csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Bezoekwerk

Wij zoeken vrijwilligers voor het bezoeken van onze gasten met een fysieke beperking, die hierdoor in de eenzaamheid zouden kunnen geraken. Daarnaast organiseren wij activiteiten, waarbij wij vrijwilligers vragen de gasten te ondersteunen.

Lees meer

structureel

Heemskerk

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wij zoeken vrijwilligers voor het bezoeken van onze gasten met een fysieke beperking, die hierdoor in de eenzaamheid zouden kunnen geraken.
Daarnaast organiseren wij activiteiten, waarbij wij vrijwilligers vragen de gasten te ondersteunen.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 5 uur

Locatie

Heemskerk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Heemskerk

Kerkvrijwilligers - Verpleeghuis Heemswijk

Verpleeghuis Heemswijk - ViVa! Zorggroep

Onze geestelijk verzorgers zorgen er samen met onze vrijwilligers voor dat onze bewoners kunnen genieten van de religieuze vieringen en de religieuze muziek. Onze vrijwilligers halen onze bewoners op uit de huiskamers en brengen hen met de rolstoel of als zij dat nog kunnen met de rollator naar de begane grond en de ruimte waar de activiteit plaatsvindt. U blijft tijdens de activiteit ook bij onze bewoners en helpt hen bijvoorbeeld met het liedboek. De religieuze vieringen zijn op de 1ste en 4de zondag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 10:00 tot 12:00 uur. De religieuze muziek is op de 2e maandag van de maand. U bent als vrijwilliger dan actief van 14:00 tot 16:00 uur. Vindt u het leuk om ons bij de religieuze vieringen of bij de religieuze muziek te helpen? Zo ja, dan nodigen wij u heel graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Wij hopen van u te horen! Ik ben afwezig vanaf vrijdag 7 juni en ben weer bereikbaar vanaf maandag 1 juli 2024; mocht u in die periode reageren dan duurt het langer tot u een reactie ontvangt.

Structureel
Beverwijk

Marc wil op pad in het weekend.

De Hartekampgroep

Plaats: Beverwijk, Vennelaan 29, Beverwijk Wanneer: Tijden in overleg, verwachte duur 2 uur. Marc is een jonge man met een licht verstandelijke beperking. Hij houdt van gezelligheid. Zijn grootste hobby is voetbal. Op zaterdagen speelt hij ook zelf in competitieverband. Doordeweeks werkt Marc als tuinder bij een tulpen kwekerij. Is Marc in een vrolijke bui dan maakt hij continu grapjes. Soms heeft hij een mindere dag en dan zal Marc gemotiveerd moeten worden om iets te ondernemen, maar met een beetje geduld komt dat wel goed! Marc is op zoek naar een maatje om in de weekenden iets mee te ondernemen. Met voorkeur op de zondag. Dus ben jij diegene die ongeveer 1 keer per 2 weken in het weekend tijd heeft, reageer dan op deze vacature. Marc zal je verwelkomen met een heerlijk kopje verse bonen koffie.

Structureel
Beverwijk

Vrijwilligers voor Buurtverzorgsters

MantelZ, Centrum voor Mantelzorg

Voor Beverwijk en Heemskerk zijn wij van MantelZ, centrum voor Mantelzorg op zoek naar dames die vrijwilliger willen worden voor ons project Buurtverzorgster. Er is een mogelijkheid om hiervandaan door te groeien naar een betaalde baan bij Viva!Zorggroep. Je gaat cliënten helpen met onder andere een boodschap doen, een rondje wandelen of mee naar een doktersafspraak. Spreek jij goed Nederlands en denk jij dat je kan helpen met bijvoorbeeld vertalen als daar hulp bij nodig is? Je krijgt voor dat je begint een training en handvatten zodat je de client kan ondersteunen waar dat nodig is. Daarnaast krijg je van ons een vrijwilligersvergoeding voor de uren die je aan het werk bent. Voel je je aangesproken en denk jij dat dit helemaal bij jou past? Meld je dan aan! Je bent van harte welkom.

Structureel
Heemskerk

Vive la France - maatje

Verpleeghuis Heemswijk - ViVa! Zorggroep

Voor een lieve vrouw die bij ons woont in Verpleeghuis Heemswijk in Heemskerk zijn wij op zoek naar een bezoekvrijwilliger. Zij komt oorspronkelijk uit Frankrijk en woont al lang in Nederland waardoor zij ook goed Nederlands spreekt. Wanneer je een praatje met haar maakt dan fleurt zij helemaal op en toont ook interesse in jou. Door haar ziektebeeld met ernstige geheugenproblemen, heeft zij een dwang om teveel te eten en doet zij veel moeite om steeds eten en drinken (koffie) te krijgen. Als je daar rustig met haar over praat, dan reageert zij begripvol. Hoe leuk zou het zijn als zij bezoek krijgt en misschien zelfs in het Frans een praatje kan maken. Kennis van de Franse taal is geen vereiste. Niet alleen een Franse, ook een Italiaanse achtergrond heeft onze bewoonster, dus heb je interesse in Italië dan is dat zeker ook een leuk gespreksonderwerp. Binnen loopt zij met een rollator en buiten zit zij in een rolstoel. Als je buiten een rolstoel kan duwen zou dat heel mooi zijn, maar het is geen vereiste. Het voornaamste is het persoonlijke contact. Gezellig even samen praten in de tuin of binnen. Een spelletje doen (Yahtzee). Daar wordt zij blij van. Voor wat betreft de concentratie die onze bewoonster heeft, zal een gesprekje of spelletje maximaal zo’n 30 tot 45 minuten duren. Heb je 1x per week of 1x per 14 dagen een uurtje beschikbaar om haar te bezoeken en haar dag kleur te geven, dan zijn wij op zoek naar jou! Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik ben afwezig vanaf vrijdag 7 juni en ben weer bereikbaar vanaf maandag 1 juli 2024; mocht je in die periode reageren dan duurt het langer tot je een reactie ontvangt.

Structureel
Heemskerk

Ik wil graag op bezoek bij mijn moeder

De Hartekampgroep

Annemarijke is een vrolijke dame die er graag op uit gaat. Annemarijke praat veel met gebaren en af en toe gebruikt zij woorden. Ze heeft een groot gevoel voor humor en kan echt in een deuk liggen van het lachen. Annemarijke wil 1 keer per maand naar haar moeder om haar te bezoeken. Zij zal dan in een rolstoel naar haar moeder gaan en dat is ongeveer 1,5 kilometer lopen. Zij wil graag haar moeder bezoeken op de zondagochtend. Heb jij 1 keer in de maand tijd op zondagochtend? En vind je het niet erg om in totaal 3 kilometer te wandelen, ook bij regen... Meld je dan aan voor deze vrijwilligersvacature. Je krijgt er een hoop vrolijkheid voor terug!

Structureel
Heiloo, Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Uitgeest

Gezinsmaatjes gezocht!

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Het is zo dankbaar om er te zijn voor een gezin wat het tijdelijk moeilijk heeft. Humanitas Home-Start biedt (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor aan ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Heiloo, Uitgeest

Krachtige vrijwilligers voor prachtige ouders

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar in Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Het kan gaan om (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en/of het bieden van een luisterend oor. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Wil jij hier een leuke driedaagse voorbereidende training voor volgen? Meld je dan aan voor maandag 24 juni, 1 juli en 8 juli van 9.30 - 12.00 Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over. Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Heemskerk

Verschillende vacatures Sint Agnes

ViVa! Zorggroep

Beste vrijwilliger, Voor woonzorglocatie Sint Agnes ViVa Zorggroep Heemskerk zoeken we vrijwilligers voor verschillende taken/activiteiten. Je kunt hierbij denken aan wandelen met een bewoner, helpen tijdens het ontbijt, het koffieschenken of de lunch, helpen tijdens groepsactiviteiten op de afdeling, helpen bij het activiteitenplein, een bewoner gezelschap houden, fietsen op de duofiets, spelletjes doen etc. Dit kan zijn in de ochtend, middag of avond. Kortom er zijn veel mogelijkheden. Onze vrijwilligers zijn verzekerd en u krijgt een gratis lidmaatschap van onze ViVa! ledenservice, ook ontvangt u een kerstpakket voor uw inzet. We waarderen onze vrijwilligers enorm en zullen ervoor zorgen dat u de juiste begeleiding krijgt tijdens het vrijwilligerswerk. Ik nodig u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Met vriendelijke groet, Iris Dekker Coördinator Vrijwilligers Sint Agnes ViVa! Zorggroep

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Dino-maatje gezocht voor jongetje (3)

Buurtgezinnen.nl

Een chronische zieke moeder en haar man uit Heemskerk met twee kinderen, gunnen hun zoontje een fijn, stabiel en veilig plekje waar hij eens per 14 dagen kan spelen met leeftijdsgenoten. Naast het feit dat de moeder chronische ziek is, is zij ook slechthorend, beide kosten haar veel energie, waardoor zij veel moe is. De vader van het gezin werkt fulltime en springt in de avonden en weekenden bij. Het gezin heeft goed contact met buren. Vrienden en familie kunnen niet iets vast bieden aan het gezin. De 3-jarige zoontje is een heerlijk ‘clowntje’. Hij is gek op dino ’s, auto’s en motoren. Hij speelt het liefst met leeftijdsgenoten en buiten. Het zoontje gaat naar de peuterspeelzaal. Maken jullie tijd voor dit jongetje? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze knul (3) eens per 14 dagen kan komen spelen; -en welkom is op een woensdag (na schooltijd 12.15). Past de woensdag je niet, dan staan zij ook open voor andere dagen/dagdelen. Bijzonderheden: -Het gezin is woonachtig in de muziekbuurt van Heemskerk. -Huisdieren? Hier is hij gek op! Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via [email protected]. Of bel: 06-11017207.

Structureel