Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Luisterend oor bij De Luisterlijn

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Over de Luisterlijn 1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat vragen wij: - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training in Rotterdam. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website [website verborgen] of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website ([website verborgen]). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. [website verborgen]

Lees meer

structureel

Rotterdam

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem.
Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen.

Over de Luisterlijn
1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Wat vragen wij:
- Leergierige en open houding
- Geen specifieke vooropleiding
- Inzet van gemiddeld 4 uur per week
- 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur
- Deelname aan onze training in Rotterdam.

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website [website verborgen] of stuur een bericht.
Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website ([website verborgen]). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.
[website verborgen]

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 3 tot 4 uur

zaterdag

Locatie

Rotterdam

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
De Luisterlijn
65% profielsterkte

Over De Luisterlijn

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • De Luisterlijn is ingeschreven op Zorgzaam010 sinds 13-10-2021
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen
Gelijk reactie gekregen op mijn bericht met een docent link om eigen aan te melden supertof
Nadine
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Luisterlijn

Vrijwilliger voor aan de telefoon en chat bij de Luisterlijn
Online / via de telefoon

Vrijwilliger voor aan de telefoon en chat bij de Luisterlijn

Eenmalig of wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

Kun jij goed luisteren? En heb je echte aandacht voor de mens? Wil je een uitdagende vrijwilligersbaan, waarin je getraind en begeleid wordt om gesprekspartner te zijn voor mensen die anoniem via telefoon of chat een beroep op je doen? Wie weet hebben wij wel de perfecte plek voor je. Goed kunnen luisteren. Groot empathisch vermogen. Bereidheid om 4 x per maand een dienst te draaien van 4 uur (of 8 x 2 uur) waarvan 1 x een nachtdienst en 1 x een weekenddienst. De eerstvolgende training start februari 2025.

Jongeren
Luisterend oor gevraagd
Middelburg

Luisterend oor gevraagd

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Werkzaamheden: als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet. Kennis en ervaringen - Interesse in mensen - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding Tijdinvestering - Gemiddeld vier diensten - waaronder een nachtdienst - per maand. - Een dienst duurt 4 (2x2)uur - Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering - Intentie om minimaal een jaar te blijven - Flexibel inroosteren Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

De Luisterlijn zoekt:Luisterend oor
Middelburg

De Luisterlijn zoekt:Luisterend oor

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Werkzaamheden Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet op het moment dat het voor die ander nodig is. Kennis en ervaringen - Interesse in mensen - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding Tijdinvestering - Gemiddeld vier diensten - waaronder een nachtdienst - per maand. - Een dienst duurt 4 (2x2) uur - Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering - Intentie om minimaal een jaar te blijven - Flexibel inroosteren Wat biedt de Luisterlijn: Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Door te luisteren en het stellen van de juiste vragen help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt. Je gaat deel uitmaken van een leuke, gemotiveerde groep vrijwilligers. Aanmelding Meld je aan op de website : [website verborgen] Wij nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Zijn we na dit gesprek allebei positief, dan volg je een meeluisterdienst en kun je meedoen met de training. Na de training volgt de inwerkperiode. Ook na de basistraining blijf je opleiding en begeleiding krijgen.

Zet je luistertalent in voor een ander
Almelo

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Zet je luistertalent in voor een ander
Lochem, Winterswijk, Dalfsen, Hardenberg, Hellendoorn, Dinkelland, Oldenzaal, Hof van Twente, Haaksbergen, Wierden, Rijssen-Holten, Enschede, Hengelo, Borne

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Verdieping d.m.v. intervisie en themabijeenkomsten - Je ontvangt na de training een certificaat - De werkzaamheden kunnen vanuit Borne worden gedaan, maar ook vanuit huis Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (of 1x per maand een nachtdienst van 4 uur) - Deelname aan onze training in Borne (deels e-learning) en intervisie Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op de website en stuur een bericht.

Zet je luistertalent in voor een ander!
Zwolle, Elburg

Zet je luistertalent in voor een ander!

