csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Jobcoaches gezocht voor Stichting BAKboord

Stichting BAKboord Vacature voor JOBCOACH Wie zijn wij? Stichting BAKboord is een non-profitorganisatie die gelooft in een tweede kans voor iedereen om het leven weer op te bouwen. Ons belangrijkste doel is om ex-gedetineerden aan een betaalde baan, vrijwilligerswerk of een passende opleiding te helpen. Wat doen wij? Momenteel hebben wij een team enorm gemotiveerde vrijwillige jobcoaches bij stichting BAKboord die graag hun expertise en ervaring inzetten om er samen een succes van te maken. Wat doen die vrijwilligers dan precies? De vrijwilligers bij BAKboord bieden begeleiding op het gebied van werkbemiddeling voor onze deelnemer (ex-gedetineerde) in de regio Haaglanden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het zoeken naar de juiste vacatures, het opstellen van een overzichtelijk CV, maar ook het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en het voorbereiden op een gesprek. Dit doe je samen met de deelnemer, zodat de deelnemers zelf ook kundig worden hierin. Wat kun je van ons verwachten? Als vrijwilliger bij BAKboord word je ingewerkt en begeleid door middel van intervisie-bijeenkomsten en koppeling aan een ervaren jobcoach. Er wordt hier veel tijd en aandacht aan besteed en zo krijg je de mogelijkheid om te leren over de doelgroep en werkbemiddeling, maar ook om jezelf te ontwikkelen tot een kundige coach. Tevens is er de mogelijkheid tijdens de bijeenkomsten casussen te bespreken; waar loop je tegenaan, maar ook wat er juist goed gaat en ervaringen uit te wisselen met de andere vrijwilligers. Wat verwachten wij van jou? Een gemotiveerde en open houding. Je staat stevig in je schoenen, kan goed luisteren en je weet de deelnemer gemotiveerd te houden gedurende het gehele bemiddelingstraject. Verder ben je ongeveer een dagdeel per week beschikbaar voor een periode van een jaar. De duur van de begeleiding varieert namelijk tussen de drie maanden en een jaar (inclusief maximaal zes maanden nazorg). Contact Vind je ook dat iedereen een kans op de arbeidsmarkt moet krijgen? Neem dan contact op en wie weet kan ook jij een bijdrage leveren aan het mooie werk van stichting BAKboord. We kijken er naar uit om kennis met je te maken. Wytske [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

's-Gravenhage

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie

Beschrijving

Stichting BAKboord
Vacature voor JOBCOACH

Wie zijn wij?
Stichting BAKboord is een non-profitorganisatie die gelooft in een tweede kans voor iedereen om het leven weer op te bouwen. Ons belangrijkste doel is om ex-gedetineerden aan een betaalde baan, vrijwilligerswerk of een passende opleiding te helpen.

Wat doen wij?
Momenteel hebben wij een team enorm gemotiveerde vrijwillige jobcoaches bij stichting BAKboord die graag hun expertise en ervaring inzetten om er samen een succes van te maken. Wat doen die vrijwilligers dan precies? De vrijwilligers bij BAKboord bieden begeleiding op het gebied van werkbemiddeling voor onze deelnemer (ex-gedetineerde) in de regio Haaglanden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het zoeken naar de juiste vacatures, het opstellen van een overzichtelijk CV, maar ook het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en het voorbereiden op een gesprek. Dit doe je samen met de deelnemer, zodat de deelnemers zelf ook kundig worden hierin.

Wat kun je van ons verwachten?
Als vrijwilliger bij BAKboord word je ingewerkt en begeleid door middel van intervisie-bijeenkomsten en koppeling aan een ervaren jobcoach. Er wordt hier veel tijd en aandacht aan besteed en zo krijg je de mogelijkheid om te leren over de doelgroep en werkbemiddeling, maar ook om jezelf te ontwikkelen tot een kundige coach. Tevens is er de mogelijkheid tijdens de bijeenkomsten casussen te bespreken; waar loop je tegenaan, maar ook wat er juist goed gaat en ervaringen uit te wisselen met de andere vrijwilligers.

Wat verwachten wij van jou?
Een gemotiveerde en open houding. Je staat stevig in je schoenen, kan goed luisteren en je weet de deelnemer gemotiveerd te houden gedurende het gehele bemiddelingstraject.
Verder ben je ongeveer een dagdeel per week beschikbaar voor een periode van een jaar. De duur van de begeleiding varieert namelijk tussen de drie maanden en een jaar (inclusief maximaal zes maanden nazorg).

