csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ben jij een sociaal dier?

Stichting Present Woerden helpt groepen vrijwilligers in hun zoektocht om iets voor een ander te betekenen. Vaak zijn ze op zoek naar een leuke sociale activiteit. Zoals het organiseren van een bingo, een high tea of spelletjes spelen. De groepen zijn vaak jongeren uit kerken maar ook maatschappelijke stagiaires of een bedrijf. Bij Stichting Present Woerden staat de ontmoeting van de hulpontvanger met de vrijwilligers centraal. Wij zijn op zoek naar een vrijwillige projectbegeleider (m/v) voor ongeveer 2 à 4 uur per maand die deze groepen tijdens een sociaal project begeleidt. Je taak is: - vooraf bij de organisatie/instelling op bezoek gaan en inventariseren wat nodig is - concrete afspraken maken met de groep die deze hulpvraag gaat oppakken - aanwezig zijn bij de start en afsluiting van de uitvoering van het project Voordat je zelfstandig aan het werk gaat, krijg je een uitgebreide instructie en ga je een aantal keren mee met iemand die ervaring heeft. Sta je achter de visie en missie van Stichting Present, ben je flexibel in je tijd en soms ook in de avonden beschikbaar en maak je makkelijk contact? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk voor meer informatie op onze site of bel/mail om nader kennis te maken. We hopen van je te horen!

Lees meer

structureel

Woerden

Activiteitenbegeleiding
Projectcoördinatie
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Stichting Present Woerden helpt groepen vrijwilligers in hun zoektocht om iets voor een ander te betekenen. Vaak zijn ze op zoek naar een leuke sociale activiteit. Zoals het organiseren van een bingo, een high tea of spelletjes spelen. De groepen zijn vaak jongeren uit kerken maar ook maatschappelijke stagiaires of een bedrijf.
Bij Stichting Present Woerden staat de ontmoeting van de hulpontvanger met de vrijwilligers centraal.

Wij zijn op zoek naar een vrijwillige projectbegeleider (m/v) voor ongeveer 2 à 4 uur per maand die deze groepen tijdens een sociaal project begeleidt. Je taak is:
- vooraf bij de organisatie/instelling op bezoek gaan en inventariseren wat nodig is
- concrete afspraken maken met de groep die deze hulpvraag gaat oppakken
- aanwezig zijn bij de start en afsluiting van de uitvoering van het project

Voordat je zelfstandig aan het werk gaat, krijg je een uitgebreide instructie en ga je een aantal keren mee met iemand die ervaring heeft.

Sta je achter de visie en missie van Stichting Present, ben je flexibel in je tijd en soms ook in de avonden beschikbaar en maak je makkelijk contact? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk voor meer informatie op onze site of bel/mail om nader kennis te maken. We hopen van je te horen!

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 4 uur

Het mag ook elke maand of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Woerden

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Projectcoördinatie
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Present Woerden

Woerden

Je MaS bij Present: lekker veelzijdig

Stichting Present Woerden

Wil je je praktisch en sociaal inzetten voor mensen in de gemeente Woerden? Dan ben je ook als maatschappelijk stagiair(e) van harte welkom bij Present Woerden! We bieden jullie telkens een andere klus aan waarbij je zelf kunt kiezen of je mee wilt doen of niet. Denk aan kerstversiering ophangen in een verpleeghuis, gamen met jongeren met een beperking, een muur verven in een kinderkamer, een overwoekerde tuin weer fatsoeneren of helpen met de praktische kanten van het kerstengelenproject. Je bent nooit alleen en doet een project samen met andere jongeren. Alle klussen zijn voor mensen met weinig vrienden, niet zoveel geld en vaak een slechte gezondheid. Ze vinden het hartstikke fijn als je ze komt helpen! Taakomschrijving Bij Present kun je als vrijwilliger een praktische klus of een sociale klus uitvoeren bij iemand die dit nodig heeft. Dit doe je altijd met een groep. Bij een praktische klus kun je in een groep helpen met schilderen/sauzen, tuinwerkzaamheden, opruimen of schoonmaken. Bij een sociale klus klus help je met andere vrijwilligers bij het wandelen, het koken of het doen van een spelletje bijvoorbeeld. Ook kun je aangeven als het je bijvoorbeeld leuk lijkt om een specifieke activiteit te doen met ouderen, gehandicapten, vluchtelingen etc. Bijvoorbeeld het maken van kerstkaarten, het maken van cupcakes etc. Wat moet je kunnen / leuk vinden? Je moet het leuk vinden om met ouderen of gehandicapten om te gaan en vriendelijk en geduldig zijn bij sociale projecten. En bij praktische klussen is het fijn als je graag de handen uit de mouwen steekt en van aanpakken houdt. Omdat het om projecten gaat bij mensen die de hulp goed kunnen gebruiken, is het wel belangrijk dat je je aan je afspraken kunt houden. Als we concrete afspraken met elkaar hebben gemaakt gaan we er vanuit dat we op je komst kunnen rekenen! Waar en Wanneer? Er is geen vast tijdstip of dag waarbij er projecten gedaan kunnen worden. Dit is afhankelijk van jouw mogelijkheden. Als we jouw mogelijkheden en wensen weten, gaan we als Present puzzelen om dit te kunnen organiseren. We communiceren met elkaar via whatsapp en een google documente en je kunt bij elke klus aangeven of je kunt helpen of niet. Alle klussen zijn wel in de gemeente Woerden. Kom je uit Vleuten of Oudewater, dan ben je van harte welkom maar we hebben dan geen projecten in je eigen woonplaats. Je MaS bij Present begint in principe in september 2024 of later. In de zomervakantie hebben we geen projecten. Op dinsdag 27 augustus van 16 tot 17u maken we kennis met elkaar. Als je je aanmeldt krijg je hiervoor een uitnodiging. Aantal uren MaS Je kunt helaas niet al je uren voor de MaS in 1 project volbrengen. Op een project ben je maximaal 4 uur bezig maar soms ook 2 uur. Je kunt je volledige 30 uur stage wel maken bij Present door je in te zetten voor verschillende klussen of projecten. Maar je mag ook 10 uur stage lopen of 20 uur. We denken graag met je mee!

Project
Jongeren
Woerden

Maak positieve impact samen met je collega's

Stichting Present Woerden

Als bedrijf kun je een tastbaar verschil maken in Woerden door samen met je collega's een dagdeel vrijwilligerswerk te doen. Stichting Present Woerden biedt de kans om als team een positieve impact te maken, variërend van het leggen van een laminaatvloer tot het organiseren van een spel voor bewoners van een instelling. Ook het sauzen van muren, opruimen van een huis en snoeien van een tuin behoren tot de mogelijkheden. Samen met je collega’s kun je vaak al met een kleine moeite een groot verschil maken. Onze projecten zijn flexibel en eenmalig, perfect voor een teambuildingactiviteit die blijvende herinneringen creëert. Ontdek de mogelijkheden op onze website of neem contact met ons op via e-mail. Versterk de teamgeest binnen je bedrijf en draag bij aan een betere gemeenschap!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Woerden

Kwasten en behangrollen zijn je beste vriend

Stichting Present Woerden

Ook jij kan het verschil maken in het leven van andere inwoners van de gemeente Woerden. Wij bieden jou een unieke plek waarbij je in een groep met andere vrijwilligers aan de slag gaat bij mensen thuis om hen te helpen hun huis weer op orde te krijgen. Deze mensen kunnen dat zelf niet en hebben geen geld om dat te laten doen. Je ontmoet inwoners van Woerden die je anders niet tegenkomt. Je komt op plaatsen in Woerden waar je anders niet komt. In situaties die je nog nooit tegen bent gekomen Wat moet je kunnen: ● handig met kwast of behangroller ● het leuk vinden om mensen te ontmoeten en een praatje met ze te maken ● niet bang zijn om vieze handen te krijgen ● affiniteit met mensen in probleemsituaties ● flexibiliteit ● praktisch inzicht Je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je ingezet wilt worden. Van 1x per jaar tot 1x per maand, alles mag en kan bij Present. Wat bieden wij: ● maatschappelijke organisatie ● enthousiast team van mede-vrijwilligers ● waardevolle ontmoetingen ● onbetaalbare ervaring Nieuwsgierig geworden, laat dan een bericht achter voor de algemeen coördinator: Ellen. Zij kan je alles over deze unieke plek vertellen.

Structureel
Woerden

Help mee als groepenbegeleider

Stichting Present Woerden

Door de toename van het aantal projecten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons enkele keren per jaar willen helpen bij het begeleiden van een groep vrijwilligers. 'Het verbinden van vrijwilligers met de hulpvragers vind ik mooi en ik heb vaak gezien dat er bijzondere en kwetsbare momenten ontstaan tussen hen.' (Evaline, groepenbegeleider) Present zet groepen vrijwilligers in bij hulpvragers die hulp echt kunnen gebruiken. Vaak gaat het om praktische hulp maar we organiseren ook sociale projecten. Als begeleider van een groep vrijwilligers help je anderen om te helpen. Hierdoor maak je het verschil in het leven van een medemens die in kwetsbare omstandigheden leeft. Op de projectdag help je de vrijwilligers met het opstarten van de werkzaamheden, en help je om het contact tussen de vrijwilligers en de hulpontvanger op gang te brengen. Wanneer er positief gestart wordt, geeft dit ruimte voor meer gesprekken en openheid tijdens het project. Na afloop evaluee je kort met vrijwilligers en hulpontvanger hoe het is gegaan. Een mooi moment waarin dankbaarheid en enthousiasme wordt gedeeld. Deze functie is te combineren met de functie van projectbegeleider. Hierbij tref je de voorbereidingen voor het project. Zeker geen vereiste, wel een mogelijkheid als je nog meer betrokken wilt zijn. Je kunt al groepenbegeleider worden als je 2 of 3x per jaar inzetbaar bent. Dagen en tijden in overleg: overdag, weekend of avond, er is van alles mogelijk. Interesse? Of ken je iemand die interesse heeft? Neem contact met ons op via de mail of kijk op onze website voor meer informatie.

Structureel
Woerden

Een goede voorbereiding is het halve werk

Stichting Present Woerden

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We zetten groepen vrijwilligers in voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Als projectbegeleider help je anderen om te helpen. Hierdoor maak je het verschil in het leven van een medemens die in kwetsbare omstandigheden leeft. Je helpt in de voorbereiding van een project door contact op te nemen met de vrijwilligers én de hulpverlener van de persoon waar de vrijwilligers gaan helpen. Samen met de hulpverlener ga je op bezoek bij de hulpontvanger om kennis te maken en praktische afspraken te maken: Welke materialen zijn er nodig? Wat gaan de vrijwilligers precies doen? Een bingo zonder bingoballen, een tuinklus zonder hark of een schilderklus zonder roller... een groepenbegeleider zorgt er voor dat dit niet gebeurt. Je maakt een kort verslagje van je huisbezoek waarna de coordinator op zoek gaat naar een geschikte groep vrijwilligers voor de klus. De functie kun je combineren met de functie van groepenbegeleider. Zodat je ook op de dag dat de groep zich inzet de groep begeleid. Dit is een mogelijkheid maar zeker niet noodzakelijk. We zijn al heel blij als je enkele huisbezoeken per jaar op je kunt nemen. Alle activiteiten vinden plaats in de gemeente Woerden, met soms een kleine uitstap naar Oudewater, Driebruggen, Linschoten of Montfoort. Zo kan jouw betrokkenheid bij je woonplaats groeien en hoef je nooit ver te reizen. Kernpunten die bij jou en de functie passen: Je vindt het belangrijk dat mensen naar elkaar omzien. Je vindt het leuk met verschillende soorten mensen op te trekken: hulpontvangers en hulpverleners. Het is fijn als je zelf wat kluservaring hebt zodat je in kunt schatten wat er nodig is aan materiaal en hoelang een klus duurt. Huisbezoeken zijn vaak op doordeweekse dagen en overdag. Je bent communicatief vaardig, sociaal en zorgvuldig. Present biedt: Een kijkje in de samenleving via een maatschappelijk betrokken organisatie. Een inwerkprogramma. Geregeld overleg met andere projectbegeleiders Je bepaalt zelf hoe vaak je op huisbezoek wilt. Van 3x per jaar tot 20x per jaar: alles kan. Reken op 2u in totaal per huisbezoek inclusief het maken van een verslag. Interesse? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag nog veel meer over!

Structureel
Woerden

Met vrienden of familie aan de klus

Stichting Present Woerden

Wil jij met jouw vriendengroep, volleybalteam of gezin iets bijzonders doen en een ander helpen? Stichting Present Woerden biedt de perfecte gelegenheid om samen een positieve impact te maken. Help mensen in Woerden die het op eigen kracht niet redden door een dagdeel als team aan de slag te gaan. Van het opknappen van een tuintje, het sauzen van muren tot het leggen van een laminaatvloer. En waarom niet een spel organiseren voor bewoners van een woonlocatie? Deze eenmalige projecten duren slechts een dagdeel en zijn flexibel in te plannen, ook in de avonduren. Als groep bepaal je zelf welk project je oppakt en wanneer je dit wilt doen. Nieuwsgierig geworden? Ontdek de mogelijkheden op onze website of stuur ons een e-mail. Versterk jullie band en maak een verschil voor inwoners van Woerden!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Woerden

Zie jij wat er gedaan moet worden?

Stichting Present Woerden

Present Woerden zoekt versterking! Heb jij een hart voor de stad en de medemens? Wil jij klaarstaan voor een ander? Heb jij een beetje verstand van klussen en ben je een beetje flexibel in je tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Present zet zich in om met (groepen) vrijwilligers grote hulpvragen van inwoners die het moeilijk hebben op te pakken. Denk aan laminaat leggen, muren verven, behangen, overvolle huizen opruimen en onderhoud aan een tuin. Als projectbegeleider bereid je deze praktische projecten voor, door samen met de betrokken hulpverlener op projectbezoek te gaan bij de hulpontvanger. Samen bepaal je wat er precies moet gebeuren. Op de projectdag zelf begeleid je de groep vrijwilligers door het project op te starten en af te sluiten. Jij draagt er aan bij dat de afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat er een goede ontmoeting plaatsvindt tijdens het project. Gemiddeld ben je zo'n 5 uur betrokken per project. Het aantal projecten dat je begeleidt per maand bepaal je zelf. In dit interview met Pieter krijg je een nog beter beeld: https://www.woerdenvoorelkaar.nl/inspiratie/stichting-present-staat-voor-je-klaar Kom je een keer koffie drinken als het je wat lijkt?

Structureel

Anderen bekeken ook

Woerden

Heb jij feeling met kinderen?

Samen sterk huis

Samen sterk huis. centrum voorleven met en na kanker, is op zoek naar een vrijwilliger die eenmaal per maand de Kidsclub mee kan begeleiden. Het gaat om kinderen die in de thuissituatie te maken hebben met kanker of een andere ernstige ziekte. We willen ze een plek bieden voor (h)erkenning van de lastige thuissituatie en ze een gezellige middag bieden met andere leeftijdsgenoten in dezelfde situatie. Je helpt mee met het organiseren van passende activiteiten zoals spelletjes, hapjes maken, proefjes doen, zwemmen en dansen. Dit is meestal op de eerste woensdagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur. Dus vind je het leuk om kinderen een gezellige middag te bieden? Stuur dan een bericht.

Structureel
Woerden

Vrijwilliger bediening inloophuis Woerden

Leger des Heils Midden-Nederland

Wat ga je doen? In het inloophuis in Woerden zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor in de bediening. Het inloophuis is een plek voor en door mensen uit de buurt waar ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken centraal staat. Wij zijn op zoek naar mensen die op een doordeweekse dag op flexibele tijden (tussen 10:00 en 17:00 uur) in de bediening willen staan. Hierbij is er de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot barista. Er zit namelijk een koffiewinkel om de hoek waar de lekkerste koffie van Woerden wordt gemaakt! Dit ben jij - Je bent een sfeermaker, én staat stevig in je schoenen - Je hebt respect voor andere normen en waarden - Je bent zelfstandig - Je bent minimaal 1 x per week beschikbaar, op vaste dagen/tijden en/of op oproepbasis - Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist. De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Een trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils Inloophuis: Het inloophuis zit in het centrum van Woerden. Hier komen mensen uit de buurt voor een kop koffie, een maaltijd, een gezellig praatje en wordt er omgezien naar elkaar. Het is een plek waar iedereen welkom is! 50|50 Coffee: Bij 50|50 Coffee branden we de lekkerste koffie voor bedrijven. Daarnaast leiden we bij 50|50 Coffee ook deelnemers van het Leger des Heils op tot barista. Zo kunnen ze na een aantal maanden of jaren uitstromen naar een baan, regulier vrijwilligerswerk of een opleiding. Om de baristaskills in de praktijk te oefenen, hebben wij onze eigen 50|50 Coffee bar in Woerden. Hier schenken we onze eigen gebrande koffie en kun je onze producten kopen of bestellen voor bij je thuis, als relatiegeschenk of voor op kantoor. Met de koop van onze koffiebonen bied je onze deelnemers een kans om te re-integreren in de samenleving. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Reageer dan online!

Structureel
Woerden

Ben jij degene die extra handen kan bieden.

