Zangliefhebbers kerkkoor in Volendam

Plaats:
Edam-Volendam
Categorie:
Creatief & muziek
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Zangliefhebbers kerkkoor in Volendam

Houdt u van zingen, en van klassieke muziek van beroemde componisten? Kom dan bij ons gezelschap zingen. Ook als u geen muziek kunt lezen, of als u geen muzikale achtergrond hebt. Dat kunt u doen als vrijwilliger zonder contributie te betalen.
Als dit u aanspreekt dan komen wij heel graag met u in contact.

Uitdaging
We vinden het fijn om vierstemmig te zingen.
Nu wordt er gezongen zoor zeven sopranen, negen alten, twee tenoren en vier bassen. Voor een goede sterkteverhouding tussen de stemmen zijn vooral meer tenor- en basstemmen gewenst. Maar uiteraard zijn ook sopraan- en altstemmen welkom. De coronamaatregelen en de gemiddelde leeftijd van de leden zijn een uitdaging voor ons. Het koor kan alleen langer voortbestaan als wij die uitdaging aankunnen. U bent dus van harte welkom.
Als de coronamaatregelen het toestaan, zingen we twee keer per maand in de H. Maria Sterre der Zee in Volendam. Als regel gebeurt dat op zondagmorgen om half tien. We repeteren op donderdagavond van kwart over zeven tot kwart voor negen.

Ons koor
Door de jaren heen hebben onze koorleden zich ontwikkeld tot waardevolle koorzangers. Het resultaat daarvan is te zien aan het grote repertoire. Dat omvat ongeveer 150 meerstemmige missen en cantates van bekende klassieke componisten.
Bij ons is geen ruimte voor misplaatste gevoelens van méérwaarde van individuele leden. Iedereen is waardevol, u dus ook.
We werken erg informeel. De collegiale sfeer zorgt ervoor dat we voor elk probleem een passende oplossing zoeken.

De muzikale leiding van het koor
Aan het einde van dit beroep op u, vindt u een oproep van onze dirigent/organist Guillermo Brachetta. Deze oproep hebben wij vertaald vanuit het Engels, de spreektaal die hij het beste beheerst. Tijdens de repetities spreekt hij gebroken Nederlands, maar hij kan zijn muzikale bedoelingen goed duidelijk aan ons maken.
Guillermo Brachetta is een buitengewoon professioneel musicus met een grote nationale en internationale reputatie. Hij is enorm enthousiast over de collegiale sfeer onder de leden. Hij voelt zich erg verbonden met ons, en wij met hem.

Contact
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.


De oproep van Guillermo Brachetta

“Beste zangliefhebber,
Het koor van onze Mariakerk werd in 1963 opgericht. Het heeft altijd het doel gehad om onze parochiegemeenschap van dienst te zijn met een voortdurend vernieuwd en inspirerend muzikaal repertoire. Dat doen wij tijdens hoogmissen, speciale gebeurtenissen, en speciaal bij kerkelijke feestdagen.
Die jarenlange betrokkenheid van de leden heeft het mogelijk gemaakt om een indrukwekkend repertoire op te bouwen. Dat bestaat uit kwalitatief hoogstaande werken van onweersproken schoonheid.
Wij zijn goed thuis in het zingen van muziek van Mozart en Haydn, koralen van Bach, Mendelssohn, Gounod en vele anderen. Vooral onze uitvoeringen met Kerstmis en Pasen zijn belangrijke gebeurtenissen in het kerkelijk muzikale leven in Volendam.
Ik leid dit koor vanaf 2007. Ik ben een internationaal optredend dirigent en uitvoerend musicus. Vanuit die achtergrond zal ik al het mogelijke doen om u muzikale en artistieke voldoening te geven.
Over de hele wereld heb ik opgetreden met mijn ensemble en orkesten. Met enige regelmaat ben ik ook uitgenodigd om op te treden in het TV-programma Podium Witteman, het Residentieorkest, het Concertgebouw-kamerorkest en het Orkest van het Oosten. Mijn ervaring is dus aanzienlijk.

De corona-pandemie heeft ons koor in het afgelopen jaar muzikaal lamgelegd. Maar onze energie en ons verlangen om muziek met elkaar te maken is sterker dan ooit. Wij hebben uw hulp en enthousiasme dringend nodig, om ons koor te laten overleven en groeien. In ons koor met zijn collegiale sfeer zult u zich zeker thuis voelen. Wij hopen dat u zich bij ons wilt aansluiten om deze prachtige muzikale traditie te laten voortbestaan.
Met vriendelijke groet,
Guillermo Brachetta, dirigent en organist Mariakerk”.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Gerard is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Edamvolendamvoorelkaar
Laat Gerard weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Parochiekoor
Geplaatst door:
Profielfoto van Gerard
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Gerard
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Gerard is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Edamvolendamvoorelkaar
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig