csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Juist nu. Mantelzorgers zoeken jou!

Heb jij een uurtje over? Geef het dan aan een ander! Wie voor een ander zorgt, is zo nu en dan hard aan een time out toe. Mantelzorgers zorgen soms dag en nacht voor hun naaste. Dit vraagt veel van hen. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat ze af en toe een uurtje of langer kunnen ontspannen. Wij zoeken mensen die de mantelzorger tijdelijk willen vervangen. Iedere situatie is anders, dus kijken we samen wat past. Meestal gaat het om een uurtje per week. Spreekt dit jou aan? Wij zijn op zoek naar mensen die het hart op de juiste plaats hebben. Bel gerust voor extra informatie over deze vacature en andere mogelijkheden. Heb je tijd over en wil je wat betekenen voor een ander? Neem contact op met mij! Goed om te weten: * We werken alleen met matches die wederzijds zijn, zo is het voor iedereen waardevol * Kun je een keer niet? Dan is dat geen probleem * We gaan samen naar het kennismakingsgesprek * We waarderen je inzet als vrijwilliger bij MantelZ, centrum voor mantelzorg enorm. Je krijgt een gratis lidmaatschap van ViVa! Ledenservice. Aan het eind van het jaar ontvang je het zelfde kerstpakket als de medewerkers van ViVa! Zorggroep en MantelZ

Lees meer

structureel

Beverwijk, Heemskerk

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Heb jij een uurtje over? Geef het dan aan een ander! Wie voor een ander zorgt, is zo nu en dan hard aan een time out toe. Mantelzorgers zorgen soms dag en nacht voor hun naaste. Dit vraagt veel van hen. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat ze af en toe een uurtje of langer kunnen ontspannen. Wij zoeken mensen die de mantelzorger tijdelijk willen vervangen. Iedere situatie is anders, dus kijken we samen wat past. Meestal gaat het om een uurtje per week.

Spreekt dit jou aan? Wij zijn op zoek naar mensen die het hart op de juiste
plaats hebben. Bel gerust voor extra informatie over deze vacature en andere mogelijkheden. Heb je tijd over en wil je wat betekenen voor een ander? Neem contact op met mij!

Goed om te weten:
* We werken alleen met matches die wederzijds zijn, zo is het voor iedereen waardevol
* Kun je een keer niet? Dan is dat geen probleem
* We gaan samen naar het kennismakingsgesprek
* We waarderen je inzet als vrijwilliger bij MantelZ, centrum voor mantelzorg enorm. Je krijgt een gratis lidmaatschap van ViVa! Ledenservice. Aan het eind van het jaar ontvang je het zelfde kerstpakket als de medewerkers van ViVa! Zorggroep en MantelZ

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Beverwijk, Heemskerk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Heemskerk

Ik wil graag op bezoek bij mijn moeder

De Hartekampgroep

Annemarijke is een vrolijke dame die er graag op uit gaat. Annemarijke praat veel met gebaren en af en toe gebruikt zij woorden. Ze heeft een groot gevoel voor humor en kan echt in een deuk liggen van het lachen. Annemarijke wil 1 keer per maand naar haar moeder om haar te bezoeken. Zij zal dan in een rolstoel naar haar moeder gaan en dat is ongeveer 1,5 kilometer lopen. Zij wil graag haar moeder bezoeken op de zondagochtend. Heb jij 1 keer in de maand tijd op zondagochtend? En vind je het niet erg om in totaal 3 kilometer te wandelen, ook bij regen... Meld je dan aan voor deze vrijwilligersvacature. Je krijgt er een hoop vrolijkheid voor terug!

Structureel
Heemskerk

Koffie schenken

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Ben jij degene die het zonnetje laat schijnen in de kamers van onze patienten? Voor de revalidatie afdeling van Meerstate zijn we op zoek naar toppers die komen koffie schenken. Je brengt met een karretje koffie en thee rond langs de kamers. Een vrolijk gezicht, een glimlach, een kort praatje... Jij kunt het lichtpuntje zijn voor onze tijdelijke bewoners. Het koffierondje is dagelijks van 10.30 tot 11.30 uur. Misschien heeft u een uurtje per week tijd over? Neem dan contact op met mij!

