Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Voorschoten
Categorie:
Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
Tip anderen via:

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis met een missie
Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) met ambitie om de verantwoording voor de dagelijkse werkzaamheden in het theehuis te dragen? En het reilen en zeilen van de inzet van de vrijwilligers en leerlingen te coördineren? Dan is dag(deel)-leidinggevende in het theehuis vast een mooie uitdaging voor jou!
Wat wordt van de dag(deel)-leidinggevende verwacht? Het opstarten en afsluiten van het theehuis, het inplannen van de werkzaamheden voor de leerlingen en vrijwilligers, het begeleiden en zorgdragen voor het welzijn van de leerling, het te woord staan van de gasten, afstemmen met de coördinatoren van het theehuis, etc. De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten.
Naast dag-leidinggevende is het dus ook mogelijk om leidinggevende te zijn voor een dagdeel. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een duo van 2 vaste dagdeel-leidinggevende per dag behoort dan ook tot de mogelijkheden.
Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis).

Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, in een historisch pand met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld.
Kijk ook voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen]

  • De hulpvraag van Ferry is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ferry is eerder via deze website geholpen
Laat Ferry weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Jansland
Geplaatst door:
Profielfoto van Ferry
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Ferry
  • De hulpvraag van Ferry is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ferry is eerder via deze website geholpen

Meer hulpvragen van Ferry namens Stichting Jansland

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Vrijwilligers voor theehuis met een missie Voorschoten Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
  Wasvrouw/-man voor theehuis met een missie Voorschoten Huishoudelijk