Kinderen helpen met huiswerk

Kinderen helpen met huiswerk

Plaats:
's-Gravenhage
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Huiswerkbegeleiding
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

Over deze activiteit
Wil jij kinderen helpen met hun huiswerk? De kinderen uit de Schilderswijk kunnen elke dag bij Buurthuis de Mussen terecht. Na school worden er met de kinderen tussen de 4 en 12 jaar allerlei activiteiten gedaan. Op dinsdagmiddag en donderdag kunnen kinderen van groep 4 t/m groep 8 terecht voor huiswerkbegeleiding. Als vrijwilliger help jij de kinderen met verschillende schoolvakken. Hoe leer je iets gemakkelijker uit je hoofd? Wat kun je doen om je schrijfvaardigheid te verbeteren? En een werkstuk presenteren, hoe doe je dat? Je hebt geen speciale kwalificaties nodig om te kunnen helpen, er is vaste begeleiding die je op gang helpt en er zijn veel materialen aanwezig waar je samen met de kinderen mee aan de slag kan gaan.

Doelgroep & impact
Buurthuis de Mussen wil graag meer individuele aandacht besteden aan de kinderen. Voor veel kinderen is Buurthuis de Mussen dé plek waar ze naar toe gaan na school. Er komen soms wel 100 kinderen op een middag binnen lopen, waardoor ze goed extra handen kunnen gebruiken. De Mussen is erg blij met je komst. Ook is het enthousiasme van de kinderen altijd volop aanwezig!

Locatie
Midden in de Schilderswijk staat buurthuis de Mussen. Dit oudste buurthuis van Nederland speelt al bijna een eeuw een rol van betekenis voor opeenvolgende generaties in deze wijk. Het biedt activiteiten aan voor de kinderen om zich te ontwikkelen op het gebied van participatie, sport en gezondheid en kunst en cultuur. Er zijn 1200 buurtbewoners van alle leeftijden en diverse achtergronden aangesloten bij het buurthuis.

Help je mee?
Wil jij de kinderen komen helpen met hun huiswerk? Meld je dan snel aan via onze website. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Coronamaatregelen
Het is bij de Mussen verplicht om een mondkapje te dragen op het moment dat je in beweging bent. Bij binnenkomst doe je een mondkapje op en het moment dat je gaat zitten mag deze weer af. Zou je zelf een mondkapje mee willen nemen? Er komen vaak rond de 20 kinderen voor de huiswerkbegeleiding daarnaast zijn er nog 6 à 7 vrijwilligers aanwezig.

  • De hulpvraag van Arwen is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Arwen is eerder via deze website geholpen
Laat Arwen weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo NL Cares
Geplaatst door:
Profielfoto van Arwen
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Arwen
  • De hulpvraag van Arwen is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Arwen is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
soms

Meer hulpvragen van Arwen namens NL Cares

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Met kinderen gezellig naar de Stadsboerderij 's-Gravenhage Activiteitenbegeleiding, Taal & lezen, Maatjes & buddy's
  Social Cleanup met ouderen 's-Gravenhage Activiteitenbegeleiding, Tuin & natuur, Erop uit
  Knutselen met ouderen 's-Gravenhage Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Creatief & muziek
  Samen wandelen in de natuur 's-Gravenhage Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
  Zin in lichaamsbeweging en frisse lucht? 's-Gravenhage Tuin & natuur, Erop uit