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Rolstoelhelden gezocht!

Verpleeghuis Meerstate - ViVa! Zorggroep

Gaat jij straks deel uit maken van ons nieuw te vormen team Vrijwilligers Cliëntenvervoer? Je kent het misschien wel vanuit de ziekenhuizen waar het patiëntenvervoer wordt genoemd. Je werkt samen met onze fysiotherapeuten en krijgt van hen een rolstoeltraining. Je gaat onze revalidanten, die in een rolstoel zitten of met een rollator lopen, begeleiden van de eerste etage naar de fysiotherapieruimte op de begane grond. Ook begeleidt je een aantal van onze bewoners, die op de begane grond verblijven, naar de fysiotherapieruimte voor een groepstraining. Wij zoeken Vrijwilligers Cliëntenvervoer voor de volgende dagen en dagdelen: - maandag t/m vrijdag - ochtenddienst van 09:00 tot 12:30 uur - middagdienst van 12:45 tot 15:45 uur. Je werkt samen met onze fysiotherapeuten en krijgt van hen een rolstoeltraining. Ben je minimaal 1x per week beschikbaar, heb je een goede conditie, kun je, of wil je leren om een rolstoel te duwen en vindt je het leuk om onze cliënten persoonlijke aandacht te geven, dan zijn wij op zoek naar u ! Wordt jij onze nieuwe Vrijwilliger Cliëntenvervoer ? Ik nodig u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Structureel
Jongeren
Heemskerk, Beverwijk

Financiele Administratie Thuis (FAT)

MET Heemskerk

Het doel van de FAT is: Het creëren en behouden van een overzichtelijke administratie Klanten/en of hun netwerk leren de administratie zelfstandig te beheren Voorkomen van achterstallige betalingen c.q. het ontstaan van nieuwe schulden Overige knelpunten signaleren op sociaal gebied Het helpen voorkomen van een bewindvoeringstraject Verkrijgen zelfstandigheid na een bewindvoeringstraject ondersteunen van zzp ers met finianciële problemen Naar wie zijn we op zoek? Mensen die interesse in en bij voorkeur ervaring hebben met administratie Mensen die een leuke en interessante vrijwilligersbaan zoeken Mensen die over goede sociale en vooral coachende vaardigheden beschikken Mensen die affiniteit hebben met schuldenproblematiek Mensen die minimaal 1 dagdeel per 14 dagen beschikbaar zijn Wat biedt we? Scholing/deskundigheidsbevordering in teamverband Begeleiding door de FAT-coördinator Onkostenvergoeding Interesse? Wij zien uw aanmelding tegemoet.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Flex chauffeurs

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Helpt u onze cliënten op weg en ons uit de brand? Wilt u graag vrijwillig actief zijn maar lukt dit niet op regelmatige basis? Dan is dit misschien een mooie oplossing. Voor perioden waarin niet al onze vaste vrijwillige chauffeurs kunnen rijden, zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor onze flexpoel. Om op de dagbesteding van de SIG te komen worden onze cliënten gebracht en gehaald door vrijwillige chauffeurs. Met een (rolstoel)bus van de SIG, rijden deze vervoersvrijwilligers naar onze verschillende dagbestedingsplekken in de regio’s Midden - en Zuid Kennemerland. In tijden van ziek-en-zeer of een vakantieperiode doen wij graag een beroep op chauffeurs die zo nu en dan een dag of meerdere dagen kunnen inspringen en die ons actieve team van vrijwilligers komt versterken in de omgeving Haarlem en Beverwijk. Naast een goede rijvaardigheid verwachten wij dat u beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het contact met mensen met een verstandelijke beperking. Bent u iemand met ervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking, in het bezit van een rijbewijs en helpt u graag een handje in drukke tijden? Wordt dan één van onze chauffeurs en zorg ervoor dat onze cliënten toch op tijd bij de dagbesteding kunnen zijn. Handig om te weten is dat: - het is écht essentieel dat u doordeweeks (niet in het weekend)  inzetbaar bent. - er gereden wordt in Beverwijk, Haarlem en omgeving. - daarom het van belang is dat u in of in de buurt van Beverwijk/ Haarlem woont - het mogelijk is om een keer vrijblijvend mee te rijden met een ervaren chauffeur zodat u kunt ervaren of de werkzaamheden aansluiten bij uw verwachtingen en mogelijkheden. - u deel gaat uitmaken van een enthousiast team van chauffeurs. - u tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk een mobiele telefoon tot uw beschikking krijgt - er een mogelijkheid is tot deelname aan een uitgebreid intern scholingsaanbod. - u een maandelijkse vrijwilligersvergoeding ontvangt op basis van de door u gewerkte uren.

Structureel
Beverwijk

Vrijwilligers voor Buurtverzorgsters

MantelZ, Centrum voor Mantelzorg

Voor Beverwijk en Heemskerk zijn wij van MantelZ, centrum voor Mantelzorg op zoek naar dames die vrijwilliger willen worden voor ons project Buurtverzorgster. Er is een mogelijkheid om hiervandaan door te groeien naar een betaalde baan bij Viva!Zorggroep. Je gaat cliënten helpen met onder andere een boodschap doen, een rondje wandelen of mee naar een doktersafspraak. Spreek jij goed Nederlands en denk jij dat je kan helpen met bijvoorbeeld vertalen als daar hulp bij nodig is? Je krijgt voor dat je begint een training en handvatten zodat je de client kan ondersteunen waar dat nodig is. Daarnaast krijg je van ons een vrijwilligersvergoeding voor de uren die je aan het werk bent. Voel je je aangesproken en denk jij dat dit helemaal bij jou past? Meld je dan aan! Je bent van harte welkom.

Structureel
Beverwijk

Gezocht bezoekvrijwilliger

Viva! Zorggroep, locatie Huis ter Wijck

In onze woonzorgcentra Huis ter Wijck en Elsanta ben ik voor diverse bewoners op zoek naar een bezoekvrijwilliger. Bewoners kunnen 7 dagen per week gebruik maken van de gemeenschappelijke huiskamers, waar ze kunnen koffiedrinken, een activiteit of een spelletje kunnen doen, of samen de maaltijd gebruiken. Op deze manier wordt structuur geboden en is er gelegenheid voor sociale contacten en gezelligheid. De medewerkers zorgen ervoor dat dit in goede banen wordt geleid, maar kunnen extra hulp heel goed gebruiken om het voor de ouderen nog leuker te maken. Het is fijn om iemand net dat beetje extra aandacht te kunnen geven, bijvoorbeeld wanneer iemand snel overprikkeld raakt in groter gezelschap of wanneer iemand weinig bezoek ontvangt. Ik zoek vrijwilligers die het fijn vinden om een ochtend of een middag te helpen door een bewoner met dementie één op één te bezoeken. Vaak kan ‘iets kleins’ al een groot verschil maken voor een bewoner, denk bijvoorbeeld aan gezellig samen koffie drinken, een spelletje doen of een praatje maken, maar ook aan wandelen met iemand in een rolstoel, samen een boodschap halen of samen foto’s van vroeger te bekijken. We vinden het belangrijk dat u begrip en geduld heeft voor de problemen die het ouder worden met zich meebrengen, waaronder de ziekte dementie, dat u uw werkzaamheden met aandacht voor de bewoner doet en het fijn vindt om met ouderen te werken. Geef gerust aan waar uw interesses liggen en wat voor u een goede invulling is, dan bekijken we samen de mogelijkheden. En als het een keer niet lukt om te komen, of u gaat op vakantie dan is dat geen enkel probleem. ViVa! Zorggroep vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich gewaardeerd voelen voor hun inzet. Daardoor wordt aan alle vrijwilligers die zich bij ons inzetten een gratis lidmaatschap bij de ViVa! Ledenservice aangeboden, krijgt u een jaarlijks bedankje en ontvangt u aan het eind van het jaar hetzelfde kerstpakket als de vaste medewerkers. Bent u na het lezen van deze vacature net zo enthousiast als wij? Dan nodig ik u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Structureel
Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel