Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

De Thuisadministratie Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Thuisadministratie richt zich op de groeiende groep mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn de eigen administratie op orde te houden. Rekeningen worden soms niet meer betaald en mogelijkheden van tegemoetkomingen worden niet altijd benut. Lijkt het jou leuk iemand te helpen met het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie? Meld je dan nu aan! Als vrijwilliger: •Ondersteun je de deelnemer bij het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie; •Zorg je er voor dat de deelnemer inzicht krijgt in zijn of haar inkomsten en uitgaven; •Adviseer je de deelnemer over het verruimen van de inkomsten en het beperken van de uitgaven; •Coach je de deelnemer naar zelfredzaamheid of samenredzaamheid; •Koppel je de voortgang van de deelnemer terug naar de coördinatoren. Wat we bieden: •Uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. •Een voorbereidende training, bestaande uit een e-learningmodule en drie bijeenkomsten, verdeeld over vier weken, met aanvullend een presentatie van Schulddienstverlening gemeente Den Bosch. •Gezellige en enthousiaste collega-vrijwilligers. •Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. •Intervisiebijeenkomsten om je ervaringen te delen. •Interessante themabijeenkomsten. •Reisvergoeding (max. 30 km enkele reis). Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke. Wat we vragen: -Iemand kunnen stimuleren en ondersteunen, zonder dat je het ‘overneemt’ -Om kunnen gaan met de moeilijkheden in iemands leven en zijn kwetsbare positie -Je bent betrokken, maar hebt ook een zakelijke instelling -Tijd en aandacht (gemiddeld 2 uur per week beschikbaar, gedurende één jaar) -Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) -Je woont binnen een straal van ongeveer 30 km van ‘s-Hertogenbosch Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke.

Lees meer

structureel

's-Hertogenbosch

Begeleiding & coaching
Hulp bij armoede

Beschrijving

De Thuisadministratie Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Thuisadministratie richt zich op de groeiende groep mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn de eigen administratie op orde te houden. Rekeningen worden soms niet meer betaald en mogelijkheden van tegemoetkomingen worden niet altijd benut.

Lijkt het jou leuk iemand te helpen met het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie?
Meld je dan nu aan!

Als vrijwilliger:
•Ondersteun je de deelnemer bij het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie;
•Zorg je er voor dat de deelnemer inzicht krijgt in zijn of haar inkomsten en uitgaven;
•Adviseer je de deelnemer over het verruimen van de inkomsten en het beperken van de uitgaven;
•Coach je de deelnemer naar zelfredzaamheid of samenredzaamheid;
•Koppel je de voortgang van de deelnemer terug naar de coördinatoren.

Wat we bieden:
•Uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk.
•Een voorbereidende training, bestaande uit een e-learningmodule en drie bijeenkomsten, verdeeld over vier weken, met aanvullend een presentatie van Schulddienstverlening gemeente Den Bosch.
•Gezellige en enthousiaste collega-vrijwilligers.
•Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen.
•Intervisiebijeenkomsten om je ervaringen te delen.
•Interessante themabijeenkomsten.
•Reisvergoeding (max. 30 km enkele reis).

Interesse?
Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke.

Wat we vragen:
-Iemand kunnen stimuleren en ondersteunen, zonder dat je het ‘overneemt’
-Om kunnen gaan met de moeilijkheden in iemands leven en zijn kwetsbare positie
-Je bent betrokken, maar hebt ook een zakelijke instelling
-Tijd en aandacht (gemiddeld 2 uur per week beschikbaar, gedurende één jaar)
-Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
-Je woont binnen een straal van ongeveer 30 km van ‘s-Hertogenbosch

Interesse?
Laat dan wat van je horen.
Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

's-Hertogenbosch

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Hulp bij armoede
Anke
75% profielsterkte

Over Anke

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Anke is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 27-09-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Buddyhulp Den Bosch & Vught zoekt coördinator
's-Hertogenbosch, Vught

Buddyhulp Den Bosch & Vught zoekt coördinator

Wekelijks · 5 tot 6 uur
Stichting Buddyhulp

Coördinatoren zijn voor de vrijwilligersorganisatie Buddyhulp van groot belang. Deze vrijwilligers houden de eerste gesprekken met cliënten, begeleiden buddy’s en brengen cliënt en buddy bij elkaar. Werk je graag met mensen, kan je situaties goed inschatten en het overzicht bewaren? Ben je gemiddeld 5 uur per week beschikbaar? MELD JE AAN als coördinator [e-mailadres verborgen] [telefoonnummer verborgen] Een coördinator is een coach, begeleider en vraagbaak voor een buddy. De taken die bij je functie horen zijn onder andere: • In gesprek gaan met een nieuwe cliënt, inventariseren welke ondersteuning, deze nodig heeft en of deze vraag past binnen Buddyhulp. • In gesprek gaan met een buddy, inventariseren welke ondersteuning deze kan en wil bieden. Bepalen waar extra ondersteuning vanuit een coördinator of training noodzakelijk is. • Zorgen voor een goede koppeling van cliënt en buddy, zodat hier een prettige relatie uit kan ontstaan. • Gedurende het traject vaststellen of de verwachtingen tussen beide partijen nog matchen. • Deskundigheidsbevordering en uitwisseling van ervaringen. Leren van en met elkaar. • Afstemmen met andere coördinatoren. • De coördinator is verantwoordelijk voor het bijhouden van dossiers van zijn Cliënten & Buddy’s. Word jij een nieuwe coördinator voor de regio ’s-Hertogenbosch? Kijk op [website verborgen]. [e-mailadres verborgen] [telefoonnummer verborgen]

Buddy-vrijwilliger worden bij Buddyhulp?
's-Hertogenbosch, Vught

Buddy-vrijwilliger worden bij Buddyhulp?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Buddyhulp

Buddyvrijwilliger worden bij Buddyhulp 's-Hertogenbosch-Vught? Voor iemand die het even nodig heeft, het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt daarbij: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen bij jou in de buurt die dat even nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die ernstig ziek zijn, (eenzame) ouderen. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan, zoals ex-psychiatrische patiënten. Als buddy help je een cliënt gemiddeld twee uur per week. Soms ben je een luisterend oor. Soms maak je samen een wandeling. Soms ondersteun je je cliënt bij arts-bezoek. En soms ga je wekelijks een potje tennissen of ander sport of fitness activiteit doen. Samen doel bereiken: Wat je als buddy doet hangt af van de specifieke hulpvraag van je cliënt en de manier waarop je samen vooropgestelde doelen wil bereiken.
Je wordt daarbij begeleid door een coördinator. Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos. In principe begeleid je de zelf de cliënt voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. En daar krijg je heel veel voor terug: leuke contacten, intensieve ervaringen, training, een flinke brok energie én bovenal voldoening. Meld je nu al aan als buddy! En help iemand in jouw buurt die dat even nodig heeft. Buddyhulp 's-Hertogenbosch-Vught vertelt je er graag meer over: Je kunt informatie vragen stellen via de knop hieronder of via ons stichting-logo rechts boven. Als je kunt inloggen kun je ons ook bellen. Info filmpje : [website verborgen]

Verschilmaker One hundred and eighty!!
's-Hertogenbosch, Boxtel, Vught

Verschilmaker One hundred and eighty!!

