Home-Start: steuntje in de rug voor een gezin

Home-Start: steuntje in de rug voor een gezin

Plaats:
Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk
Categorie:
Gezelschap, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Bied jij dat 'steuntje in de rug' voor een gezin waar het even niet zo goed gaat? Dan maakt Home Start graag kennis met jou!

Wie zijn wij

Wij weten voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

We zijn op zoek naar mensen die een steuntje in de rug kunnen bieden bij een gezin waar het even niet zo goed gaat. Home Start gaat er daarbij vanuit, dat je kinderen kunt helpen, door hun ouders te ondersteunen. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, praktische hulp en vriendschap. Je maakt ouders duidelijk dat het niet ongewoon is dat opvoeden soms moeite kost en benadrukt de plezierige kanten van het gezinsleven. Je stimuleert ouders hun kracht te hervinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor ze weer grip op hun leven krijgen. Je moedigt ouders ook aan om sociale relaties op te bouwen of te versterken en gebruik te maken van bestaande ondersteuningsstructuren en diensten. Home-Start biedt gezinsondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 14 jaar en vrouwen die vanaf 28 weken zwanger zijn.

Wat vragen we van je

Affiniteit met kinderen en bij voorkeur opvoedervaring. Je kunt je verplaatsen in andere mensen en je gebruikt je eigen levens en/of werkervaring als basis voor je ondersteuning. Bereidheid om dat op een gelijkwaardige manier te doen. Minimaal 1x per week beschikbaar zijn. Beschikken over vervoer, bij voorkeur auto eventueel fiets.

Wat bieden wij

We bieden je begeleiding door een beroepskracht. Daarnaast is er een verplichte 6 - 8 wekelijkse thema- of intervisie bijeenkomst. We bieden je een reiskostenvergoeding aan en in de zomer en rond kerst wordt er iets gezelligs voor de vrijwilligers georganiseerd.

Scholing

Vooraf krijgt u een voorbereidende cursus van 4 dagdelen aangeboden. Deze start ieder voor- en najaar. Cursusdagen voorjaar 2022 (9, 16, 23 en 30 maart). Dit indien fysieke bijeenkomsten zijn toegestaan. De cursus wordt gegeven in omgeving Varsseveld.
Sinds het coronavirus en daarbij horende maatregelen, is er een digitale cursus. Deze is verkort in 3 cursusmomenten.

  • De hulpvraag van Vera is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Vera weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Yunio jeugdgezondheidszorg
Geplaatst door:
Profielfoto van Vera
65% profielsterkte
  • De hulpvraag van Vera is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig