Vrijwillig Coördinator Thuiadministratie

Vrijwillig Coördinator Thuiadministratie

Plaats:
Amsterdam
Categorie:
Administratie, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Maatjes & buddy's
Kan online / thuis:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Mandy (43) heeft moeilijke jaren achter de rug, waarin huiselijk geweld een grote rol speelde. Nu de rust is teruggekeerd, bouwt ze met haar kinderen aan een nieuwe toekomst. Haar administratie is op de achtergrond geraakt. Haar post verdwijnt ongeopend in een la. Het zijn rekeningen waarvan Mandy weet dat ze deze toch niet kan betalen, dus laat ze de enveloppen liever dicht. Haar schulden lopen op.

Denk jij te weten wat Mandy nodig heeft en welke van ”jouw” vrijwilligers haar het beste kan ondersteunen? Ben je goed in staat het traject te volgen en begeleiden? Dan zoeken we jou!

Bij Thuisadministratie Humanitas Amsterdam ondersteunen vrijwilligers mensen met betalingsachterstanden en schulden. Ook zijn we er voor mensen die willen leren hun administratie (weer) zelf te doen.
Als vrijwillig coördinator ben je een belangrijke schakel tussen de vrijwilligers en de coördinatoren van Thuisadministratie. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers en verantwoordelijk voor de directe praktijkondersteuning. Je werkt nauw samen met coördinatoren, die eindverantwoordelijk zijn voor het project.

Je voert intakegesprekken met nieuwe deelnemers voor Thuisadministratie. In deze intakegesprekken krijg je helder wat de precieze situatie en de hulpvraag is. Je kijkt daarna welke vrijwilliger aansluit bij de deelnemer en zorgt voor de juiste match tussen deelnemer en vrijwilliger, die je vervolgens aan elkaar koppelt.
Daarnaast begeleid je ca. 10 – 20 vrijwilligers en bewaak je de voortgang van trajecten. Ook registreer je gegevens van deelnemers en vrijwilligers in het Humanitas Registratie Systeem. Belangrijk is het regelmatige overleg met de coördinatoren van Thuisadministratie en de samenwerking met collega vrijwillig coördinatoren.

We zoeken naar iemand die affiniteit heeft met de visie en waarden van Humanitas en deelnemers en vrijwilligers op een positieve manier weet te benaderen. Je maakt makkelijk contact, voelt mensen goed aan en kunt daarom een goede match maken tussen deelnemer en vrijwilliger. Ook vragen we om ervaring en/of affiniteit met vrijwilligerswerk en financieel werk. Je hebt goede computervaardigheden, je bent georganiseerd en houdt goed bij hoe een traject verloopt. De ene keer dat het niet soepel loopt, weet jij hoe je dit kunt oplossen of bij wie je hulp kunt inroepen. Een zelfstandige werkhouding, maar ook werken in teamverband en een goed contact met de coördinator is belangrijk. Ook kun je grenzen stellen, geduld en empathie tonen. Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde.

Je krijgt een basiscursus Thuisadministratie en een coördinatoren training. Je werkt intensief samen in een enthousiast team, met andere vrijwillig coördinatoren en projectcoördinatoren. Ook ga je aan de slag in een leuke vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer. En uiteraard levert het werkervaring op, wordt je horizon verbreed en levert het voldoening op door het maken van de juiste match tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Ook bieden wij een onkosten- en reiskostenvergoeding.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Humanitas is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Humanitas weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Humanitas
30% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Humanitas is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Humanitas namens Humanitas Amsterdam en Diemen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Maatje/Coach voor Thuisadministratie Amsterdam Administratie, Maatjes & buddy's