csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Verrijking geboden!

Hou jij ervan om jezelf uit te dagen? Om je te verplaatsen in de leefwereld van een ander, ook al is die mogelijk anders dan die van jezelf? Wij kennen veel mensen die graag wat meer sociaal contact zouden willen. Mensen die veel levenservaring hebben, moeilijke tijden hebben gekend en geïsoleerd zijn geraakt. Maatje worden betekent een verrijking, zowel voor jezelf als voor de ander! Maatjes GGZ zet zich in om mensen met een psychische kwetsbaarheid in contact te brengen met een maatje: gewoon voor een contact van mens tot mens. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste! Wij bieden jou: - Voldoening, verrijking en waardering. - Flexibiliteit; je bepaalt samen met je maatje wanneer jullie wat gaan doen (gemiddeld spreken mensen eens in de 2 weken af). Op deze manier is een maatje goed te combineren met andere activiteiten. - Een kans om de wereld door een andere bril te bekijken. - Zorgvuldige matching, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden. - Begeleiding op maat: we hebben standaard evaluatiemomenten, maar ook tussendoor kun je ons altijd bellen, appen of mailen als je ergens tegenaan loopt. - Uitjes, deelname aan de vrijwilligersacademie. - Reiskostenvergoeding, verzekering, gratis VOG. Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Maatjes GGZ!

Lees meer

structureel

Bloemendaal, Haarlem, Zandvoort

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Hou jij ervan om jezelf uit te dagen? Om je te verplaatsen in de leefwereld van een ander, ook al is die mogelijk anders dan die van jezelf? Wij kennen veel mensen die graag wat meer sociaal contact zouden willen. Mensen die veel levenservaring hebben, moeilijke tijden hebben gekend en geïsoleerd zijn geraakt. Maatje worden betekent een verrijking, zowel voor jezelf als voor de ander!

Maatjes GGZ zet zich in om mensen met een psychische kwetsbaarheid in contact te brengen met een maatje: gewoon voor een contact van mens tot mens. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste!

Wij bieden jou:

- Voldoening, verrijking en waardering.

- Flexibiliteit; je bepaalt samen met je maatje wanneer jullie wat gaan doen (gemiddeld spreken mensen eens in de 2 weken af). Op deze manier is een maatje goed te combineren met andere activiteiten.

- Een kans om de wereld door een andere bril te bekijken.

- Zorgvuldige matching, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden.

- Begeleiding op maat: we hebben standaard evaluatiemomenten, maar ook tussendoor kun je ons altijd bellen, appen of mailen als je ergens tegenaan loopt.

- Uitjes, deelname aan de vrijwilligersacademie.

- Reiskostenvergoeding, verzekering, gratis VOG.

Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Maatjes GGZ!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Bloemendaal, Haarlem, Zandvoort

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Maatjes GGZ

Haarlem

Sociaaltje gezocht

Maatjes GGZ

Heb jij een sociaal hart? Vind jij het fijn om er voor iemand anders te zijn? Wij kennen veel mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en daarom op zoek zijn naar een maatje. Ben jij het sociaaltje die wij zoeken? Maatjes GGZ zet zich in om mensen met een psychische kwetsbaarheid in contact te brengen met een maatje: gewoon voor een contact van mens tot mens. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste! Wij bieden jou: - Voldoening, verrijking en waardering. - Flexibiliteit; je bepaalt samen met je maatje wanneer jullie wat gaan doen (gemiddeld spreken mensen eens in de 2 weken af). Op deze manier is een maatje goed te combineren met andere activiteiten. - Een kans om de wereld door een andere bril te bekijken. - Zorgvuldige matching, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden. - Begeleiding op maat: we hebben standaard evaluatiemomenten, maar ook tussendoor kun je ons altijd bellen, appen of mailen als je ergens tegenaan loopt. - Uitjes, deelname aan de vrijwilligersacademie. - Reiskostenvergoeding, verzekering, mogelijkheid tot gratis VOG aanvragen. Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Maatjes GGZ!

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Hillegom

Sociaaltje gezocht!