Contact
Vind je ook dat iedereen een kans op de arbeidsmarkt moet krijgen? Neem dan contact op en wie weet kan ook jij een bijdrage leveren aan het mooie werk van stichting BAKboord.
We kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Wytske
[e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

's-Gravenhage

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van stichting BAKboord Den Haag

's-Gravenhage

Penningmeester (m/v) voor Stichting Bakboord

stichting BAKboord Den Haag

Wie zijn wij? Stichting BAKboord is een non-profitorganisatie die gelooft in een tweede kans voor iedereen om het leven weer op te bouwen. Ons belangrijkste doel is om ex-gedetineerden of personen die een taakstraf hebben gehad aan een betaalde baan, vrijwilligerswerk of een passende opleiding te helpen. Wat doen wij? Momenteel hebben wij een team enorm gemotiveerde vrijwillige jobcoaches bij stichting BAKboord die begeleiding bieden op het gebied van werkbemiddeling voor onze deelnemer (ex-gedetineerde m/v) in de regio Haaglanden. Daarnaast is er een bestuur dat het beleid van de stichting vormgeeft. Voor dit bestuur zijn we op zoek naar een penningmeester (m/v). Wat verwachten wij van jou? Ongeacht welke rol je binnen stichting BAKboord vervult is het natuurlijk belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: • Vastleggen financiële administratie • Opstellen periodieke financiële rapportage • Opstellen financieel jaarresultaat en balans per 31 december • Opstellen begroting en meerjarenbegroting • Betalingen verrichten • Contact onderhouden met salarisadministratie en personeel, jobcoaches, bestuursleden inzake financiële, salaris- en declaratiezaken • Contact onderhouden met instellingen inzake financiële transacties zoals bank, Geld voor elkaar, facturatie-afdeling van aannemers waarmee BAKboord contracten heeft • Contracten aangaan en verantwoorden, alsmede subsidies aanvragen en financiële verantwoording van deze subsidies verzorgen Hierbij horen ook nog een aantal algemene zaken: • Maandelijkse bestuursvergadering • (financiële) bijdrage jaarverslag • Aanwezigheid beleidsbijeenkomsten (2x per jaar) • Aanwezigheid BAKboordborrels (2x per jaar) Wij zoeken een persoon met ervaring op het gebied van financiën en administratie (boekhouden). Ervaring als penningmeester bij een non-profit organisatie is een pre. Verder is uitgebreide kennis van Excel een must. De rol wordt grotendeels vanuit huis vervuld, de maandelijkse vergaderingen vinden op locatie (Den Haag) plaats. Contact Vind je ook dat iedereen een kans op de arbeidsmarkt moet krijgen en wil je hier via deze financiële rol aan bijdragen? Neem dan contact op via [email protected]. We kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

16-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Leidschendam-Voorburg

Zelfstandige Bar vrijwilliger

Woej

Wij zoeken een barvrijwilliger die graag zelfstandig werkt tijdens verhuur of activiteiten. Woej heeft een fantastisch mooie koffiemachine e=waarmee iedereen de lekkerste koffie kan zetten. Natuurlijk heb je altijd zin in een gezellig praatje! Deze vacature is bij het Woej wijkdienstcentrum de Groene Loper in Voorburg. Werkdagen en tijden in overleg. Wat ge je doen? Je maakt koffie en thee, verzorgt frisdranken en na drieën een glaasje alcohol. Dankzij jou ziet de bar er schoon, netjes en opgeruimd uit. Je bent bereid af en toe een avond een bardienst te draaien. Je bent het gezicht van ons wijkcentrum de Groene Loper. Wie ben jij? Een gastvrij en vriendelijk persoon. Je kunt lezen en schrijven en je spreek en verstaat Nederlands. Je hebt een certificaat voor IVA en/of BHV of je bent bereid om deze te halen op onze kosten. Wat levert het jou op? Je wordt zeer gewaardeerd! Je maakt deel uit van een klein huiselijk vrijwilligersteam die elkaar graag helpen. Je ontmoet veel verschillende mensen waardoor je netwerk wordt vergroot.

Structureel
's-Gravenhage

TOMaatje voor nieuwkomer Mariam (groep 3)

OpenEmbassy

Wij zoeken een maatje voor Mariam, een meisje uit groep 3 om haar te helpen met de Nederlandse taal. Meer informatie over het TOMaatjes project In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje (Thuisonderwijsmaatje) van een kind of jongere uit een nieuwkomers gezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Rijswijk

Overblijf medewerker – Nicolaas Beets

Brood en Spelen

Bezorg je kinderen graag een lach op hun gezicht? En vind je het leuk om te helpen tijdens de overblijf op school? Dan zijn we op zoek naar jou! OBS Nicolaas Beets is gevestigd in een uniek en opvallend gebouw dat omgeven is door een park waar de school ook gebruik van mag maken. Respect, erkenning en positiviteit staat hier centraal. Iedereen is uniek en welkom. Een inspirerende (werk) plek voor jou en de kinderen Als vrijwilliger zorg jij ervoor dat de kinderen een fijne pauzetijd hebben. Tijdens de lunch ondersteun en help je de kinderen waar nodig! Na het eten is het tijd om te spelen, en verzorg jij samen met collega’s de activiteiten. Hiervoor is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed spreekt. Werkdagen en tijden De overblijf vind plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11:30 en 13:30 uur. Welke dagen jij beschikbaar bent wordt van te voren besproken. Dit bieden wij jou! Een leuk en gezellig werkteam met enthousiaste en gedreven collega’s! Elk jaar een gezellig team uitje! Voor jou actieve bijdrage ontvangt je 10,- per keer en krijgt je gratis trainingen, waarvoor je een certificaat ontvangt. Daarnaast ben je alle schoolvakanties vrij! Na het lezen van deze leuke vacature begint het natuurlijk te kriebelen en wil je graag werken bij Brood & Spelen! Stuur jouw motivatie als bericht

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Samen naar het tuincentrum

Stichting Middin

Voor een mevrouw van 68 die zelfstandig in Voorburg woont zoek ik een vrijwilliger. Mevrouw is in Spanje geboren. Door letsel kan mevrouw niet praten. Ze is wel expressief en kan wel op andere manieren communiceren. Ze houdt erg van haar tuintje en vindt het leuk om samen met een vrijwilliger naar het tuincentrum te gaan. Het vervoer naar een tuin centrum wordt geregeld. Of bijvoorbeeld naar het Juliana plein, mevrouw heeft een elektrische fiets. Gezellig koffie drinken. enz. Je maakt de afspraken in overleg met mevrouw. Bijvoorbeeld 1 keer per maand.

Structureel
's-Gravenhage, Wassenaar

Gezocht: dappere dierenredder

Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.

Ambulancechauffeur (vrijwilliger) In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van onze missie: het helpen van dieren in nood. Je stuurt de ambulance soepeltjes door de stad en omliggende gebieden en hoort van je collega in de meldkamer waar je nodig bent. Iedere dag is anders: misschien red je een vogel van een stuk visgerei, breng je een vermiste kat terug bij zijn baasje, help je een oudere door met zijn hond naar de dierenarts te gaan, bevrijd je een vleermuis uit een benarde situatie of wordt jouw hulp ingeschakeld door de politie of de brandweer. Je weet nooit wat je over een uur aan het doen bent; dat maakt het zo afwisselend. Je handelt rustig en doortastend en stelt daarmee mensen en dieren gerust. Je beschikt over een goede fysieke conditie, waardoor het vangen van dieren geen probleem is. Ook emotioneel sta je stevig in je schoenen, want niet ieder verhaal loopt goed af. Je geeft niet snel op in lastige situaties en doet alles om een in nood verkerend dier te helpen! Doen: -dieren in nood helpen; -de ambulance besturen; -de administratie van iedere rit afhandelen; -schoonhouden van werkmateriaal en andere hand- en spandiensten op het terrein. Krijgen: -de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn; -uitdagend werk om helemaal in op te gaan; -ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën; -deelname aan onze interne opleiding; -maandborrel, jaarlijks kerstgeschenk en een groot zomer- en winter- vrijwilligersfeest. Kunnen: -mbo-niveau; -in het bezit van rijbewijs B; -goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt jezelf redden in het Engels; -woonachtig in omgeving Den Haag (stratenkennis is een pré); -minimaal één dag per week beschikbaar, met de intentie je voor langere tijd aan ons te binden. Meestal werk je van 8.30 tot 17.30 uur, maar ook andere diensten zijn mogelijk: in de avond en de nacht. Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent: doordeweeks of in het weekend, welke dagen en welke diensten. Interesse? Reageer snel en wie weet word jij onze nieuwe superheld!

Structureel