Careyn

In ons verpleeghuis Weddesteyn in Woerden en kleinschalig wonen Waterschapshuis in Kamerik zijn we op zoek naar vrijwilligers die weten hoe ze in groepsverband of zelfstandig ingezet kunnen worden. Heb je zin om onze bewoners te ondersteunen bij diverse activiteiten? Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken bij onze georganiseerde activiteiten? Heb je zin om samen een gezellig ontmoet moment te creëren? Dan kan je een vrijwillig kennismakingsgesprek aanvragen, zodat ik alle ins en outs over het vrijwilligerswerk in ons verpleeghuis uit kan leggen. Onder het genot van een kopje koffie vertel ik wat team Welzijn aan onze bewoners biedt en waar de vrijwilligers een belangrijke rol in spelen. Ben jij degene die het verschil kan maken, neem dan contact met me op. Dan zien we elkaar bij het kennismakingsgesprek in Weddesteyn. Anita Kort Coördinator Vrijwilligers Weddesteyn-Waterschapshuis

Structureel
Woerden

MaS bij het NationaalVeteraanTreffen (NVT)

Stichting Nationaal Veteraan Treffen Woerden

14 september 2024 vind Nederlands grootste oldtimer evenement voor brommers, scooters en motoren voor de 32ste keer plaats op het exercitieveld in Woerden. Liefhebbers en eigenaren van meer dan 2000 voertuigen zullen vanuit heel Nederland langskomen om er samen een gezellige dag van te maken. Net als in voorgaande jaren bieden wij een maatschappelijke stage aan voor de voorbereidingen op 13 september (na schooltijd..) en de dag van het evenement, 14 september. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar wel een goede inzet en motivatie om onder begeleiding van een enthousiaste groep vrijwilligers te helpen met het opbouwen van het evenement en te assisteren bij het begeleiden en parkeren van de voertuigen, kaartverkoop, assisteren in de horeca kramen (non-alcoholisch) en het afbouwen van het evenement. Je leert wat er allemaal geregeld en gedaan moet worden tijdens het evenement, leert veel mensen kennen en uiteraard krijg je ook tijd om te genieten van de sfeer van het evenement. Als jou dit een mooie uitdaging lijkt, reageer dan via deze site en wie weet ben jij er in september wel bij!

14-09-2024
Jongeren
Woerden

Coördinator Public Relations & Marketing

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken 35-40 vrijwilligers. Samen bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven een gevarieerd programma aan. Interessante cursussen, professionele docenten, betaalbare lessen en gezelligheid, dat is waar onze Volksuniversiteit voor staat. Ter versterking van de Taakgroep PR&M en het Algemeen Bestuur zoeken wij per direct een Coördinator Public Relations & Marketing, tevens Bestuurslid (vrijwilliger) Ben je organisatorisch en communicatief sterk en heb je (enige) ervaring met PR en Marketing? Vind je het leuk om VUHGH goed op de kaart te zetten en het cursusaanbod duidelijk en aantrekkelijk te communiceren naar onze doelgroepen? Doe je dat graag vanuit een leidinggevende rol, samen met anderen? Als je dan ook nog als bestuurslid wilt meewerken aan zaken die de organisatie aangaan, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Functie-inhoud ● Je geeft leiding aan de Taakgroep PR&M, die bestaat uit 6 andere vrijwilligers (tekstschrijvers, sociale media-medewerkers, een beeldredacteur en vormgever) en nauw samenwerkt met ICT-beheer. Samen verzorg je de publiciteit van het cursusprogramma en de naamsbekendheid van VUHGH, via (sociale) media, de website, nieuwsbrief en andere publicaties. ● Jij hebt zowel een coördinerende als uitvoerende rol. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de in- en externe afstemming rond publicaties en maak je de eerste aanzet voor nieuwsbrieven. Ervaring met Microsoft Office is hierbij gewenst. ● In het Algemeen Bestuur vertegenwoordig je niet alleen de Taakgroep PR&M, maar je denkt en beslist ook actief mee over allerlei zaken. Denk hierbij aan het beleid en het functioneren, de organisatie en continuïteit van VUHGH. Tijdsbeslag ● Gemiddeld 4 uur per week; in april en mei wekelijks 10-12 uur. Tot de zomer word je ingewerkt door de huidige coördinator en zal het minder tijd vragen. ● De Taakgroep PR&M vergadert 1 keer per maand, het Algemeen Bestuur ook. ● Verder afhankelijk van evenementen. ● Je werkt voornamelijk vanuit huis en soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Wat biedt VUHGH? ● Een afwisselende functie met veel contacten en ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven. ● Een goed georganiseerde, informele en kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen. ● We hebben elk jaar een seizoen opening waarvoor je wordt uitgenodigd, een vrijwilligersuitje en enkele andere bijeenkomsten met alle vrijwilligers. ● Als vrijwilliger kun je gratis deelnemen aan cursussen (mits er plaats is). Interesse? ● Voor vragen over de functie: neem contact op met de huidige coördinator PR&M via denise.hermenet@vuhetgroenehart ● Voor algemene vragen over VUHGH: mail naar [email protected] ● Voor je sollicitatie: stuur je motivatie en cv naar [email protected]

