Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Ontdek nieuwe werelden als buddy

🌟 Ontdek nieuwe werelden en maak een verschil als buddy! 🌟 Heb je interesse in het delen van ervaringen, het ontdekken van nieuwe culturen en het opbouwen van waardevolle vriendschappen? Dan past Buddy to Buddy bij jou! In Amersfoort e.o. zijn er veel nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond die graag hun Nederlandse stadsgenoten willen leren kennen, samen plezier willen beleven en hun nieuwe thuisland willen verkennen. Als buddy kun jij het verschil maken in hun leven door wekelijks ongeveer een uurtje met een nieuwkomer door te brengen, waarbij jullie samen activiteiten ondernemen zoals koffie drinken, tuinieren, muziek maken, wandelen, sporten, creatief bezig zijn, koken, musea bezoeken en nog veel meer! Afhankelijk van waar jullie samen van genieten. Waarom meedoen aan het Buddy to Buddy-programma? • Leer nieuwe culturen kennen en verbreed je horizon. • Maak nieuwe vrienden en bouw waardevolle relaties op. • Wees die ene persoon die de link vormt naar integratie in onze samenleving. • Ervaar de verrijking die zo'n contact biedt voor beide kanten. Ervaring is niet nodig, zolang je je wereld maar wilt openstellen. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het buddyschap, begeleiden je waar nodig gedurende het proces en organiseren leuke activiteiten waar je andere buddy's kunt ontmoeten om ervaringen en inspiratie te delen en samen leuke dingen te doen. Je staat er dus niet alleen voor! Iedereen kan meedoen, jong oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen je eigen wereld maar ook die van een ander. Meld je vandaag nog aan via deze link: [website verborgen] of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen] en informeer naar de eerstvolgende informatieavond! Meer dan 700 Amersfoortse buddy's gingen je al voor! 📆 We starten 4 rondes per jaar, in februari, april, september en november. Word jij buddy in de volgende ronde?

Lees meer
structureel

Amersfoort

Maximaal 30 deelnemers
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

🌟 Ontdek nieuwe werelden en maak een verschil als buddy! 🌟

Heb je interesse in het delen van ervaringen, het ontdekken van nieuwe culturen en het opbouwen van waardevolle vriendschappen? Dan past Buddy to Buddy bij jou!

In Amersfoort e.o. zijn er veel nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond die graag hun Nederlandse stadsgenoten willen leren kennen, samen plezier willen beleven en hun nieuwe thuisland willen verkennen. Als buddy kun jij het verschil maken in hun leven door wekelijks ongeveer een uurtje met een nieuwkomer door te brengen, waarbij jullie samen activiteiten ondernemen zoals koffie drinken, tuinieren, muziek maken, wandelen, sporten, creatief bezig zijn, koken, musea bezoeken en nog veel meer! Afhankelijk van waar jullie samen van genieten.

Waarom meedoen aan het Buddy to Buddy-programma?

• Leer nieuwe culturen kennen en verbreed je horizon.
• Maak nieuwe vrienden en bouw waardevolle relaties op.
• Wees die ene persoon die de link vormt naar integratie in onze samenleving.
• Ervaar de verrijking die zo'n contact biedt voor beide kanten.

Ervaring is niet nodig, zolang je je wereld maar wilt openstellen. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het buddyschap, begeleiden je waar nodig gedurende het proces en organiseren leuke activiteiten waar je andere buddy's kunt ontmoeten om ervaringen en inspiratie te delen en samen leuke dingen te doen. Je staat er dus niet alleen voor!

Iedereen kan meedoen, jong oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen je eigen wereld maar ook die van een ander.

Meld je vandaag nog aan via deze link: [website verborgen] of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen] en informeer naar de eerstvolgende informatieavond!

Meer dan 700 Amersfoortse buddy's gingen je al voor! 📆 We starten 4 rondes per jaar, in februari, april, september en november. Word jij buddy in de volgende ronde?

