csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Winkel vrijwilliger

Waar? MMM Zorgboerderij Zeewolde Wat vragen we: Voor de zaterdag zoeken we 1 of 2 vrijwilligers die willen helpen. Hiervoor is het nodig dat je zelfstandig kunt werken, maar ook een goede samenwerking met cliënten en de andere vrijwilliger is belangrijk. Ben je enthousiast, betrouwbaar en klantgericht? Kom gerust eens kennismaken. Dag en tijd: Op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur, waarbij 1 dagdeel ook bespreekbaar is. Bijzonderheden: De cliënten van de boerderij zijn mensen met een beperking, en met diverse ondersteuningsvragen. Tijdens openingstijden is een professionele begeleider aanwezig in het pand. Alle opbrengsten van de winkel komen ten goede aan de Zorgboerderij. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: De natuurvoedingswinkel van de MMM Zorgboerderij verkoopt diverse producten, zoals voedsel en huidverzorgingsproducten. Alles is op natuurlijke wijze geproduceerd en sommige artikelen worden zelf verbouwd in de tuinen van de boerderij. De winkel wordt gerund door cliënten, vrijwilligers en begeleiders van de boerderij.

Lees meer

structureel

Zeewolde

Gastvrijheid & horeca
In een winkel

Beschrijving

Waar? MMM Zorgboerderij Zeewolde

Wat vragen we:
Voor de zaterdag zoeken we 1 of 2 vrijwilligers die willen helpen. Hiervoor is het nodig dat je zelfstandig kunt werken, maar ook een goede samenwerking met cliënten en de andere vrijwilliger is belangrijk. Ben je enthousiast, betrouwbaar en klantgericht? Kom gerust eens kennismaken.

Dag en tijd:
Op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur, waarbij 1 dagdeel ook bespreekbaar is.

Bijzonderheden:
De cliënten van de boerderij zijn mensen met een beperking, en met diverse ondersteuningsvragen. Tijdens openingstijden is een professionele begeleider aanwezig in het pand. Alle opbrengsten van de winkel komen ten goede aan de Zorgboerderij.

Overig
• Een VOG is verplicht
• Onze proefperiode is 3 maanden
• We kunnen een referentie opvragen
• We bieden een reiskostenvergoeding

Locatie informatie:
De natuurvoedingswinkel van de MMM Zorgboerderij verkoopt diverse producten, zoals voedsel en huidverzorgingsproducten. Alles is op natuurlijke wijze geproduceerd en sommige artikelen worden zelf verbouwd in de tuinen van de boerderij. De winkel wordt gerund door cliënten, vrijwilligers en begeleiders van de boerderij.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 6 uur

Locatie

Zeewolde

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
In een winkel
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Almere

Gezellige zwemvriendin

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Deze dame zoekt een nieuwe zwemvriendin. Ze geniet van deze activiteit, maar kan dit niet zelfstandig doen. Daarnaast is het gewoon gezelliger om samen te zwemmen. Ze heeft een zwemdiploma en heeft geen hulp nodig bij het omkleden. Ze houdt van contact en gezellig samen babbelen. Het maakt niet uit waarover het gaat. De voorkeur gaat uit naar een vrouwelijk zwemmaatje. Dag & tijd: Zwemmen is mogelijk op alle dagen van de week, met uitzondering van de donderdag. Bijzonderheden: De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je met haar om moet gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie samen zwemmen. Het zal fijn zijn wanneer je deze dame wilt ophalen bij haar dagbesteding, maar ze kan ook met een taxi naar het zwembad komen. Voor wie? Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Zwemdiploma is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Hulp in huis

