csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Schippers en maten timmerlui voor de WR167

De WR167 is een Wieringeraak uit 1911, ze staat in het register varend erfgoed Nederland. Het onderbrengen van WR 167 in de SHWE waarin voor de lange termijn onderhoud van het schip gegarandeerd wordt, het schip frequent zal varen en zichtbaar zal blijven als varend erfgoed. Daarnaast zal onderhoud van WR 167 op de werf gebruikt worden als leer- werk project voor scholen, herintreders, jongeren die het niet redden in de maatschappij, zoals is omschreven in de statuten van de SHWE. We zoeken mensen die handig zijn er is veel onderhoud aan het schip. Ook zoeken we nog schippers en maten. Ook voor de verhuur van het schip en evenementen zoals de Edammer ambachtendag en monumentendag zoeken we diverse mensen.

Lees meer

structureel

Edam-Volendam

Techniek & reparatie
Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

De WR167 is een Wieringeraak uit 1911, ze staat in het register varend erfgoed Nederland.
Het onderbrengen van WR 167 in de SHWE waarin voor de lange termijn onderhoud van het schip gegarandeerd wordt, het schip frequent zal varen en zichtbaar zal blijven als varend erfgoed. Daarnaast zal onderhoud van WR 167 op de werf gebruikt worden als leer- werk project voor scholen, herintreders, jongeren die het niet redden in de maatschappij, zoals is omschreven in de statuten van de SHWE. We zoeken mensen die handig zijn er is veel onderhoud aan het schip. Ook zoeken we nog schippers en maten. Ook voor de verhuur van het schip en evenementen zoals de Edammer ambachtendag en monumentendag zoeken we diverse mensen.

Praktische informatie

Wekelijks 10 tot 15 uur

Locatie

Edam-Volendam

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Techniek & reparatie
Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Edam-Volendam

Ondersteunen bij activiteiten thuiszorg

Friese Vlaak

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het welzijn van de mensen in de Friese Vlaak. De ouderen van deze thuiszorg locatie hebben soms ondersteuning nodig in de gang van hun dag. Wij organiseren groepsactiviteiten, zoals bewegen, spel, koken waar wij nog hulp bij zoeken. Wij vinden het fijn als U het vaste gezichte wordt en dat wij wekelijks op U kunnen rekenen. U bent altijd samen met een medewerker welzijn en daarbij stellen we een zelfstandig uitstraling op prijs. De duur van de activiteiten ligt meestal tussen 1 tot 2,5 uur. Afhankelijk van de type activiteit. (reiskosten vergoeding is mogelijk) Kom langs voor een kijkje op de Friese Vlaak en een vrijblijvend gesprek.

Structureel
Edam-Volendam

Bezoek vrijwilligster

Zorgcirkel, St. Nicolaashof

Samen is alles beter! Voor de meeste mensen geldt dat het leven ze overkomt. Maar laat dat geen reden zijn om geen dromen of doelen meer te hebben of te vervullen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag wat individuele aandacht willen schenken aan bewoners die niet het geluk hebben veel bezoek te ontvangen. Een praatje maken, samen een kopje koffie drinken, even buiten zitten in de tuin of een wandelingetje maken. Ben jij degene die de droom van onze bewoners waar kan maken?

Structureel
Edam-Volendam

Maatje voor leuke gesprekken en uitjes

Stichting Maatschappelijke Dienstverlening

Gezocht: Maatje voor leuke gesprekken, uitjes en wandelingen voor een gezellige dame van 71 jaar uit Edam. Dagen en tijden in overleg. Mevrouw houdt van humor ook al zit het niet altijd mee in het leven. Het zou leuk zijn als zij voor de uitjes met of zonder haar leuke hond gezelschap heeft. Samen praten en samen lachen. Voor de wandelingen en andere uitjes gebruikt zij een scootmobiel. Als jij enthousiast bent over deze vraag, neem dan graag contact met het Wijksteunpunt of reageer op dit berichtje. Telefoon: 0299 391507