Praktische informatie

Tijd

Eenmalig 1 tot 2 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Amersfoort

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 30 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied
Belangenbehartiging & goede doelen
Noodhulp
Sociaal & welzijn
Categorie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Julia
85% profielsterkte

Over Julia

Ik ben Julia, coördinator bij Buddy to Buddy Amersfoort. Ben je gevlucht en woon je nieuw in Amersfoort en zou je graag een fijne buddy ontmoeten? of wil jij juist een leuke buddy zijn voor een nieuwkomer? Stuur een berichtje! LET OP! Enkel Amersfoort en omstreken.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Julia is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 28-01-2022
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 2 aanbevelingen ontvangen
  • Bedankje ontvangen

Bekijk meer van Buddy to Buddy

Word buddy van een vluchteling in A’foort!

Word buddy van een vluchteling in A’foort!
Amersfoort
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Buddy to Buddy
Ontmoet jij graag nieuwe mensen, wil je samen leuke dingen doen én ben je benieuwd naar jouw nieuwe stadsgenoten met een andere culturele achtergrond? Denk er dan ook eens aan om buddy te worden van een vluchteling die hier nieuw is komen wonen. Stichting Buddy to Buddy Amersfoort, koppelt nieuwkomers met een vluchtelingen achtergrond aan een betrokken stadsgenoot op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses. 🌟 Nieuw! Buddy to Buddy YOUNG – Voor jongeren van 14 tot 30 jaar! 🌟 Wil jij het verschil maken, nieuwe mensen ontmoeten en je horizon verbreden? Dan is Buddy to Buddy Young dé kans voor jou! Dit programma koppelt jongeren aan vluchtelingen die hun weg zoeken in Nederland. Samen werken we aan een stad waarin iedereen erbij hoort, door eenzaamheid onder nieuwkomers tegen te gaan en echte vriendschappen op te bouwen. Waarom meedoen? • MDT-certificaat voor op je CV! • Leer nieuwe culturen kennen én bouw waardevolle vriendschappen op. • Maak deel uit van een grote community van betrokken jongeren in jouw stad. • Zet je in voor de organisatie en ontwikkel jouw talenten door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren of nieuwe buddy’s te werven. • Maak samen met jouw buddy herinneringen tijdens allerlei activiteiten zoals koffie drinken, sporten, koken of culturele uitstapjes. Jij wordt gekoppeld aan een buddy op basis van gemeenschappelijke interesses. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, het gaat om de klik tussen jullie! Samen doorloop je een traject van 5 maanden waarin je wekelijks ongeveer 4 uur bezig bent. Je doet iets goed voor een ander en werkt aan je eigen persoonlijke groei. En aan het einde van het traject is er een slotfeest om alles feestelijk af te sluiten! Ben jij klaar om mee te doen? Meld je snel aan via [website verborgen] of vertel het door aan vrienden! Samen maken we een verschil! 🌍 Klinkt goed? Word direct buddy door je in te schrijven via: [website verborgen];id=ee71172562 Of informeer eerst naar onze eerstvolgende informatieavond via een bericht op deze pagina of stuur een mailtje naar [e-mailadres verborgen]. We hopen je snel te ontmoeten!
Jongeren
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Noodhulpteamlid Gooi&Vechtstreek (vrijwillig)

