csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wil je coach worden bij Coach4you?

Wil jij onze nieuwe coach worden voor brugklassers m.i.v. schooljaar 2024/25? De school voor voortgezet onderwijs is echt heel anders dan de basisschool. De brugklassers krijgen heel veel nieuwe impulsen. Grote school zonder speelkwartier, nieuwe vakken, heel vaak om de 50 minuten een andere leraar en nog een berg huiswerk op de koop toe. Maar het is ook wel weer spannend en erg leuk! Wij hebben echter gemerkt, dat sommige leerlingen individuele hulp nodig hebben, die scholen van het Voorgezet Onderwijs niet bieden. Coach4you Woerden probeert daar aandacht aan te besteden. Taakomschrijving In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening. Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (1-1,50 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach. Aanmelding van een leerling loopt altijd via de basisscholen (leerkracht groep 8) uit de gemeente Woerden Wij vragen Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende landelijke site: [website verborgen] . Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een bericht. Je krijgt per omgaande een reactie van ons. Kijken op de facebookpagina van coach4you Woerden mag ook. Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar. In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling op een goede en prettige manier door de brugklas heen te komen en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

Lees meer

structureel

Woerden

Begeleiding & coaching

Beschrijving

Wil jij onze nieuwe coach worden voor brugklassers m.i.v. schooljaar 2024/25?

De school voor voortgezet onderwijs is echt heel anders dan de basisschool. De brugklassers krijgen heel veel nieuwe impulsen. Grote school zonder speelkwartier, nieuwe vakken, heel vaak om de 50 minuten een andere leraar en nog een berg huiswerk op de koop toe. Maar het is ook wel weer spannend en erg leuk! Wij hebben echter gemerkt, dat sommige leerlingen individuele hulp nodig hebben, die scholen van het Voorgezet Onderwijs niet bieden. Coach4you Woerden probeert daar aandacht aan te besteden.

Taakomschrijving
In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening.

Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (1-1,50 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach.

Aanmelding van een leerling loopt altijd via de basisscholen (leerkracht groep 8) uit de gemeente Woerden

Wij vragen
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende landelijke site: [website verborgen] .
Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een bericht. Je krijgt per omgaande een reactie van ons. Kijken op de facebookpagina van coach4you Woerden mag ook.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?
Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar.

In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling op een goede en prettige manier door de brugklas heen te komen en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Woerden

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Woerden

Verkeersregelaar bij de evenementen

Stichting Verkeersregelaars Woerden

Als verkeersregelaar is het jouw verantwoordelijkheid om verkeersstromen in goede banen te leiden. Dit doe je bij de leukste evenementen binnen de gemeente Woerden, maar eventueel ook daarbuiten. Je bent niet gebonden aan vaste tijden, maar je kan jezelf per evenement aanmelden. Zo kan je het goed combineren met andere werkzaamheden! Wij vragen een enthousiasme vrijwilliger die ten minste vijf keer per jaar inzetbaar is bij de verschillende evenementen waar de stichting verkeersregelaars levert. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in met name spraak. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn. Wij bieden jou een belastingvrije vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding naast een opleiding tot verkeersregelaar. Daarnaast werk je in een leuk team, en profiteer je tevens van een aantal leuke extraatjes die de stichting voor zijn vrijwilligers organiseert.

Structureel
Woerden

Steungezin of opa oma gezocht voor 2 zusjes

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen zoekt voor twee lieve zusjes van 11 en 8 jaar een steungezin/ stel / lieve opa en oma, waar zij op maandagmiddag en af en toe in het weekend welkom zijn. De meisjes wonen samen met hun ouders in Woerden. Ze vormen een hecht en liefdevol gezin. De afgelopen jaren waren voor dit gezin intensief. Door een herseninfarct heeft de vader fysieke problemen en hersenletsel opgelopen. Hierdoor kan hij niet volledig voor zijn dochters zorgen. De zorgzame en stoere moeder doet haar best om thuis alle ballen in de lucht te houden. Maar het is erg veel; de combinatie van zorgen voor de meiden en de mantelzorg voor haar man. De gezinssituatie heeft natuurlijk ook iets gedaan met de kinderen. Om alles vol te kunnen houden, is het hard nodig dat deze moeder even tijd voor zichzelf heeft zodat ze kan opladen. Daarom zoeken we een lief en gezellig steungezin voor op de maandagmiddag. En dat ook af en toe een dagdeel in het weekend ruimte heeft voor deze twee lieve meiden als hun vader naar het logeerhuis is. De twee zusjes spelen graag buiten en houden van gezelligheid. De oudste is zorgzaam, gevoelig, creatief en enthousiast. Ze zou het leuk vinden als iemand met haar kan knutselen. De jongste is een vrolijk, grappig en gevoelig meisje. Het is fijn als er ruimte is voor haar gevoeligheid, zodat zij de rust en het vertrouwen krijgt om zichzelf te kunnen laten zien. Bij haar wisselt het regelmatig wat ze leuk vindt om te doen, maar is meestal graag in beweging en houdt van klimmen, fietsen of naar de speeltuin te gaan. Willen jullie er zijn voor deze fijne meiden en hun lieve ouders? We zoeken een gezin/stel in Woerden: • Waar de zusjes op maandagmiddag welkom zijn; • Waar de meisjes ook af en toe in het weekend mogen spelen; • Bij voorkeur een plek zonder kinderen of met oudere kinderen; • Een lieve steuntante of creatieve steunoma en opa passen ook goed.

