csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Assistent-activiteitenbegeleider in Laren

Voor ons ontmoetingscentrum in Laren zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als assistent-activiteitenbegeleider voor het ondersteunen en begeleiden van onze deelnemers bij activiteiten. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in het centrum van Laren bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Onze ontmoetingscentrums zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Wat ga je doen? Zet jij je als assistent-activiteitenbegeleider voor ons in? Dan biedt jij onze deelnemers ondersteuningen en begeleiding bij het deelnemen aan activiteiten van het dagprogramma. Activiteiten die wij met onze deelnemers doen zijn o.a. koffie/thee drinken, wandelen, samen koken, tuinieren, verhalen vertellen, gedichten maken en spelletjes doen. Een rode lijn die wij volgen voor het organiseren van de activiteiten worden gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. We hebben aandacht voor geschiedenis en kunst en geven workshops met beweging in de hoofdrol. Omdat wij graag ons aanbod van activiteiten in het ontmoetingscentrum willen uitbreiden, komen we graag in contact met mensen die het leuk vinden om een workshop te geven. Denk hier bijvoorbeeld aan schilderen, bewegen of samen muziek maken. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Of wil jij graag een workshop begeleiden op een vast moment in de week? Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Lees meer

structureel

Laren

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Voor ons ontmoetingscentrum in Laren zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als assistent-activiteitenbegeleider voor het ondersteunen en begeleiden van onze deelnemers bij activiteiten.

Waar ga je werken?
Vanuit onze ontmoetingscentrum in het centrum van Laren bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Onze ontmoetingscentrums zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Wat ga je doen?
Zet jij je als assistent-activiteitenbegeleider voor ons in? Dan biedt jij onze deelnemers ondersteuningen en begeleiding bij het deelnemen aan activiteiten van het dagprogramma. Activiteiten die wij met onze deelnemers doen zijn o.a. koffie/thee drinken, wandelen, samen koken, tuinieren, verhalen vertellen, gedichten maken en spelletjes doen.

Een rode lijn die wij volgen voor het organiseren van de activiteiten worden gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. We hebben aandacht voor geschiedenis en kunst en geven workshops met beweging in de hoofdrol.

Omdat wij graag ons aanbod van activiteiten in het ontmoetingscentrum willen uitbreiden, komen we graag in contact met mensen die het leuk vinden om een workshop te geven. Denk hier bijvoorbeeld aan schilderen, bewegen of samen muziek maken.

Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Of wil jij graag een workshop begeleiden op een vast moment in de week?
Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Praktische informatie

Maandelijks 4 tot 20 uur

Locatie

Laren

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van King Arthur Groep

Bunschoten

Vrijwilliger tuinactiviteiten

King Arthur Groep

Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? King Arthur Groep zoekt vrijwilligers met groene vingers voor onze kleinschalige woonzorgvoorziening. Lindenhorst is in juli 2021 geopend voor de eerste bewoners. De tuin is in de basis aangelegd maar graag willen we deze nog verder invullen en ook gaan gebruiken. Uitkijkend naar het voorjaar zouden we graag vrijwilligers hebben die een vast dag(deel) in de week met onze bewoners in de tuin gaan klussen. Groente gaan kweken in moestuinbakken, zaaien en kweken van bloemen voor in bloembakken en in de tuin. Kippen verzorgen en allerlei andere tuinwerkjes die leuk zijn om samen met onze bewoners te doen. Kortom, heb je wat tijd over en zin in een fijne ochtend/ middag met onze bewoners met het idee alles mag niets moet, Dan kunnen we uw hulp goed gebruiken! Ben je enthousiast? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar!

Structureel
Gooise Meren

Assistent-activiteitenbegeleider in Hilversum

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Naarden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als assistent-activiteitenbegeleider voor het ondersteunen en begeleiden van onze deelnemers bij activiteiten. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in het centrum van Naarden bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Onze ontmoetingscentrums zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Wat ga je doen? Zet jij je als assistent-activiteitenbegeleider voor ons in? Dan biedt jij onze deelnemers ondersteuningen en begeleiding bij het deelnemen aan activiteiten van het dagprogramma. Activiteiten die wij met onze deelnemers doen zijn o.a. koffie/thee drinken, wandelen, samen koken, tuinieren, verhalen vertellen, gedichten maken en spelletjes doen. Een rode lijn die wij volgen voor het organiseren van de activiteiten worden gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. We hebben aandacht voor geschiedenis en kunst en geven workshops met beweging in de hoofdrol. Omdat wij graag ons aanbod van activiteiten in het ontmoetingscentrum willen uitbreiden, komen we graag in contact met mensen die het leuk vinden om een workshop te geven. Denk hier bijvoorbeeld aan schilderen, bewegen of samen muziek maken. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Of wil jij graag een workshop begeleiden op een vast moment in de week? Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Structureel
Gooise Meren

Kom koken bij ons ontmoetingscentrum Naarden!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Naarden zoeken we vrijwilligers die samen met onze deelnemers willen koken. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Naarden bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Gooise Meren

Kom helpen in de activiteitenbegeleiding!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Naarden zoeken we vrijwilligers die onze deelnemers willen helpen met activiteiten zoals samen wandelen, spelletjes doen, creatief bezig zijn of koken. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Naarden bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Wijdemeren

Kom helpen in de activiteitenbegeleiding!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Loosdrecht zoeken we vrijwilligers die onze deelnemers willen helpen met activiteiten zoals samen wandelen, spelletjes doen, creatief bezig zijn of koken. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Loosdrecht bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Wijdemeren

Kom koken bij ons ontmoetingscentrum!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Loosdrecht zoeken we vrijwilligers die samen met onze deelnemers willen koken (met name voor de maandag en donderdag). Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Loosdrecht bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Wijdemeren

Chauffeurs gezocht!

King Arthur Groep

Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Waar ga je werken? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Loosdrecht. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken.

Structureel
Hilversum

Chauffeurs gezocht!

King Arthur Groep

Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Waar ga je werken? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Hilversum. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken.

Structureel
Hilversum

Kom koken bij ons ontmoetingscentrum!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Hilversum zoeken we vrijwilligers die samen met onze deelnemers willen koken. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Hilversum bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Hilversum

Kom helpen in de activiteitenbegeleiding!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Hilversum zoeken we vrijwilligers die onze deelnemers willen helpen met activiteiten zoals samen wandelen, spelletjes doen, creatief bezig zijn of koken. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Hilversum bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Bunschoten

Kom ons helpen met koken!

King Arthur Groep

Voor ons kleinschalige woonlocatie in Bunschoten zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vind om in onze keuken de kok mee te helpen, lekkere gerechten te koken voor onze bewoners. Tevens eet je gezamenlijk mee met de groep. Waar ga je werken? In buurtschap Zevenhuizen (vanouds Hoogland) in de gemeente Bunschoten staat onze kleinschalige woonzorgvoorziening Lindenhorst. De locatie is gelegen op de grens van Amersfoort en Bunschoten en ligt tegen de woonwijken Nieuwland en Vathorst aan. Het huis bevindt zich in een groene omgeving met statige boerderijen (lintbebouwing), een landwinkel in de directe nabijheid, alsook een restaurant. In Lindenhorst wonen 28 bewoners. Wat ga je doen? Zet jij je als assistent kok voor ons in? Dan vind je het leuk en uitdagend om samen met bewoners die dat nog kunnen en leuk vinden een warme maaltijd te bereiden. Samen met de andere “koks” stel je het menu voor een maand vast en heb je de gelegenheid om jouw favoriete gerechten te maken voor onze bewoners. Werktijden zijn van 15.30 tot 19.30 uur of inval tijdens vakantie of ziekte. Op welke dag jij je inzet gaat uiteraard in overleg met jou en stem je onderling met de begeleiders van de dagbesteding en andere vrijwilliger koks af. Wat vragen wij van jou? Het betreft mensen met dementie, dus affiniteit is een pré. Interesse? Lijkt het je leuk om ervaring op te doen met mensen met dementie en in je vrije tijd onderdeel uit te maken van ons kookteam, neem dan snel contact met ons op.