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Cello

vacature 22-032 Enthousiaste en fanatieke darters met een licht verstandelijke beperking , woonachtig binnen Cello, hebben meegedaan aan het speciale NK darts toernooi. Wat gaaf zij de 1e, 2e en 3e prijs mee naar huis namen, ze zijn dan ook apetrots! De Nederlandse darts bond heeft hen gevraagd mee te doen aan de landelijke ranking toernooien, wat een eer! Deze toernooien vinden plaats op ongeveer 7 zondagen verspreid over het jaar. Data en locaties worden in augustus bekend gemaakt. Hoe geweldig zou het zijn dat de darters deel zouden kunnen nemen aan deze ranking toernooien én daar hebben we jou bij nodig. Een aantal bestaande vrijwilligers gaan de darters begeleiden maar we zijn ook op zoek naar 4 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die hier hun ‘pijltje’ aan bij willen dragen. Met alle betrokken vrijwilligers maak je een schema zodat duidelijk is welke zondag of zondagen, jij of jullie de darters gaan begeleiden naar en op de toernooien. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw wensen en mogelijkheden. Vrijwilliger: We nodigen jou, als individuele jonge vrijwilliger, jullie als vriendenclub óf dartclub graag uit om te reageren. Darten is jouw passie, je wilt je graag maatschappelijk inzetten en de doelgroep leren kennen. Je plant samen, voorafgaand aan het toernooi, een oefenavondje om die ‘one hundred and eighty’ goed onder de knie te krijgen en elkaar te leren kennen. Jij bent de Verschilmaker die ,vol enthousiasme en sportiviteit, deze zondag (en) mede onvergetelijk gaat maken. Vanzelfsprekend zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Jongeren
Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Bronckhorst, Delft, Den Helder, Deventer, Dijk en Waard, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerde, Heeze-Leende, Hilversum, Huizen, Leeuwarden, Leiden, Maassluis, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nijmegen, Oldenzaal, Opsterland, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Westland, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Maak dromen waar voor kinderen met een trauma
's-Hertogenbosch, Boxtel, Heusden, Maashorst, Meierijstad, Oss, Sint-Michielsgestel, Waalwijk

Maak dromen waar voor kinderen met een trauma

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Geef jij een cadeau voor het leven? Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Stuur dan een bericht!

Plaatsvervangend Hoofd Bevolkingszorg
's-Hertogenbosch, Boekel, Boxtel, Maashorst, Meierijstad, Oss

Plaatsvervangend Hoofd Bevolkingszorg

Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Het Rode Kruis opereert als noodhulporganisatie aanvullend aan de overheid en heeft een vaste plaats in de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het team Bevolkingszorg treedt op bij calamiteiten als ondersteuning van gemeenten en veiligheidsregio’s bij hun bevolkingszorgtaken. Het Rode Kruis staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van getroffen burgers. Denk bijvoorbeeld aan de begeleiding en verzorging van bewoners die halsoverkop hun t(e)huis moeten verlaten. Het team Bevolkingszorg zorgt voor een veilige, rustige en overzichtelijke omgeving voor de bewoners in tijden van hectiek en stress. Het (plaatsvervangend) Hoofd Bevolkingszorg heeft een rol in de voorbereiding op een crisis of incident en valt onder de verantwoordelijkheid van de Coördinator Hulpverlening. Wat ga je doen? Je bent samen met het Hoofd Bevolkingszorg en de Coördinator Hulpverlening verantwoordelijk voor het werven en in stand houden van een opgeleid en gemotiveerd Bevolkingszorgteam binnen het district. Je controleert aan de hand van evaluaties dat alles wordt uitgevoerd volgens de geldende richtlijnen, protocollen en werkinstructies. Je bevordert het goed functioneren van het team. Dit doe je door het signaleren van opleidingsbehoeften en het organiseren van oefeningen en/of bijeenkomsten. Je signaleert knelpunten in de taakuitvoering na een inzet/oefening en werkt mee aan oplossingen. In samenwerking met het Hoofd Bevolkingszorg en de Coördinator Hulpverlening zie je er mede op toe of er na een inzet behoefte is aan nazorg voor de vrijwilligers en regelt dit indien nodig. Tenslotte neem je deel aan een periodiek werkoverleg en vervang je het Hoofd Bevolkingszorg indien nodig. Wie ben jij? - Je onderschrijft de grondbeginselen en de gedragscode van het Rode Kruis en draagt deze uit - Je bent flexibel, kunt goed samenwerken en plannen, bent stressbestendig en integer - Je beschikt minimaal over aantoonbaar MBO-werk- en denkniveau - Aantoonbare leidinggevende ervaring en een oplossingsgerichte en constructieve houding - Je beschikt over didactische en sociaal en communicatieve vaardigheden - Je stelt je professioneel op en hebt een representatieve uitstraling - Je hebt affiniteit met rampenhulpverlening - Ervaring met het aansturen van een team is een pré - Je bent gemiddeld 4 uur per week beschikbaar voor teamzaken in de voorbereidende fase - Je bent in het bezit van een rijbewijs A of B en bent bereid om buiten de eigen woonplaats en district actief te zijn Voor deze functie is een VOG vereist. Deze wordt in samenwerking met het Rode Kruis geregeld. Wat bieden wij jou? Deze functie biedt je de mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn, het is zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Samen met het team verleen je hulp en draag je bij aan de doelstelling van het Rode Kruis. Naast de benodigde training vooraf is er ruimte voor het volgen van andere trainingen en bijeenkomsten. Je krijgt een vergoeding van gemaakte reiskosten en je bent verzekerd gedurende je inzet voor het Rode Kruis. Geïnteresseerd? Heb je belangstelling voor deze functie of wil je eerst nog wat meer weten? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Meer informatie? Je kunt deze vacature ook vinden op de website van het Rode Kruis district Brabant-Noord. Onderaan de vacature tekst staan contactgegevens vermeld van de Coördinator Hulpverlening, die je kan voorzien van meer informatie over de betreffende functie. Wil je solliciteren via de Rode Kruis website klik dan op de knop 'Solliciteer nu'.

Verschilmaker tegen eenzaamheid!
's-Hertogenbosch, Boxtel, Vught

Verschilmaker tegen eenzaamheid!

Maandelijks · 1 tot 2 uur
Cello

Vacature 22-027 Maak jij het verschil samen met je vriendenclub! Cliënt: We zijn op zoek naar 2 of 3 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die zich samen aan één individuele cliënt willen verbinden. Want wat als je jong bent, een licht verstandelijke beperking en een klein netwerk hebt? Dan speelt met regelmaat toch de eenzaamheid op. Wat zou het fijn zijn dat ook deze cliënten , vaak ambulant begeleidt, deel kunnen nemen aan de maatschappij. Samen met vrijwilligers van ongeveer dezelfde leeftijd iets leuks ondernemen en andere mensen leren kennen om zo het netwerk uit te breiden. Jullie bepalen samen de activiteit, dit kan en mag heel divers zijn, sporten, gamen, chillen en alles wat daartussen zit. Zelfs een bezoekje van een vrijwilliger kan al heel veel betekenen voor de cliënt. De tijd, aandacht en aanwezigheid zal de cliënt maar zeker ook voor de vrijwilliger zeer waardevol zijn. Mooie momenten creëer je samen! Vrijwilliger: We begrijpen dat naast studies, veel sociale contacten of een drukke baan er niet veel ruimte overblijft om wekelijks vrijwilligerswerk te doen. Door dit samen met je medevrijwilligers vorm te geven ligt de frequentie veel lager maar maken jullie een groot verschil in het leven van de cliënt. Je spreekt met elkaar af wie wanneer de cliënt bezoekt of iets met hem/haar onderneemt. Er wordt dus niet wekelijks inzet van je gevraagd maar bepaal jij met mede-vrijwilligers de mogelijkheden en frequentie eventueel via een schema. In overleg zorg je er voor dat er regelmaat is en zetten jullie je schouders eronder de eenzaamheid aan te pakken. Een budget om samen met je mede-vrijwilligers een drankje te doen of lekker te gaan lunchen is beschikbaar. Cello vindt het belangrijk dat jullie als vrijwilligers ook verbinding hebben met elkaar. Dit contact wordt een succes! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Jongeren
Hoofd Bevolkingszorg
's-Hertogenbosch, Boekel, Boxtel, Maashorst, Meierijstad, Oss

