Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Maatje voor iemand met een beperking

Leuk, eenvoudig en vooral héél dankbaar. Als maatje kun je veel betekenen voor iemand. Je gaat samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan van alles zijn, van een spelletje doen tot een wandeling in het bos. Deze simpele dingen kunnen voor onze cliënten een wereld van verschil maken. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig. Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Deze doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen. Op verschillende plekken in Haarlem hebben wij vragen voor een maatje. We zoeken iemand die: • geïnteresseerd is in de ander • initiatief kan nemen • duidelijkheid kan bieden • geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen. Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken. Wat krijg je ervoor terug? • onvergetelijke momenten en een mooie glimlach • je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG. • ondersteuning vanuit STG/SIG • kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten. • een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers. Wil je een maatje worden of heb je nog vragen? Stuur dan een mail.

Lees meer

structureel

Haarlem

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Leuk, eenvoudig en vooral héél dankbaar.
Als maatje kun je veel betekenen voor iemand. Je gaat samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan van alles zijn, van een spelletje doen tot een wandeling in het bos. Deze simpele dingen kunnen voor onze cliënten een wereld van verschil maken. Het contact kan elke week zijn, maar ook eenmalig.
Je wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking en/of autisme verwante stoornis. Deze doelgroep kan voor sommige mensen een uitdaging zijn. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een breed scholingsaanbod, waar je als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen.
Op verschillende plekken in Haarlem hebben wij vragen voor een maatje.
We zoeken iemand die:

• geïnteresseerd is in de ander
• initiatief kan nemen
• duidelijkheid kan bieden
• geduld heeft en de tijd neemt om een contact op te bouwen.

Dag, tijd en frequentie is in overleg af te spreken.
Wat krijg je ervoor terug?
• onvergetelijke momenten en een mooie glimlach
• je maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs bij STG/SIG.
• ondersteuning vanuit STG/SIG
• kosteloos kunnen volgen van scholingsbijeenkomsten.
• een kerstattentie en jaarlijkse borrel voor vrijwilligers.

Wil je een maatje worden of heb je nog vragen? Stuur dan een mail.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Haarlem

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Arianne
85% profielsterkte

Over Arianne

De SIG is een organisatie actief in Midden en Zuid Kennemerland die zich op vele verschillende manieren inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. De grote hoeveelheid en diversiteit aan vrijwilligerswerk maakt dat vrijwilligers op vele plekken binnen de organisatie te vinden zijn.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Sig is ingeschreven op VWC-BUUV sinds 14-08-2019
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Handmassage in zorginstelling
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Eenmalig of maandelijks · 3 tot 4 uur
Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Moeders ondersteunen moeders
Haarlem

Moeders ondersteunen moeders

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas Home Start Haarlem

Wil je een positief verschil maken in het leven van een gezin in Haarlem? Heb je een groot hart en een luisterend oor? Sluit je dan aan bij het team vrijwilligers van Home-Start Haarlem/Heemstede. Home-Start is een programma dat gezinnen ondersteunt bij de uitdagingen van het ouderschap. Als vrijwilliger kun jij een waardevolle rol spelen in het leven van een gezin dat tijdelijk een steuntje in de rug nodig heeft. Samen met jou maken we het verschil voor gezinnen. Wat ga jij doen? - Eén keer in de week ga je op bezoek bij het gezin. Je biedt een luisterend oor en denkt mee - Je ondersteunt bij dagelijkse dingen en uitdagingen - Je deelt jouw kennis en inzichten over ouderschap - Je ondersteunt het gezin bij het vergroten van het zelfvertrouwen en de eigen kracht. Wat bieden wij? - Een voorbereidende training (start voorjaar 2024): Wij bereiden jou goed voor op je rol - Persoonlijke begeleiding - Deskundigheidsbevordering door groeps- en themabijeenkomsten - Waardering en voldoening Meer weten? Wij komen graag met je in contact via een bericht, of bel met een van de coördinatoren Elize, Marianne of Mariëlle.

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?
Amsterdam, Haarlem, Velsen, Gooise Meren

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Wekelijks · 4 tot 16 uur
Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Chauffeur of gastvrouw op bustochten
Haarlem

Chauffeur of gastvrouw op bustochten

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Buurts

De dagtochten van Samen op Toer worden gefaciliteerd door BUURTS en bieden ouderen, die er niet zo vaak meer op uit gaan de kans om anderen te ontmoeten en mooie herinneringen te maken met leeftijdgenoten. Dat kan niet zonder chauffeurs en gastvrouwen. Hoe vaak en naar welke bestemming bepalen onze vrijwilligers zelf. Onze deelnemers (maximaal zeven per tocht) kunnen een rollator meenemen, maar onze bus is niet rolstoeltoegankelijk. Wij bieden onze gasten een helpende hand, maar zijn geen verzorgenden.

