Betrokken buurtbewoner gezocht!

Betrokken buurtbewoner gezocht!

Plaats:
Arnhem
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Ben jij die betrokken buurtbewoner die graag iets voor een ander wil betekenen?! Samen met de Buurtcirkel Coach ben jij als vrijwilliger van Buurtcirkel het aanspreekpunt voor een groep (4-10) mensen met een (psychische) kwetsbaarheid die bij elkaar in dezelfde wijk wonen. In een Buurtcirkel ben je er voor elkaar, want iedereen is wel ergens goed in. Samen naar de tandarts, boodschappen doen, een administratieve klus, of iets in huis, het zijn soms de kleine dingen waar je elkaar mee kunt helpen.

Je doet mee met activiteiten, zorgt voor een leuke sfeer en stimuleert deelnemers om elkaar op te zoeken, vragen aan elkaar te stellen en activiteiten te ondernemen. Het uitgangspunt is dat de Buurtcirkel van de deelnemers zelf is, de Buurtcirkel Coach en vrijwilliger stimuleert en prikkelt, geeft desnoods het goede voorbeeld, maar neemt niet over.

Wij zoeken voor meerdere wijken vrijwilligers, dus heb je interesse en/of vragen, bel of mail gerust!

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Ben jij :
-Een bewoner binnen de gemeente Arnhem met een hart voor mensen
-Daadkrachtig
-De rust zelve
-Een goed luisteraar
-Bereid een aanspreekpunt voor anderen te zijn
Dan is de rol van Buurtcirkel vrijwilliger jou op het lijf geschreven! Buurtcirkel draagt bij aan jouw ontwikkeling omdat je bijvoorbeeld leert om hulp te vragen, zelfvertrouwen krijgt, een netwerk opbouwt en zelfstandiger wordt. Je doet mee met activiteiten en stimuleert deelnemers om elkaar op te zoeken, vragen aan elkaar te stellen en activiteiten te ondernemen. Het uitgangspunt is dat de Buurtcirkel van de deelnemers zelf is, dus de vrijwilliger stimuleert en prikkelt, geeft desnoods het goede voorbeeld, maar neemt niet over.

Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger?
Samen met de Buurtcirkel coach zorg jij ervoor dat mensen zich verbonden voelen met de wijk. Jij draagt bij dat deelnemers hun eigen kwaliteiten (her)ontdekken en deze weten in te zetten voor anderen waardoor ze meer zingeving krijgen en hun kwaliteit van leven verbeterd.

Tevens ontstaan er leuke gesprekken tijdens de bijeenkomsten, kom je in contact met anderen en werk je aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast word je onderdeel van ons vrijwilligersteam waardoor je automatisch ook toegang hebt tot onze workshop's, cursussen en netwerk. Wij vergoeden de gemaakte reiskosten en de VOG. Daarnaast ben je verzekerd via ons en krijg je waardering in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket.

Voor meer informatie zie: [website verborgen]/

  • De hulpvraag van Willem is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Willem weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo RIBW AVV Overbetuwe
Geplaatst door:
Profielfoto van Willem
100% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Willem
  • De hulpvraag van Willem is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig