csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Zorgvrijwilliger

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen). De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie Vervolgens inwerkdiensten Tot slot een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen, zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden). Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Schoonmaak
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat!

Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen).
De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast.

Wat heb je nodig om deze rol te vervullen:
Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling.

Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen

We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven:
Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek
Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie
Vervolgens inwerkdiensten
Tot slot een afrondende evaluatie.
Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent.

Wat bieden we:
Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding
Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden.
Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen,
zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden).
Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor
anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen;
Overleg: 4x per jaar
Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice Bardo

Haarlemmermeer

Hart voor tuinieren én mensen? Lees verder!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder één met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo. Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. Eén keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd. Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat bieden we: Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding; Attenties op verschillende momenten in het jaar; Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier; Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen Overleg: 2x per jaar Begeleiding 2 coördinatoren vrijwilligers.

Structureel
Haarlemmermeer

Gezocht: doeners met handig handen!

Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van het leven. In het hospice zijn er, net als thuis, altijd uiteenlopende klussen die moeten worden gedaan. Houd jij ervan om de handen uit de mouwen te steken met kleine klussen? Lees verder! Wat doe je als klusvrijwilliger? Naast terugkerende klussen zijn er ook ad-hoc zaken die je aandacht vragen. Deze worden opgeschreven in het ‘klusboek’. Als klusvrijwilliger geef je aan welke zaken je hebt kunnen oppakken. De klussen zijn divers van aard: van elektrotechnische, timmer- en herstelwerkzaamheden tot kleine schilderklussen en reparaties. Natuurlijk wordt met je besproken wat je leuk vindt en waar je ervaring mee hebt. Je bent zelfstandig bezig, maar grotere klussen worden samen met de andere klusvrijwilligers ingepland en opgepakt. Verder kun je ook toeleveranciers van bijvoorbeeld de brand)beveiliging, elektrabeheer of liftonderhoud ontvangen en begeleiden tijdens hun werkzaamheden. De sfeer is open, ongedwongen en de lijntjes zijn kort. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling en natuurlijk een hart voor klussen! Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar [email protected] Wanneer werk je? Het zou fijn zijn als je op donderdag of in het weekend mogelijkheden zou hebben, maar dit is geen must. Interesse? Zo gaat het verder: We vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers. Daarna een inhoudelijke kennismaking met de facilitairregiehouder en medewerker facilitair. Vervolgens loop je mee met een ervaren klusvrijwilliger om te ervaren hoe dingen in de praktijk gaan. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Zodra je start, is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden we? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops rondom palliatieve zorg als je dat wenst Overleg: 2x per jaar Begeleiding: door facilitair regiehouder en coördinatoren vrijwilligers

Structureel
Haarlemmermeer

Gastvrijheid jouw kracht? Lees verder!

Hospice Bardo

Als gastheer/vrouw bij hospice Bardo in Hoofddorp ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoek, onze gasten en hun naasten. Wat doe je? Je bent als gastvrijwilliger op twee plekken veel aanwezig; rondom de entree/receptie en in de huiskamer. Bij de receptie ontvang je bezoek/leveranciers en beantwoord je binnenkomende telefoontjes. Je zorgt voor een gastvrije/ontspannen sfeer en ondersteunt bij kleine administratieve taken. In de huiskamer ontvang je gasten en/of hun naasten. Je zorgt voor een opgeruimde, frisse en gastvrije omgeving en helpt bij het bereiden en serveren van de lunch. Ook ondersteun je de kookvrijwilliger bij de voorbereiding van de warme maaltijd. Denk aan; groenten snijden, tafel dekken, maaltijd serveren. Wat vragen we van je? Een open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Heb je vragen of wil je weten hoe het is om als vrijwilliger bij Bardo actief te zijn? Neem telefonisch contact op met één van de twee vrijwilligerscoördinatoren, Hajnalka en Léonie, of stuur een e-mail naar [email protected] Wanneer werk je? Gemiddeld ben je als gastvrijwilliger één keer in de week in het hospice. Een dienst duurt vier uur. Je kan zowel op doordeweekse dagen al. Fijn als je ook bereid bent om dit te doen. Het rooster is door elke vrijwilliger digitaal in te zien en in te vullen. Interesse? Zo gaat het verder: We vinden het belangrijk nieuwe vrijwilligers een goede start te geven. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek. Als het je leuk lijkt om aan de slag te gaan, loop je een paar diensten mee met een ervaren gastvrijwilliger. Na afloop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. Ook krijg je een introductiecursus aangeboden. Zodra je start is het verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen (kosten voor aanvraag worden vergoed). Wat bieden wij? Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen; Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 2 x per jaar Begeleiding: door twee vrijwilligerscoördinatoren

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Hobby elektronica reparateur bij de Meerwinkel

Olivier

Ben jij gek op elektronica en kun je kleine reparaties uitvoeren aan bijvoorbeeld laptops, tablets en koelkasten? Iedere dag ontvangen wij veel elektronische producten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die alle binnen gekomen apparaten met een sticker kan testen en kleine reparaties uit kan voeren. Onze werkplaats is iedere dag behalve in het weekend geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Heb jij zin om ons te helpen en ben je beschikbaar voor één of meerdere dagdelen? Stuur ons dan een bericht waarin je kort laat weten wat je voor ons kunt betekenen en op welke dagen je beschikbaar bent. We ontmoeten je graag.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Man wenst maatje voor thuisbezoek

Roads Maatjesproject

Voor een man van zestigplus zoeken wij een maatje (m/v). De man woont sinds enkele jaren in Hoofddorp. Hij werkte altijd in de horeca en was dus veel onder de mensen. Sinds hij te maken heeft met ziekzijn en pijn, zit hij thuis en lukt het hem moeizaam om in voldoende mate sociale contacten op te bouwen. Hij zou het leuk vinden als hij gekoppeld wordt aan een maatje, dat hem thuis komt bezoeken of ophalen. Wanneer hij zich fysiek slechter voelt, dan lijkt het hem leuk om samen met het maatje bij hem thuis te eten, een spelletje rummikub te spelen of om iets te lezen en daarover te praten. Op betere dagen zou hij er graag even op uit gaan. Door een slechte heup kan hij moeilijk wandelen. Maar een klein ommetje maken lukt soms wel. De leeftijd van het maatje vindt hij niet belangrijk. Wel vindt hij het belangrijk dat het klikt, er wederzijds respect is en dat er goede gespreksstof is. Ook zou het fijn zijn als zijn maatje, net als hij, aardig, geïnteresseerd en verzorgd is en dat hij met zijn maatje zou kunnen lachen. Hij spreekt het liefst overdag af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer

Wie wint het vertrouwen van deze man terug?

Roads Maatjesproject

Voor een man van zestigplus uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje. Het leven zat hem altijd op alle fronten mee en hij heeft altijd goed gefunctioneerd. Totdat hij in een scheiding belandde. Het zakelijk en financieel ook niet meer goed ging. En hij erachter kwam dat zijn vrienden, in slechte tijden, zijn vrienden niet meer waren. De man is zo teleurgesteld, dat hij niemand meer vertrouwt. Ook voor een maatjescontact is hij huiverig, maar omdat dit onder begeleiding van onze organisatie verloopt, durft hij het aan. Hij hoopt uit die vicieuze cirkel te komen. De man is van karakter heel sociaal, gul en vriendelijk. Hij heeft af en toe last van geheugenverlies en kan bijvoorbeeld de weg kwijtraken. Hij wenst een maatje dat verzorgd en betrouwbaar is. Vanuit geloofsovertuiging houdt hij afstand van alcohol en van mensen die alcohol drinken in zijn bijzijn. Met een maatje zou hij graag een stukje wandelen, biljarten, samen koken en/of eten, een gezelschapsspelletje spelen. Hij vindt het ook leuk om te praten over bijvoorbeeld politiek, actualiteiten, sport, Formule 1, Engels Spaans of Nederlands voetbal. Hij is elke dag beschikbaar, behalve op vrijdag, zaterdag en zondag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer

Man 30+ wenst maatje om wat te ondernemen

Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van dertigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Op sociaal vlak heeft de jongeman veel teleurstellingen ervaren. Dat maakt het voor hem moeilijker om nieuwe sociale contacten aan te gaan. De eenzaamheid raakt hem. Hij wil graag de deur uit komen en onder de mensen zijn, maar in zijn eentje voelt hij zich ongemakkelijk op straat. Daarom blijft hij liever binnen. Als hij sámen met iemand buiten is, dan ervaart hij dat het ongemak vermindert. De jongeman is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daar heeft hij positieve ervaringen aan over gehouden. Hij hoopt weer aan een maatje gekoppeld te worden. De jongeman vindt het wel spannend om het maatjescontact aan te gaan. Zeker in het begin zal hij nauwelijks oogcontact maken. Dat heeft tijd nodig. Hij vindt het ook moeilijk om zelf een gesprek op te starten. Daarom is het belangrijk dat zijn maatje de kar kan spannen, initiatief neemt en het gesprek kan opstarten. Hij wenst een maatje van rond zijn leeftijd. Iemand die zacht, geduldig, betrouwbaar, vriendelijk en begripvol is en die het maatjescontact met hem serieus neemt, waardoor hij weer een positieve ervaring opdoet. Het is niet heel belangrijk of zijn maatje gemeenschappelijke interesses heeft. Eventueel zijn Marvel-films voor hem een leuk gespreksonderwerp. Met een maatje onderneemt hij graag activiteiten die leeftijdgenoten ook veelal ondernemen. Zoals: het bezoeken van een bioscoop of ergens koffiedrinken of wat eten. Een wandeling maken is ook een optie. Hij kan op veel momenten afspreken. Zowel doordeweeks als in het weekend. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes

Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Als gevolg van ziekte heeft de man de laatste jaren zijn sociale contacten verwaarloosd. Momenteel heeft de man geen vrienden of kennissen met wie hij activiteiten onderneemt. Hij voelt zich eenzaam. Hij is soms wat somber en hij kan veel piekeren. Het lukt de man moeilijk zich ertoe te zetten om in zijn eentje te gaan wandelen of op pad te gaan. Het hebben van een maatje zou het voor hem makkelijker maken om ‘in beweging te komen’. Met een maatje zou hij graag een wandeling maken. Hij wenst een maatje van zijn leeftijd of iemand die maximaal zo’n vijf jaar jonger of ouder is. Zijn maatje moet niet snel beren op de weg zien, maar juist wat nuchterder en makkelijker dan hij in het leven staan. De man is gesteld op zijn privacy. Hij praat niet makkelijk over zichzelf. Wat dat betreft is hij voorzichtig en gesloten. Hij zou het prima vinden als een vrijwilliger dat zelf ook is. Hij praat wel graag over algemene onderwerpen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer

Jongedame (31) wenst maatje van haar leeftijd

Roads Maatjesproject

Voor een jongedame van eenendertig jaar zoeken wij een vrouwelijk maatje van tussen de vijfentwintig en vijfendertig jaar. In haar leven heeft de jongedame al veel meegemaakt. Haar vrije tijd brengt ze veelal alleen thuis door omdat ze weinig tot geen sociale contacten heeft. Ze vindt het lastig om nieuwe contacten aan te gaan of om een gesprek op te starten en te onderhouden. Ze heeft behoefte aan een één-op-één contact met iemand. Het lijkt haar leuk om samen te wandelen, fietsen, koken of een gezelschapsspelletje te spelen. Ze omschrijft zichzelf als stil en verlegen. Zeker in het begin van het maatjescontact zal ze de kat uit de boom kijken. Wanneer ze ervaart dat het vertrouwen met haar maatje groeit, zal ze zich meer openen. Ze werkt flexibel, dus het maatjescontact zal in overleg moeten plaatsvinden. In de weekenden kan ze sowieso. Ze rookt binnenshuis. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Roads Maatjesproject

Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Structureel