Noodhulpteamlid Gooi&Vechtstreek (vrijwillig)
Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Zeist
Maandelijks · 0 tot 10 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam en ondersteun ambulancepersoneel en medische professionals bij een crisissituatie. Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Kom bij locatie Gooi en Vechtstreek en word Noodhulpteamlid op oproepbasis. Let op: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen. 50.000 mensen werden in Limburg geëvacueerd wegens overstromingen in de zomer van 2021: kijk mee met Noah en Naomi hoe het Noodhulpteam helpt. Of kijk hoe andere vrijwilligers vertellen over hun werk als Noodhulpteamlid. WAT GA JE DOEN? Jij: - voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS (Basic Life Support) niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode). - draagt slachtofferinformatie over en doet de administratie (zoals slachtofferregistratie). - signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is Revised Trauma Score. - werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie). - faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen. - kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid. - zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving. - assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag. - biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost. Als hulpverlener ben je: - 18 jaar of ouder. - actief in de evenementenhulpverlening (basisproces). - mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor Gooi en Vechtstreek is dat Bussum. - bereid een pager (pieper) te dragen. - flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig. - een teamspeler. - fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader). Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. WAT BRENG JE MEE? Jij hebt: - kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar. - het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen. - een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling. - een ingevulde werkgeversverklaring. - minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands. incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident. WAT KRIJG JE? - leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk! - een vrijwilligersovereenkomst. - de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander. - relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz. - doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening. - ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen. - een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis. - in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten. INTERESSE? Direct solliciteren? Vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht en gebruik de knop ''Solliciteer nu''. Of stuur ons een berichtje via deze website. Mocht je vragen hebben over de vacature, dan kun je bij de vacature op onze website ook de contactgegevens vinden van Hilbert Klunder. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten! Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener? Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam. Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
's-Gravenhage, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Breda, Delft, De Wolden, Ede, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerlen, Helmond, Hilversum, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Opsterland, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Zaanstad, Zeist, Zwolle
Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders
Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Noodhulpteamlid regio Utrecht

Noodhulpteamlid regio Utrecht
Amersfoort, De Bilt, Gooise Meren, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal, Zeist
Maandelijks · 0 tot 10 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam op oproepbasis en ondersteun medische professionals bij een crisissituatie. LET OP: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen (zie kopje interesse). 50.000 mensen werden in Limburg geëvacueerd wegens overstromingen in de zomer van 2021. Bij de vacature op de Rode Kruis website kun je in een filmpje meekijken hoe Noah en Naomi het Noodhulpteam helpen. Ook kun je daar andere vrijwilligers zien die vertellen over hun werk als Noodhulpteamlid. Wat ga je doen? Jij: • voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode) • draagt slachtofferinformatie over en doet administratie (zoals slachtofferregistratie) • signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is de Revised Trauma Score. • werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie) • faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen • kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid. • zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving • assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag. • biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost Als hulpverlener ben je: • 18 jaar of ouder • actief in de evenementenhulpverlening (basisproces) • mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor het team Utrecht is dat Utrecht. • bereid een pager (pieper) te dragen • flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig • een teamspeler • fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader) Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. Wat breng je mee? Jij hebt: • kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar • het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen • een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling • een ingevulde werkgeversverklaring • minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands • incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident Wat krijg je? • leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk! • een vrijwilligersovereenkomst • de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander • relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz • doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening • ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen • een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis • in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten Interesse? Meer weten over de functie? Neem contact op met Hilbert Klunder van het district Gooi en Utrecht. Zijn contactgegevens kun je vinden bij de vacature op de website van het Rode Kruis. Direct solliciteren? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of gebruik de knop “Solliciteer nu” op de website van Rode Kruis regio Gooi en Utrecht. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten. Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener? Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam. Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij hopen je snel te ontmoeten! Het Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Poffertjes bakkers gezocht

Poffertjes bakkers gezocht
Amersfoort
Eenmalig · 2 tot 3 uur
SILVEREIN
Vind jij het leuk om regelmatig (bv om de 4 weken) poffertjes te bakken op een locatie van Silverein Amersfoort? Ook als je dit eenmalig met een vriendengroep wilt doen horen we graag van je! Want ..... hoe leuk is het om dit met wat vrienden te doen :) Wil je regelmatig helpen en in het poffertjes bakkers team! ... dan schrijven we je graag in. We kunnen echt van start als we minimaal 3 vrijwilligers hebben. Je gaat vervolgens als het poffertjes bakkers team zelfstandig aan de slag. Wij zorgen voor de ingrediënten/materialen! En ... Natuurlijk maken we je de eerste paar keer wegwijs :)
Jongeren

Hulp gezocht in en om de tuin voor af en toe

Hulp gezocht in en om de tuin voor af en toe
Soest
Eenmalig of maandelijks · 1 tot 3 uur
Pauline
In mijn tuin zou ik graag af en toe hulp krijgen bij de wat zwaardere klussen die voor mij vanwege mijn leeftijd wat teveel worden. Het is een grote tuin waar het prettig vertoeven is. Dus je bent van harte welkom om hier wat tijd in door te brengen in ruil voor zo nu en dan wat klussen.

Begeleiders kampweken zomervakantie

Begeleiders kampweken zomervakantie
's-Gravenhage, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Gorinchem, Hoogeveen, Leiden, Zutphen
Project · 0 tot 100 uur in totaal
Stichting Roos
Stichting Roos organiseert jaarlijks zeven kampweken voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gezonde vrijwilligers die graag in teamverband een fantastische week willen opzetten. Naast dat dit heel dankbaar werk is, geeft het ontzettend veel plezier en kom je terecht in een groep vrijwilligers die een groot hart hebben voor deze stichting. De kampweken vinden plaats op de volgende data: • 18 juli t/m 25 juli • 25 juli t/m 1 augustus • 1 augustus t/m 8 augustus • 8 augustus t/m 15 augustus De kampweken vinden plaats in Dongen en Otterlo. Ben je geïnteresseerd of zoek je meer informatie? Kijk op [website verborgen], de Stichting Roos Facebook, of stuur een berichtje.
Jongeren

Help nieuwkomerskinderen met school!

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Klaverjassen op de woensdagochtend

Klaverjassen op de woensdagochtend
Amersfoort
Wekelijks · 1 tot 3 uur
SILVEREIN
Door het vertrek van een bewoner komen we regelmatig een vierde speler tekort. Kan jij klaverjassen? en wil jij het team compleet maken? dan ben je welkom op de woensdagochtend. het gaat vooral om het plezier en het samen bezig zijn, ben jij juist erg competitief, dan ben je bij ons niet aan het juiste adres :)

Fietsmaatje gezocht op de duo fiets

Fietsmaatje gezocht op de duo fiets
Amersfoort
Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
King Arthur Groep
Locatie: Spinetpad – King Arthur Groep Vind jij het leuk om samen te fietsen en van de buitenlucht te genieten? Voor onze deelnemers met geheugenproblemen of dementie zoeken wij een fietsmaatje dat met hen op de duofiets een gezellig stukje wil rijden. Wat ga je doen? Samen op de duofiets een fijne tocht maken. Genieten van de buitenlucht en een gezellig praatje onderweg. Wanneer? Dagen en tijden in overleg met het team, dus flexibel in te plannen! Wat bieden wij? Een dankbare glimlach en waardevolle gesprekken. Gezellige fietstochten in een prachtige omgeving. Ondersteuning van een warm en betrokken team. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via [e-mailadres verborgen] . We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Enthousiaste tuinvrijwilliger gezocht

Enthousiaste tuinvrijwilliger gezocht
Amersfoort
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Stichting
Wil je bijdragen aan een fijne dag voor deelnemers in een gezellige, groene omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? • Deelnemers begeleiden bij verschillende tuinactiviteiten. • Zorgdragen voor een veilige en leuke sfeer. • Samenwerking met collega's en andere vrijwilligers om een geslaagde dag te behalen. • Helpen met het onderhouden van de tuin en de planten. Wat bieden wij? • Een gezellige en inspirerende omgeving. • De kans om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. • Een gevoel van voldoening door een bijdrage te leveren aan de natuur en de gemeenschap. Wat vragen wij? • Affiniteit met tuinieren en natuur. • Geduld en enthousiasme bij het begeleiden van deelnemers. • Een positieve en proactieve instelling. Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Meld je aan en help ons om samen met de deelnemers een mooie en ontspannen dag in de tuin te creëren! Neem voor meer informatie contact op via [jouw contactpersonen] van kom langs bij Dac-eemland. We kijken uit je te ontmoeten! 🌱✨