Structureel
Bunschoten

Kom ons helpen met activiteitenbegeleiding!

King Arthur Groep

Voor ons woonzorg locatie in Bunschoten zoeken we vrijwilligers die samen met onze bewoners activiteiten willen doen of organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het zijn van een fietsmaatje voor op de duo fiets, samen bewegen of koken met de bewoners, in de tuin helpen, creatief bezig zijn of iets met muziek willen doen (hetzij zelf spelen of zorgen voor een leuke gezellige sfeer) Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Structureel
Gooise Meren

Chauffeur in Naarden

King Arthur Groep

Chauffeurs gezocht! Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Wat vragen wij? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Naarden. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken. Meer informatie over King Arthur Groep kan je lezen op onze website

Structureel
Laren

Chauffeur in Laren

King Arthur Groep

Chauffeurs gezocht! Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Wat vragen wij? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Laren. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken. Meer informatie over King Arthur Groep kan je lezen op onze website

Structureel
Wijdemeren

Fiets een rondje op de duofiets!

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Loosdrecht zoeken we vrijwilligers die samen met onze deelnemers op de duofiets willen rijden. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in Loosdrecht bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Neem contact met ons op.

Structureel
Amersfoort

Chauffeur voor Soesterkwartier

King Arthur Groep

Help jij onze mensen met dementie naar de dagbesteding te komen? Door ze als chauffeur in onze 9-persoons bus op te halen en thuis te brengen? Wat ga je doen? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Gevraagde kennis en vaardigheden Je vind het leuk om met deze doelgroep te werken In bezit van Rijbewijs B Wanneer? Per direct

Structureel
Amersfoort

Chauffeur in Soest

King Arthur Groep

Chauffeurs gezocht! Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Of in je eigen auto? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Wat vragen wij? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Naarden. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken. We zoeken iemand voor de dinsdag en/of donderdagochtend voor 1,5 uur. Meer informatie over King Arthur Groep kan je lezen op onze website

Structureel
Wijdemeren

Chauffeur in Loosdrecht(vooral in de middag)

King Arthur Groep

Chauffeurs gezocht! Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Wat vragen wij? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Loosdrecht. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken.

Structureel
Amersfoort

Vrijwilligechauffeurs gezocht soesterkwartier

King Arthur Groep

Voor onze ontmoetingscentrums in Soesterkwartier zoeken wij met regelmaat enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als chauffeur voor het ophalen en thuisbrengen van onze deelnemers met geheugenproblemen/ dementie Waar ga je werken? Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die zich wil inzetten als chauffeur voor het ophalen en thuisbrengen van deelnemers. Onze deelnemers zijn mensen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en (beginnende) dementie die nog thuis wonen. Wij bieden in een sfeervolle ruimte een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Ons ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Wat ga je doen? Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je, in onze 9-persoons bus, rond 09.00 uur onze deelnemers thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Om te kunnen rijden in onze bus heb je een rijbewijs B nodig. Op welke dag jij je inzet gaat uiteraard in overleg met jou en stem je onderling met de begeleiders van de dagbesteding en andere vrijwilliger chauffeurs af. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? En vind je het leuk om rond te rijden in een busje? neem dan contact met mij op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Huizen

Groene vingers? Kom helpen!

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar

Veel ouderen bewoners die langer thuis moeten blijven wonen vinden de tuin te zwaar worden. Ook mensen met een handicap of blessuren hebben daar moeite mee. Vind jij het heerlijk om in de tuin te werken en wil je een medebewoner af en toe helpen met onkruid weghalen, bloemetjes planten en heb je leuke ideeën voor de tuin? Kom helpen! De groen ploeg heeft altijd handen nodig! Vrijwilligerscentrale Huizen heeft gereedschap beschikbaar. Reageer als je wil helpen of als je vragen hebt naar Peter of Kristel.