Structureel
Montfoort

Begeleider taalcursus voor Oekrainers

Taalmaatjes Montfoort-Linschoten

Vanaf begin januari organiseren wij een Nederlandse taalcursus voor Oekraïners. Omdat de belangstelling erg groot is, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe begeleiders. De deelnemers werken met een online taalprogramma thuis en op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur oefenen zij in De Rank in Montfoort aan het verbeteren van hun Nederlands. Heb jij belangstelling om deze cursisten te helpen of wil je meer weten, stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

Stevige wandelaar

De Rijnhoven

Voor een zeer actieve bewoner ben ik op zoek naar iemand die makkelijk langere afstanden wandelt. Als jij graag de wandelschoenen aantrekt en dit ook leuk vind om met iemand samen te doen, nodig ik je uit voor om kennis te maken. Bij de Rijnhoven zijn wij erg blij met onze vrijwilligers. Wij bedanken jaarlijks de vrijwilligers met een mooi feest en rond de kerst krijgen zij allemaal een mooi kerstpakket. Daarnaast heb je leuke "collega's" waar je altijd bij terecht kunt voor een praatje of een vraag.

Structureel
Woerden

Kom jij helpen bij Tuinderij de Groenteboer?

Tuinderij de Groenteboer

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer. Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw. Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Structureel
Woerden

Zie jij wat er gedaan moet worden?

Stichting Present Woerden

Present Woerden zoekt versterking! Heb jij een hart voor de stad en de medemens? Wil jij klaarstaan voor een ander? Heb jij een beetje verstand van klussen en ben je een beetje flexibel in je tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Present zet zich in om met (groepen) vrijwilligers grote hulpvragen van inwoners die het moeilijk hebben op te pakken. Denk aan laminaat leggen, muren verven, behangen, overvolle huizen opruimen en onderhoud aan een tuin. Als projectbegeleider bereid je deze praktische projecten voor, door samen met de betrokken hulpverlener op projectbezoek te gaan bij de hulpontvanger. Samen bepaal je wat er precies moet gebeuren. Op de projectdag zelf begeleid je de groep vrijwilligers door het project op te starten en af te sluiten. Jij draagt er aan bij dat de afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat er een goede ontmoeting plaatsvindt tijdens het project. Gemiddeld ben je zo'n 5 uur betrokken per project. Het aantal projecten dat je begeleidt per maand bepaal je zelf. In dit interview met Pieter krijg je een nog beter beeld: https://www.woerdenvoorelkaar.nl/inspiratie/stichting-present-staat-voor-je-klaar Kom je een keer koffie drinken als het je wat lijkt?

Structureel
Woerden

Assisteer jij de trainer van VEP?

Voetbalvereniging VEP

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en houd je van voetbal? Als maatschappelijke stagiair assisteer je bij en leer je zelf trainingen te geven aan de voetbaltraining van de jeugd bij VEP. Je assisteert de trainer van het team. Wat is je taakomschrijving? • 15 min van te voren aanwezig • zelf een oefening verzinnen, uitschrijven en uitvoeren met de kinderen. • ondersteunen bij uitzetten van de oefeningen. • na afloop help je met opruimen. • tijdens de training actief training geven • durven aanspreken op gedrag van voetballertjes • aanwezig in voetbalkleding en schoenen • korte evaluatie na elke training Deze stage biedt plaats aan meerder stagiair(e)s tegelijkertijd. Voorafgaand aan de eerste training heb je een kennismaking met de trainer. Op maandagavond en woensdagmiddag/avond vinden de trainingen plaats. GEDURENDE HET HELE SEIZOEN BEN JE BESCHIKBAAR! DE KINDEREN REKENEN OP JOUW KOMST EN ZIEN GRAAG EEN VERTROUWD GEZICHT! Afwezigheid in overleg met de trainer.

Structureel
Jongeren