csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Bestuurslid Belangenbehartiging

Laat de stem van mensen met dementie horen Je draagt bij aan Een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Goede sfeer en ondersteuning lokale belangenbehartigers. Bewustwording hoe de regio dementievriendelijk(er) wordt. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht is een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je bent gesprekspartner voor beleidsmakers van gemeenten, politici en dementienetwerken. Je ontdekt kansen door intensief te netwerken, nieuwsgierig te zijn en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven. Jouw doel is het leven gemakkelijker maken voor mensen met dementie en hun naasten. De tijdsbesteding verschilt van ca. 4 tot 8 uur per week. Je bent iemand die Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen. Een resultaatgerichte en verbindende teamspeler is. Op de hoogte is van de lokale en regionale politieke verhoudingen. Wij bieden jou Een plek waar je bijdraagt aan een dementievriendelijke buurt. Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Toby, voorzitter afdeling Westelijk Utrecht. Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Lees meer

structureel

Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden

Bestuur & organisatie
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Laat de stem van mensen met dementie horen

Je draagt bij aan
Een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie.
Goede sfeer en ondersteuning lokale belangenbehartigers.
Bewustwording hoe de regio dementievriendelijk(er) wordt.

Je maakt onderdeel uit van
Afdeling Westelijk Utrecht is een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater.

Jouw rol
Je bent gesprekspartner voor beleidsmakers van gemeenten, politici en dementienetwerken. Je ontdekt kansen door intensief te netwerken, nieuwsgierig te zijn en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven. Jouw doel is het leven gemakkelijker maken voor mensen met dementie en hun naasten. De tijdsbesteding verschilt van ca. 4 tot 8 uur per week.

Je bent iemand die
Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen.
Een resultaatgerichte en verbindende teamspeler is.
Op de hoogte is van de lokale en regionale politieke verhoudingen.

Wij bieden jou
Een plek waar je bijdraagt aan een dementievriendelijke buurt.
Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen.
Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën.

Wij komen graag met je in contact

Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën.
Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier.

Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten.

Liever eerst meer informatie?
Bel of mail met Toby, voorzitter afdeling Westelijk Utrecht.

Wij zijn Alzheimer Nederland
We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media.
Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Praktische informatie

Wekelijks 6 tot 8 uur

Locatie

Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Bestuur & organisatie
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

Stichtse Vecht, Woerden

Coördinator Alzheimer Café Breukelen

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

Bouw aan verbinding en ondersteuning Je draagt bij aan De voorbereiding en uitvoering van het Alzheimer Café. Het verbinden en faciliteren van vrijwilligers. De samenwerking met (informele)zorgprofessionals. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je zorgt voor de continuïteit en kwaliteit van het Alzheimer Café. Je verbindt en informeert vrijwilligers, bezoekers en professionals binnen de werkgroep. Je houdt toezicht op het uitvoeren van verschillende taken en onderhoudt contact met het afdelingsbestuur. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 10 uur per maand. Je bent iemand die Goed kan plannen en organiseren. De stuwende en verbindende kracht is achter een team vrijwilligers en professionals. Goed kan omgaan met mensen met dementie en hun naasten. Wij bieden jou Een plek waar je bijdraagt aan een dementievriendelijke buurt. Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Joke, waarnemend coördinator van het Alzheimer Café Breukelen Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel
Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden

Secretaris Bestuur

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

De spin in het web van de regionale afdeling Je draagt bij aan Een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie. Een fijnere buurt voor mensen met dementie. Sterker lokaal dementie-netwerk. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je bent de rechterhand van de voorzitter voor de bestuursvergaderingen en het activiteitenplan. Je zorgt voor het stroomlijnen van informatie binnen de afdeling en de landelijke organisatie en registratie van vrijwilligers en relaties in ons CRM systeem. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 12 uur per week. Je bent iemand die Het leuk vindt om een centrale rol te vervullen binnen een afdeling, zowel qua inhoud als mensen. Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden. Vertrouwd is met Microsoft Office (Word, Excel, Teams, Onedrive/Sharepoint). Wij bieden jou Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Toby, voorzitter afdeling Westelijk Utrecht. Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel
Stichtse Vecht, Woerden, Oudewater

Bestuurslid voorlichting en training

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

Verbind en coördineer voorlichtings- en trainingsactiviteiten in jouw regio! Je draagt bij aan Het verspreiden van kennis en informatie over dementie. Het verbinden van regionale voorlichters en trainers. Het coördineren van verschillende voorlichtingsactiviteiten. Je maakt onderdeel uit van afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente in Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je coördineert activiteiten van regionale voorlichters en trainers Samen dementievriendelijk. Je faciliteert, stemt af, verbindt, levert input voor het jaarlijkse activiteitenplan en informeert het regionale bestuur over de stand van zaken. Je kunt evt. zelf ook voorlichting of training geven. De tijdsbesteding verschilt van ca. 4 uur per week. Je bent iemand die Proactief en enthousiast mede-vrijwilligers kan verbinden. Goed kan plannen en coördineren. Denkt in mogelijkheden en kansen ziet. Wij bieden jou Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Toby , voorzitter afdeling Westelijk Utrecht Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Stichtse Vecht, Woerden, Oudewater

Bestuurslid voorlichting en training

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

Verbind en coördineer voorlichtings- en trainingsactiviteiten in jouw regio! Je draagt bij aan Het verspreiden van kennis en informatie over dementie. Het verbinden van regionale voorlichters en trainers. Het coördineren van verschillende voorlichtingsactiviteiten. Je maakt onderdeel uit van afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente in Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je coördineert activiteiten van regionale voorlichters en trainers Samen dementievriendelijk. Je faciliteert, stemt af, verbindt, levert input voor het jaarlijkse activiteitenplan en informeert het regionale bestuur over de stand van zaken. Je kunt evt. zelf ook voorlichting of training geven. De tijdsbesteding verschilt van ca. 4 uur per week. Je bent iemand die Proactief en enthousiast mede-vrijwilligers kan verbinden. Goed kan plannen en coördineren. Denkt in mogelijkheden en kansen ziet. Wij bieden jou Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Toby , voorzitter afdeling Westelijk Utrecht Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel
Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden

Secretaris Bestuur

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

De spin in het web van de regionale afdeling Je draagt bij aan Een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie. Een fijnere buurt voor mensen met dementie. Sterker lokaal dementie-netwerk. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je bent de rechterhand van de voorzitter voor de bestuursvergaderingen en het activiteitenplan. Je zorgt voor het stroomlijnen van informatie binnen de afdeling en de landelijke organisatie en registratie van vrijwilligers en relaties in ons CRM systeem. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 12 uur per week. Je bent iemand die Het leuk vindt om een centrale rol te vervullen binnen een afdeling, zowel qua inhoud als mensen. Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden. Vertrouwd is met Microsoft Office (Word, Excel, Teams, Onedrive/Sharepoint). Wij bieden jou Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Toby, voorzitter afdeling Westelijk Utrecht. Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel
Stichtse Vecht, Woerden

Coördinator Alzheimer Café Breukelen

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

Bouw aan verbinding en ondersteuning Je draagt bij aan De voorbereiding en uitvoering van het Alzheimer Café. Het verbinden en faciliteren van vrijwilligers. De samenwerking met (informele)zorgprofessionals. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je zorgt voor de continuïteit en kwaliteit van het Alzheimer Café. Je verbindt en informeert vrijwilligers, bezoekers en professionals binnen de werkgroep. Je houdt toezicht op het uitvoeren van verschillende taken en onderhoudt contact met het afdelingsbestuur. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 10 uur per maand. Je bent iemand die Goed kan plannen en organiseren. De stuwende en verbindende kracht is achter een team vrijwilligers en professionals. Goed kan omgaan met mensen met dementie en hun naasten. Wij bieden jou Een plek waar je bijdraagt aan een dementievriendelijke buurt. Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail met Joke, waarnemend coördinator van het Alzheimer Café Breukelen Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel
Woerden, Oudewater

2e hands winkel - stageplaats voor middelbare

Stichting Linquenda

2E HANDS WINKEL - STAGEPLAATS VOOR MIDDELBARE SCHOLIEREN Stage lopen in Oudewater?? Dat kan. Bij de 2e hands winkel “Kleding en meer …” Sinds 8 jaar hebben we een 2e handswinkel gevestigd aan de Kastanjeweg 10D te Oudewater. We verkopen kleding, schoenen, speelgoed, boeken, klein huisraad, ed. In onze winkel zijn altijd 3 of 4 medewerkers aanwezig, die jou begeleiden in je werkzaamheden. Eén van die werkzaamheden is het sorteren van goederen die binnen komen. Sommige artikelen gaan naar de opslag. Op een later moment worden die naar Roemenië vervoerd. Want onze belangrijkste doelstelling is de arme bevolking in Roemenië te helpen. Andere artikelen zijn bestemd voor de verkoop. Je gaat ze dan presenteren in de verkoopruimte. Om de presentatie optimaal te houden, ben je ook bezig om kleding weer netjes te hangen, producten beter te groeperen of de winkelruimte schoon te houden, artikelen prijzen. Onze openingstijden zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor een compleet beeld van onze organisatie, doelstellingen en reiservaringen ga naar onze website, www.stichtinglinquenda.nl Voor meer informatie kun je een bericht sturen.