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wat vragen we De locatie Haringvliet is een grote locatie waar veel cliënten wonen. Zij worden betrokken bij de dagelijkse huishoudelijke taken, maar door hun beperking kunnen ze dit maar beperkt doen. Daarnaast kunnen ze niet zelfstandig werken. Omdat dit veel tijd vraagt van de begeleiding zijn ze op zoek naar iemand die hen daarbij wil helpen. Dag & Tijd Geen vaste dag of tijd, gewoon kijken wat past in de agenda. Het is wel prettig als je eens per week kan komen om te helpen. Bijzonderheden Het gaat om de normale huishoudelijke klussen. Denk aan was- en strijkwerk, de maaltijd bereiden of samen met cliënten hun slaapkamer schoonmaken. Je helpt de cliënt en neemt het over als deze het niet meer aankan. Het komt dus ook voor dat je de huishoudelijk klus zelf afmaakt. Voor wie Medemens met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Ben jij die gezellige gezelschapsdame?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Almere Poort Wat vragen we Thea(*) is een vrolijke dame van middelbare leeftijd. Ze geniet van bezoek, en vindt het heerlijk om met je te kletsen. Ook is ze altijd in voor een spelletje, samen knutselen of nagels lakken. Echte meidendingen, daar geniet ze enorm van. Thea staat overal open voor, zolang het maar gezellig is. Ze heeft genoeg ideeën om te doen, dus kom gerust eens kennismaken. (*) Thea is een fictieve naam Ben jij dat maatje waarmee zij allerlei leuke activiteiten kan ondernemen? Ook al is het maar gezellig een kopje thee drinken op de bank. Je bent van harte welkom! Dag & Tijd Thea heeft bijna de gehele week de tijd om met jou af te spreken. Zowel overdag, in de avond als in het weekend. In overleg komen we er altijd wel uit. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je het beste met haar om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor volwassen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Kattengek zoekt maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Almere Poort Wat vragen we Deze dame van middelbare leeftijd is op zoek naar een maatje. Ze is gek op katten en daarom zou ze het leuk vinden als jij daar ook gek op bent. Het lijkt haar geweldig om samen naar het kattencafé te gaan in Almere. Naast de katten vindt ze het ook leuk om te knutselen, samen even naar de stad gaan of bij haar thuis iets lekkers bakken. Ze kletst graag en is makkelijk in de omgang. Ben jij dat maatje waarmee zij allerlei leuke activiteiten kan ondernemen? Kom gerust kennismaken. Van harte welkom! Dag & Tijd Een uitstapje maken kan op verschillende momenten, zoals op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag na 16.00 uur. Op woensdag en in het weekend kan ze de gehele dag. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding bij aanwezig is. Ze heeft namelijk wel een beperking. Daarom krijg je informatie over haar, zodat je weet hoe je het beste met haar kan omgaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor volwassen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Potje boksen?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Sporten is goed voor een mens, en je bent gelijk de deur even uit. Een mannelijke cliënt van deze locatie in Almere Buiten is op zoek naar een vrijwilliger. Niet om heel intensief te sporten, maar meer om recreatief te bewegen in en om het huis (wandelen in de buurt of boksen in de tuin). Hij heeft geen voorkeur voor een man of vrouw als vrijwilliger. Naast het sporten vindt hij het ook gezellig om samen andere activiteiten te doen. Zoals naar de film of even wat kopen in de stad. Dag & Tijd Op zondag (liefst overdag). Bij voorkeur eens per week, maar eens per 14 dagen is ook fijn. Bijzonderheden Nieuwe gezichten in zijn leven vindt hij wel een beetje spannend. Hij moet daarom wel even aan je wennen, maar als het contact goed is dan beleeft hij er veel plezier aan. Uit zichzelf is hij niet zo ondernemend, daar heeft hij jou voor nodig. Begeleiding is aanwezig en geeft jou handvatten hoe je het beste met hem om kan gaan. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met bijkomende problematiek of moeilijk gedrag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een woonvoorziening binnen 3 geschakelde woningen. Er wonen 13 volwassenen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. De bewoners hebben een eigen kamer met een gezamenlijke woonkamer waar ook samen gegeten wordt.

Structureel
Almere

Enthousiast maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Ik ben een vrolijke opgewekte man van 48 jaar. Ik heb een vlotte babbel en ben een sociale man die met iedereen een praatje maakt. De band die ik heb met mijn moeder is erg belangrijk voor mij. Mijn hobby's zijn voetbal kijken en sjoelen. Dit doe ik vaak samen met mijn moeder en haar vrienden. Ik zoek een maatje die met mij TV wil kijken, bijv. naar voetbal, want ik ben Ajax fan. Of die met mij gezellig samen wat wil drinken in mijn appartement. Babbelen over mannendingen, wandelen of samen erop uit als we daar zin in hebben. Dag & Tijd Graag eerst contact zo eens per maand, en als het goed gaat kunnen we elkaar misschien vaker ontmoeten. Bijzonderheden Ik heb baat bij structuur in mijn leven, dat biedt mij houvast. Ik woon op mijzelf in mijn eigen appartement en dat gaat me goed af. Ik besef me goed dat ik op een aantal vlakken ondersteuning nodig heb en ik kan daarom terugvallen op de 24-uurs zorg in mijn buurt. Mijn voorkeur gaat uit naar een mannelijk maatje, vanaf 30 jaar. Voor wie Volwassen medemens met een licht verstandelijke beperking. Locatie informatie Ik woon bij een locatie van Triade Vitree, waar 24-uurszorg wordt geboden. Daar hebben we allemaal ons eigen appartement. De begeleiding komt op afspraak bij ons langs voor een begeleidingsmoment. We hebben een gemeenschappelijke inloopruimte waar we samen kunnen koken en eten. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding

Structureel
Almere

Gezellig muziekmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waa?: Almere Tussen de Vaarten Wat vragen we Abby(*) is een jonge vrouw van in de 30. Zij is op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te doen! Ze houdt ervan om de gezelligheid op te zoeken en grapjes te maken. Haar hobby's zijn: winkelen, dansen, muziek luisteren, zwemmen en leuke uitjes. (*) Abby is een fictieve naam Abby zou het leuk vinden om een maatje te hebben met dezelfde interesses en hobby's. Ze wil graag samen met jou activiteiten buiten de deur ondernemen zoals: zwemmen, naar de bioscoop gaan, steden bezoeken, gewoon zomaar de stad in, uit eten gaan, wat drinken in een café waar muziek wordt gedraaid en noem maar op! Dag & Tijd Abby wil minimaal 1 keer in de maand wat afspreken in het weekend. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar zodat je weet hoe je het beste met haar om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking. Abby heeft moeite met taalgebruik en woordkennis. Locatie informatie Abby woont op een locatie van Triade Vitree in Almere Tussen de Vaarten, waar 24-uurszorg wordt geboden. Deze zorg richt zich op verstandelijke beperking in combinatie met een uitdaging in het gedrag. Bij de locatie is altijd begeleiding aanwezig, maar tijdens de uitstapjes gaat de begeleiding niet mee. Je wordt in eerste instantie ingewerkt op wat je nodig hebt, en daarna ga je zelfstandig aan de slag.

Structureel
Noordoostpolder, Urk

Wandelen en / of Fietsen

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wie wil nu niet lekker genieten van de buitenlucht. Iedereen toch? In ieder geval de cliënten van onze locatie wel. Helaas kunnen zij dat helaas niet zelfstandig doen. Dat komt doordat ze allen een beperking hebben waardoor ze niet alleen op stap mogen gaan. Sommigen maken gebruik van een hulpmiddel bij het lopen, of fietsen met behulp van een duo-fiets. Ga jij met ze mee? Natuurlijk mogen jullie onderweg een pauze nemen om lekker iets te drinken of een ijsje te eten. Dat zou helemaal geweldig zijn. Zowel een woning in Emmeloord als een dagbesteding op Urk zoeken een wandel/fiets vrijwilliger. Je mag kiezen welke locatie jouw voorkeur heeft. Je fietst of wandelt steeds met 1 of maximaal 2 cliënten tegelijkertijd. De begeleiding gaat niet mee, maar zijn wel aanwezig in de locatie bij de andere cliënten. Dag & Tijd Locatie op Urk is doordeweeks en overdag Locatie in Emmeloord is in de avonduren en/of de weekenduren Tijd en frequentie gaan in overleg Voor wie Volwassenen mensen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen

Structureel
Noordoostpolder

Samen een terrasje pakken?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Een cliënt van onze locatie Espel zoekt een maatje die, net als hij, van gezelligheid houdt om samen op stap te gaan. De locatie beschikt over een personenbusje en over (duo)fietsen. Jullie kunnen dus alle kanten op. Wat jullie gaan doen maakt hem eigenlijk niet uit. Hij vindt veel dingen leuk, ook al is het maar een biertje op het terras. Hij is van middelbare leeftijd en jong van geest, is gek van auto’s en houdt van grapjes maken. Hierin kan hij soms een beetje doorslaan en hij heeft dan jouw hulp nodig om dat een beetje bij te sturen. Heb je humor, een uurtje in de week over en wil je met hem op stap gaan? Neem contact met ons op en kom kennismaken. Dag & Tijd Eens per 14 dagen, en vaker mag altijd! Bij voorkeur in het weekend (’s middags) of anders doordeweeks na 18.30 uur. Voor wie Het gaat om een volwassene met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen

Structureel
Almere

Samen een eindje fietsen?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

In Almere Stad woont Klaas(*). Dat is een gezellige rasechte Amsterdamse man van middelbare leeftijd. Hij houdt van praatjes en gezelligheid en is over het algemeen opgewekt en vrolijk. Voor hem is het belangrijk om zich vast te houden aan zijn dagelijkse gewoontes en structuur. Hij weet heel goed wat hij wil, en kan daarin een beetje eigenwijs zijn. (*) Klaas is een fictieve naam Klaas heeft een klein netwerk en zou graag meer sociaal contact willen door samen met iemand te fietsen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger humor heeft en een leuk praatje kan maken met hem. Je haalt Klaas op bij zijn huis, en vanuit daar gaan jullie samen op pad. Gewoon een stukje door Almere fietsen. Klaas heeft een driewieler. Dat heeft hij nodig voor zijn stabiliteit. Daarom is het ook beter dat hij samen met een fietsmaatje erop uit gaat. Verder kan hij zelfstandig fietsen. Je wordt door zijn begeleider ingepraat op wat hij nodig heeft van jou. Daarna ga je zelfstandig op pad met Klaas. De begeleiders zijn wel telefonisch bereikbaar, en – op basis van een afspraak – beschikbaar wanneer je jouw ervaringen wilt delen. Dag & tijd Klaas heeft een voorkeur voor de zaterdag overdag. Hoe vaak jullie erop uit gaan, bepalen jullie samen in onderling overleg. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen Locatie informatie De locatie waar het om gaat is noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een beperking, maar hebben een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Almere

Samen zwemmen, maar vooral plezier maken

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Onze dagbestedingslocatie AC Rondo gaat wekelijks zwemmen met hun cliënten. Vanwege hun beperking hebben ze veel begeleiding nodig tijdens deze activiteit. Daarbij hebben ze ook hulp nodig bij het omkleden (met name aansturen, maar soms ook overnemen). Daarom is elk paar extra handen van harte welkom. Houd jij van zwemmen, en vind je het niet erg om mee te helpen met de zorgtaken die erbij horen? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. Natuurlijk mag je ook een keertje proefzwemmen. Zo kun je zelf ervaren hoe het gaat en of dit bij je past. Bijzonderheden De locatie zoekt meerdere vrijwilligers. Het is belangrijk dat je consequent durft te zijn, omdat sommige cliënten altijd op zoek zijn naar grenzen in wat ze wel/niet kunnen doen. De zwemactiviteit zelf vindt plaats in het zwembad van de wijk, in het doelgroepen bad. Vanuit het AC gaan ze daar lopend naar toe. Vaste begeleiding gaat altijd mee tijdens de zwemactiviteit, en zwemmen zelf ook mee. Dag & tijd Maandagochtend van 10.00-11.45 uur. Voor wie Een volwassen medemens met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Locatie informatie De locatie waar het om gaat is dagbestedingslocatie voor volwassen cliënten, met een (ernstige) verstandelijke beperking en meervoudige beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Het uitgangspunt van de activiteiten is het ontwikkelen en behouden van vaardigheden. Dit wordt gedaan in kleine stapjes, zoals het zelf kunnen aan- en uittrekken van een jas of de tafel dekken tijdens de lunch.

Structureel
Almere

Eenzame mevrouw zoekt wandelmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Sarah(*) vindt het heerlijk om een wandeling te maken, maar ze doet dit niet graag alleen. Dat komt doordat ze gebruik maakt van een scootmobiel. Daarnaast is het gewoon niet gezellig om in je eentje te wandelen. Haar man is aan het werk en kan niet vaak met haar mee. Daarom is zij op zoek naar iemand die met haar mee wil wandelen (meelopen naast de scootmobiel). Dit geeft haar zekerheid en het verdrijft gelijk haar eenzaamheid een beetje. (*) Sarah is een fictieve naam Bijzonderheden Sarah woont zelfstandig en krijgt op basis van een afspraak begeleiding van ons ambulante team. Je spreekt af bij Sarah thuis, en vanuit daar gaan jullie wandelen in de buurt. Je wordt ingewerkt op wat nodig is voor het vrijwilligerswerk. Daarna onderhoud je het contact zelfstandig. De begeleiders zijn wel telefonisch bereikbaar voor overleg. Dag & tijd Sarah kan op maandag, woensdag en/of vrijdag. Tijd en frequentie spreken jullie onderling af, maar enige regelmaat is wel prettig. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een (verstandelijke) beperking, maar ook een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Urk

Klusvrijwilliger gezocht

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Voor onze twee locaties op Urk zoeken wij enthousiaste mensen die willen helpen met diverse klusjes. Het gaat altijd om kleine klusjes (de huis-, tuin en keukenklusjes). Juist die klusjes waarvoor je even een buurman of buurvrouw vraagt om te helpen. Denk aan een gaatje boren, een klok ophangen, een plankje monteren of een schuttingplank repareren. Alle grote werkzaamheden worden uitbesteed aan een bedrijf. Dag & tijd Geen vaste dag of tijd. Inzet is afhankelijk van de klusvraag en in overleg wordt met elkaar afgesproken wat er nodig is. Bijzonderheden Alle klussen worden gecoördineerd door onze afdeling facilitair en huisvesting. We werken met een klus groepsapp waarin de klusvraag wordt geplaatst. Jij bepaald zelf of je tijd/ruimte hebt om de klus op te pakken. We bieden een kleine vergoeding aan voor de tijd die je inzet. Triade Vitree biedt ondersteuning aan volwassen met een verstandelijke en/of psychische beperking én aan jongeren welke door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Hierdoor is de samenstelling van locaties heel divers. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een onkostenvergoeding

Project
Almere

Maatje v iemand met licht verstand beperking

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Ik ben ambulant begeleider bij mensen die zelfstandig wonen in de wijk. Ik help ze met allerlei regelzaken maar ik heb een aantal cliënten die eenzaam zijn of niet alleen durven deelnemen aan activiteiten en evt ook sport. Zij zoeken een maatje om leuke dingen mee te doen en een gezellige middag te hebben. Iemand die ze kunnen vertrouwen, een band mee op kunnen bouwen en hun verhaal bij kwijt kunnen. Ik zoek dus per cliënt 1 vast persoon. Ik heb cliënten tussen 25 en 65 jaar. Lijkt dit je leuk, laat vooral vrijblijvend een berichtje achter. Ik als hulpverlener blijf altijd betrokken bij de mantelzorger en cliënt en ben aanspreekpunt voor mantelzorger indien nodig. Het gaat om cliënten uit verschillende wijken in Almere maar vooral Steenwijkerland Haven

Structureel

Anderen bekeken ook

Zeewolde

GEZOCHT: Mensen die in Zeewolde wonen

FlevoPanel

Zoals je wellicht weet, ben ik bezig met het FlevoPanel. Daarvoor ben ik op dit moment met name op zoek naar mensen die in Zeewolde wonen. Binnenkort hebben we namelijk weer een aantal onderzoeken die specifiek gericht zijn op Zeewoldenaren, vandaar deze oproep. Als lid van het FlevoPanel doe je mee aan enquêtes gericht op Flevoland of de gemeente waarin je woont. Voor het FlevoPanel geldt: - Woon je in Flevoland? - Vind je het belangrijk om jouw mening te geven? - Vind je het leuk om te sparen voor cadeaus? ✍️ Meld je dan nu aan bij het FlevoPanel: www. flevopanel .nl Hopelijk mag ik je als lid van het FlevoPanel verwelkomen! Hartelijke groeten, Neeske

Structureel
Jongeren
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: https://www.reclassering.nl/over-de-reclassering/hoe-wij-werken/aanpak-zedendaders/cosa-vrijwilligers/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel
Lelystad, Dronten, Zeewolde, Urk, Noordoostpolder, Almere

