Kledinginzameling voor Hongarije en Roemenië

Kledinginzameling voor Hongarije en Roemenië

Regelmatig
Vijfheerenlanden
  • Collecte & inzamelacties
  • Belangenbehartiging & goede doelen
  • Geschikt voor jongeren

MeHoRo biedt hulpverlening vanuit het dorp Meerkerk aan diverse projecten in Hongarije en Roemenië. Vele vrijwilligers van de drie plaatselijke kerken voeren hiervoor tal van werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het inzamelen van kleding, meubels, fietsen, computers en hulpmiddelen voor ouderen. Na inzameling worden indien noodzakelijk goederen gerepareerd en klaargemaakt voor transport. Vanuit Meerkerk gaan deze goederen op transport naar de diverse projecten in Hongarije en Roemenië. Daar worden de goederen verkocht en/of uitgedeeld. De inkomsten worden gebruikt voor diaconale activiteiten binnen de kerkelijke gemeenten in Hongarije en Roemenië. De naam van de stichting is ontstaan uit de eerste twee letters van Meerkerk, Hongarije en Roemenië.

Op iedere eerste zaterdag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) wordt er (gebruikte) kleding ingezameld. De kleding is altijd een belangrijk deel van de hulpverlening geweest. Veel mensen brengen dan hun (overtollige) kleding naar de loods van MeHoRo in Meerkerk. De loods is geopend van 09.30 – 11.30 uur.
Let op het gaat om schone, gewassen kleding zonder gaten of scheuren.

Na de inzameling is het daar op woensdagmiddag een drukte van belang. Zo’n 20 dames zoeken dan de kleding uit en pakken het in dozen. Ook is er een ploegje mannen die het sjouwwerk verrichten.

Waar wij hier op uitgekeken zijn, krijgt daar een nieuwe bestemming !

Onze stichting heeft onbetaalde bestuursleden, daarnaast is er een groep van vrijwilligers die ondersteunen bij diverse taken. Voor meer informatie over onze ANBI stichting en het werk wat wij verrichten, kunt u terecht op de website.

  • De vraag van Samuël is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VHLvoorelkaar
Laat Samuël weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Kledinginzameling voor Hongarije en Roemenië" van Samuël.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo MeHoRo
Geplaatst door:
Profielfoto van Samuël
90% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Samuël
  • De vraag van Samuël is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VHLvoorelkaar
  • Geschikt voor jongeren