csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gedreven vrijwilligers gezocht

Ga je graag met mensen om? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Ben je sociaal, betrokken en integer? Zou je vluchtelingen graag op weg willen helpen? En… heb je wel wat tijd over? Dan zijn wij op zoek naar jou! Surplus Welzijn ondersteunt vluchtelingen van Aankomst in Oosterhout tot Zelfredzaamheid. Als Maatschappelijk Begeleider maak je een vluchteling(gezin) wegwijs op het gebied van financiën, huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en participatie. Ook help je bij het opbouwen van een (sociaal) netwerk zodat jouw cliënt uiteindelijk zelfstandig kan functioneren binnen de maatschappij. Dit betreft statushouders die vanuit een AZC een woning krijgen in Oosterhout. Hierbij ontvang je uiteraard ondersteuning van een beroepskrachten en een fijn team van gemotiveerde vrijwilligers.

Lees meer

structureel

Oosterhout

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

Ga je graag met mensen om? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Ben je sociaal, betrokken en integer? Zou je vluchtelingen graag op weg willen helpen? En… heb je wel wat tijd over?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Surplus Welzijn ondersteunt vluchtelingen van
Aankomst in Oosterhout tot Zelfredzaamheid.

Als Maatschappelijk Begeleider maak je een vluchteling(gezin) wegwijs op het gebied van financiën, huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en participatie. Ook help je bij het opbouwen van een (sociaal) netwerk zodat jouw cliënt uiteindelijk zelfstandig kan functioneren binnen de maatschappij. Dit betreft statushouders die vanuit een AZC een woning krijgen in Oosterhout.
Hierbij ontvang je uiteraard ondersteuning van een beroepskrachten en een fijn team van gemotiveerde vrijwilligers.

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 6 uur

Locatie

Oosterhout

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Surplus Welzijn

Oosterhout

Kennis van particuliere belastingzaken?

Surplus Welzijn

Zin en tijd om anderen die daar minder van weten een handje te helpen? Dan kunnen we misschien iets voor elkaar betekenen. Misschien ken je Surplus al? We zijn een welzijnsorganisatie in Oosterhout en helpen onze inwoners met verschillende maatschappelijke diensten. We werken met een grote club van vrijwilligers om aan de vragen te kunnen voldoen. Zo werken we onder andere met medewerkers team Geld & Recht, die verschillende taken kunnen hebben, zoals budgetcoach, spreekuurhouders die helpen met invullen van formulieren en dergelijke en dan nog de belastingadviseurs. De groep belastingadviseurs bestaat uit 10 mensen. Zij doen al jaren met veel plezier hun vrijwilligerswerk. De belastingadviseur helpt mensen onder andere bij:  Invullen en versturen van de belasting aangifte, jaarlijks worden er meer dan 600 aangiftes verstuurd  Aanvragen- en of wijzigen van toeslagen  M formulieren invullen  Afhandeling van erfbelasting Als belastingadviseur leer je veel mensen kennen, die blij zijn met jouw hulp. Hun dankbaarheid geeft ieder keer weer een goed gevoel. Je krijg gedurende het hele jaar verzoeken om mensen te bezoeken. De drukste periode is de aangifte Inkomsten belasting tijd, waarin jezelf kunt aangeven hoeveel aangiftes je wilt helpen invullen. Je komt terecht in een team met gezellige, gemotiveerde mensen. Waar nodig krijg je begeleiding van onze professionals, je krijgt een vrijwilligerscontract en een reis- en onkostenvergoeding. En omdat wij onze vrijwilligers erg waarderen, is er een mooi attentiereglement. Enthousiast geworden? Reageer dan snel en kom ons team versterken! We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met T nr. 06-53342295.

Structureel
Oosterhout

Spreekuurhouder Geld & Recht, iets voor jou?

Surplus Welzijn

Weet jij de weg te vinden in de administratieve rompslomp van wetjes en regeltjes? Vind je het leuk anderen hierover te adviseren? Dan hebben wij voor jou een aantrekkelijke vrijwilligersvacature! Ons team van Geld & Recht is toe aan uitbreiding. De vrijwillige medewerkers van Geld & Recht houden spreekuur in de Activiteitencentra in Oosterhout (De Bunthoef, Dommelbergen en De Slotjes). Tijdens het spreekuur ontmoet je als spreekuurhouder Oosterhouters die het moeilijk vinden hun weg te vinden in het doolhof van wet -en regelgeving. Je goed kunt luisteren naar de vraag of het probleem achter de vraag. Je hebt geen vooroordeel en blijft geduldig, ook als het gesprek niet zo vlot, bijvoorbeeld omdat er een taalprobleem is. Je maakt deel uit van een leuk team, dus je staat er nooit alleen voor. Wil je je aanmelden of wil je eerst nog meer informatie? neem dan contact met ons op!