Structureel
Edam-Volendam, Uithoorn

Vitaal maatje (v) gezocht voor fietstochtjes

Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de zeventig jaar uit Uithoorn zoeken wij een vrouwelijk maatje van tussen de veertig en tachtig jaar, dat het leuk vindt om tweewekelijks samen met haar ergens een tochtje te fietsen. De vrouw heeft geen partner of kinderen. Ze heeft behoefte aan een luisterend oor. Iemand bij wie zij haar verhaal kwijt kan. Ze wenst daarom een maatje dat tijdens het maatjescontact ook echt tijd en aandacht voor haar heeft. En dus niet bijvoorbeeld ondertussen met andere dingen bezig is. Daarnaast is het belangrijk dat je als maatje geduld hebt en betrouwbaar bent, je je aan je afspraken houdt, je op tijd arriveert en dat je afspraken vooruit kunt plannen. Doorgaans voelt ze meer connectie met mensen die ook alleen wonen. De vrouw is spiritueel aangelegd. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger eveneens spiritueel is ingesteld of in elk geval openstaat voor spiritualiteit. De vrouw is beschikbaar op woensdagmiddag, vrijdagochtend en -middag, zaterdagmiddag of zondagmiddag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Edam-Volendam, Waterland

Buurtbemiddelaar BeterBuren (vrijwillig)

Beterburen

Wil jij iets betekenen voor de bewoners van de gemeenten Edam-Volendam & Waterland? Heb je tijd en positieve energie om je in te zetten om een bijdrage te leveren tot verbetering van jouw directe woonomgeving? Stuur ons een bericht! Omschrijving activiteit: Bemiddeling van conflicten tussen buren door de buren te ondersteunen bij het communicatieherstel tussen deze buren. Doelgroep en doel: De doelgroep zijn alle burgers van de gemeenten Edam-Volendam & Waterland. Het doel is het voorzien van een laagdrempelige, kosteloze manier van conflictoplossing voor burgers door burgers. Wij bieden: - een zinvolle tijdsbesteding. - een onkostenvergoeding - Goede begeleiding d.m.v. (telefonisch) overleg en intervisie bijeenkomsten - jaarlijks wordt er deskundigheidsbevordering aangeboden m.b.t. specialisering t.b.v. bemiddeling. Taken van de vrijwilliger: - hoor en wederhoor gesprekken voeren met beide partijen, buur I en buur II - het houden van bemiddelingsgesprekken - het bijwonen van intervisie bijeenkomsten - deelnemen aan de basistraining en vervolgtraining Verwachtte vaardigheden: - goed kunnen luisteren en een open houding hebben - gemotiveerd, betrokken en neutraal zijn - kunnen samenvatten, vragen durven stellen en mensen durven aanspreken - casuïstiek met vertrouwelijkheid kunnen behandelen - verantwoordelijkheid en lerend vermogen - onpartijdig kunnen opereren en vertrouwen genieten van betrokkenen - goed in teamverband kunnen werken - bereid zijn trainingen te volgen - langere periode beschikbaar zijn

Structureel
Edam-Volendam

Coördinator VoorleesExpress

Bibliotheek Waterland

Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Ken je het belang van taalontwikkeling bij kinderen en wil je daaraan bijdragen? Zou je bij de gezinnen langs willen gaan om te vertellen over de VoorleesExpress? Wil je andere vrijwilligers begeleiden in hun voorleestraject? Dan zijn we op zoek naar jou!

Structureel
Edam-Volendam, Castricum, Bergen (NH.), Alkmaar, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Purmerend, Zaanstad

