Wie helpt met het uitlaten van mijn honden?

Wie helpt met het uitlaten van mijn honden?

Plaats:
Hilversum
Categorie:
(Huis)dieren, Mantelzorg ondersteuning
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

*Ben jij dol op honden, maar heb je niet de mogelijkheid er zelf eentje te houden?
*Houd je  van wandelen ?
*Wil jij iets voor een ander gezin kunnen betekenen?

Dan ben ik op zoek naar jou!

Beste belangstellende,

Al enige tijd wordt mijn gezin ondersteund door een vaste groep vrijwilligers die dagelijks een rondje met mijn honden door het bos of de hei lopen. Binnenkort gaat één van hen de groep verlaten en komt er dus een plekje vrij. Hieronder vertel ik meer over mezelf en de reden van deze oproep. Eerst op een rijtje waar we naar op zoek zijn:
IK ZOEK

-1 of 2 personen die op woensdag met onze twee honden (een middelgrote en een kleine) willen wandelen in bos of hei (dagdeel in overleg).

Het is vrijwilligerswerk, maar we vragen je wel om je in ieder geval voor een half jaar te willen inzetten. Dit is beter voor zowel de honden als het gezin.

Je maakt onderdeel uit van een ervaren, vaste ploeg waardoor het allemaal makkelijk geregeld is (zoals b.v. onderling ruilen) en je al je aandacht kunt besteden aan dat wat je leuk vindt: het wandelen en het contact met de honden. In principe heeft iedereen een vaste dag, maar daar kan dus soms van af worden geweken bij bv vakanties of ziekte.

Ben of ken jij iemand die dit leuk lijkt? Neem dan aub contact met ons op. We maken graag kennis. (Contactgegevens hieronder) Je mag dit bericht natuurlijk ook delen met iemand waarvan je denkt dat hij/zij dit leuk vindt om te doen.

WIE BEN IK? WAAROM DEZE OPROEP?

Mijn naam is Sanna, moeder van vier kinderen in de leeftijd van 7 tot 19 jaar. Al vele jaren kamp ik met de ziekte ME en de laatste drie jaar is mijn gezondheid toenemend verslechterd. Door wereldwijd onderzoek is er in de afgelopen tiental jaren steeds meer duidelijk geworden over de ziekte ME (Myalgische encefalomyelitis). Echter is deze informatie en de impact van ME bij velen, ook in de medische wereld, nog onbekend. (Onderaan kun je beknopt wat informatie hierover lezen.*)
Er is dan ook –ondanks verbeteringen op dit vlak- nog te weinig mogelijk aan ondersteuning vanuit zorginstanties. Inzet van vrijwilligers is dus onmisbaar.

Een belangrijk symptoom is dat ik niet gewoon vermoeid ben na een (ook heel kleine) inspanning, maar dat mijn lichamelijke klachten verergeren. Zelfs na een lichte inspanning zoals de voordeur openen. ME zorgt voor veel storingen in mijn lichamelijk functioneren en betekent in de praktijk dat mijn lijf niet of nauwelijks kan herstellen van een inspanning, maar uitgeput blijft.

ME dwingt mij dus om met veel aanpassingen in het dagelijks en huishoudelijk leven om te gaan. Dit probeer ik zo goed mogelijk te doen, maar kan dit onmogelijk zonder hulp. Naast hulp vanuit instanties en gemeente heb ik ook jouw hulp nodig. Spreekt deze oproep je aan? Dan horen we graag meer van je.

KUN JIJ IETS VOOR MIJ EN MIJN GEZIN BETEKENEN?

We horen graag van je. De communicatie verloopt in eerste instantie via mijn ambulant begeleider van Kwintes (Karin Popping).

Om zoveel mogelijk wisselingen en prikkels te beperken is het fijn als je voor een langere periode kunt ondersteunen, bijvoorbeeld een halfjaar.

* ME is een complexe multi-systeemziekte die gevolgen heeft voor het functioneren van de hersenen en andere lichamelijke systemen, zoals het immuunsysteem, het Autonome Zenuwstelsel, het cardiovasculair systeem (hart en bloedcirculatie), en de energievoorziening. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit een scala aan problemen geeft in het dagelijks functioneren.

PS ik heb bewust een foto geplaatst waarop de honden misschien niet zo erg herkenbaar te zien zijn. Dit ivm de privacy. Er zijn ook mensen die om andere redenen geïnteresseerd zijn in honden. En mijn hondjes zijn erg herkenbaar hier in de omgeving. Maar als je belangstelling hebt en graag meer wilt weten, laat ik je natuurlijk uitgebreid kennis maken . Dank voor je begrip.

Ik hoop oprecht dat we ons team weer kunnen aanvullen. Want het is dankzij vrijwilligers als jij dat wij onze lieverds kunnen houden! Deze twee "dames" betekenen zo veel voor mijn kinderen en mij.

  • De hulpvraag van Sanna is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Sanna weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Sanna
85% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sanna
  • De hulpvraag van Sanna is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig