Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Zorgvrijwilliger

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen). De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie Vervolgens inwerkdiensten Tot slot een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen, zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden). Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen; Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Schoonmaak
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat!

Als zorgvrijwilliger biedt je samen met de verpleegkundige zorg aan de gast en diens naasten, door het verrichten van verzorgende (denk aan helpen met douchen, op bed wassen, helpen met aankleden e.d.) en licht huishoudelijke werkzaamheden (denk aan een was draaien en de afwas opruimen).
De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is om er respectvol voor de gast 'te zijn', zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een gast.

Wat heb je nodig om deze rol te vervullen:
Open houding, dienstbaarheid en een lerende instelling.

Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén à twee keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om in het weekend en met feestdagen inzetten te doen

We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven:
Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek
Daarna een cursus van 3 zaterdagen met praktijk en theorie
Vervolgens inwerkdiensten
Tot slot een afrondende evaluatie.
Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent.

Wat bieden we:
Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding
Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden.
Scholing: diverse scholingen en workshops over relevante onderwerpen,
zowel praktisch (bijv tillen) als verdiepend (bijv. ziektebeelden).
Intervisie bespreken van casuïstiek - hoe heb je iets ervaren, hoe was dat voor
anderen en hierdoor samen leren en ervaringen delen;
Overleg: 4x per jaar
Begeleiding: door twee coördinatoren en een verpleegkundige (op de werkvloer)

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Begeleiding & coaching
Hajnalka & Léonie
95% profielsterkte

Over Hajnalka & Léonie

Wij zijn de coördinatoren vrijwilligers bij Bardo, samen dragen wij zorg voor het vrijwilligersteam. Wil je onderdeel uitmaken van ons prachtige team? Laat een berichtje achter, we maken graag -geheel vrijblijvend- kennis met je. Een rondleiding in ons prachtige huis hoort daar ook bij. Hopelijk voel je je dan welkom en op je plek en vind je er een mooie gelegenheid om als vrijwilliger bij te dragen.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Hospice Bardo is ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar sinds 30-05-2017
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 5 aanbevelingen ontvangen
Ik heb een erg prettig gesprek gehad waarbij ik een goede indruk kreeg van wat het vrijwilligerswerk waar ik op reageerde inhoudt.
Marianne
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice Bardo

Wordt jij blij van koken?
Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Haarlem

Wordt jij blij van koken?

Wekelijks · 4 tot 4 uur
Hospice Bardo

Hou je van koken, inspelen op de actuele vraag en meedenken in het hele proces rondom voeding? Dan is kookvrijwilliger bij Bardo wellicht wat voor jou! Als kookvrijwilliger bereid je een verse maaltijd voor de gasten en soms een naaste. Je bent betrokken bij het maken van het wisselende menu (3 wekelijks roulerend per seizoen aangepast) en doet de inkoop van de verse producten die voor het menu van die dag nodig zijn. Wat heb je nodig om deze rol te vervullen: Plezier in koken, een open houding m.b.t. wensen, een lerende instelling en het leuk vinden om in een team te werken. Inzet: Volgens rooster online zelf in te plannen. Eén keer per week een dienst van vier uur, bereidheid om afwisselend ook in het weekend en 1 of 2 keer per jaar met feestdagen een dienst te doen. We hechten er belang aan je een goede start te kunnen geven: Eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek Vervolgens inwerkdiensten met ervaren vrijwilligers Een afrondende evaluatie. Een 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)" is een vereiste, nadat je gestart bent. Binnen een jaar na je start volg je een algemene introductie cursus van 1 dagdeel Het kan lastig zijn om online een goede indruk te krijgen wat het inhoud om in Bardo vrijwilliger te zijn. Aarzel niet om te bellen of mailen als je vragen hebt of meer wilt weten dan hier staat! Wat bieden we: Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding Attenties: door het jaar heen bij verschillende gelegenheden. Scholing: de mogelijkheid om je via een overkoepelende organisatie te verdiepen in koken binnen de palliatieve zorg. Overleg: 4x per jaar Begeleiding: door twee coördinatoren.

Hart voor tuinieren én mensen? Lees verder!
Haarlemmermeer

Hart voor tuinieren én mensen? Lees verder!

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Hospice Bardo

In Bardo verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Rondom het hospice zijn twee tuinen, waaronder één met uitzicht op het fort Hoofddorp en de Geniedijk, waar gasten en hun naasten gebruik van kunnen maken. Ook dragen de tuinen bij aan een prettige verblijf bij Bardo. Het onderhoud van de tuinen wordt gedaan door een gezellige groep vrijwilligers. Eén keer in de 14 dagen, op maandagochtend van maart t/m november, gaan ze met elkaar aan de slag in de tuin. In de wintermaanden wordt gekeken wanneer er wat nodig is. Een aantal keer per jaar zorgt een hoveniersbedrijf voor het grote onderhoud, zoals het snoeien van bomen. Bij eventuele vragen kan de hovenier ook om advies worden gevraagd. Heb je groene vingers of ben je graag buiten bezig en wil je samen met de andere tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de tuinen een fijne plek zijn voor onze gasten? dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Past maandagochtend je niet? Neem gewoon contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat bieden we: Vergoedingen: reis- en onkostenvergoeding; Attenties op verschillende momenten in het jaar; Scholing waar gewenst door de groep en begeleiding door hovenier; Bijeenkomsten: over diverse onderwerpen Overleg: 2x per jaar Begeleiding 2 coördinatoren vrijwilligers.

Anderen bekeken ook

Heb jij groene vingers of wil je ze krijgen?
Haarlemmermeer

Heb jij groene vingers of wil je ze krijgen?

Wekelijks · 4 tot 8 uur
De Heimanshof

De Heimanshof is een unieke heemtuin in Haarlemmermeer waar je inspiratie op kunt doen over de natuur en waar je over de natuur kunt leren. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om tuin verder tot bloei te brengen. Onder het motto ‘Samen buiten’ willen wij het plezier en de kennis van de natuur met iedereen delen. Wil jij ons een handje helpen? Wat kan je doen? • Werken in de landschappen • Helpen bij onderhoudswerkzaamheden • Organiseren van activiteiten Wat vragen wij? • Enthousiasme voor de natuur • Natuurkennis is niet nodig; je leert on-the-job • Je vindt het leuk om samen met andere vrijwilligers te werken Heb je interesse? Bericht ons

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?
Haarlemmermeer

Wie wil bowlen met een jongen van dertig?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongen van dertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) dat met hem wil bowlen. De jongen geeft de voorkeur aan een niet-rokend persoon. De leeftijd van het maatje vindt hij niet heel relevant. Hoe het maatje met hem omgaat, is voor hem wel een belangrijk uitgangspunt. Hij wenst een maatje dat oprechte interesse toont en geduldig is. Iemand die het goede in de mens ziet en niet bij voorbaat een mening heeft of een stempel op een ander drukt. Daarbij is het voor hem belangrijk dat zijn maatje nauwkeurig is in het nakomen van afspraken. Als vrijwilliger zal je geen verwachtingen moeten hebben dat je meteen zijn vertrouwen zult winnen. Ook de communicatie zal een uitdaging zijn. Op het moment dat jullie elkaar wat beter kennen, zal je merken dat het contact makkelijker gaat verlopen. De jongen is beschikbaar op dinsdag, woensdag en zondag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde, Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerwolde, Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle, Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Woerden, Alblasserdam, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, 's-Gravenhage, Gorinchem, Gouda, Hendrik-Ido-Ambacht, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leiden, Maassluis, Nieuwkoop, Oegstgeest, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Teylingen, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwijndrecht, Eemsdelta, Groningen, Midden-Groningen, Noardeast-Fryslân, Het Hogeland, Oldambt, Westerkwartier, Blaricum, Raalte, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg, Zeist, Albrandswaard, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hillegom, Hoeksche Waard, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Molenlanden, Nissewaard, Noordwijk, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen, Voorschoten, Zuidplas

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)
Haarlemmermeer, Amstelveen

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Structureel
Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeren
Kringloop: Fashionista gezocht:
Haarlemmermeer

Kringloop: Fashionista gezocht:

