd in staat om het gezinsleven zelf weer op te pakken.

Kijk voor meer informatie op: [website verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas Almere

Almere

Jongvolwassenen helpen bij geldzaken

Humanitas Almere

Vind jij het leuk om met geldzaken bezig te zijn en wil je jongvolwassenen helpen die de grip op hun financiën zijn verloren? Met jouw hulp kan een jonge mede-Almeerder orde op zaken stellen en voorkomen dat er schulden ontstaan. Je financiën op orde brengen en houden gaat niet vanzelf. Lang niet alle jongeren en jongvolwassenen krijgen van huis uit mee hoe je dit kunt doen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan is het fijn als er iemand over je schouder meekijkt en je helpt om weer grip op je geldzaken te krijgen. Iemand die geen oordeel heeft maar wel verstand van zaken. Dit project heet niet voor niets Get a Grip! Klik hier voor meer informatie over het project. Als vrijwilliger van Get a Grip geef je tips, bemoediging en ondersteuning, maar je wordt nooit deel van hun probleem. Je hoeft ook niet alles te weten over alle actuele financiële regelingen, dat leer je bij ons. Financieel inzicht en overzicht, het is belangrijk dat je dat hebt. Je krijgt een goeie training voordat je begint en je kunt altijd bij jouw coordinator terecht voor overleg, advies of een luisterend oor. Wie je bent •Je bent er goed in om geldzaken te ordenen en overzichtelijk te maken •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent een paar uur per week beschikbaar •Je zoekt leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk Wat je krijgt Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen of kijk op de website van Humanitas Almere.

Structureel
Almere

Gezellige maatjes gezocht!

Humanitas Almere

Maatjes voor kinderen en jongeren; die zoeken we. Moeilijk is het niet, leuk is het wel. Eens per week heb je contact met een kind of jongere, spreken jullie af om samen iets te ondernemen, heb je een luisterend oor en neem je de tijd om je te verdiepen in de dingen waar een kind of jongere tegenaan kan lopen. Jullie gaan gewoon samen op stap. Voor sommige kinderen en jongeren in Almere is het niet helemaal vanzelfsprekend dat zij opgroeien in omstandigheden waar ruimte, aandacht en tijd voor ze gemaakt kan worden om samen dingen te ondernemen of waar kinderen bijvoorbeeld op een (sport)club zitten. De kinderen groeien op in gezinnen waar van alles gebeurt rondom gezondheid, relaties, armoede en isolement. Getrainde vrijwilligers van Humanitas maken tijd en ruimte en geven aandacht waardoor kinderen een uitlaatklep hebben en zich gewaardeerd voelen. Het is geweldig om te zien wat oprechte aandacht betekent voor een kind. Om te merken dat een kind met jouw hulp weer sterker en blijer wordt. Jou na een tijdje niet meer nodig heeft. Je bent maatje voor een kind of jongere voor maximaal een jaar en de vaste Humanitas-begeleider is jullie contactpunt. Je staat nooit alleen! Je bent 3 a 4 uur per week of per twee weken beschikbaar voor een kind of jongere (4-24 jaar) die extra aandacht kan gebruiken. Samen overleg je wat jullie doen. Kiezen jullie voor knutselen, chillen, of ondernemen jullie iets sportiefs? Wie je bent •Je hebt ervaring/affiniteit met kinderen/jongeren die onder moeilijke omstandigheden opgroeien •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent minimaal een paar uur per week of per twee weken beschikbaar •Je zoekt leuk en zinvol of leerzaam vrijwilligerswerk of een stageplek Wat je krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers

Structureel
Jongeren
Almere

Make a Difference Today! Word pen- en wandelm

Humanitas Almere

Iedereen tussen de 16 en 30 jaar kan nu vrijwilliger worden bij Humanitas MDT! Op deze MDT-plek word je niet één maar twee keer gekoppeld. De eerste drie maanden word je gekoppeld aan een penmaatje, de tweede drie maanden word je gekoppeld aan een wandelmaatje. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Kijk voor meer info over MDT op https://www.humanitasalmere.nl/ik-ben/jongere Vriendschap in Twaalf Brieven Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven schrijven jij en je toekomstige penmaatje elkaar wekelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap verdiepen. Vriendschap in Twaalf Wandelingen In het tweede deel van je MDT word je opnieuw aan een andere jongere gekoppeld. Met je nieuwe maatje maak je wekelijks een wandeling: twaalf wandelingen in het totaal. Natuurlijk sturen we jullie niet onvoorbereid op pad. Voor jullie van start gaan ontvangen jullie een rugzak met wandelroutes, uitdagende gespreksthema’s en -vragen en grappige opdrachten voor onderweg. Houd er rekening mee dat je gedurende een half jaar gemiddeld drie uur per week zult besteden aan deze MDT. Enthousiast geworden? Leuk! Stuur een bericht naar Chedi, projectcoördinator MDT.