Maatjes GGZ

Heb jij een sociaal hart? Vind jij het fijn om er voor iemand anders te zijn? Wij kennen veel mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en daarom op zoek zijn naar een maatje. Ben jij het sociaaltje die wij zoeken? Maatjes GGZ zet zich in om mensen met een psychische kwetsbaarheid in contact te brengen met een maatje: gewoon voor een contact van mens tot mens. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek; respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste! Wij bieden jou: - Voldoening, verrijking en waardering. - Flexibiliteit; je bepaalt samen met je maatje wanneer jullie wat gaan doen (gemiddeld spreken mensen eens in de 2 weken af). Op deze manier is een maatje goed te combineren met andere activiteiten. - Een kans om de wereld door een andere bril te bekijken. - Zorgvuldige matching, gebaseerd op gemeenschappelijke interesses en mogelijkheden. - Begeleiding op maat: we hebben standaard evaluatiemomenten, maar ook tussendoor kun je ons altijd bellen, appen of mailen als je ergens tegenaan loopt. - Uitjes en deelname aan de vrijwilligersacademie. - Reiskostenvergoeding, verzekering, gratis VOG. Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Maatjes GGZ!

Structureel

Anderen bekeken ook

Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem

Arbeidscoach voor vluchtelingen

Vluchtelingenwerk Haarlem- Zuid Kennemerland

Wij zijn op zoek naar vrijwillige arbeidscoaches in Heemstede De vrijwillige arbeidscoaches van VluchtelingenWerk bieden maatwerk aan vluchtelingen in de gemeenten Heemstede om de eerste stappen te zetten in de maatschappij richting werk of studie. Doel is om via passende bezigheden aan een beter toekomstperspectief te werken. Wat ga je doen • In kaart brengen van kwaliteiten en vaardigheden door middelen van gesprekken. • Onderzoeken beroepsbeeld • CV maken • Actief zoeken en benaderen van bedrijven voor (vrijwilligers)werk, stages, netwerk gesprekken en etc. • Begeleiden, volgen en evalueren van (vrijwilligers)werk, stage etc. Waarom vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk • Inhoudelijke uitdaging. • Een mooie kans om jezelf te ontplooien en om deze ervaring op te doen. • De voldoening als je mensen stappen ziet behalen en krachtiger ziet worden. • Zelfstandig werk maar ook onderdeel van een team. Wij bieden • Kennis maken met allerlei culturen en mensen. • Je vergroot je kennis van mogelijkheden in je omgeving. • Gerichte, vakinhoudelijke ondersteuning en trainingen en een stevig intern kennisplatform. • Onkostenvergoeding voor gemaakte kosten. • Werkplek en begeleiding van de teamleiders en andere arbeidscoaches d.m.v. regelmatig werkoverleg en tussentijdse contacten. Wat breng jij mee • Creatief kunnen denken, zoeken naar mogelijkheden en aanknopingspunten bij mensen, stapsgewijs naar een doel toewerken. • Inlevingsvermogen, interesse in coachen. • Geduld, soms overtuigingskracht. • Enige kennis hebben van de arbeidsmarkt/scholingsmogelijkheden of de bereidheid hier energie in te stoppen om dit te verkrijgen. • Goede communicatieve eigenschappen op diverse niveaus. • Affiniteit met de doelgroep (andere culturen). • Zelfstandig kunnen werken. Werkuren: Minimaal 6 uur per week, bij voorkeur meer. De begeleiding van een cliënt duurt in principe 1 jaar. Reageren Stuur een korte motivatie en cv naar Claudia.

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede

Ondersteun een mantelzorger

Tandem Mantelzorg

Vrijwilliger zijn bij Tandem betekent een maatje zijn van iemand met een ziekte of beperking. Hiermee ben van grote betekenis voor een mantelzorger. Onze vrijwilligers houden gezelschap, wandelen, fietsen, rijden, praten, doen spelletjes, halen herinneringen op etc. Zo heeft de mantelzorger bij jou in de buurt even vrijaf. Een vrijwilliger werkt hierin zelfstandig en de dagen en tijden zijn flexibel en in overleg. Ben je tijdelijk beschikbaar of voor langere tijd? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden. Tijdsbesteding: Een dagdeel per week of per twee weken, maar incidenteel kan ook. Aanmelding: Een kennismakingsgesprek bij Tandem en bij wederzijdse interesse gaan we een overeenkomst aan. Een VOG is onderdeel van de procedure en wordt door Tandem vergoed.