Structureel
Woerden

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen zoekt steungezinnen in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld. Wat doet Buurtgezinnen? Buurtgezinnen zet zich in voor gezinnen die steun kunnen gebruiken. Zij worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.  De hulp is laagdrempelig en vrijwillig. Samen met de coördinator van Buurtgezinnen maken gezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. Bijvoorbeeld: • een dagdeel spelen na school • spelen op zaterdag of zondag • mee eten • hulp krijgen bij huiswerk Door wie? De steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt of zelfde woonplaats. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen en opa’s en oma’s bieden steun. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen. En ze ruimte in huis en hart hebben. Steungezinnen krijgen geen vergoeding voor hun ondersteuning; het is vrijwilligerswerk en geen hulpverlening. De coördinator screent of het een passend gezin is. We vragen ook een VOG aan. Voor wie? Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die behoefte hebben aan steun. Wanneer kan je hulp gebruiken? Als het soms even niet zo lekker loopt thuis of er behoefte is aan iets dat een eigen gezin niet kan bieden. Bijvoorbeeld: • Netwerk vergroten • Stress en zorgen hebben, overbelast zijn • Kind naar sport of zwemles brengen • Hulp bij huiswerk of taal oefenen Hoe kom je in contact? Je kan contact opnemen met de coördinator Mirjam voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Structureel
Woerden

Nieuwsredacteur

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisie omroep, zoekt Nieuwsredacteuren. Ben je geïnteresseerd in nieuws uit Woerden en omgeving? Ben je kritisch op onderliggende politieke of ideologische boodschappen van nieuwsberichten? Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? (< 4 uur per week) Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: je informeert inwoners over het dagelijkse nieuws van Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. Interesse ? bel of stuur een berichtje en we maken een afspraak.

Structureel
Woerden

Tuincoach bij de aanleg van geveltuinen

IVN Woerden

Heb jij plezier in tuinieren, wil je meewerken aan de vergroening van onze straten en buurten en ben jij graag de groene buur, die met bewoners meedenkt bij de aanleg en het onderhoud van hun geveltuin? Dan is tuincoach misschien iets voor jou. Een geveltuin is een strookje groen tegen de voorgevel of schutting van je woning. Vaak niet meer dan 1,5 stoeptegel ‘diep’ en maximaal de breedte van de gevel. Ideaal voor huizen zonder voortuin. De tuintjes worden gevuld met allerlei groen. Denk aan planten, kruiden, klimop, struiken of bloemen. Hoe leg je dat aan? Kan dat zomaar langs de openbare weg? Welke planten zijn geschikt en hoe voorkom je, dat het onderhoud je boven het hoofd groeit? Dit zijn de vragen, waar veel bewoners tegenaan lopen. De tuincoach van het Biodiversiteitsteam Woerden gaat hiermee samen met de bewoner aan de slag. Als tuincoach heb je plezier in tuinieren en het is prettig als je al wat ervaring hebt. Je hebt coachende vaardigheden: luisteren, meedenken en, in aansluiting op de wensen en de situatie van de bewoner, je visie en kennis inbrengen. Het biodiversiteitsteam voorziet je van de informatie, die je nodig hebt en staat je met raad en daad terzijde. Het Biodiversiteitsteam is een samenwerking van IVN Woerden, KNNV Woerden en Duurzaam Woerden.

Structureel
Woerden

AutoMaatje zoekt vrijwillige chauffeurs

Stichting Thuishuis Woerden

Op dit moment zijn we alleen nog specifiek op zoek naar chauffeurs uit de wijk Staatsliedenkwartier, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Voor de andere wijken hebben we op dit moment voldoende chauffeurs beschikbaar. De vrijwillige chauffeurs (woonachtig in gemeente Woerden) van AutoMaatje Woerden rijden minder mobiele buurtgenoten (vooral ouderen) van A naar B met hun eigen auto tegen een onkostenvergoeding van 0,35 cent per km. Veel ritjes binnen gemeente Woerden maar ook wel buiten Woerden. Flexibel vrijwilligerswerk. Beschikbaarheid kan de vrijwilliger zelf aangeven en mag per week verschillen.

Structureel
Woerden

Je MaS bij Present: lekker veelzijdig

Stichting Present Woerden

Wil je je praktisch en sociaal inzetten voor mensen in de gemeente Woerden? Dan ben je ook als maatschappelijk stagiair(e) van harte welkom bij Present Woerden! We bieden jullie telkens een andere klus aan waarbij je zelf kunt kiezen of je mee wilt doen of niet. Denk aan kerstversiering ophangen in een verpleeghuis, gamen met jongeren met een beperking, een muur verven in een kinderkamer, een overwoekerde tuin weer fatsoeneren of helpen met de praktische kanten van het kerstengelenproject. Je bent nooit alleen en doet een project samen met andere jongeren. Alle klussen zijn voor mensen met weinig vrienden, niet zoveel geld en vaak een slechte gezondheid. Ze vinden het hartstikke fijn als je ze komt helpen! Taakomschrijving Bij Present kun je als vrijwilliger een praktische klus of een sociale klus uitvoeren bij iemand die dit nodig heeft. Dit doe je altijd met een groep. Bij een praktische klus kun je in een groep helpen met schilderen/sauzen, tuinwerkzaamheden, opruimen of schoonmaken. Bij een sociale klus klus help je met andere vrijwilligers bij het wandelen, het koken of het doen van een spelletje bijvoorbeeld. Ook kun je aangeven als het je bijvoorbeeld leuk lijkt om een specifieke activiteit te doen met ouderen, gehandicapten, vluchtelingen etc. Bijvoorbeeld het maken van kerstkaarten, het maken van cupcakes etc. Wat moet je kunnen / leuk vinden? Je moet het leuk vinden om met ouderen of gehandicapten om te gaan en vriendelijk en geduldig zijn bij sociale projecten. En bij praktische klussen is het fijn als je graag de handen uit de mouwen steekt en van aanpakken houdt. Omdat het om projecten gaat bij mensen die de hulp goed kunnen gebruiken, is het wel belangrijk dat je je aan je afspraken kunt houden. Als we concrete afspraken met elkaar hebben gemaakt gaan we er vanuit dat we op je komst kunnen rekenen! Waar en Wanneer? Er is geen vast tijdstip of dag waarbij er projecten gedaan kunnen worden. Dit is afhankelijk van jouw mogelijkheden. Als we jouw mogelijkheden en wensen weten, gaan we als Present puzzelen om dit te kunnen organiseren. We communiceren met elkaar via whatsapp en een google documente en je kunt bij elke klus aangeven of je kunt helpen of niet. Alle klussen zijn wel in de gemeente Woerden. Kom je uit Vleuten of Oudewater, dan ben je van harte welkom maar we hebben dan geen projecten in je eigen woonplaats. Je MaS bij Present begint in principe in september 2024 of later. In de zomervakantie hebben we geen projecten. Op dinsdag 27 augustus van 16 tot 17u maken we kennis met elkaar. Als je je aanmeldt krijg je hiervoor een uitnodiging. Aantal uren MaS Je kunt helaas niet al je uren voor de MaS in 1 project volbrengen. Op een project ben je maximaal 4 uur bezig maar soms ook 2 uur. Je kunt je volledige 30 uur stage wel maken bij Present door je in te zetten voor verschillende klussen of projecten. Maar je mag ook 10 uur stage lopen of 20 uur. We denken graag met je mee!

Project
Jongeren
Woerden

Steungezinnen en steunouders gezocht!

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen zoekt in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld meerdere steungezinnen en/of steunouders! In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, ziekte van één van de ouders of omdat een (ander) kind in het gezin extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders. Hoe fijn is het dan te weten dat je er niet alleen voor staat. Buurtgezinnen koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. In de praktijk kan de steun variëren. Een kind dat een dagdeel per week gezellig mag spelen, geholpen wordt bij het huiswerk of af en toe in het weekend een nachtje gaat logeren. Zijn jullie dat gezin dat een steuntje in de rug kan gebruiken? Of wil je juist steun geven aan een ander gezin? Buurtgezinnen Woerden is op zoek naar gezinnen, en opa's en oma's, die: - op vrijwilliger basis iets willen betekenen voor een ander gezin dat het moeilijk heeft - het leuk vinden om met verschillende leefstijlen in contact te komen - een open houding hebben - enkele uren per week of om de week beschikbaar zijn - een VOG kunnen overleggen (Buurtgezinnen regelt dit) Gun jij een kind wat extra aandacht en liefde? Een fijn plekje om te spelen? Stuur coördinator Mirjam een berichtje! Zij ontmoet je graag voor een kennismakingsgesprek. Ook kan je je direct aanmelden via de website van Buurtgezinnen.

Structureel
Woerden, Montfoort, Oudewater

Taalvrijwilliger

Bibliotheek Het Groene Hart

We zijn op zoek naar taalvrijwilligers in Woerden, Montfoort en Oudewater. Taalhuis Het Groene Hart is sinds 2016 actief in Woerden en Oudewater en per oktober 2020 ook voor Montfoort en Linschoten. De Consulent Taal en Rekenen helpt o.a. volwassenen die hulp willen hebben bij het leren van de Nederlandse taal. Dit kan in de vorm van doorverwijzing naar een cursus, opleiding of vrijwilligersinitiatief zijn, maar ook via matching taalvrager-taalvrijwilliger. Als taalvrijwilliger ondersteun je volwassenen vanaf 18 jaar bij het vaardiger worden in de Nederlandse taal. Dit kunnen anderstaligen zijn die hun beheersing van de Nederlandse taal willen vergroten, maar ook mensen die merken dat ze onvoldoende kunnen lezen en schrijven om mee te kunnen komen in de huidige maatschappij. In Nederland zijn er 2,5 miljoen laagtaalvaardige inwoners, waarvan tweederde van Nederlandse afkomst is. Als taalvrijwilliger help je alleen op het gebied van de Nederlandse taal, niet als tolk of sociaal-maatschappelijk werker. Afhankelijk van de activiteiten neemt dit minimaal 1 uur per week in beslag. De maximale begeleidingsduur is 1 jaar. Op dit moment bieden wij voornamelijk 1-op-1 begeleiding aan, maar wij zijn ook op zoek naar vrijwilligers die vanaf september 2024 taalgroepen willen begeleiden in ons taalcafé. Lees hieronder meer. WAT DOE JE ALS TAALVRIJWILLIGER? De activiteiten hangen af van het taalniveau en de behoefte van de taalvrager. De volgende zaken kunnen aan de orde komen: - oefenen met functionele opdrachten lezen en schrijven - begeleiden bij begrijpend lezen - hulp bij het begrijpen van tabellen, schema’s, digitale kloktijden, geldhoeveelheden, kortom oefenen met cijferen in context - oefenen van alledaagse gesprekssituaties - oefenen van grammaticale structuren; niet als doel op zich, maar als ondersteuning van correcte taaluitingen - inzicht geven in foutief gebruikte taaluitingen - samen eropuit trekken en de taalvrager stimuleren Nederlands in de praktijk toe te passen - ondersteuning bieden bij het maken van opdrachten WAT BIEDT HET TAALHUIS DE VRIJWILLIGER? - Taaltraining - Intervisie met andere taalhuisvrijwilligers - Deskundigheidsbevordering - Inloopspreekuur voor vragen - Hulp bij het kiezen van methodes en materiaal - Gratis Bibliotheek abonnement - Eindejaarsattentie

Structureel
Woerden

Maak het verschil als bestuurslid van Present

Stichting Present Woerden

Wil jij in Woerden een verschil maken? Wil jij jouw kennis, talent en netwerk gebruiken om dat te doen? Dat kan binnen Present, de organisatie die mensen in beweging brengt! Voor het bestuur van Present Woerden zijn wij op zoek naar een bestuurslid. Over Present Woerden Sinds de oprichting van Present Woerden in 2008 hebben er al heel veel bijzondere projecten plaatsgevonden. Verwaarloosde tuinen zijn opgeknapt, vervuilde woningen zijn schoongemaakt, kamers zijn geverfd en vele spelletjes met ouderen of gehandicapten zijn gedaan. Voor deze projecten zijn verschillende groepen vrijwilligers in actie gekomen: collega’s, kerk- en verenigingsleden, studenten, vrienden en gezinnen. We hebben een betaalde coördinator voor 16u per week vast in dienst, daarnaast draait er op dit moment een tijdelijk project, namelijk de fixbrigade, tot eind 2024 met ook een betaalde coördinator. Meer informatie over Present Woerden vind je op www.presentwoerden.nl . Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid, met een hart voor mensen. De tijdsbesteding is circa 1a 2 uur per week en gemiddeld 8 bestuursvergaderingen per jaar. Herken je jezelf hierin? • Je staat achter de uitgangspunten en christelijke identiteit van Present • Je hebt een hart voor de samenleving en bent maatschappelijk betrokken • Je kan de strategie voor het vervullen van onze missie mee bepalen en vorm geven • Je beschikt over een netwerk van relaties, bij voorkeur onder de ondernemers of bedrijven in Woerden Als bestuurslid: • ben je een ambassadeur van Present in je eigen netwerk • ben je bereid als klankbord en steun voor de coordinator te functioneren • kan je goed luisteren en analyseren en ben je open en betrouwbaar • heb je goede contactuele eigenschappen • neem je deel aan onze bestuursvergaderingen (het bestuur vergadert +/- 8x per jaar) Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Lineke Berkelaar (voorzitter) via een email [email protected]

Structureel