Structureel
Jongeren
Almere

Spreek je Arabisch of Turks?

Humanitas Almere

Steeds vaker melden zich bij Humanitas ouders die nog niet lang in Nederland wonen. Ze voelen zich eenzaam en hebben veel vragen over het opvoeden en opgroeien in Nederland. Zij willen graag steun van een Home-Start vrijwilliger die er wekelijks voor hen kan zijn en hen begrijpt. Omdat de vraag zo groot is, zoeken we vrijwilligers die een gezin willen ondersteunen en naast Nederlands ook Arabisch of Turks spreken. Vrijwilligster Aisha vertelt: Home-Start Vrijwilliger Aisha is gekoppeld aan met Shahla van 25 jaar. Shahla woont nu twee jaar in Nederland, ze heeft een dochtertje van drie en is zwanger van hun tweede kindje. Aisha: "Ik kom iedere week op dinsdagochtend twee uur bij Shahla thuis. We drinken samen een kopje thee en dan vertelt zij aan mij wat haar bezighoudt. Shahla heeft veel vragen over de opstandige buien van haar dochter. Dit herken ik wel, want die had mijn dochter vroeger ook! Doordat ik Arabisch spreek kan ik hierover makkelijk met haar in gesprek gaan. Daarnaast wil Shahla heel graag Nederlands leren, dus oefenen we dit ook samen. We gaan samen naar buiten. Ik laat haar zien waar zij met haar kind naartoe kan gaan en hoe het in Nederland geregeld is. Zo wordt voor haar de drempel steeds lager om eruit te gaan en weet zij haar weg beter te vinden. Shahla laat mij weten dat zij uitkijkt naar mijn bezoeken. Ze voelt zich minder eenzaam en krachtiger. Het is fijn om haar zo te zien groeien!” Iets voor jou? Heb jij: - Eén keer per week de tijd om een gezin op weg te helpen naar een fijne toekomst in Almere? - Kennis van zowel de Nederlandse als de Arabische/Turkse taal? - Ervaring met het ouderschap? - Enthousiasme? Dan komen we heel graag in contact met jou! Hoe gaat het in zijn werk? Voordat je aan de slag gaat als Home-Start vrijwilliger volg je een korte training. Je wordt tijdens je vrijwilligerswerk ondersteund door een coördinator en je komt regelmatig met je collega-vrijwilligers samen om ervaringen te delen. Ook zijn er veel interessante themabijeenkomsten die je kunt bijwonen.

Structureel
Almere

Wil je iets betekenen voor een pleegkind?

Humanitas Almere

Lees dan vooral verder want waarschijnlijk is pleegmaatje worden echt iets voor jou! Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis kan een maatje heel erg fijn zijn. Pleeggezinnen en gezinshuisouders staan dag in dag uit klaar voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Dan is het voor iedereen fijn als er af en toe iemand is speciaal voor het kind. Om samen leuke dingen te doen zoals sporten, iets creatiefs, winkelen, een ijsje eten of gewoon een praatje maken. Kan iedereen Pleegmaatje worden? Eigenlijk wel. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben. Het gewone, alledaagse contact tussen jou en een pleegkind is het belangrijkste ingrediënt. Dus kun je een paar uur per week of twee weken vrijmaken? Meld je dan aan als maatje! Je krijgt er een hoop voldoening en dankbaarheid voor terug. Humanitas zorgt voor training en begeleiding. Meer weten? Stuur een bericht! Meer info over het project vind je op www.pleegmaatjes.nl