Centralist Verbindingsdienst district NHN

Rode Kruis

De Verbindingsdienst is verantwoordelijk voor de communicatie tijdens evenementen en noodhulpinzetten, waarbij het Rode Kruis wordt ingeschakeld. Binnen het district Noord-Holland Noord is er bij de Verbindingsdienst van het Rode Kruis een vacature voor een Centralist Verbindingsdienst (vrijwillig) Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. Wij helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook bij hele grote en de kleinere evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide EHBO-ers. Met vele vrijwilligers bemannen we de EHBO-posten bij evenementen. Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Denk bijvoorbeeld aan de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming, de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis of de opvang van vluchtelingen. Over wat je gaat doen: • Als spin in het web geef je op een korte en bondige wijze informatie door. • Je registreert de inzet via een computerprogramma of handmatig waarbij je altijd weet waar collega’s van het Rode Kruis zich bevinden, waar auto’s rijden, waar welke personen met welke klachten geholpen worden. • Je weet waar wat gebeurt en hebt daar waar nodig contact met Coördinator Evenementenhulp, de teamleider meldkamer en/of Coördinator Verbindingsdienst. • Je werkt in een actiecentrum nauw samen met Hoofd Bevolkingszorg, Hoofd Noodhulpteam, districtscoördinator Evenementenhulp, verbindingsdienst en rapporteert aan de Districtscoördinator Verbindingsdienst of teamleider meldkamer. Over wie wij zoeken: • Je spreekt goed Nederlands, bent zowel organisatorisch, communicatief als sociaal sterk en steekt graag de handen uit de mouwen. • Je hebt kennis van automatisering, bent in het bezit van een EHBO-diploma, liefst rijbewijs B en een auto zodat je op elke locatie binnen het District Noord-Holland Noord kan komen. • Je woont (en werkt het liefst ook) in het District Noord-Holland Noord omdat het van belang is dat je ter ondersteuning aan de technisch medewerker binnen een uur na alarmering een netwerk operationeel kan krijgen. • Het is van belang dat je beschikbaar bent tijdens de grote evenementen binnen het District en andere diverse lokale evenementen en dat je met plezier gemiddeld twee dagen per maand (met een piek in de zomermaanden) in deze functie investeert. • Je bent het visitekaartje van het Rode Kruis naar interne en externe relaties. • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen; de kosten worden vergoed.  • Je onderschrijft de gedragscode en de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze uit.  Wat hebben wij jou te bieden? Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol passie en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Interesse? Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis?  Bericht naar team Vrijwilligersmanagement. Vragen over dit vrijwillige werk kan je stellen aan de coördinator Vrijwilligersmanagement, Anja. Wij hopen je snel te ontmoeten! Meer over het Rode Kruis Al ruim 150 jaar lang helpt het Rode Kruis mensen in nood. Dit doen wij om de hoek en ver weg. Vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Tijdens de coronacrisis runnen we de grootse hulpoperatie sinds de Watersnoodramp. We helpen bijvoorbeeld in de zorg, ondersteunen de teststraten en vaccinatielocaties en delen voedselpakketten uit. Want in tijden van nood mag niemand alleen staan. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Lees meer over het Rode Kruis op onze website

Structureel
Zaanstad, Purmerend, Edam-Volendam, Oostzaan, Landsmeer

Ervaren trainsters project Heldin

Rode Kruis

Binnen de kerntaak ‘Goed voorbereid’ geven we voorlichting om zelfredzaamheid onder kwetsbare doelgroepen te vergroten. Eén van de doelen van het Rode Kruis is om de meest kwetsbare groepen voor te bereiden op (nood-)situaties, zodat zij zich beter weten te redden. Dit doen we door deze groepen handvatten te geven over hoe te handelen, hulp te vragen en te bieden. Daarnaast sporen we actief aan om een netwerk op te bouwen waarop ze terug kunnen vallen indien nodig. Zo voelen ze zich veilig en weten ze op wie ze een beroep kunnen doen wanneer dat nodig is. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur. Je geeft de training samen met een andere trainster. De training wordt georganiseerd met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. Er vinden kennismakingsgesprekken plaats met de deelnemers voorafgaand aan de start van de training, Na afloop vindt er een evaluatie plaats met de medetrainer en projectleider. Wie ben jij? Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden en trainen van groepen. Je hebt ervaring of affiniteit met verschillende achtergronden en culturen en vrouwen in een kwetsbare positie. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je beschikt over aantoonbare didactische vaardigheden en/of achtergrond. Gemiddeld zijn trainers per training 25 tot 30 uur kwijt. Wij bieden jou Het Rode Kruis biedt een opleiding over kwetsbare doelgroepen en over trainersvaardigheden, een EHBO-cursus en een training Interculturele Communicatie. Intervisie met de andere trainers voor kennisuitwisseling. Het Rode Kruis ondersteunt met een backoffice die afspraken en locaties regelt. Je kunt direct verschil maken voor kwetsbare doelgroepen. Je bent betrokken bij een maatschappelijk project dat er toe doet. Je kunt een netwerk opbouwen met onze samenwerkingspartners in het maatschappelijke veld en met de andere trainers. Je krijgt een reiskostenvergoeding. Geïnteresseerd? Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, bel dan met Jeannette. Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv naar ons wervingsteam. We hopen je snel te ontmoeten!

Structureel