Wijkhoofd Collecte

Wijkhoofd Collecte

Plaats:
Leidschendam-Voorburg
Categorie:
Administratie, Erop uit, Collecte & fondsenwerving
Kan online / thuis:
Ja
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
eenmalig
Tip anderen via:

Wijkhoofden Collecte
De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van 350 medewerkers en zo’n 200.000 leden, donateurs en vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren in Nederland. Mede door de opbrengst van de collecte kan de Dierenbescherming zich onvermoeibaar blijven inzetten voor een diervriendelijke samenleving, waarin het welzijn van dieren net zo vanzelfsprekend is als dat van mensen. We doen dit onder meer met hoogwaardige dierenhulp, voorlichting, educatie en beïnvloeding van beleid. Ons streven is om dierenleed te voorkomen, zodat redden minder vaak nodig is. Maar als dieren dan toch in nood raken, zijn wij er om ze te redden en op te vangen. De Dierenbescherming is geen overheidsinstelling. We kunnen ons werk alleen doen dankzij de giften en contributie van leden en donateurs, én de (online) collecte.

De Dierenbescherming is op zoek naar:

Wijkhoofden Collecte

Elk jaar organiseert de Dierenbescherming in heel Nederland een collecte in de week rondom Werelddierendag op 4 oktober. Daarvoor zoeken wij in elke wijk in Nederland een wijkhoofd. Een collectewijk is een deel van een grotere stad, maar kan ook bestaan uit één of meerdere kleine dorpen. De opbrengst van de collecte wordt besteed aan het werk van de Dierenbescherming en komt ten goede van hulp aan dieren - ook in jouw regio.

Doel van de functie
Als wijkhoofd ben je een onmisbare schakel tussen de Dierenbescherming en haar collectanten. Voor de collectanten in jouw wijk ben je hét gezicht van de Dierenbescherming. Je hoeft als wijkhoofd niet zelf te collecteren, maar dat mag uiteraard wel – graag zelfs!

Wat ga je doen?
* Organiseren van de collecte in jouw eigen wijk volgens de instructies. Afhankelijk van het aantal collectanten kost dat zo’n 2 à 3 dagdelen per jaar (ongeveer 20 uur per jaar)
* Aansturen van de collectanten in jouw eigen collectewijk d.w.z. bellen/berichten van de huidige collectanten en verdelen van de te lopen straten
* Optioneel: Meehelpen met werven van nieuwe collectanten
* Eerste aanspreekpunt voor de collectanten van jouw wijk
* Het bestellen van de collecte materialen en verdelen onder jouw collectanten
* Het uitdelen en innemen van collectebussen aan jouw collectanten
* De administratie behouden van collectanten en collectebussen in jouw wijk
* Tellen van de inhoud collectebus samen met de collectant
* Storten collectegeld bij een bankfiliaal

Wie ben jij?
* Je staat achter de doelstellingen en principes van de Dierenbescherming en onze kernwaarden: betrouwbaar, betrokken en daadkrachtig.
* Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en je vindt het leuk om met mensen om te gaan, hen te motiveren en te enthousiasmeren (om wellicht tóch nog een straat of avondje meer te collecteren…).
* Je vindt organiseren en plannen leuk en hebt geen moeite om mensen te bellen die je (nog) niet kent.
* Je wil graag vrijwilligerswerk doen wat niet veel tijd kost, maar wel iets wezenlijks toevoegt!
* Je hebt in de periode voor, tijdens en na de collecteweek (dus in september en begin oktober) tijd om je taken als wijkhoofd uit te voeren.


*Enthousiast, betrouwbaar en online vaardig

Wat bieden wij?
* Vrijwilligerswerk dat ertoe doet en weinig tijd kost
* Zelfstandige en verantwoordelijke taak
* Leuk contact met andere wijkhoofden
* Interessant en uitdagend werk
* Interessante webinars
* Mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan een beter dierenwelzijn in Nederland

Wat maakt het werk de moeite waard
Je krijgt de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de collecte in jouw eigen wijk, een aardige uitdaging. Niet enorm veel werk, maar wel belangrijk! Je zorgt ervoor dat alle collectanten tijdig een collectebus hebben, weten wanneer de collecteweek is en weten welke straten ze kunnen collecteren. Als iedere deelnemer in de collecte-organisatie tijdig weet wat hem of haar te doen staat, kunnen we met z’n allen veel geld ophalen voor dieren in nood. Help ook mee!

Werktijden
Je werkt vanuit huis en kunt je eigen tijd indelen. Dit zal soms ook ’s avonds en in het weekend moeten gebeuren, omdat collectanten dan het best bereikbaar zijn.

Meer informatie of direct aanmelden? Voor meer informatie kun je berichten onder vermelding van ‘wijkhoofd collecte’. Of je neemt contact op met de Dierenbescherming

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Alice is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
Laat Alice weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Dierenbescherming Zuid West
Geplaatst door:
Profielfoto van Alice
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Alice is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
eenmalig