Structureel
Almere

Taalvrijwilliger Nederlands bij Humanitas

Humanitas Almere

Als vrijwilliger bij Taalent help je een mede-Almeerder met de Nederlandse taal. Je doet dit bij hem of haar thuis of op een neutrale plek, bijvoorbeeld de bibliotheek. Afhankelijk van de vraag oefenen jullie met spreken, lezen en/of schrijven. Je hebt • een positieve en open houding; • geduld en begrip voor de deelnemer; • een goede beheersing van de Nederlandse taal; • gemiddeld 2 uur per week tijd. Je krijgt • een voorbereidende training; • persoonlijke ondersteuning; • themabijeenkomsten en deskundigheidsbevordering; • een reiskostenvergoeding binnen Almere; • enthousiaste collega’s in het Taalent-vrijwilligersteam; • zinvol vrijwilligerswerk. Ook zijn wij op zoek naar projectmedewerkers. In deze functie begeleid je maximaal 10 vrijwilligers die zich inzetten als taalmaatje. Dus houd je van taal en van mensen en ben je ongeveer 8 uur per week beschikbaar? Dan komen we ook graag met je in contact! Eén op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen en/of schrijven. In Almere zijn er 20.000 laaggeletterden. Zij ondervinden hiervan veel hinder in hun dagelijkse leven. Als taalvrijwilliger bij Humanitas maak jij het verschil!

Structureel
Almere

Heb jij opvoedervaring en wil je dit delen?

Humanitas Almere

Heb jij opvoedervaring en wil je dit delen met een zwangere alleenstaande moeder? Door allerlei omstandigheden staan zwangere vrouwen er soms alleen voor. Ze weten niet wat ze moeten verwachten en waar ze aan moet denken als aanstaande moeder. Ze willen niets liever dan hun kindje een goede start meegeven en zoeken iemand die hen daarbij wil ondersteunen. Jij kunt die alleenstaande en aanstaande moeder helpen! Door één keer per week samen af te spreken. Bijvoorbeeld bij haar thuis om dan samen een kopje thee te drinken, te luisteren en mee te denken over de voorbereiding op de bevalling. Maar ook na de bevalling is het fijn als ze nog wat ondersteuning krijgen. Een goede start is ongelooflijk belangrijk Als vrijwilliger aansluiten bij een jong gezin is ontzettend waardevol! Met een goede start heeft kindje meer kans op een goede ontwikkeling in de toekomst. Heb je interesse of wil je informatie? Stuur een berichtje!

Structureel
Almere

Houd je van taal en organiseren?

Humanitas Almere

Houd je van taal, heb je het hart op de juiste plaats en heb je ca. 8 uur per week tijd voor vrijwilligerswerk? Dan komen wij graag met je in contact! Wij zoeken een enthousiaste projectmedewerker! Ruim 30.000 Almeerders hebben moeite met de Nederlandse taal. Onze vrijwilligers helpen stadsgenoten die beter Nederlands willen spreken, lezen en/of schrijven. Als projectmedewerker zorg jij dat deze vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. Wat ga jij doen? - Kennismaken met deelnemers uit alle windstreken - Begeleiden van maximaal 10 gemotiveerde vrijwilligers - Deelnemen aan het maandelijks teamoverleg - Je bent zo’n 8 uur per week beschikbaar Wat krijg jij? - Een goede voorbereiding en training - Deskundige begeleiding van je projectcoördinatoren - Een leuk team met 6 andere projectmedewerkers - Zinvol vrijwilligerswerk - Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen - Onkostenvergoeding Wie ben jij? Als projectmedewerker ben jij de onmisbare schakel voor ons project!

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Structureel
Almere

Houd je van taal en organiseren?

Humanitas Almere

Houd je van taal, heb je het hart op de juiste plaats en heb je ca. 8 uur per week tijd voor vrijwilligerswerk? Dan komen wij graag met je in contact! Wij zoeken een enthousiaste projectmedewerker! Ruim 30.000 Almeerders hebben moeite met de Nederlandse taal. Onze vrijwilligers helpen stadsgenoten die beter Nederlands willen spreken, lezen en/of schrijven. Als projectmedewerker zorg jij dat deze vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. Wat ga jij doen? - Kennismaken met deelnemers uit alle windstreken - Begeleiden van maximaal 10 gemotiveerde vrijwilligers - Deelnemen aan het maandelijks teamoverleg - Je bent zo’n 8 uur per week beschikbaar Wat krijg jij? - Een goede voorbereiding en training - Deskundige begeleiding van je projectcoördinatoren - Een leuk team met 6 andere projectmedewerkers - Zinvol vrijwilligerswerk - Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen - Onkostenvergoeding Wie ben jij? Als projectmedewerker ben jij de onmisbare schakel voor ons project!

Structureel
Almere

Spreek je Arabisch of Turks?