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur (kan ook aaneengesloten) - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers
Lelystad, Almere, Zeewolde

De Luisterlijn zoekt vrijwilligers

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

De Luisterlijn Lelystad e.o. zoekt vrijwilligers die door te luisteren (telefoon /chat) iets voor een ander willen betekenen. Je krijgt een professionele luistertraining en een telefoon in bruikleen en je kunt vanuit huis of op onze locatie de luisterdienst doen. Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je wil verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Ieder gesprek is uniek. Meld je snel aan de training start binnenkort! Luisterdienst 1 (of 2) keer per week De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van 4 uur per week of 2x2 uur per week. De diensten ga je zelf inroosteren. Per maand werk je 1 keer 4 uur of 2 x 2 uur 's nachts. De nachtdiensten zijn van 00:00 tot 04:00 of 04:00 tot 08:00. Professionele luistertraining Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast doe je mee aan intervisies en bieden we ook themabijeenkomsten en workshops aan. Benodigde kennis of vaardigheden Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren. Extra Informatie De Luisterlijn is al 65 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Kijk voor meer informatie op de website en lees ervaringen van onze vrijwilligers. Enthousiast? Meld je aan via onze website of neem contact op via een berichtje op dit platform.

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn
Online / via de telefoon

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kan luisteren? Dan is de Luisterlijn op zoek naar jou! Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats. Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. Tijdsinvestering is 4 uur per week inclusief 1 x per maand een nachtdienst. Je kunt de dienst op locatie of vanuit thuis doen. Wat biedt de Luisterlijn Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!

Luisterend oor gezocht
Breda, Etten-Leur, Alphen-Chaam

Luisterend oor gezocht

Wekelijks · 4 tot 4 uur
De Luisterlijn

Hoe open-minded luister jij naar je medemens? Niemand kan zonder een luisterend oor. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je dat luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Vind je het leuk je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen? Je wereld te vergroten met zingevend vrijwilligerswerk binnen een warme en fijne organisatie? Dan is werk bij de Luisterlijn mogelijk iets voor jou! Je krijgt een intensieve training op onze locatie in Breda voordat je van start gaat en hebt regelmatig ondersteunende samenkomsten met de trainer en je medevrijwilligers. Wekelijks maak je twee keer twee uurtjes vrij om te luisteren naar je medemens. Dat kan vanuit je eigen woning of vanuit onze locatie in Breda. Per telefoon of chat. Behalve persoonlijke ontwikkeling en mooie verrassende gesprekken biedt de Luisterlijn je ook fijne collega's en gezellige extra's, zoals ons zomerfeest en thema-avonden. Dit zeggen onze vrijwilligers over hun werk: 'Pas als je iemand de ruimte geeft en je intuïtie om een advies te geven onderdrukt, zeggen mensen dingen tegen je die ze tegen een ander niet zeggen.' 'De gelijkwaardige, mooie gesprekken waarin je echt contact hebt, zijn een cadeautje voor jezelf en geven de motivatie om dit werk vrijwillig te doen.' 'Ik sluit mijn laptop na een chatdienst meestal met een warm gevoel af.' Wil je meer informatie of je aanmelden? We maken graag kennis met je! Op de website van de Luisterlijn kun je via "ik wil helpen" onze contactgegevens en een inschrijfformulier vinden. We kijken er naar uit je te verwelkomen en meer te vertellen over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn in Breda!

Jongeren
Zet je luistertalent in voor een ander
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

Wekelijks · 2 tot 4 uur
De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week (1x4 uur of 2x2 uur) - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Een luisterend oor bieden?
Haarlem, Heemstede

Een luisterend oor bieden?

Maandelijks · 1 tot 5 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn wellicht iets voor jou. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat. Jaarlijks ontvangen we meer dat 500.000 oproepen. De behoefte aan een anoniem luisterend oor is groter dan ooit. Wat levert het je op? - Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. Deze opleidingsperiode neemt ongeveer 3 maanden in beslag en wordt door andere vrijwilligers als boeiend, maar ook als intensief ervaren. - Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals - Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. - Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. - Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers Wat geef je? - Je luistert zonder oordeel, dat vraagt een open en leergierige houding. We vinden het daarom belangrijk dat je openstaat om te leren, reflecteren en ontvangen van feedback op je functioneren. - Gemiddeld werk je 4 uur per week. Dat kan een dienst van 4 uur zijn of twee diensten van 2 uur, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. - In de nacht is de behoefte aan een gesprek het groots. Je doet een keer per maand een dienst in de nacht van 4 uur of 2 diensten van 2 uur. Wil jij iets voor een ander betekenen? Ben je betrokken? Wil jij je luister- en gespreksvaardigheden verder ontwikkelen? Heb je genoeg tijd in je agenda en ruimte in je hoofd en hart? Dan maken we graag kennis met je! Kijk voor meer informatie op [website verborgen] of meld je aan op onze website [website verborgen].

