Tijdelijke reismaatjes gezocht Raalte

Tijdelijke reismaatjes gezocht Raalte

Soms
Raalte
 • Vervoer & transport
 • Activiteitenbegeleiding
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Sociaal & welzijn

Reismaatjes gemeente Raalte
Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg in gemeente Raalte.

MEE Samen is op zoek naar vrijwilligers die Reismaatjes willen zijn voor leerlingen die deelnemen aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje.

Wat doen vrijwilligers?
Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar school, een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Veel voldoening
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

Wie zoeken wij?
Enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; die met deelnemers het avontuur van zelfstandig leren reizen willen aangaan.

Ondersteuning aan vrijwilligers
Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen.

Meer weten?
Neem contact op met Sabine voor meer informatie.

 • De vraag van Sabine is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Sabine is eerder via deze website geholpen
 • Sabine heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Sabine weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Tijdelijke reismaatjes gezocht Raalte" van Sabine.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo MEE Samen
Geplaatst door:
Profielfoto van Sabine
70% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sabine
 • De vraag van Sabine is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Sabine is eerder via deze website geholpen
 • Sabine heeft één aanbeveling ontvangen

Meer vragen van Sabine namens MEE Samen

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Reismaatjes Montferland gezocht Montferland Vervoer & transport
  Reismaatjes gemeente Raalte Raalte Vervoer & transport
  Tijdelijke reismaatjes gezocht Hellendoorn Hellendoorn Vervoer & transport, Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap
  Tijdelijk reismaatje Zuidwolde - Hoogeveen De Wolden Vervoer & transport