Humanitas Almere

Steeds vaker melden zich bij Humanitas ouders die nog niet lang in Nederland wonen. Ze voelen zich eenzaam en hebben veel vragen over het opvoeden en opgroeien in Nederland. Zij willen graag steun van een Home-Start vrijwilliger die er wekelijks voor hen kan zijn en hen begrijpt. Omdat de vraag zo groot is, zoeken we vrijwilligers die een gezin willen ondersteunen en naast Nederlands ook Arabisch of Turks spreken. Vrijwilligster Aisha vertelt: Home-Start Vrijwilliger Aisha is gekoppeld aan met Shahla van 25 jaar. Shahla woont nu twee jaar in Nederland, ze heeft een dochtertje van drie en is zwanger van hun tweede kindje. Aisha: "Ik kom iedere week op dinsdagochtend twee uur bij Shahla thuis. We drinken samen een kopje thee en dan vertelt zij aan mij wat haar bezighoudt. Shahla heeft veel vragen over de opstandige buien van haar dochter. Dit herken ik wel, want die had mijn dochter vroeger ook! Doordat ik Arabisch spreek kan ik hierover makkelijk met haar in gesprek gaan. Daarnaast wil Shahla heel graag Nederlands leren, dus oefenen we dit ook samen. We gaan samen naar buiten. Ik laat haar zien waar zij met haar kind naartoe kan gaan en hoe het in Nederland geregeld is. Zo wordt voor haar de drempel steeds lager om eruit te gaan en weet zij haar weg beter te vinden. Shahla laat mij weten dat zij uitkijkt naar mijn bezoeken. Ze voelt zich minder eenzaam en krachtiger. Het is fijn om haar zo te zien groeien!” Iets voor jou? Heb jij: - Eén keer per week de tijd om een gezin op weg te helpen naar een fijne toekomst in Almere? - Kennis van zowel de Nederlandse als de Arabische/Turkse taal? - Ervaring met het ouderschap? - Enthousiasme? Dan komen we heel graag in contact met jou! Hoe gaat het in zijn werk? Voordat je aan de slag gaat als Home-Start vrijwilliger volg je een korte training. Je wordt tijdens je vrijwilligerswerk ondersteund door een coördinator en je komt regelmatig met je collega-vrijwilligers samen om ervaringen te delen. Ook zijn er veel interessante themabijeenkomsten die je kunt bijwonen.

Structureel
Almere

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking 06 20 30 97 58 of [email protected].

Structureel
Almere

Je wilt een brugklasser zien groeien

VMCA

Als mentor bij School’s Cool help je 1,5 uur in de week een leerling voor 12 tot 18 maanden. Als vrijwillige-mentor, coach je een leerling uit groep 8 om de grote overstap naar de middelbare school te maken. Hier komt veel bij kijken. Steun vanuit thuis is hierbij ontzettend belangrijk maar soms is die mogelijkheid er niet. Een mentor van School’s Cool kan dan het verschil maken. De 1- op 1 begeleiding is van grote waarde. Een kind voelt zich gezien en de thuismentor ziet de leerling groeien. Meestal werkt een mentor van School’s Cool aan praktische zaken als huiswerk, planning, organisatie en alle andere zaken die komen kijken bij deze overstap. Je werkt bij de leerling thuis. De VMCA begeleidt de mentor van School’s Cool met trainingen, ontmoetingsavonden of soms alleen een luisterend oor, dus je staat er niet alleen voor.

Structureel
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel
Almere

Make a Difference Today! Word pen- en wandelm

Humanitas Almere

Iedereen tussen de 16 en 30 jaar kan nu vrijwilliger worden bij Humanitas MDT! Op deze MDT-plek word je niet één maar twee keer gekoppeld. De eerste drie maanden word je gekoppeld aan een penmaatje, de tweede drie maanden word je gekoppeld aan een wandelmaatje. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Kijk voor meer info over MDT op https://www.humanitasalmere.nl/ik-ben/jongere Vriendschap in Twaalf Brieven Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven schrijven jij en je toekomstige penmaatje elkaar wekelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap verdiepen. Vriendschap in Twaalf Wandelingen In het tweede deel van je MDT word je opnieuw aan een andere jongere gekoppeld. Met je nieuwe maatje maak je wekelijks een wandeling: twaalf wandelingen in het totaal. Natuurlijk sturen we jullie niet onvoorbereid op pad. Voor jullie van start gaan ontvangen jullie een rugzak met wandelroutes, uitdagende gespreksthema’s en -vragen en grappige opdrachten voor onderweg. Houd er rekening mee dat je gedurende een half jaar gemiddeld drie uur per week zult besteden aan deze MDT. Enthousiast geworden? Leuk! Stuur een bericht naar Chedi, projectcoördinator MDT.