Structureel

Anderen bekeken ook

Oosterhout

Dol op dieren en tuinieren?

Kinderboerderij Het MEK #YOUNG

Kom dan vrijwilligerswerk doen bij het MEK. In het Mek, de kinderboerderij van Oosterhout, tref je, naast een kruidentuin en een heemtuin, natuurlijk verschillende dieren aan. Bezoekers zijn van harte welkom; er wordt volop geaaid. Voor de kinderen is er een kabouterbos en een doolhof, dus volop vertier. Als jij regelmatig een paar uurtjes vrij kunt maken, ben je bij ons zeer welkom als vrijwilliger in de moestuin of bij het groenonderhoud. Samen met anderen aan de slag met wat je graag doet? Hoe leuk kan het zijn? De ervaring die je opdoet, staat mooi op je CV! Maar verder is het gewoon leuk om te doen. Neem snel contact op als je interesse hebt! We houden rekening met jouw wensen en mogelijkheden.

Structureel
Oosterhout

Dol op dieren en activiteiten?

Kinderboerderij Het MEK #YOUNG

Kom dan vrijwilligerswerk doen bij het MEK. In het Mek, de kinderboerderij van Oosterhout, tref je, naast een kruidentuin en een heemtuin, natuurlijk verschillende dieren aan. Bezoekers zijn van harte welkom; er wordt volop geaaid. Voor de kinderen is er een kabouterbos en een doolhof, dus volop vertier. Als jij regelmatig een paar uurtjes vrij kunt maken, ben je bij ons zeer welkom voor het bedenken en organiseren van activiteiten. Samen met anderen aan de slag met wat je graag doet? Hoe leuk kan het zijn? De ervaring die je opdoet, staat mooi op je CV! Maar verder is het gewoon leuk om te doen. Neem snel contact op als je interesse hebt! We houden rekening met jouw wensen en mogelijkheden.

Structureel
Oosterhout, Breda

Verbeter de wereld met techniek!

Tools to Work

Tool To Work in Teteringen is op zoek naar vrijwilligers. Wil je bijdragen aan een betere wereld en zoek je je een zinvolle dagbesteding voor twee of meerdere dagdelen, meld je dan bij ons aan door een bericht te sturen. Je krijgt dan een rondleiding en samen kijken we welk werk het beste bij je past. Aanmelding van vrouwen wordt extra op prijs gesteld! Tools To Work in Teteringen is een stichting waar afgedankte spullen zoals oude naaimachines, breimachines, fietsen, gereedschappen en elektrische apparaten worden opgeknapt. Veel van het opgeknapte materiaal wordt naar Afrikaanse landen gestuurd. Hiermee kunnen mensen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Naast het maken van transportkisten, maakt de houtafdeling ook producten, waarmee oud hout een nieuwe bestemming krijgt. Zo worden bijvoorbeeld oude traptreden omgewerkt tot kaasplankjes. Tool To Work is een kleine en overzichtelijke vrijwilligersorganisatie. Zo’n 80 vrijwilligers werken twee of meerdere dagdelen per week aan het opknappen van materiaal of op de houtafdeling. Enkele vrijwilligers doen ook administratief werk. Onze website www.toolstowork.nl geeft een beeld van wat wij doen.

Structureel
Jongeren
Oosterhout, Breda

Begeleiders

Tools to Work

Stichting Tools To Work in Teteringen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te begeleiden bij het uitvoeren van technische werkzaamheden. We hebben meerdere afdelingen (een gereedschapsafdeling, een breimachineafdeling, een naaimachineafdeling, een fietsafdeling, een computerafdeling) waar spullen worden gereviseerd. Op deze afdelingen werken ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die begeleiding nodig hebben. Voor met name de fietsafdeling en de computerafdeling zijn we dringend op zoek naar nieuwe mensen. Ben je technisch aangelegd en vind je het leuk om mensen te begeleiden, neem dan snel contact op met ons!

Structureel
Oosterhout

Media Creatie: Wordt vrijwilliger bij MOYA!

MOYA

Ben jij creatief met media en wil je graag je talent inzetten voor een boeiend kunstpodium? MOYA, het 'Museum Of Young Art', zoekt enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen op het gebied van creatieve media. Over MOYA Museum: MOYA is een kunstpodium waar de laagdrempelige toegankelijkheid van een museum wordt gecombineerd met een vernieuwende benadering. We leggen een unieke verbinding tussen kunstenaars, hun kunstwerken, de verhalen daarachter en ons publiek. Als vrijwilliger voor creatieve media bij MOYA krijg je de kans om mee te werken aan de ontwikkeling en promotie van tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma's. Of het nu gaat om het maken van boeiende videocontent, het ontwerpen van grafisch materiaal of het beheren van onze sociale mediakanalen, jouw creatieve bijdrage zal een cruciale rol spelen in het versterken van onze online aanwezigheid en het vergroten van ons publieksbereik. Ben jij gepassioneerd over kunst en media en wil je graag een waardevolle ervaring opdoen in een inspirerende omgeving? Als vrijwilliger voor creatieve media bij MOYA krijg je niet alleen de mogelijkheid om je vaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook om deel uit te maken van een dynamisch team van kunstliefhebbers. Meld je vandaag nog aan en laat jouw creativiteit spreken in het hart van de kunstwereld!

Structureel
Jongeren
Oosterhout

Weekend Welkomsthelden gezocht bij MOYA!

MOYA

Wil jij deel uitmaken van ons dynamische team? MOYA, het 'Museum Of Young Art', is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen helpen tijdens de weekenden achter de balie te staan voor de ticketverkoop. Als vrijwilliger bij MOYA krijg je de kans om deel uit te maken van een inspirerende omgeving waar jonge kunstenaars en hun werken centraal staan. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle ervaring op te doen en deel te nemen aan unieke evenementen en tentoonstellingen. Over MOYA Museum: MOYA is een kunstpodium waar de laagdrempelige toegankelijkheid van een museum wordt gecombineerd met een vernieuwende benadering. We leggen een unieke verbinding tussen kunstenaars, hun kunstwerken, de verhalen daarachter en ons publiek. Ons doel is het presenteren van jonge kunst, die zich onderscheidt door een frisse en innovatieve visie van kunstenaars van alle leeftijden. Bij MOYA staat het verhaal van de kunstenaar en de kunst centraal, terwijl we tegelijkertijd de verbinding zoeken met de wereld om ons heen. Ben jij geïnteresseerd in kunst en cultuur en wil je graag een bijdrage leveren aan ons museum? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Oosterhout

Chauffeur voor dagbesteding senioren

Senioren Collectief Oosterhout

Senioren Collectief Oosterhout heeft 5 middagen per week dagbesteding in De Doelen en De Braak. Ook mensen uit Oosterhout die niet in de buurt wonen zijn welkom. Voor hen die niet meer zelfstandig kunnen komen zoeken we betrokken Oosterhouters met een auto die een keer iemand op willen halen ( rond 13.30 uur) en weer thuisbrengen (rond 16.15 uur). Dankzij u wordt de eenzaamheid bij ouderen een stukje minder. Heb je interesse dan kun je een bericht sturen. De kilometers worden vergoed!

Structureel
Oosterhout

Samen fietsen?

Mijzo

Verpleeghuis Slotjesveste ligt vlakbij het centrum van Oosterhout. Er zijn 75 zorgappartementen voor mensen die langdurig verpleeghuiszorg nodig hebben of tijdelijk revalideren na een operatie, ongeval of ziekte. Wat is er leuker dan samen te gaan fietsen op een stabiele fiets die niet kan omvallen, waarbij je gezellig naast elkaar zit en zonder al te veel inspanning van de omgeving kunt genieten? Dit kan bij Slotjesveste op de duofiets! De ervaring leert dat de duofiets veel reacties oproept: mensen zwaaien en maken complimentjes als u met de fiets voorbij komt. Kortom, de berijders hebben veel plezier en de inspanning is eigenlijk meer ontspanning en daar gaat het toch om? Graag zouden wij de cliënten van Slotjesveste gebruik willen laten maken van deze fiets als het weer het toelaat. Iemand met ervaring kan U leren fietsen op de duofiets zodat U zich veilig voelt om aan het verkeer deel te nemen. Onze cliënten kunnen dit niet meer zelfstandig. Houdt U van een praatje, lekker in de buitenlucht te zijn en fietsvaardig dan zoeken we U! Voor meer informatie kunt U contact opnemen met activiteitencoördinator Katinka.

Structureel
Oosterhout

Jongeren Inspireren

Roger That Inspiratielab Oosterhout

Het Roger That Inspiratielab is een burgerinitiatief en vergroot de veerkracht van jongeren, van 11 tot 25 jaar in Oosterhout. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten van, vóór en dóór jongeren worden georganiseerd. Een eigentijds lab waar jongeren hun talenten ontdekken, creatief zijn en leren van elkaar en van ondernemers. Een vertrouwde plek waar jongeren antwoorden op ‘levens’-vragen vinden en hun zelfredzaamheid in onze uitdagende maatschappij versterken. Kijk voor een indruk voor de sfeer en meer info op de website inspiratie-lab in NL Jongeren weten hun weg naar het Inspiratielab goed te vinden en wij zijn daarom op zoek naar diverse vrijwilligers waarmee we het initiatief verder kunnen uitbouwen. Ben jij iemand die activiteiten wil opzetten of begeleiden samen met ervaringsdeskundige jongeren en vrijwilligers met veel Levenservaring? Kom dan eens sfeer proeven in het Inspiratielab.

Project
Jongeren