csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Make a Difference Today! Word pen- en wandelm

Iedereen tussen de 16 en 30 jaar kan nu vrijwilliger worden bij Humanitas MDT! Op deze MDT-plek word je niet één maar twee keer gekoppeld. De eerste drie maanden word je gekoppeld aan een penmaatje, de tweede drie maanden word je gekoppeld aan een wandelmaatje. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Kijk voor meer info over MDT op [website verborgen] Vriendschap in Twaalf Brieven Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven schrijven jij en je toekomstige penmaatje elkaar wekelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap verdiepen. Vriendschap in Twaalf Wandelingen In het tweede deel van je MDT word je opnieuw aan een andere jongere gekoppeld. Met je nieuwe maatje maak je wekelijks een wandeling: twaalf wandelingen in het totaal. Natuurlijk sturen we jullie niet onvoorbereid op pad. Voor jullie van start gaan ontvangen jullie een rugzak met wandelroutes, uitdagende gespreksthema’s en -vragen en grappige opdrachten voor onderweg. Houd er rekening mee dat je gedurende een half jaar gemiddeld drie uur per week zult besteden aan deze MDT. Enthousiast geworden? Leuk! Stuur een bericht naar Chedi, projectcoördinator MDT.

Lees meer

structureel

Almere

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Iedereen tussen de 16 en 30 jaar kan nu vrijwilliger worden bij Humanitas MDT! Op deze MDT-plek word je niet één maar twee keer gekoppeld. De eerste drie maanden word je gekoppeld aan een penmaatje, de tweede drie maanden word je gekoppeld aan een wandelmaatje.

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Kijk voor meer info over MDT op [website verborgen]

Vriendschap in Twaalf Brieven
Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven schrijven jij en je toekomstige penmaatje elkaar wekelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap verdiepen.

Vriendschap in Twaalf Wandelingen
In het tweede deel van je MDT word je opnieuw aan een andere jongere gekoppeld. Met je nieuwe maatje maak je wekelijks een wandeling: twaalf wandelingen in het totaal. Natuurlijk sturen we jullie niet onvoorbereid op pad. Voor jullie van start gaan ontvangen jullie een rugzak met wandelroutes, uitdagende gespreksthema’s en -vragen en grappige opdrachten voor onderweg. Houd er rekening mee dat je gedurende een half jaar gemiddeld drie uur per week zult besteden aan deze MDT.

Enthousiast geworden?
Leuk! Stuur een bericht naar Chedi, projectcoördinator MDT.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Almere

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas Almere

Almere

Jongvolwassenen helpen bij geldzaken

Humanitas Almere

Vind jij het leuk om met geldzaken bezig te zijn en wil je jongvolwassenen helpen die de grip op hun financiën zijn verloren? Met jouw hulp kan een jonge mede-Almeerder orde op zaken stellen en voorkomen dat er schulden ontstaan. Je financiën op orde brengen en houden gaat niet vanzelf. Lang niet alle jongeren en jongvolwassenen krijgen van huis uit mee hoe je dit kunt doen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan is het fijn als er iemand over je schouder meekijkt en je helpt om weer grip op je geldzaken te krijgen. Iemand die geen oordeel heeft maar wel verstand van zaken. Dit project heet niet voor niets Get a Grip! Klik hier voor meer informatie over het project. Als vrijwilliger van Get a Grip geef je tips, bemoediging en ondersteuning, maar je wordt nooit deel van hun probleem. Je hoeft ook niet alles te weten over alle actuele financiële regelingen, dat leer je bij ons. Financieel inzicht en overzicht, het is belangrijk dat je dat hebt. Je krijgt een goeie training voordat je begint en je kunt altijd bij jouw coordinator terecht voor overleg, advies of een luisterend oor. Wie je bent •Je bent er goed in om geldzaken te ordenen en overzichtelijk te maken •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent een paar uur per week beschikbaar •Je zoekt leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk Wat je krijgt Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen of kijk op de website van Humanitas Almere.

Structureel
Jongeren
Almere

Ouders van een kind met het Syndroom van Down

Humanitas Almere

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Deze jonge ouders zouden graag steun vinden bij een ervaren ouder. Zij zoeken iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen en iemand met wie zij hun vragen en dilemma’s kunnen bespreken. Gewoon van ouder tot ouder. Eén keer per week/twee weken spreek je met de andere ouder af en sluit je aan bij wat er op dat moment speelt. Soms is dat op de (tuin)bank een kopje thee drinken en praten over wat de ander bezighoudt, de andere keer trekken jullie er samen met de kinderen op uit. Als vrijwilliger ben je praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. In dit vrijwilligerswerk word je ondersteund door een Coördinator van Home-Start. Je krijgt voordat je start handvatten mee vanuit een training. Jij hebt: Ervaring in het opvoeden van kinderen met het Syndroom van Down; Een positieve en open houding. Jij bent: Begripvol en enthousiast; 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Jij krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: Zinvol vrijwilligerswerk; Voldoening; Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema)bijeenkomsten; Ondersteuning van je coördinator; Ontmoetingen met een leuk team collega-vrijwilligers; Nieuwe contacten en ervaringen; Ontplooiingsmogelijkheden; Onkostenvergoeding. In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM-maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Structureel
Almere

Wil jij een overbelaste ouder helpen?

Humanitas Almere

Steeds vaker krijgt Humanitas Almere aanmeldingen van (veelal alleenstaande) ouders die zich overbelast voelen. Deze ouders hebben geen eigen netwerk dat hen kan ontlasten en ze staan 24/7 ‘aan’ voor de zorg voor hun kinderen. Even tijd voor jezelf, om de maatschappelijk werker te bezoeken of bij te slapen, is er niet. Voor deze ouders is er nu ‘Kind aan Huis’. Overbelaste ouders worden voor een periode van maximaal zes maanden gesteund door een vrijwilliger. De vrijwilliger ontvangt het kind/de kinderen thuis, of is bij het gezin thuis. Vanuit Humanitas wordt veel aandacht besteed aan een gedegen training vooraf, het vinden van een passende match en goede begeleiding. Sabrina is een van de vele ouders die ontzettend blij zou zijn als een vrijwilliger af en toe haar dochtertjes wil opvangen: "Ik ben Sabrina. Ik ben een alleenstaande moeder van 28 jaar met 2 dochters van 2 en 3 jaar oud. De vader van mijn kinderen werkt in het buitenland. We hebben als gezin geen goede start gehad. Mijn meisjes zijn beiden huilbaby’s geweest. Omdat mijn eigen familie in Limburg woont, kon ik niet op hen terugvallen. Ik heb het zelf moeten doen. Nu ben ik opgebrand. Gelukkig heb ik professionele hulp. Ik zou heel graag een lieve vrijwilliger ontmoeten die er één dagdeel per week voor mijn meiden wil zijn. Zij verdienen aandacht en positiviteit. Ik denk dat ik daarna weer een veel leukere moeder kan zijn!’’ Wil jij iemand helpen als Sabrina? Ben jij één dagdeel per week beschikbaar, al of niet samen met je gezin? Dan komen we heel graag in contact met jou! Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe! Je volgt eerst een voorbereidende training. En het gezin ontlasten is natuurlijk meer dan alleen oppassen. Vanuit Humanitas wordt je dan ook goed begeleid bij het opbouwen van een vertrouwensband met de ouder(s) en kinderen, waarbij uiteraard veel aandacht is voor jouw wensen en mogelijkheden. Heb je interesse? Kijk op de website voor de vacature.

Structureel
Almere

Wil je iets betekenen voor een pleegkind?

Humanitas Almere

Lees dan vooral verder want waarschijnlijk is pleegmaatje worden echt iets voor jou! Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis kan een maatje heel erg fijn zijn. Pleeggezinnen en gezinshuisouders staan dag in dag uit klaar voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Dan is het voor iedereen fijn als er af en toe iemand is speciaal voor het kind. Om samen leuke dingen te doen zoals sporten, iets creatiefs, winkelen, een ijsje eten of gewoon een praatje maken. Kan iedereen Pleegmaatje worden? Eigenlijk wel. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben. Het gewone, alledaagse contact tussen jou en een pleegkind is het belangrijkste ingrediënt. Dus kun je een paar uur per week of twee weken vrijmaken? Meld je dan aan als maatje! Je krijgt er een hoop voldoening en dankbaarheid voor terug. Humanitas zorgt voor training en begeleiding. Meer weten? Stuur een bericht! Meer info over het project vind je op www.pleegmaatjes.nl

Structureel
Almere

Projectmedewerker Maatjesproject gevraagd!

Humanitas Almere

Houd je van coachen, verbinden en ben je graag in contact met mensen? Dan zoeken we jou! Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van ons maatjesproject Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. Getrainde vrijwilligers worden hiervoor ingezet. Als vrijwillig projectmedewerker ben je de verbinder tussen de deelnemers en deze vrijwilligers. Je gaat op huisbezoek bij deelnemers om kennis te maken en vervolgens samen met de gekoppelde vrijwilliger om de Match tot stand te brengen. Daarna gaan zij van start en blijf jij op de achtergrond beschikbaar als aanspreekpunt voor vragen en treed je op als coach voor de vrijwilliger: je krijgt er ongeveer 5 tot 10 onder je hoede. Ook begeleid je de tussentijdse- en eindevaluatie met de deelnemer en vrijwilliger. Maar natuurlijk sta je hier niet alleen voor: je hebt regelmatig contact, overleggen, intervisies en bijeenkomsten met de andere vrijwillig projectmedewerkers en beroepskrachten. Wat we je vragen: Je bent 4 tot 8 uur per week beschikbaar (zelf in te delen), daarnaast vergaderen we 2 keer per maand op een vast moment; Je hebt ervaring met coaching of je hebt er aanleg voor en wilt je er graag verder in ontwikkelen; Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren; Je committeert je aan de waarden en doelstellingen van Humanitas; Je hebt goede sociale vaardigheden, kan goed luisteren en genuanceerd denken; Je woont in Almere. Wat we je bieden: Een zelfstandige en veelzijdige vrijwilligersfunctie die veel voldoening geeft; Gezelligheid en zingeving; Een uitgebreid trainingsprogramma en interessante themabijeenkomsten en intervisies; Een gezellig team en ondersteuning en begeleiding van beroepskrachten; Onkostenvergoeding en een mobiele telefoon in bruikleen; Een waardevolle referentie op je cv. Meer informatie en reageren: Heeft deze vacature je enthousiast gemaakt? Kom eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook als je twijfelt of de rol wel iets voor jou is, horen we graag van je. We kijken dan gewoon samen of het bij je past. Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met Karen.

Structureel
Almere

Groepsbegeleider moeders in AZC

Humanitas Almere

Wil jij groepsbijeenkomsten voor moeders begeleiden in het AZC? “Ligt jouw kind al om 19.00 uur in bed? Hoe doe jij dat met de drukte op de gang? Wat is een consultatiebureau? Mag ik daar ook heen?” In het Asielzoekerscentrum in Almere wonen veel moeders en jonge gezinnen. Hun leven staat volledig op zijn kop door wat ze hebben meegemaakt. Ze moeten wennen aan een nieuw land met een andere taal en cultuur Ze worstelen met vragen als: Opvoeden en opgroeien in Nederland hoe gaat dat? Hoe doen andere ouders in het AZC dat? Elke donderdagochtend is er een plekje in het AZC waar moeders andere moeders kunnen ontmoeten om ervaringen en tips, mooie momenten en zorgen met elkaar te delen. Zij ontmoeten elkaar in een ruimte waar de kinderen samen kunnen spelen. Even aandacht voor elkaar en voor de kinderen. Een babbeltje maken over wat hen bezighoudt en de vragen die op hun pad komen. ‘’Hoe slaapt jouw baby? Gaat jouw kindje naar de peuterspeelzaal? Hoe werkt dat in Nederland?’’ Als vrijwillig begeleider luister je, denk je mee en breng je hen met elkaar in verbinding. Draag jij deze moeders een warm hart toe en wil je graag samen met een collega-vrijwilliger deze bijeenkomsten begeleiden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur een bericht bij interesse!