Structureel
Jongeren
Almere

Gezellige maatjes gezocht!

Humanitas Almere

Maatjes voor kinderen en jongeren; die zoeken we. Moeilijk is het niet, leuk is het wel. Eens per week heb je contact met een kind of jongere, spreken jullie af om samen iets te ondernemen, heb je een luisterend oor en neem je de tijd om je te verdiepen in de dingen waar een kind of jongere tegenaan kan lopen. Jullie gaan gewoon samen op stap. Voor sommige kinderen en jongeren in Almere is het niet helemaal vanzelfsprekend dat zij opgroeien in omstandigheden waar ruimte, aandacht en tijd voor ze gemaakt kan worden om samen dingen te ondernemen of waar kinderen bijvoorbeeld op een (sport)club zitten. De kinderen groeien op in gezinnen waar van alles gebeurt rondom gezondheid, relaties, armoede en isolement. Getrainde vrijwilligers van Humanitas maken tijd en ruimte en geven aandacht waardoor kinderen een uitlaatklep hebben en zich gewaardeerd voelen. Het is geweldig om te zien wat oprechte aandacht betekent voor een kind. Om te merken dat een kind met jouw hulp weer sterker en blijer wordt. Jou na een tijdje niet meer nodig heeft. Je bent maatje voor een kind of jongere voor maximaal een jaar en de vaste Humanitas-begeleider is jullie contactpunt. Je staat nooit alleen! Je bent 3 a 4 uur per week of per twee weken beschikbaar voor een kind of jongere (4-24 jaar) die extra aandacht kan gebruiken. Samen overleg je wat jullie doen. Kiezen jullie voor knutselen, chillen, of ondernemen jullie iets sportiefs? Wie je bent •Je hebt ervaring/affiniteit met kinderen/jongeren die onder moeilijke omstandigheden opgroeien •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent minimaal een paar uur per week of per twee weken beschikbaar •Je zoekt leuk en zinvol of leerzaam vrijwilligerswerk of een stageplek Wat je krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers

Structureel
Jongeren
Almere

Wil je iets betekenen voor een pleegkind?

Humanitas Almere

Lees dan vooral verder want waarschijnlijk is pleegmaatje worden echt iets voor jou! Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis kan een maatje heel erg fijn zijn. Pleeggezinnen en gezinshuisouders staan dag in dag uit klaar voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Dan is het voor iedereen fijn als er af en toe iemand is speciaal voor het kind. Om samen leuke dingen te doen zoals sporten, iets creatiefs, winkelen, een ijsje eten of gewoon een praatje maken. Kan iedereen Pleegmaatje worden? Eigenlijk wel. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben. Het gewone, alledaagse contact tussen jou en een pleegkind is het belangrijkste ingrediënt. Dus kun je een paar uur per week of twee weken vrijmaken? Meld je dan aan als maatje! Je krijgt er een hoop voldoening en dankbaarheid voor terug. Humanitas zorgt voor training en begeleiding. Meer weten? Stuur een bericht! Meer info over het project vind je op www.pleegmaatjes.nl

Structureel
Almere

Taalvrijwilliger Nederlands bij Humanitas

Humanitas Almere

Als vrijwilliger bij Taalent help je een mede-Almeerder met de Nederlandse taal. Je doet dit bij hem of haar thuis of op een neutrale plek, bijvoorbeeld de bibliotheek. Afhankelijk van de vraag oefenen jullie met spreken, lezen en/of schrijven. Je hebt • een positieve en open houding; • geduld en begrip voor de deelnemer; • een goede beheersing van de Nederlandse taal; • gemiddeld 2 uur per week tijd. Je krijgt • een voorbereidende training; • persoonlijke ondersteuning; • themabijeenkomsten en deskundigheidsbevordering; • een reiskostenvergoeding binnen Almere; • enthousiaste collega’s in het Taalent-vrijwilligersteam; • zinvol vrijwilligerswerk. Ook zijn wij op zoek naar projectmedewerkers. In deze functie begeleid je maximaal 10 vrijwilligers die zich inzetten als taalmaatje. Dus houd je van taal en van mensen en ben je ongeveer 8 uur per week beschikbaar? Dan komen we ook graag met je in contact! Eén op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen en/of schrijven. In Almere zijn er 20.000 laaggeletterden. Zij ondervinden hiervan veel hinder in hun dagelijkse leven. Als taalvrijwilliger bij Humanitas maak jij het verschil!

Structureel