Luisteren en adviseren bij de DementieLijn

Luisteren en adviseren bij de DementieLijn

Plaats:
Overbetuwe
Categorie:
Marketing, communicatie & PR, Mantelzorg ondersteuning
Kan online / thuis:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

‘‘Elk gesprek is weer anders. Vaak kan ik iets betekenen voor een mantelzorger, maar altijd leer ik zelf ook weer iets bij.’’

De DementieLijn van Alzheimer Nederland is een hulplijn, speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het leven met dementie is ingewikkeld en stelt je steeds voor nieuwe uitdagingen. Dan is het fijn om af en toe even je verhaal te kunnen doen, of je vragen te kunnen stellen aan iemand die begrijpt hoe het is om met (iemand met) dementie te leven.

1-op-1 gesprek van grote waarde
Naast alle online mogelijkheden voor informatie uitwisseling blijft een 1-op-1 gesprek van grote waarde. Gelukkig weten veel mensen de DementieLijn te vinden. Zij bellen soms met een concrete vraag, maar vaak ook om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten.

Hoe je kunt helpen
Ben je een professional in de zorg voor mensen met dementie en/of heb je zelf in je naaste omgeving te maken gehad met dementie, én wil je jouw kennis en ervaringen inzetten voor anderen die dit nodig hebben? Dan is deze uitdagende vrijwilligersfunctie bij de DementieLijn vast iets voor jou!

Wat je gaat doen
Als vrijwilliger bied je telefonisch een luisterend oor aan mantelzorgers en mensen met dementie. Ook geef je advies en tips over omgaan met dementie. Je bent bekend met de activiteiten van Alzheimer Nederland en kunt zo nodig doorverwijzen naar andere deskundigen. Je hebt brede kennis over dementie en je kunt werken op minimaal mbo-4/hbo-niveau. Je bent wekelijks een dagdeel (4-5 uur) beschikbaar voor een telefoondienst. Je werkt vanuit huis en krijgt de mogelijkheid je tijd flexibel in te delen.

‘‘Na vele jaren in de zorg gewerkt te hebben, kan ik me nu inzetten voor de DementieLijn. Ik ben blij dat mijn kennis en ervaring zo niet verloren gaan.”

Met jouw inzet kun je samen met de andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. En dat is zinvol en dankbaar werk!

Geïnteresseerd om op deze manier iets moois te betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op door me een berichtje te sturen. We horen graag van je!

  • De hulpvraag van Mariëtte is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Mariëtte is eerder via deze website geholpen
Laat Mariëtte weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Aangesloten bij:
organisatie logo Alzheimer Nederland
Geplaatst door:
Profielfoto van Mariëtte
55% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Mariëtte
  • De hulpvraag van Mariëtte is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Mariëtte is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig