Fietsmaatje (duo-fiets)

Fietsmaatje (duo-fiets)

Plaats:
Rotterdam
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Erop uit
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

KOM JIJ ONS FIETS-TEAM VERSTERKEN?

Buurtwerk vindt het belangrijk om bewoners zoveel mogelijk mee te laten doen in het dagelijks leven. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, dus proberen we hier op allerlei manieren bij te ondersteunen.
We zijn bezig met het aanvragen van een duo-fiets. De naam zegt het al, op een duo-fiets zit je met z’n tweeën naast elkaar. Als vrijwilliger bestuur jij de fiets. De bewoner kan naar eigen kracht wel of niet mee trappen. De fiets is voorzien van elektrische trapondersteuning. Zo kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen, toch op de fiets genieten van de omgeving.

De natuur in en rondom Nesselande geeft de bewoners, maar ook jou als vrijwilliger, veel positieve energie. Bijvoorbeeld een rondje om de Zevenhuizerplas, een rit door de Eendrachtspolder, of een langer tochtje naar de Rottermeren.
Ook het sociale contact dat je biedt tijdens het fietsen, maakt het verschil van de dag. “Door samen op pad te gaan, wordt mijn wereld weer groter dan de omgeving rond de flat.”

Wij zoeken nog een paar vrijwilligers om ons fiets-team te versterken. Ben jij de vrijwilliger die graag naar buiten gaat en contact maakt met bewoners? Dan kun jij echt iets betekenen voor een ander en ben je van harte welkom.

Namens initiatiefneemster Judith (vrijwilliger)
Lotte (Buurtwerk medewerker)

OVER BUURTWERK
Buurtwerk is een welzijnsorganisatie. Buurtwerk gelooft in een sterke en inclusieve samenleving die voorziet in de behoefte van iedere generatie. We zetten ons in voor (veer)krachtige en vitale buurten waarin het goed opgroeien is, en iedere bewoner participeert op zijn of haar eigen manier.

VRIJWILLIGERSVERZEKERING
Als vrijwilliger van Buurtwerk wordt je begeleid door professionele medewerkers. Er wordt (gratis) een VOG voor je aangevraagd, waarmee je geregistreerd wordt in ons systeem. Ook wordt er een vrijwilligersverzekering voor je afgesloten, zodat je met een gerust hart op pad kunt.
Je kunt zelf bepalen hoe vaak je inzetbaar bent om te fietsen, dit doe je in overleg met de bewoners en de medewerkers van Buurtwerk.

  • De hulpvraag van Rob is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
Laat Rob weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Buurtwerk
Geplaatst door:
Profielfoto van Rob
Rob
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Rob
  • De hulpvraag van Rob is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
Beschikbaarheid:
soms