Zet je luistertalent in voor een ander
Groningen, Eemsdelta, Oldambt, Midden-Groningen, Assen, Westerkwartier, Stadskanaal, Emmen, Midden-Drenthe, Het Hogeland

Zet je luistertalent in voor een ander

Maandelijks · 16 tot 16 uur
De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 65 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 2 x per maand doe je een nachtdienst van 2 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op [website verborgen]

Anderen bekeken ook

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin
Rotterdam

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Voor ons vrijwilligersproject Geld & Gezin zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Geld & Gezin helpt gezinnen met financiële zorgen door ze te koppelen aan een getrainde vrijwilliger. Deze biedt sociale en praktische ondersteuning om het gezin (weer) grip te laten krijgen op de financiën én heeft daarbij specifiek aandacht voor de kinderen in het gezin. Is het iets voor jou? - Je wilt je inzetten voor gezinnen met kinderen en financiële zorgen; - Je bent iemand die goed in beeld heeft wat een gezin en in het bijzonder de kinderen nodig hebben; - Je bent 2 á 3 uur per week beschikbaar; Wat vragen we van je? - Een kennismakingsgesprek; - Een VOG (kosteloos); - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Bijscholing 2 dagdelen per jaar. Wat bieden wij? - Goede begeleiding door de coördinator; - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 1 dag; - Een beperkte onkostenvergoeding. Meer informatie? Neem contact op met Carla of Rukiye coördinatoren Geld & Gezin.

Wil jij mentor worden?
Rotterdam

Wil jij mentor worden?

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die mentor willen worden voor cliënten woonachtig in de wijken Delfshaven, Overschie, Schiebroek, Centrum, Kralingen of Hillegersberg. Je wordt in principe mentor van 1 cliënt en soms van 2 cliënten. Onze clienten wonen allemaal in Rotterdam en directe omgeving. Wij hebben clienten van jong tot oud, met verschillende culturele achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de mentor en de cliënt. Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk! Als mentor maak jij het verschil! Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij. Onze clienten wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis. De mentor: Twee maal per maand ga je gezellig bij de cliënt op bezoek waarbij de volgende punten ook aan de orde kan komen. • Jij onderhoudt contact met hulpverleners • Jij overlegt met de hulpverleners over de uitvoering afspraken • Jij zorgt dat je cliënt de zorg krijgt volgens de gemaakte afspraken • Jij hebt aandacht voor jouw cliënt • Jij kan besluiten nemen samen en zo nodig namens de cliënt • Jij bent communicatief vaardig • Jij kan inspelen op onvoorziene omstandigheden Als mentor start je met je mentorschap nadat jij de basistraining ( ook online mogelijk) hebt afgerond. Tijdens het mentorschap wordt je begeleid en gecoacht door een ervaren mentor( regio ondersteuner) en de coördinator van je regio en middels intervisie samen met mentoren binnen jouw regio. Met regelmaat zijn er thema bijeenkomsten waar specifieke casuïstiek wordt behandeld. Jaarlijks ontmoeten alle mentoren elkaar op de Dag van de Mentor. Uiteraard ontvang je voor het uitvoeren van een mentorschap een onkostenvergoeding. Heb jij belangstelling of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via deze site.

Energiecoach (vrijwilliger)
Rotterdam, Lansingerland, Capelle aan den IJssel

Energiecoach (vrijwilliger)

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 5 uur
Samen 010

'Je komt direct in contact met de Rotterdamse huishoudens, en kan ze direct helpen om energie te besparen. Ontzettend dankbaar om te zien wat voor een verschil je kan maken met je bezoeken, en ideaal om je agenda zelf in te kunnen plannen.' – Individueel energiecoach Je belt een huishouden op die zich heeft aangemeld bij de Energiebank Rotterdam. Je maakt een afspraak om bij ze langs te komen, wanneer het jou uitkomt. Als individueel energiecoach help je het huishouden met zo’n drie tot vijf bezoeken aan huis om bewust te worden van hun energieverbruik en te stimuleren om energie te besparen. Bij de laatste afspraak overhandig je een gratis pakket met energiebesparende producten en help je ze om het te installeren. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn. Je bepaalt zelf hoeveel huishoudens je wilt begeleiden, en wanneer je je afspraken met deze huishoudens inplant. Zo ben je geheel in beheer van je eigen agenda! Of je nu één of vijf huishoudens begeleidt: je bent welkom! Wil je ook aan de slag als individueel energiecoach, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? Meld je dan nu aan!