Structureel
Almere

Jonge taalmaatjes gezocht (16 tot 30 jaar)

Humanitas Almere

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud en op zoek naar vrijwilligerswerk? Steeds vaker krijgen we vanuit AZC’s de vraag of we kunnen ondersteunen bij taalontwikkeling. Dit zijn enthousiaste jonge vluchtelingen die op zoek zijn naar een taalmaatje voor ongeveer drie uur per week. Vaak hebben ze ook te kampen met eenzaamheid, omdat het moeilijk is om sociale contacten op te doen. We zijn daarom op zoek naar mensen die het leuk vinden om hier een positieve bijdrage aan te leveren. Denk aan: lekker wandelen en al wijzend nieuwe woordjes leren, of samen oefenen met brieven in het Nederlands schrijven. Laagdrempelig en luchtig, geen vooropleiding nodig. Ben jij 1 tot 3 uur per week beschikbaar en lijkt het je leuk om een maatje te worden van een AZC-bewoner (rond jouw leeftijd), of zou je eerst graag meer informatie willen? Neem contact op met Chedi: [email protected] / 06-17758043

Project
Jongeren

Anderen bekeken ook

Almere

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking 06 20 30 97 58 of [email protected].

Structureel
Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Structureel
Almere

Ouders van een kind met het Syndroom van Down

Humanitas Almere

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Deze jonge ouders zouden graag steun vinden bij een ervaren ouder. Zij zoeken iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen en iemand met wie zij hun vragen en dilemma’s kunnen bespreken. Gewoon van ouder tot ouder. Eén keer per week/twee weken spreek je met de andere ouder af en sluit je aan bij wat er op dat moment speelt. Soms is dat op de (tuin)bank een kopje thee drinken en praten over wat de ander bezighoudt, de andere keer trekken jullie er samen met de kinderen op uit. Als vrijwilliger ben je praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. In dit vrijwilligerswerk word je ondersteund door een Coördinator van Home-Start. Je krijgt voordat je start handvatten mee vanuit een training. Jij hebt: Ervaring in het opvoeden van kinderen met het Syndroom van Down; Een positieve en open houding. Jij bent: Begripvol en enthousiast; 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Jij krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: Zinvol vrijwilligerswerk; Voldoening; Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema)bijeenkomsten; Ondersteuning van je coördinator; Ontmoetingen met een leuk team collega-vrijwilligers; Nieuwe contacten en ervaringen; Ontplooiingsmogelijkheden; Onkostenvergoeding. In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM-maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Structureel
Almere

Projectmedewerker Maatjesproject gevraagd!

Humanitas Almere

Houd je van coachen, verbinden en ben je graag in contact met mensen? Dan zoeken we jou! Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van ons maatjesproject Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. Getrainde vrijwilligers worden hiervoor ingezet. Als vrijwillig projectmedewerker ben je de verbinder tussen de deelnemers en deze vrijwilligers. Je gaat op huisbezoek bij deelnemers om kennis te maken en vervolgens samen met de gekoppelde vrijwilliger om de Match tot stand te brengen. Daarna gaan zij van start en blijf jij op de achtergrond beschikbaar als aanspreekpunt voor vragen en treed je op als coach voor de vrijwilliger: je krijgt er ongeveer 5 tot 10 onder je hoede. Ook begeleid je de tussentijdse- en eindevaluatie met de deelnemer en vrijwilliger. Maar natuurlijk sta je hier niet alleen voor: je hebt regelmatig contact, overleggen, intervisies en bijeenkomsten met de andere vrijwillig projectmedewerkers en beroepskrachten. Wat we je vragen: Je bent 4 tot 8 uur per week beschikbaar (zelf in te delen), daarnaast vergaderen we 2 keer per maand op een vast moment; Je hebt ervaring met coaching of je hebt er aanleg voor en wilt je er graag verder in ontwikkelen; Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren; Je committeert je aan de waarden en doelstellingen van Humanitas; Je hebt goede sociale vaardigheden, kan goed luisteren en genuanceerd denken; Je woont in Almere. Wat we je bieden: Een zelfstandige en veelzijdige vrijwilligersfunctie die veel voldoening geeft; Gezelligheid en zingeving; Een uitgebreid trainingsprogramma en interessante themabijeenkomsten en intervisies; Een gezellig team en ondersteuning en begeleiding van beroepskrachten; Onkostenvergoeding en een mobiele telefoon in bruikleen; Een waardevolle referentie op je cv. Meer informatie en reageren: Heeft deze vacature je enthousiast gemaakt? Kom eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook als je twijfelt of de rol wel iets voor jou is, horen we graag van je. We kijken dan gewoon samen of het bij je past. Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met Karen.

Structureel
Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is?

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is? Help dan mee en wordt vrijwilliger bij het Buurtpreventieteam! Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die alert is op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Het kost je maximaal 2 uur per week en je loopt dan samen met andere vrijwilligers een rondje door jouw wijk waarbij je o.a. let op; kapotte verlichting, overlast en verdachte situaties, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing Een wijk met een buurtpreventieteam is een wijk waar doorgaans minder criminaliteit plaatsvindt. Dus kortom: we zoeken jou!

Structureel
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel
Almere

Wil je iets betekenen voor een pleegkind?

Humanitas Almere

Lees dan vooral verder want waarschijnlijk is pleegmaatje worden echt iets voor jou! Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis kan een maatje heel erg fijn zijn. Pleeggezinnen en gezinshuisouders staan dag in dag uit klaar voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Dan is het voor iedereen fijn als er af en toe iemand is speciaal voor het kind. Om samen leuke dingen te doen zoals sporten, iets creatiefs, winkelen, een ijsje eten of gewoon een praatje maken. Kan iedereen Pleegmaatje worden? Eigenlijk wel. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben. Het gewone, alledaagse contact tussen jou en een pleegkind is het belangrijkste ingrediënt. Dus kun je een paar uur per week of twee weken vrijmaken? Meld je dan aan als maatje! Je krijgt er een hoop voldoening en dankbaarheid voor terug. Humanitas zorgt voor training en begeleiding. Meer weten? Stuur een bericht! Meer info over het project vind je op www.pleegmaatjes.nl

Structureel
Almere

Wil jij een overbelaste ouder helpen?

Humanitas Almere

Steeds vaker krijgt Humanitas Almere aanmeldingen van (veelal alleenstaande) ouders die zich overbelast voelen. Deze ouders hebben geen eigen netwerk dat hen kan ontlasten en ze staan 24/7 ‘aan’ voor de zorg voor hun kinderen. Even tijd voor jezelf, om de maatschappelijk werker te bezoeken of bij te slapen, is er niet. Voor deze ouders is er nu ‘Kind aan Huis’. Overbelaste ouders worden voor een periode van maximaal zes maanden gesteund door een vrijwilliger. De vrijwilliger ontvangt het kind/de kinderen thuis, of is bij het gezin thuis. Vanuit Humanitas wordt veel aandacht besteed aan een gedegen training vooraf, het vinden van een passende match en goede begeleiding. Sabrina is een van de vele ouders die ontzettend blij zou zijn als een vrijwilliger af en toe haar dochtertjes wil opvangen: "Ik ben Sabrina. Ik ben een alleenstaande moeder van 28 jaar met 2 dochters van 2 en 3 jaar oud. De vader van mijn kinderen werkt in het buitenland. We hebben als gezin geen goede start gehad. Mijn meisjes zijn beiden huilbaby’s geweest. Omdat mijn eigen familie in Limburg woont, kon ik niet op hen terugvallen. Ik heb het zelf moeten doen. Nu ben ik opgebrand. Gelukkig heb ik professionele hulp. Ik zou heel graag een lieve vrijwilliger ontmoeten die er één dagdeel per week voor mijn meiden wil zijn. Zij verdienen aandacht en positiviteit. Ik denk dat ik daarna weer een veel leukere moeder kan zijn!’’ Wil jij iemand helpen als Sabrina? Ben jij één dagdeel per week beschikbaar, al of niet samen met je gezin? Dan komen we heel graag in contact met jou! Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe! Je volgt eerst een voorbereidende training. En het gezin ontlasten is natuurlijk meer dan alleen oppassen. Vanuit Humanitas wordt je dan ook goed begeleid bij het opbouwen van een vertrouwensband met de ouder(s) en kinderen, waarbij uiteraard veel aandacht is voor jouw wensen en mogelijkheden. Heb je interesse? Kijk op de website voor de vacature.

Structureel
Almere

Jongvolwassenen helpen bij geldzaken

Humanitas Almere

Vind jij het leuk om met geldzaken bezig te zijn en wil je jongvolwassenen helpen die de grip op hun financiën zijn verloren? Met jouw hulp kan een jonge mede-Almeerder orde op zaken stellen en voorkomen dat er schulden ontstaan. Je financiën op orde brengen en houden gaat niet vanzelf. Lang niet alle jongeren en jongvolwassenen krijgen van huis uit mee hoe je dit kunt doen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan is het fijn als er iemand over je schouder meekijkt en je helpt om weer grip op je geldzaken te krijgen. Iemand die geen oordeel heeft maar wel verstand van zaken. Dit project heet niet voor niets Get a Grip! Klik hier voor meer informatie over het project. Als vrijwilliger van Get a Grip geef je tips, bemoediging en ondersteuning, maar je wordt nooit deel van hun probleem. Je hoeft ook niet alles te weten over alle actuele financiële regelingen, dat leer je bij ons. Financieel inzicht en overzicht, het is belangrijk dat je dat hebt. Je krijgt een goeie training voordat je begint en je kunt altijd bij jouw coordinator terecht voor overleg, advies of een luisterend oor. Wie je bent •Je bent er goed in om geldzaken te ordenen en overzichtelijk te maken •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent een paar uur per week beschikbaar •Je zoekt leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk Wat je krijgt Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen of kijk op de website van Humanitas Almere.

Structureel
Jongeren
Almere

Schooltuinen onderhouden in Almere Stad

Stichting Stad & Natuur Almere

Heb je een passie voor tuinieren en wil je jouw uren en groene vingers inzetten voor succesvolle schooltuinen in Almere? Dan ben jij de ideale vrijwilliger voor ons Schooltuinen project in Almere Stad! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die hun kennis en enthousiasme voor moestuinieren willen inzetten om van schooltuinieren in Almere een succes te maken! Ons project heeft als doel leerlingen op een interactieve manier te leren over het belang van zelfvoorzienend zijn, teamwork, verantwoordelijkheid en het respecteren van onze planeet. Het is een prachtige kans voor leerlingen om te ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en om de waarde van gezond eten en duurzaamheid te begrijpen. Dit alles draagt bij aan de ontwikkeling van een groene en gezonde toekomst voor hen en onze wereld. Naast dat de leerlingen van alles leren over moestuinieren zullen ze ook hun tuintjes onderhouden. Maar: om van de tuinen een succes te maken in bijvoorbeeld vakanties, droge periodes, etc, zijn we op zoek naar vrijwilligers die onder begeleiding van beheerder Schooltuinen Wouter willen helpen met het onderhouden van de schoolmoestuinen. De schoolmoestuin is verdeeld over 2 locaties: schoolmoestuin en moestuinbakken op Kinderboerderij den Uylpark en nog een stuk grond op de verfplantenakker in het Den Uylpark. Als vrijwilliger zul je: 1) De schooltuin onderhouden; onkruid wieden, water geven, grasmaaien, composthoop keren, compost kruien 2) Zaaien en verspenen, zodat de kinderen mooie en sterke plantjes kunnen uitplanten. 3) Meehelpen met onderhoud en reparatie van hekwerk/gereedschap etc. Wij zoeken: - Tuinierliefhebbers die hun handen graag vuil maken. - Vrijwilligers met groene vingers, ervaring met moestuinieren is een pré, maar ook zonder ervaring kun je zeker van betekenis zijn. - Interesse in ecologisch tuinieren Wat wij bieden: - Een kans om een positieve impact te maken op de lokale gemeenschap en jonge levens. - Een vrijwilligersovereenkomst met heldere afspraken. - Verzekering gedurende je vrijwilligerswerk. - Gezellige sociale evenementen met het team, inclusief een jaarlijkse kerstborrel en zomeruitje. Gelegen in het groene hart van Almere Stad bij Kinderboerderij den Uylpark, biedt dit project een prachtige plek om vrijwilligerswerk te doen. Voel jij je geroepen om bij te dragen aan dit fantastische initiatief? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Voor deze rol vragen we voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.

Structureel