Structureel
Jongeren
Hellendoorn, Laren, Ommen, Westerkwartier, Olst-Wijhe, Rijssen-Holten, Twenterand, Blaricum, Eemnes

Help met jouw ervaring kwetsbare gezinnen

Samen Oplopen

Wil jij kinderen helpen een gezonde en kansrijke toekomst te geven? Word vrijwilliger bij stichting Samen Oplopen! Samen Oplopen Samen Oplopen is een stichting die inwoners koppelt aan gezinnen die op allerlei leefgebieden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Gezinnen die veel zorgen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door alle stress komt de ontwikkeling van de kinderen in de knel en worden gezinnen doorverwezen naar hulpverlening. Daar komt Samen Oplopen in beeld. Door een vrijwilliger te koppelen aan het gezin en in het gezin mee te laten lopen, is er een warm en hecht contact. De coördinator blijft betrokken en mocht het nodig zijn, dan geeft de coördinator extra ondersteuning. Zo help jij er aan mee dat kinderen en jongeren gezond op te groeien met voldoende kansen op een goede toekomst! Wat je als vrijwilliger doet Je bent als vrijwilliger één keer per 1 á 2 weken bij het gezin thuis. Je denkt en doet mee in het dagelijks leven van het gezin. Je kunt goed aansluiten op de behoeften van de ouder, kinderen of de jongere en kunt jouw levenservaring delen. Je helpt het gezin bijvoorbeeld door: • het bieden van steun, gezelligheid, luisterend oor en humor • het vergroten van sociaal netwerk • te helpen met opvoedvragen en -problemen • met ouders en kinderen te koken of andere leuke dingen te doen • beter Nederland(s) leren te begrijpen, hulp met integreren • meer grip op de financiële situatie te krijgen • het lezen en begrijpen van brieven en dergelijke • mee te gaan naar instanties of zorgafspraken Je wordt als vrijwilliger ondersteund door een coördinator Onze vrijwilligers zijn echte gezinsvrijwilligers; je komt in de vertrouwde thuisomgeving van het gezin/jongere. Als vrijwilliger worden jij én het gezin begeleidt door een coördinator. Je staat er dus niet helemaal alleen voor. Mocht het nodig zijn, dan kan de professionele coördinator extra ondersteuning geven of nauw samenwerken met hulpverleningsinstanties. Zo help jij er aan mee dat kinderen en jongeren gezond op te groeien met voldoende kansen op een goede toekomst! Word ook vrijwilliger Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ouders en kinderen willen helpen. Er zijn op dit moment veel kwetsbare gezinnen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Ben of ken jij iemand die een ander graag wil helpen? Of wil je eerst wat extra informatie over wat Samen Oplopen doet en wat jij zou kunnen betekenen?

Structureel
Huizen

Vrijwilliger spelbegeleider scouting

Scouting Vasanta

Stel je voor: je staat midden in het prachtige bos van Huizen, omringd door de mogelijkheden van de natuur en de energie van kinderen en jongeren. Als begeleider van een opkomst bij een van onze speltakken, maak je deel uit van een team van gepassioneerde vrijwilligers. Samen bereiden jullie spannende avonturen voor, waarbij je de opkomst plant en na afloop samen evalueert. En het beste? We kijken samen welke speltak het beste bij jou past! Deze rol biedt niet alleen plezier en verrijking voor de kinderen, maar ook voor jou. Je ontwikkelt samenwerkingsvaardigheden, legt nieuwe sociale contacten, krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en beleeft gegarandeerd een gezellige zaterdag! Bij de Scouting bieden we diverse trainingen en cursussen aan via Scouting Nederland, zodat je altijd klaar bent voor het avontuur. zorgt voor een veilige omgeving en hebt een hart voor begeleiding van jongeren. Ben jij klaar om deel uit te maken van dit inspirerende avontuur? Neem contact op met Rianne en maak deel uit van ons fantastische team bij de Scouting! Elke zaterdag in de middag zijn de opkomsten. Het liefst zoeken we iemand die elke zaterdag kan helpen bij de opkomst, lukt dit niet dan komen we toch graag in contact om samen naar mogelijkheden te kijken.

Structureel
Jongeren
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: https://www.reclassering.nl/over-de-reclassering/hoe-wij-werken/aanpak-zedendaders/cosa-vrijwilligers/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel
Huizen

Bent u graag bezig met taal en cultuur?

Gilde Samenspraak Gooi Noord

""Het is zo leuk om elke week in een informele setting te praten over alledaagse onderwerpen en tegelijkertijd iemand helpen met het oefenen van de Nederlandse taal" Het leren van de taal is een hele klus; vaak ontbreekt het taal leerders aan alledaagse contact met Nederlands sprekenden . Samen Spraak brengt Nederlandssprekenden een anderstaligen bij elkaar, gedurende een jaar spreek je elke week af of.. gaat iets leuks ondernemen.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Huizen, Hilversum

Hulp bij de avondactiviteit

Merem

Één keer per maand vindt er op een (donderdag)avond een activiteit plaats. Dit is bij Merem Medische revalidatie in Hilversum aan de Soestdijkerstraat weg 129. Dit kan zijn: sjoelen, oud Hollandse spelletjes, koor, wandeling etc. Daarbij zorg jij voor koffie, thee en wat lekkers. Je maakt een praatje met patiënten of bezoekers, doet samen een spelletje, maakt de ruimte voor en na de activiteiten gezellig en helpt bij het opruimen. De avond duurt van circa 18:30 tot 21:00 uur. Je bent werkzaam in een enthousiast team van vrijwilligers. Je hebt aandacht voor patiënten en bezoekers, bent enthousiast en geduldig, bent geïnteresseerd in zorg en dienstverlening en bereid je hierin te verdiepen. In verband met patiëntengroep is roken en het dragen van sterke parfum niet toegestaan. Er is een reiskostenvergoeding (een bedrag per kilometer). En de vrijwilligers worden regelmatig in het zonnetje gezet met een Nieuwjaarsbijeenkomst of een etentje of iets onaangekondigd. Ervaar het zelf!

Structureel
Jongeren
Huizen

Bestuurslid communicatie

Historische Kring Huizen

Communicatie talent gezocht! Ben jij handig met schrijven en heb je hart voor Huizer historisch erfgoed? Dan is de Historische Kring Huizen (HKH) een interessante optie voor jou. Wij zoeken een collega bestuurslid, die de vereniging en al zijn activiteiten in Huizen en omgeving bekender gaat maken en die de communicatie met onze leden verbetert. De HKH is een vereniging, die lezingen, fiets- en wandeltochten organiseert en een eigen tijdschrift uitgeeft. Om al deze prachtige activiteiten wat meer onder de aandacht te brengen zoeken we jou! Wat ja je doen? Communicatie staat bij ons nog echt in de kinderschoenen. En het leuke is, jij mag zelf bepalen waarmee je begint. We zouden bijvoorbeeld graag een nieuwsbrief voor onze 350 leden willen hebben of een folder over de HKH. Maar wellicht wil je liever eerst met onze social media aan de slag? Wij zijn tevreden met elke kleine stap, die we gaan zetten richting een betere communicatie. Je zult gemiddeld 2 uur per week bezig zijn voor de vereniging. En uiteraard is het aan jou om deze tijd te plannen naar eigen inzicht en beschikbaarheid. Wat hebben wij te bieden? Werken aan een levendig, cultuurhistorisch aanbod in Huizen biedt persoonlijke verrijking en voldoening. Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol. Wij bieden een open, gezellige en leerzame omgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan de Historische Kring Huizen, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en professionele ervaring op te doen. Dus wil je actief betrokken zijn in jouw gemeente, zoek je een maatschappelijke stage, ben je een gepensioneerde, een student, ben je in-between jobs, of zoek je anderszins een zinvolle invulling van wat vrije uren? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie als e-mail naar Pernelle Kriek, [email protected]. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook bellen met Pernelle via 035 6947598.

Structureel
Blaricum

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking. [email protected] 06-20 30 97 58.

Structureel