Hoofd Bevolkingszorg

Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Het Rode Kruis opereert als noodhulporganisatie aanvullend aan de overheid en heeft een vaste plaats in de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het team Bevolkingszorg treedt op bij calamiteiten als ondersteuning van gemeenten en veiligheidsregio’s bij hun bevolkingszorgtaken. Het Rode Kruis staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van getroffen burgers. Denk bijvoorbeeld aan de begeleiding en verzorging van bewoners die halsoverkop hun t(e)huis moeten verlaten. Het team Bevolkingszorg zorgt voor een veilige, rustige en overzichtelijke omgeving voor de bewoners in tijden van hectiek en stress. Het Hoofd Bevolkingszorg heeft een leidinggevende rol in de voorbereiding op een crisis of incident en valt onder de verantwoordelijkheid van de Coördinator Hulpverlening. Wat ga je doen? Als Hoofd Bevolkingszorg ben je samen met de Coördinator Hulpverlening verantwoordelijk voor het werven en in stand houden van een opgeleid en gemotiveerd Bevolkingszorgteam binnen het district. Je controleert aan de hand van evaluaties dat alles wordt uitgevoerd volgens de geldende richtlijnen, protocollen en werkinstructies. Je bevordert het goed functioneren van het team. Dit doe je door het signaleren van opleidingsbehoeften en het organiseren van oefeningen en/of bijeenkomsten. Je signaleert knelpunten in de taakuitvoering na een inzet/oefening en werkt mee aan oplossingen. In samenwerking met de Coördinator Hulpverlening zie je er op toe of er na een inzet behoefte is aan nazorg voor de vrijwilligers en regelt dit indien nodig. Tenslotte zorg je voor periodiek werkoverleg. Wie ben jij? - Je onderschrijft de grondbeginselen en de gedragscode van het Rode Kruis en draagt deze uit - Je beschikt over aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau - Je bent flexibel, kunt goed samenwerken en plannen, bent stressbestendig en integer - Aantoonbare leidinggevende ervaring en een oplossingsgerichte en constructieve houding - Je beschikt over didactische en sociaal en communicatieve vaardigheden - Je stelt je professioneel op en hebt een representatieve uitstraling - Je hebt affiniteit met rampenhulpverlening - Je bent samen met de Coördinator Hulpverlening contactpersoon voor de Veiligheidsregio Brabant-Noord en eventueel de gemeenten binnen ons district - Ervaring met het aansturen van een team is een pré - Je bent gemiddeld 4 uur per week beschikbaar voor teamzaken in de voorbereidende fase - Je bent in het bezit van een rijbewijs A of B en bent bereid om ook buiten je eigen woonplaats en district actief te zijn Voor deze functie is een VOG vereist. Deze wordt in samenwerking met het Rode Kruis geregeld. Wat bieden wij jou? Deze functie biedt je de mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn, het is zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Samen met je team verleen je hulp en draag je bij aan de doelstelling van het Rode Kruis. Naast de benodigde training vooraf is er ruimte voor het volgen van andere trainingen en bijeenkomsten. Je krijgt een vergoeding van gemaakte (reis)kosten en je bent verzekerd gedurende je inzet voor het Rode Kruis. Geïnteresseerd? Heb je belangstelling voor deze functie of wil je eerst nog wat meer weten? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Meer informatie? Je kunt deze vacature ook vinden op de website van het Rode Kruis district Brabant-Noord. Onderaan de vacature tekst staan contactgegevens vermeld van de Coördinator Hulpverlening, die je kan voorzien van meer informatie over de betreffende functie. Wil je solliciteren via de Rode Kruis website klik dan op de knop 'Solliciteer nu'.

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Bronckhorst, Delft, Den Helder, Deventer, Dijk en Waard, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerde, Heeze-Leende, Hilversum, Huizen, Leeuwarden, Leiden, Maassluis, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nijmegen, Oldenzaal, Opsterland, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Westland, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team