Wekelijks · 4 tot 5 uur
MeerWaarde project FF DOEN met MDT

**** Deze vacature is onderdeel van het MDT-project FF-doen voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar **** De winkel: Kom bij ons team en maak een verschil bij de meest diverse en opwindende Kringloopwinkel in de regio! Bij onze winkel verwelkomen we klanten uit alle lagen van de samenleving: van degenen die op zoek zijn naar koopjes tot degenen die bewust op zoek zijn naar duurzame, gerecyclede producten. Of je nu rijk of minder bedeeld bent, onze winkel heeft voor ieder wat wils! Ons team: Bij ons draait alles om inclusiviteit en diversiteit. Onze vrijwilligers vormen een hechte gemeenschap waarin iedereen welkom is, ongeacht achtergrond, ervaring of beperking. Of je nu hier werkt als onderdeel van een taakstraf, omdat je je wilt inzetten voor duurzaamheid, of gewoon omdat je een passie hebt voor handel en winkelervaring, je wordt met open armen ontvangen. Jouw inzet op de kledingafdeling gaat ons helpen: Oefen je contactuele vaardigheden bij het adviseren over de nieuwste trends in tweedehands mode. Help ook bij het sorteren en op de juiste manier presenteren van kleding en accessoires. Concreet: * 7 dagen per week: 12.00u – 17.00u * eventueel ook mogelijk maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 14.00 of van 13.00 tot 17.00 Bespreek waar je hulp het meest nodig is op de tijden dat jij kunt. Meer ideeën over het werken in een kringloop, gebruik YouTube voor je gaat kennismaken: [website verborgen] [website verborgen] ***Jongerenproject FF DOEN met MDT (leeftijd 12 t/m 30 jaar)*** * Je doet ca 100 uur vrijwilligerswerk: 4 a 5 uur per week, bij 2 of 3 verschillende organisaties. * Je bent welkom bij workshops om je talenten verder te ontwikkelen. * Je krijgt ondersteuning van een jongeren coach * bij goede inzet verdien je een MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd) * je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen * een upgrade van je CV en je LinkedIn, maar vooral leuk!! * je hebt gratis toegang tot de vrijwilligers academie. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Laat het weten, we vertellen je graag meer.

Jongeren
Wie biedt deze man (66) een luisterend oor?
Haarlemmermeer

Wie biedt deze man (66) een luisterend oor?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zesenzestig jaar zoeken wij een maatje. De man heeft een zichtbare lichamelijke handicap. Hij kan wel lopen, maar buitenshuis gebruikt hij een rollator of driewieler. Hij is gewend om anders dan ‘normaal’ te zijn. Dat kan ermee te maken hebben dat hij er ook wat anders uitziet dan anderen. De man groeide hij op in een dorp waar hij iedereen kende en waar hij aanspraak had. Sinds hij in Hoofddorp woont, ervaart hij dat hij géén aanspraak heeft en lijkt hij niet met de mensen om zich heen te kunnen mengen. Als hij zelf probeert om met iemand contact te maken, dan merkt hij dat er negatief gereageerd wordt. Dat vindt hij heel moeilijk. De man houdt van gezelligheid en is graag onder de mensen, al bevindt hij zich weer niet graag in te grote groepen mensen. Hij heeft erge behoefte aan een luisterend oor. Hij wenst daarom een maatje bij wie hij zijn ei kwijt kan en met wie hij over ‘koetjes en kalfjes’ onderwerp kan praten. Voor zijn gevoel was vroeger alles beter. Hij vindt het bijvoorbeeld moeilijk dat mensen tegenwoordig veel via de telefoon communiceren. Hij heeft de behoefte om dit onderwerp te bespreken. De man heeft de neiging om meer over zichzelf te praten dan naar een ander te luisteren. Hij zegt zelf ook: ‘als ik eenmaal contact heb met iemand, dan kan ik veel aan het woord zijn, aanwezig zijn en me snel uiten’. Mensen kunnen hem dus als druk ervaren. Hij hoopt dat hij wordt gekoppeld aan een maatje dat geduld met hem heeft en dat niet snel opgeeft, maar de tijd neemt om hem te leren kennen. Het lijkt de man leuk om in de avonduren met een maatje wat te kletsen en een gezelschapsspelletje als yahtzee of rummikub, pesten, hartenjagen, poker of patience te spelen. Het zou leuk zijn als zijn maatje de omgeving kent en hem zo nu en dan ergens mee naar toe kan nemen. In dit maatjescontact is de activiteit van minder belang en draait het meer om de gezelligheid. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Met de vlam in de pijp!!
Haarlemmermeer

Met de vlam in de pijp!!

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rataplan Hoofddorp

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een chauffeur / bijrijder Functie omschrijving Vind jij het ook zo leuk om op de weg te zitten, dan zijn we op zoek naar jou! Voor onze winkel zijn we op zoek naar een chauffeur en of bijrijder, je brengt netjes spullen bij de mensen thuis of haalt ze op, dit doe je samen met je collega.. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur. Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Je mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur. Missie “Wij zorgen voor de wereld waarin iedereen waardevol mee kan doen” Wij zien tegenwoordig nog steeds dat veel mensen aan de kant staan en niet mee kunnen in het arbeidsproces. Met onze missie vinden wij dat iedereen mee moet kunnen doen. Het lukt ons in de winkels en in de stallingen om iedereen volwaardig mee te laten doen. Daarbij is het volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij een doel op zich. Met werk en dus een inkomen lukt het mensen om mee te doen in de maatschappij. We streven naar een uitbreiding in winkels en andere activiteiten. Wij blijven daarbij laagdrempelig, en zorgen voor fijne, passende werkplekken. We willen met onze activiteiten ook zorgen dat de wereld minder belast wordt en dat de opwarming van de aarde tegen wordt gegaan. Dit doen we door minder grondstoffen te gebruiken en door hergebruik en fiets- en treingebruik te bevorderen. Daarbij streven we ernaar onze drie pijlers in het oog te houden. Kernactiviteiten RataPlan heeft 35 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Met het openen van de 35e kringloopwinkel mag RataPlan zich niet alleen de leukste, maar ook de grootste kringloopketen van Nederland noemen. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu. Want samen met jou geven wij mens en milieu een tweede kans. Zorgen wij voor meer werkgelegenheid, hergebruik en een schonere wereld.

Ben jij mode bewust?
Haarlemmermeer

Ben jij mode bewust?

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rataplan Hoofddorp

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een kledingsorteerder algemeen Functie omschrijving Wij zoeken mensen die kleding willen sorteren en het prijzen hiervan en deze mooi etaleren in de winkel. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur. Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Je mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur. Missie “Wij zorgen voor de wereld waarin iedereen waardevol mee kan doen” Wij zien tegenwoordig nog steeds dat veel mensen aan de kant staan en niet mee kunnen in het arbeidsproces. Met onze missie vinden wij dat iedereen mee moet kunnen doen. Het lukt ons in de winkels en in de stallingen om iedereen volwaardig mee te laten doen. Daarbij is het volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij een doel op zich. Met werk en dus een inkomen lukt het mensen om mee te doen in de maatschappij. We streven naar een uitbreiding in winkels en andere activiteiten. Wij blijven daarbij laagdrempelig, en zorgen voor fijne, passende werkplekken. We willen met onze activiteiten ook zorgen dat de wereld minder belast wordt en dat de opwarming van de aarde tegen wordt gegaan. Dit doen we door minder grondstoffen te gebruiken en door hergebruik en fiets- en treingebruik te bevorderen. Daarbij streven we ernaar onze drie pijlers in het oog te houden. Kernactiviteiten RataPlan heeft 35 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Met het openen van de 35e kringloopwinkel mag RataPlan zich niet alleen de leukste, maar ook de grootste kringloopketen van Nederland noemen. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu. Want samen met jou geven wij mens en milieu een tweede kans. Zorgen wij voor meer werkgelegenheid, hergebruik en een schonere wereld.

Handig met computers en online shoppen?
Haarlemmermeer

Handig met computers en online shoppen?

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rataplan Hoofddorp

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een medewerker Online Webshop Functie omschrijving Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om artikelen uit de winkel op onze online webshop [website verborgen] te plaatsen en het afhandelen bij eventuele verkoop. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur. Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Je mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur. Missie “Wij zorgen voor de wereld waarin iedereen waardevol mee kan doen” Wij zien tegenwoordig nog steeds dat veel mensen aan de kant staan en niet mee kunnen in het arbeidsproces. Met onze missie vinden wij dat iedereen mee moet kunnen doen. Het lukt ons in de winkels en in de stallingen om iedereen volwaardig mee te laten doen. Daarbij is het volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij een doel op zich. Met werk en dus een inkomen lukt het mensen om mee te doen in de maatschappij. We streven naar een uitbreiding in winkels en andere activiteiten. Wij blijven daarbij laagdrempelig, en zorgen voor fijne, passende werkplekken. We willen met onze activiteiten ook zorgen dat de wereld minder belast wordt en dat de opwarming van de aarde tegen wordt gegaan. Dit doen we door minder grondstoffen te gebruiken en door hergebruik en fiets- en treingebruik te bevorderen. Daarbij streven we ernaar onze drie pijlers in het oog te houden. Kernactiviteiten RataPlan heeft 35 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Met het openen van de 35e kringloopwinkel mag RataPlan zich niet alleen de leukste, maar ook de grootste kringloopketen van Nederland noemen. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu. Want samen met jou geven wij mens en milieu een tweede kans. Zorgen wij voor meer werkgelegenheid, hergebruik en een schonere wereld.

Jongeren