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde, Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerwolde, Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle, Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Woerden, Alblasserdam, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, 's-Gravenhage, Gorinchem, Gouda, Hendrik-Ido-Ambacht, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leiden, Maassluis, Nieuwkoop, Oegstgeest, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Teylingen, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwijndrecht, Eemsdelta, Groningen, Midden-Groningen, Noardeast-Fryslân, Het Hogeland, Oldambt, Westerkwartier, Blaricum, Raalte, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg, Zeist, Albrandswaard, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hillegom, Hoeksche Waard, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Molenlanden, Nissewaard, Noordwijk, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen, Voorschoten, Zuidplas

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Maatjes voor financiële redzaamheid
Rotterdam

Maatjes voor financiële redzaamheid

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

60.000 Rotterdamse huishoudens gaan gebukt onder ernstige schulden, als Budgetmaatje kun jij het verschil maken! Wil jij je een paar uur per week inzetten bij Rotterdammers thuis, zodat ze weer grip krijgen op hun financiën? Heb jij affiniteit met armoede en schulden? Meld je dan aan! Ons ideaal is dat de mensen na afloop van je ondersteuning het weer zelf kunnen. We werken door de hele stad, maar natuurlijk kun je zelf aangeven waar je wel of niet aan de slag wilt. Daarbij is het goed om te weten: je doet je vrijwilligerswerk bij de mensen thuis. Uiteraard krijg je eerst: - een kennismakingsgesprek - een basistraining van twee dagen Wij vragen om een Verklaring omtrent Gedrag (kosten worden vergoed) en daarna laten we je ook niet zomaar rondlopen: iedere 6 à 7 weken is er intervisie en ieder jaar is er bijscholing. Daarnaast zijn er coördinatoren beschikbaar voor vragen en begeleiding en kun je indien nodig aanspraak maken op een beperkte vrijwilligersvergoeding. Wil je meer weten of je aanmelden, bel of mail ons. Binnenkort start er een nieuwe training!

Maatjes gezocht!
Rotterdam

Maatjes gezocht!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam

Past het werk als maatje bij jou? Eenmaal per week of twee weken spreek je af, je gaat samen op stap. Dat kan zijn voor een wandeling, voor een museumbezoek, samen een kop koffie drinken of voor een praatje/gesprek bij iemand thuis. De Vriendendienst zet zich in voor Rotterdammers met een psychische kwetsbaarheid van 18 jaar en ouder. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij jou past. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met volwassenen met een psychische kwetsbaarheid? Dan maken wij graag kennis met jou! WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuwe contacten en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit de Vriendendienst • Reis- en onkostenvergoeding, en de Rotterdampas. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. WAAR De Vriendendienst zet zich in door heel Rotterdam. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij je past. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door stichting Corridor vergoed. Startende vrijwilligers bieden we een training en een leuk team van collega's die je ondersteunen waar nodig is. Met een paar uur per week van jouw tijd, maak je een ander blij.

Maatje voor gezinnen met financiële zorgen
Rotterdam

Maatje voor gezinnen met financiële zorgen

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Help gezinnen uit de financiële zorgen en verrijk je eigen ervaring. Wij bieden een uniek vrijwilligerservaring voor gemotiveerde mensen die willen bijdragen aan de maatschappij en het verschil willen maken voor gezinnen met financiële zorgen in Rotterdam. Als vrijwilliger fungeer je als maatje voor deze gezinnen, waarbij je praktische en sociale ondersteuning biedt om hen te helpen hun financiën op orde te krijgen en hun wereld te vergroten. Je ontvangt een uitgebreide basistraining van 2 dagen, evenals een extra training van 2 dagdelen om je te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig is om dit vrijwilligerswerk uit te voeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je meerdere keren per jaar bij te scholen om je te helpen je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat je succesvol bent in je rol, houden wij regelmatig intervisiesessies. Samen met andere vrijwilligers wissel je ervaringen uit en leert van elkaar. Bovendoen bieden wij een beperkte onkostenvergoeding om tegemoet te komen aan de reiskosten en andere gerelateerde uitgaven. Als vrijwilliger heb je niet alleen de kans om een positief verschil te maken in het leven van deze gezinnen, maar ook om waardevolle ervaring op te doen en je professionele en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Meld je nu aan en wordt onderdeel van ons team van gemotiveerde professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de Rotterdamse gemeenschap en willen investeren in hun eigen groei en ontwikkeling. Je deelname is van onschatbare waarde voor je zelf, deze gezinnen en onze organisatie. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Samen010 zoekt verschilmakers voor gezinnen!
Rotterdam

Samen010 zoekt verschilmakers voor gezinnen!

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010

Budgethulp voor gezinnen in financiële nood!
Rotterdam

Budgethulp voor gezinnen in financiële nood!

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Wil jij een ander helpen met administratie?
Rotterdam, Lansingerland

Wil jij een ander helpen met administratie?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je één dagdeel per week bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject wordt je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 5 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.