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede

"Kers op de taart"

Kennemerhart

De Oppeppers van Kennemerhart zijn dag-, en ontmoetingscentra in Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Vogelenzang en Overveen. Onze bezoekers zijn ouderen met een vorm van kwetsbaarheid, die met elkaar de dag invullen, kleur geven en beleven! Op onze locaties worden onze begeleiders bijgestaan door passievolle vrijwilligers. Zoals een bezoeker zo mooi verwoorde: "Een vrijwilliger is de kers op de taart!" Even wat extra aandacht, helpende handen bij een activiteit, samen heerlijk wandelen, het vertellen over een passie, bezoekers meenemen in de wereld van muziek en zang, samen creatief uiten.......bij ons ben je meer dan welkom. Ben jij die "Kers", met een passie, liefde voor muziek, met compassie, een doener en heb je tijd? Neem contact op, en dan kijken we samen op welke locatie, met welke frequentie, de tijdsduur qua inzet maar vooral gaan we kijken waar onze klik zit!

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Haarlem, Heemstede

Communitybuilding en websitewerk

Beleef Heemstede

Lijkt het je leuk om te helpen bij Beleef Heemstede? Top, het is namelijk ook een hele leuke website met een actieve offline community! Tweemaandelijks mag je helpen met het organiseren van interessante bijeenkomsten. Samen met de gemeente, sportclubs, verenigingen en organisaties creëren we o.a. een festival, muziektour en helpen we elkaar. Tegelijkertijd zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om in hun eigen tijd in samenwerking met de contentmanager; bv vragen van gebruikers beantwoorden, te helpen bij schrijven van tekstjes voor Facebook en Instagram of door activiteiten te plaatsen op de website. Het kunnen eenvoudige taken zijn tot meer complex afhankelijk van je wens en ervaring. Je komt te werken in een klein ervaren team waarin je talenten worden benut en je inbreng hoog wordt gewaardeerd.

Structureel
Jongeren
Haarlem, Heemstede

Locatie coördinator

Stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland

Heb je organisatietalent en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Wij zijn op zoek naar locatie coördinatoren voor onder meer Haarlem en Heemstede. Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Op een duofiets gaan een vrijwilliger en deelnemer op pad, zodat zij samen op een leuke en actieve manier buiten kunnen zijn. Als locatie coördinator ga je het volgende doen: • Je bent het aanspreekpunt voor onze vrijwilligers en deelnemers die vanuit de locatie fietsen • Je geeft nieuwe vrijwilligers duidelijke instructies over het gebruik van de duofiets en gaat samen proeffietsen • Je brengt vrijwilligers en deelnemers met elkaar in contact en begeleidt hen bij het maken van de eerste afspraak Wie wij zoeken: • Je maakt makkelijk contact en door jouw mensenkennis kun je inschatten of het zal matchen tussen een deelnemer en een vrijwilliger • Je kan het overzicht bewaren. Zo heb jij zicht op de vrijwilligers en deelnemers van de locatie en de uitvoering van de fietsritjes Tijdsbelasting • De tijdsbesteding is gemiddeld 3 á 4 uur per week . Het fietsseizoen loopt van maart tot en met eind september • Je bent welkom bij de besprekingen met het kernteam (ongeveer vier keer per jaar) Heb je belangstelling en kom jij ons team versterken? Stuur dan je mail naar [email protected] dan nemen wij contact met je op. Wil je eerste meer informatie, bel dan naar Jan Melis 06-55596798.

Structureel
Haarlemmermeer, Bloemendaal, Haarlem, Zandvoort, Velsen, Uitgeest, Beverwijk

Hoofd Bevolkingszorg Kennemerland

Rode Kruis

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het Team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Denk hierbij aan een ontruiming van een verzorgingshuis, een overstroming of gestrande reizigers op de luchthaven Schiphol. Het Rode Kruis ondersteunt in voorkomende gevallen de gemeenten bij bevolkingszorgtaken. We bieden een luisterend oor en zoeken samen met alle partijen naar geschikte oplossingen en verwijzen door naar de juiste instanties. Naast het team van getrainde bevolkingszorg vrijwilligers zet het Rode Kruis ook steeds vaker burgerhulpverleners in. Dit zijn mensen die zich hebben aangemeld bij Ready2help. Deze burgerhulpverleners hebben geen specifieke opleiding of training gehad. Het komende jaar wil Rode Kruis Kennemerland onderzoeken op welke wijze deze groep burgerhulpverleners het best kan worden geïntegreerd in de hulpverleningsprocessen. Over wat je gaat doen Samen met vrijwillige locatie coördinatoren enthousiasmeer je vrijwilligers om lid te worden van het team bevolkingszorg. Daarnaast draag je zorg voor externe werving, ontwikkel je samen met de teamleiders en de Coördinator Hulpverlening een opleiding en oefen plan. Jij zorgt voor een opgeleid team hulpverleners binnen het district en ondersteunt bij hun taken. Je neemt op tactisch gebied deel aan voorbereiding, uitvoering en evaluatie van oefeningen. Samen met het bevolkingszorgteam zorg je ervoor dat het team de middelen en mensen heeft om ingezet te worden. Als het bevolkingszorg team wordt ingezet, houd je contact met de Coördinator Hulpverlening of de crisis coördinator van het Rode Kruis. Daarnaast ben je onderdeel van het Noodhulp overleg Rode Kruis en vervang je in voorkomende gevallen het Hoofd Noodhulpteam. Je signaleert knelpunten en werkt mee aan oplossingen. Tijdens een inzet werk je, indien nodig, vanuit het actiecentrum van het Rode Kruis. Over jou • Je spreekt goed Nederlands, representatief en kunt de organisatie op tactisch niveau vertegenwoordigen. • Je kunt de leiding nemen en durft beslissingen te nemen. • Je bent een verbinder die weet hoe je van een groep mensen een team maakt. • Je bent communicatief vaardig, in staat het team te enthousiasmeren en motiveren. • Je kunt situaties goed inschatten en daarbij improviseren, prioriteiten bepalen en uitvoeren. • Je hebt een flexibele werkomgeving, zodat je in geval van nood, met toestemming van je werkgever, inzetbaar bent. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten. Veel voldoening, omdat jij echt een bijdrage levert aan de activiteiten van het Rode Kruis bij jou in de buurt. Jouw werk is maatschappelijk van belang en zinvol. Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen; het Rode Kruis biedt een uitgebreid pakket aan trainingen en e-learning in de Rode Kruis Academie. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Iets voor jou? Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Maak gebruik van de sollicitatieknop! We hopen je snel te ontmoeten! Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen. Het geeft hen voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Én te groeien als mens. Collegialiteit is waardevol; de vrijwilligers helpen elkaar wanneer dat nodig is en ze houden rekening met elkaar. Samen staan ze klaar voor iedereen. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Lees meer over het Rode Kruis op onze website. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. KL2401

Structureel
Haarlem, Heemstede

Wij zoeken een enthousiast bestuurslid

Stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland

die deel uit gaat maken van een actieve groep vrijwilligers die het duofietsen in Zuid-Kennemerland mogelijk maakt. Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Op een duofiets gaan een vrijwilliger en deelnemer op pad, zodat zij samen op een leuke en actieve manier buiten kunnen zijn. Wat verwachten we van je: • Je voert samen met de andere bestuursleden (voorzitter, penningmeester, secretaris) de beleidsplannen uit en bouwt mee aan verdere groei van Fietsmaatjes • Praktische plannen uitwerken, bijvoorbeeld subsidies aanvragen, wijkcampagnes opzetten en uitvoeren • Je bent vanuit het bestuur voor een aantal fietslocaties het aanspreekpunt voor de locatie coördinator en de locatie zelf Wie wij zoeken: • Bestuurservaring in een vrijwilligersorganisatie is welkom maar niet noodzakelijk • Je vindt het leuk om met een groep enthousiaste vrijwilligers meer bekendheid te geven aan Fietsmaatjes • Je wil graag besturen op een praktische manier • Affiniteit met communicatie is een pré Tijdsbelasting • Je bent gemiddeld ongeveer van 4 uur per week kwijt aan deze rol • Het bestuur overlegt vier keer per jaar en hetzelfde geldt voor het kernteam. Heb je belangstelling en kom jij ons bestuur versterken? Stuur dan een mail naar [email protected] dan nemen wij contact met je op. Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Jan Melis, voorzitter 06-55596798

Structureel
Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal

Maatschappelijke begeleiding

Vluchtelingenwerk Haarlem- Zuid Kennemerland

Als vluchtelingen in Nederland mogen blijven, dan krijgen ze een stad of een dorp toegewezen om zich te vestigen. Als vrijwilliger maatschappelijke begeleiding help je de vluchteling vóór en tijdens de vestiging in de gemeente. Dit is een belangrijke en soms ook moeilijke fase waarbij de vluchteling je hulp goed kan gebruiken. Je begeleidt, ondersteunt en coacht vluchtelingen wanneer zij zich vestigen in een gemeente en een woning krijgen toegewezen. Je begeleidt bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties. Je biedt praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefoon. Je maakt je cliënt wegwijs in de buurt en je begeleidt bijvoorbeeld bij het eerste contact met de buren. Je administreert gegevens in het cliëntregistratiesysteem van VluchtelingenWerk en je overlegt met je teamleider.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel