Kookvrijwilliger voor een groep

Kookvrijwilliger voor een groep

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Leidschendam-Voorburg
Categorie:
Maaltijden & koken, Boodschappen, Activiteitenbegeleiding
Tip anderen via:

Welke uitdaging ga je aan?
“Kook je graag met een groep?”

Als vrijwilliger doe je zelf de boodschappen voor de maaltijd, je hebt vrije keuze in het menu maar het mooiste is als dit in overleg met de groep gaat. Je krijgt wekelijks boodschappengeld. Sommige cliënten helpen met dingetjes bij de voorbereiding van de maaltijd. Je weet iedereen de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. De vrijwilliger zorgt voor gezelligheid en een ontspannen sfeer en kan mee eten met de groep. Het doel is om cliënten weer voor te bereiden op een zelfstandig leven buiten GGZ Rivierduinen.

We zoeken kookvrijwilligers voor elke dag van de week van 16.00 – 19.00 uur.

Waarom ga jij het verschil maken?
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan het herstel van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling.


Jouw nieuwe team
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij slaan een brug die de kloof tussen de psychiatrie en samenleving dicht. Een persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij vinden altijd vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Wat bieden we je?
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. Als vrijwilliger neem je deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de rol van de vrijwilliger. Je krijgt voorlichting over enkele psychiatrische ziektebeelden en je leert hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een VOG, ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ vereist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie te komen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen; van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

  • De hulpvraag van Jade is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Jade is eerder via deze website geholpen
Laat Jade weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Kookvrijwilliger voor een groep" van Jade.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo ggz rivierduinen
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
55% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
  • De hulpvraag van Jade is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Jade is eerder via deze website geholpen

Meer hulpvragen van Jade namens ggz rivierduinen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Vrijwilliger "samen ondernemen" Leidschendam-Voorburg Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Maatjes & buddy's
  Vrijwilliger internetcafé Leidschendam Leidschendam-Voorburg Computer, Administratie, Maatjes & buddy's
  Bezoekvrijwilliger Leidschendam-Voorburg Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Ondersteuner artsenbezoek Leidschendam-Voorburg Vervoer, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's
  Bezoekvrijwilliger Hillegom Maatjes & buddy's