Structureel
Jongeren
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Taalcoach gezocht!

SAM Welzijn

Hou je van taal, andere culturen en ben je 1 - 1,5 uur per week beschikbaar? Maak het verschil als taalcoach! SAM is op zoek naar taalcoaches die mensen willen begeleiden bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. Je staat er niet alleen voor, we helpen je goed op weg met oefenmateriaal materiaal en de basistraining voor taalcoaches. Tijdens deze training leer je over de achtergronden van de doelgroep en krijg je tips en materiaal voor het begeleiden van jouw deelnemer. Deelnemers zijn nieuwkomers die behoefte hebben aan taalhulp. Taalniveaus verschillen van beginner tot aan zich verstaanbaar kunnen maken. Wil jij iemand helpen met de Nederlandse taal? Dan is jouw hulp heel welkom, want op dit moment is er een wachtlijst van mensen die graag een taalcoach willen: zowel in Bodegraven, Driebruggen als Reeuwijk! Dus aarzel niet als dit vrijwilligerswerk je aanspreekt en neem contact op met mij: 06-51966519 / [email protected]

Structureel
Jongeren
Oudewater, Lopik, Montfoort, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, Bunnik, IJsselstein, Vijfheerenlanden, Amersfoort

Thuisondersteuning in laatste levensfase

Proxima Terminale Zorg, Hospice en Thuis

Kun jij er zijn voor mensen in de laatste levensfase? Wat doet Proxima Terminale Zorg Thuis Wie niet lang meer te leven heeft, is het liefst thuis. Voor de zorg zijn er meestal familie en vrienden, professioneel ondersteund door de wijkverpleging. Proxima Terminale Zorg Thuis is er om iedereen in die laatste levensfase bij te staan. Onze speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Zij zijn er voor de zieke zelf en voor de naasten overdag of ‘s nachts. Wij zoeken vrijwilligers Wij zoeken betrokken mensen die overdag of ’s nachts ( van 23.00 uur-7.00 uur) inzetbaar zijn bij mensen thuis. De werktijden worden in overleg vastgesteld. Je houdt zelf de regie over hoe vaak je ingezet wilt worden. Als vrijwilliger biedt je tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke zelf en ontlast je de familie. Er zijn is het belangrijkste. Wat is ons werkgebied Onze vrijwilligers vormen het hart van Proxima Terminale Zorg Thuis en verlenen zorg in de volgende gemeenten met bijbehorende kernen: Nieuwegein, Houten, Vianen, Bunnik, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Amersfoort en Leusden. Ben jij • Zelfstandig en evenwichtig • Flexibel en sociaal vaardig • Respectvol en zorgzaam voor de patiënt en zijn of haar naasten Dan bieden wij • Zinvol en boeiend werk met soms onvergetelijke ervaringen • Een gedegen 2 daagse introductietraining • Goede begeleiding en scholing (een speciale vooropleiding is niet nodig) • Bijeenkomsten met collega vrijwilligers • Vergoeding van gemaakte (reis)kosten Belangstelling of meer informatie? Stuur een bericht.

Structureel
Woerden

Bar- en keukenpersoneel

Voetbalvereniging Sportlust '46

Vind je het leuk om op een zaterdag achter de bar of in de kantine te staan? Tijdens het voetbalseizoen zijn er wisselende diensten: je geeft elke zaterdag zelf aan of en wanneer je kunt, zodat Sportlust'46 je kan indelen. Je staat nooit alleen, altijd in ploegendienst en je krijgt als je dat wil een korte opleiding. Per dienst ontvang je zelf ook 2 consumptiebonnen. Meer weten? Stuur een berichtje via deze website of rechtstreeks naar Carola op 06-526 37 287!

Structureel
Jongeren
Stichtse Vecht

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Joost voor een nadere kennismaking.

Structureel