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Jongeman (23) wil er dolgraag op uit
Haarlemmermeer, Haarlem

Jongeman (23) wil er dolgraag op uit

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke jongeman van 23 zoeken wij een maatje. Behalve zijn familie, heeft hij geen sociale contacten. Hij wil heel graag meer te doen hebben en meer in beweging zijn. Hij zou erg gebaat zijn bij een één-op-één contact met iemand van zijn eigen leeftijd of ouder. Hij hoopt aan een maatje gekoppeld te worden, dat het leuk vindt om bijvoorbeeld samen een flinke wandeling of fietstocht te maken en om een leuk gesprek met hem te voeren. Het zou een pluspunt zijn als je zijn maatje net als hij van voetbal houdt en de wedstrijden volgt. De jongeman is heel puur, vriendelijk en open over zichzelf. Tegelijkertijd moet je er als vrijwilliger rekening mee houden dat hij weleens moeite heeft om echt goed te luisteren of om een gesprek gaande te houden. Daarbij kan hij zich snel problemen van anderen aantrekken. En kan hij overprikkeld raken als er meerdere onderwerpen of actiepunten tegelijk worden aangedragen. Het is belangrijk dat je als maatje betrouwbaar bent, rustig bent, op tijd opdaagt, je aan je afspraken kunt houden en een leidende rol kunt hebben. Je moet dus stabiel in het leven staan en zelf geen rugzakje hebben. Hij rookt niet, maar heeft er geen bezwaar tegen als de vrijwilliger rookt. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wandelaar met regelkwaliteiten
Haarlem

Wandelaar met regelkwaliteiten

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Verpleeghuis Zuiderhout

In ons revalidatiecentrum verblijven zo' 100 cliënten. Allen, over het algemeen oudere mensen, blijven tijdelijk bij ons en hopen na hun revalidatie en verblijf in Zuiderhout weer naar huis te kunnen of naar een andere passende woonomgeving te verhuizen. Dat betekend dat er altijd veel dynamiek is en dat je dus vaak te maken zult hebben met weer nieuwe, interessante mensen. Op maandagmiddag hebben we de wandelclub. Met name cliënten die (soms tijdelijk) aan een rolstoel gebonden zijn bieden we dan de gelegenheid om lekker een frisse neus te halen en aansluitend 'een bakkie' te doen in ons prachtig restaurant. Een groepje vrijwilligers gaat dan met een aantal van onze gasten naar buiten. Deze vrijwilligers duwen dan uiteraard de rolstoelen. Daar moet je fysiek natuurlijk wel toe in staat zijn. Maar van jouw, onze nieuwe wandelvrijwilliger, vragen we ook wat regelkwaliteiten. Soms moeten cliënten nog opgehaald worden op de afdeling omdat ze zelf misschien vergeten zijn om naar de Centrale hal te komen. Er moet regelmatig geholpen worden bij het aandoen van jassen, of bij koude met het het bedekken van de benen. Bij de ene cliënt kunnen de vrijwilligers dit zelf, soms moet de hulp van de zorg even ingeschakeld worden. Zo zijn er nog wat zaken waaraan gedacht moet worden door de vrijwilligers. Uiteraard is er altijd een beroepskracht in de buurt om je uit de brand te helpen, maar we vragen wel flink wat zelfstandigheid en initiatief van de vrijwilligers. Het zou geweldig zijn als jij binnenkort ons wandelteam komt versterken! Meer weten? Neem gauw contact op, dan plannen we snel een kennismakingsgesprek. Joy

Fietsvrijwilliger duofiets
Haarlem

Fietsvrijwilliger duofiets

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
De Hartekampgroep

Hallo beste man/vrouw Houd jij ook zo van de buitenlucht en fietsen? Wij zoeken een fietsvrijwilliger die 1x per week met één of misschien meerder cliënten en rondje willen gaan fietsen. Eray vind het zo fijn, vooral dan ook samen zingen op de fiets, wat kan hij daar dan van genieten. Ze vinden het heerlijk om dan samen te fietsen, een praatje te maken, zingen onderweg. Ma-di-woe-do-vrijdag tussen 10.00 en 12.00 of tussen 13.30 en 15.30 Wat zou dan fijn zijn. Neem contact op met: Diannesenior begeleider Richard Holkade dag besteding Langs komen om even kennis te maken mag ook: Richard Holkade 7 2033 PZ Haarlem (bel wel even om af te spreken )

Sociale poetser op de boerderij
Haarlem

Sociale poetser op de boerderij

Wekelijks · 1 tot 3 uur
NME Haarlem

Houthoeve Schoonmaak Jaarrond Dinsdag t/m zondag Van 15:00-16:30 Wie ben jij? Heb je graag eer van je werk, hou je van een gezellig praatje tussendoor én hou je ervan om schoon te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie zijn wij? Met ruim 20 medewerkers beheert NME 6 locaties in de stad: 2 stadsboerderijen (de Schoterhoeve en de Houthoeve), 3 schooltuincomplexen (Schotertuin, Kortenaertuin en Cornelia Westerdorptuin) en 1 hoofdlocatie in de Haarlemmer Kweektuin. Jaarlijks worden 190.000 bezoekers ontvangen die geïnteresseerd zijn in gastlessen, workshops, leskisten, materialen, uitjes, stageplekken en boerderijbezoeken. Ongeveer 50% van de Haarlemse basisscholen neemt deel aan de educatieve activiteiten van NME. Wat ga je doen? De medewerkers van stadsboerderij de Houthoeve kunnen wel een handje gebruiken bij het poetsen van de gemeenschappelijke binnenruimte of plekken op het buitenterrein. De voorkeur gaat uit naar één of meerdere middagen op dinsdag t/m zondag tussen 15:00-16:30, maar voel je ook welkom om te reageren als een andere tijd beter schikt. Je wordt gekoppeld aan een beheerder die je wegwijs zal maken. Voor dit vrijwilligerswerk is een VOG vereist. Heb je nog vragen? Of interesse in de functie? Neem dan contact op via [e-mailadres verborgen] en wellicht zien we je snel!