Sociaal, afwisselend, helpend

Sociaal, afwisselend, helpend

Plaats:
Goeree-Overflakkee
Categorie:
Computer, Gastvrouw / -heer, Marketing, communicatie & PR
Kan online / thuis:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren er met elkaar niet goed uit komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt, maar wel de overlast ervaren, men kent elkaar eigenlijk niet en zo is een conflict zo geboren.

N.B. Zolang er strenge Covid maatregelen waren bemiddelden wij veel via telefoon en videobellen. Op deze manier konden we buren op een veilige manier toch helpen. Nu bemiddelen we weer wat meer fysiek, maar sommige zaken kunnen ook online gedaan als de buren daar voor open staan. Soms kan er ook een combinatie zijn, de individuele gesprekken met beide buren online en dan het gezamenlijke gesprek wel fysiek (live) op een neutrale lokatie.

Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de buren eerst apart, hoort het verhaal aan en je probeert ze samen in een gesprek te krijgen. Niet om te vertellen hoe het moet of zou moeten, nee, juist om ze te helpen er samen wel uit te komen. Door naar elkaar te luisteren, dingen uit te praten, afspraken te maken en misschien elkaar een beetje te leren kennen indien gewenst. Sommige buren hebben geen behoefte aan een goede band maar willen wel in rust en vrede wonen. De bemiddelaars helpen de buren op een andere manier met elkaar een probleem op te lossen waardoor ze later bij een eventuele volgende ergernis er wel samen zonder hulp uit kunnen komen.

De bemiddelaar moet dus vooral goed kunnen luisteren en neutraal zijn want hij staat tussen de buren in en kiest nooit partij. Ook, al is dat soms lastig, vooral zelf geen advies geven, want als de buren de oplossing zelf verzinnen en er beiden achter kunnen staan is de kans vele malen groter dat het werkt dan wanneer de oplossing door een ander aangedragen wordt. Dan is er sprake van een win-win situatie en daar gaat de bemiddelaar voor!

Soms willen buren niet met elkaar in gesprek, maar wel met een bemiddelaar. Vaak geven ze dan aan dat het feit dat er gewoon iemand eens uitgebreid luistert, ook al kan de situatie niet veranderen, toch al veel opluchting geeft. Ook dat is prima, want die persoon voelt zich een stuk beter na het gesprek ondanks dat de buren nog steeds geen nieuw hek willen of lawaai maken.

Geen enkele zaak is hetzelfde, dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend,
Je doet iets goed voor de samenleving en tegelijk is het leuk en afwisselend om te doen. Je ontmoet allerlei verschillende mensen en krijgt veel voldoening als je kunt helpen hun wereld wat prettiger te maken.

Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee regelt de bemiddelingen, wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Natuurlijk bieden wij eerst een training en de nodige begeleiding.
Binnenkort start er weer een training. Dus bel of mail voor een kennismaking, of stuur via een bericht even je telefoonnummer, dan bellen wij jou.
We hopen je in ons leuke team te mogen verwelkomen.

Teamcoaches Buurtbemiddeling Ricardo en Herma [telefoonnummer verborgen] of [telefoonnummer verborgen]

  • De hulpvraag van Herma is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op GOvoorelkaar
Laat Herma weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Herma
40% profielsterkte
  • De hulpvraag van Herma is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op GOvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig