Ruimzicht en RegioBank organiseren burendag
Ruimzicht en RegioBank zorgen voor gezelligheid op de Amersfoortse straat. We willen graag met z'n alle koffie drinken tompouce eten. Iedereen is welkom
‘’Taal is als de sleutel van een huis. Pas als je de taal spreekt, kun je naar binnen en wordt je wereld groter’’ Nieuwkomer Jamal Het Taal- en Kennisproject In het project ‘’Taal- en Kennis’’ wordt een vrijwilliger één-op-één gekoppeld aan een anderstalige deelnemer. De deelnemer heeft ondersteuning nodig bij het leren van de Nederlandse taal, het vergroten van het sociale netwerk en/of het wegwijs worden binnen de Nederlandse cultuur. Wat je samen onderneemt hangt af van de vraag van de deelnemer en van jouw eigen affiniteit. Ga je gesprekken voeren en daarmee spreekvaardigheid vergroten? Luister je samen naar Nederlandse liedjes? Bezoek je samen een museum of festiviteit? Of drink je liever gewoon gezellig een kopje koffie? Het doel van het contact is het bevorderen van de Nederlandse taalvaardigheid en de sociale zelfredzaamheid binnen de Nederlandse cultuur en maatschappij. Voor de deelnemers Wil je beter Nederlands spreken, luisteren, schrijven of lezen? Of wil je de Nederlandse samenleving beter leren kenen? Een taal- en kennismaatje kan je hierbij helpen! Zo kan je samen praten, Nederlandse brieven lezen of oefenen met huiswerk. Ook kan je samen gaan wandelen, een museum bezoeken of een kopje koffie drinken. Taal- en kennismaatje worden Heb jij affiniteit met verschillende culturen? Wil jij iemand ondersteunen in het wegwijs worden binnen de Nederlandse cultuur? Als taal- en kennismaatje kun je op een gezellige, ontspannen manier aan de slag! In de kennismaking met een deelnemer wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wederzijdse voorkeuren en interesses. Is taal echt jouw ding of help je iemand liever op een informele manier? We bespreken tijdens een intakegesprek bij welke deelnemer jij het beste past. Je spreekt (bij voorkeur) wekelijks samen af en het traject duurt ongeveer één jaar. Welzijn Barneveld helpt je als taal- en kennismaatje zo goed mogelijk op weg. Door het jaar heen worden er uitwisselingsbijeenkomsten, trainingen en gezellige gezamenlijke activiteiten geboden. Daarnaast is Welzijn Barneveld voortdurend beschikbaar voor vragen en advies.
Lees meerBarneveld
Wekelijks 0 tot 1 uur
Barneveld
Nieuwkomers & vluchtelingen
Ruimzicht en RegioBank zorgen voor gezelligheid op de Amersfoortse straat. We willen graag met z'n alle koffie drinken tompouce eten. Iedereen is welkom
Rondje om de Koepel is een hardloopevenement op de Goudsberg bij Lunteren. Vrijwilligers helpen als wegwijzer om de lopers over het juiste parcours te laten (hard)lopen. Je hebt een vaste plek waar je de (hard)lopers wijst op het parcours en helpt bij oversteken van een (fiets)pad. Vrijwilligers helpen bij de start / finish, lopers inschrijven en materialen (rugnummers) uitdelen. Zo'n driehonderd volwassenen en kinderen doen jaarlijks mee aan misschien wel het mooiste loopevenement van Nederland.
Zet je tijd, talent, kennis en energie in voor een fantastisch doel. Als enthousiaste winkelvrijwilliger draag je met jouw talent en tijd bij aan onze missie. Onze winkels draaien op twee ingrediënten: de mooiste gedoneerde items én jouw kostbare tijd. Door een beetje tijd en creativiteit te geven zijn onze vrijwilligers, stuk voor stuk, onmisbaar voor onze winkels. En voor het werk van Terre des Hommes wereldwijd. Zo geven we spullen een tweede leven, én kinderen een betere toekomst. In Barneveld richten we ons op dames- en herenkleding, accessoires en schoenen. We zoeken mensen die het leuk vinden om een dagdeel per week van hun tijd te besteden aan het verkopen en sorteren van de mooiste doneerde items. Je werkt samen met colllega's en volgens rooster. De dagdelen zijn van 10.30 - 13.00 uur en van 13.00 - 15.30 uur. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Ben je enthousiast over deze vacature, dan ontvangen we graag jouw reactie.
Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.