Lievelingswoord voor nieuwkomers

Lievelingswoord voor nieuwkomers

Tip anderen via:

Heb jij een kwartiertje tijd en heb jij zin om iets goeds te doen? Om karmapunten te verdienen en in actie te komen? Dan daag ik jou uit om samen met mij en hopelijk heel veel anderen mee te bouwen aan een groeiend lievelingswoordenboek voor nieuwkomers om op een leuke en laagdrempelige manier de Nederlandse taal te leren.

Oké, wat gaan we doen?
Nederlands is een hele moeilijke taal. Doordat we dezelfde taal spreken kunnen we elkaar begrijpen, naar elkaar luisteren en kunnen we onszelf uitdrukken. Maar wat als je geen Nederlands spreekt omdat je bent gevlucht of net verhuisd voor je werk?

Om deze mensen te helpen en te verwelkomen in Nederland gaan we bouwen aan een groeiend lievelingswoordenboek. Lievelingswoorden die waarschijnlijk niet in alle standaard taallessen en boeken te vinden zijn. Dit starten we in eerste instantie individueel waarna de filmpjes aan het eind gebundeld en aangeboden worden aan verschillende (vluchtelingen)organisaties en gemeentes in het land. Een online woordenboek voor iedereen die dit nodig heeft of leuk vindt, bestaande uit lievelingswoorden van mede-stadsgenoten of buurtgenoten.

Heb jij wel een kwartiertje over om nieuwkomers op weg te helpen? Klik op 'Ik doe mee' en dan vertel ik je meer over hoe het werkt.

Succes en super bedankt alvast!

Ik doe mee
Geplaatst door:
Profielfoto van Anne
100% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Anne
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Anne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Anne is eerder via deze website geholpen
  • Anne heeft eerder via deze website geholpen
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
eenmalig