Vrijwilliger Evenementenhulp Flevoland

Rode Kruis District Flevoland

Vrijwilligers van het Rode Kruis staan regelmatig klaar om Eerste Hulp te bieden bij kleine, grote en ook hele grote evenementen (sport, muziek, koningsdag, 5 mei etc). In Almere, Dronten, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de functie van Evenementenhulpverlener. Heb je een geldig EHBO-diploma, dan kan je al gauw aan de slag. Heb je die nog niet, dan kan je eerst de Uitgebreide EHBO-cursus doen bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis geeft haar vrijwilligers ook extra cursussen Evenementenhulpverlening, zodat je nog beter voorbereid hulp kunt verlenen. De cursus volgen en meelopen bij evenementen mag al voor je 18e verjaardag; voor zelfstandig meedraaien bij Eerste Hulpinzetten als hulpverlener moet je 18 jaar of ouder zijn. We verwachten van je dat je • je kan vinden in de grondbeginselen van het Rode Kruis • je steeds laat bijscholen, zodat je diploma’s geldig blijven (kan bij het Rode Kruis) • als vrijwilliger inzetbaar bent bij evenementen • stressbestendig bent • goed kan luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers • een teamspeler bent en ook zelfstandig kunt werken We bieden je • ervaring bij de wereldwijd grootste humanitaire noodhulporganisatie • opleidingen en bijscholingen • de mogelijkheid om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen • een vrijwilligersverzekering voor je Rode Kruisactiviteiten • een reiskostenvergoeding voor cursussen en inzetten Enthousiast geworden of meer informatie nodig? Gebruik dan de knop en laat je je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Hopelijk tot snel! Wil je ervaringen horen van vrijwilligers? Zoek bij YouTube op: Evenementenhulp Rode Kruis

Structureel
Almere, Dronten, Lelystad, Zeewolde, Noordoostpolder

Hoofd Bevolkingszorg 

Rode Kruis District Flevoland

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Het Rode Kruis opereert als noodhulporganisatie aanvullend aan de overheid en heeft een vaste plaats in de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing.  Het team Bevolkingszorg treedt op bij calamiteiten als ondersteuning van gemeenten en veiligheidsregio’s bij hun bevolkingszorgtaken. Het Rode Kruis staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van getroffen burgers. Denk bijv. aan de begeleiding en verzorging van bewoners die halsoverkop hun t(e)huis moeten verlaten. Voor het district Flevoland zijn wij op zoek naar een  Hoofd Bevolkingszorg 6-8 uur p/wk Wat ga je doen? • Je bent samen met de Coördinator Hulpverlening verantwoordelijk voor het in stand houden van een opgeleid en gemotiveerd Bevolkingszorgteam binnen het district;  • je signaleert de opleidingsbehoeften van het team hulpverleners, initieert oefeningen en zorgt voor voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de oefeningen;  • je draagt bij aan de jaarplanning voor Bevolkingszorg in het district;  • je zorgt voor een periodiek werkoverleg met teamleiders;  • je werkt op districtsniveau en voert structureel overleg met functionarissen in het district - denk aan contact met supportmedewerkers over opleiding en oefeningen of dagelijkse operationele afstemming met de coördinator Hulpverlening;  • je onderhoudt contacten met de afdelingen/locaties over trainingen of materiaalopslag  • je zorgt voor een optimale ondersteuning van het Bevolkingszorgteam m.b.t. kwaliteit, paraatheid, inzet en aflossing van hulpverleners;  • je signaleert knelpunten in de taakuitvoering na een inzet en/of oefeningen en werkt mee aan oplossingen;  • je ziet er in samenwerking met de Coördinator Hulpverlening op toe of er na een inzet behoefte is aan nazorg voor de vrijwilligers en regelt dit indien nodig;  • je ondersteunt tijdens een inzet in een actiecentrum de Rode Kruis teamleiders en vrijwilligers door middel van het organiseren van vervoer, verblijf en aflossing;  • je ondersteunt de Coördinator Hulpverlening met evaluaties. Wat breng je mee?   • minimaal HBO werk- en denkniveau • Je hebt de volgende modules (online) van het Rode Kruis gevolgd of bent bereid deze binnenkort te volgen:  - Welkom bij het Rode Kruis - Grondbeginselen van het Rode Kruis  - Mentale Eerste Hulp  • je hebt een geldig Rode Kruis certificaat ‘Uitgebreide EHBO’ of gelijkwaardig • je hebt een geldig Rode Kruis certificaat ‘Basiscursus Bevolkingszorg’ • je bent op de hoogte van alle modules die onderdeel zijn van de leerroute Bevolkingszorg inclusief teamleiders • je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring. Je moet als Hoofd Bevolkingszorg over een Rijbewijs A of B (E achter B en/ of C is pre) en een auto beschikken. Je bent mobiel bereikbaar (ook buiten kantooruren voor mogelijke ondersteuning bij een crisis). Je bent bereid om buiten de eigen woonplaats op te treden. Voor deze inzet is een VOG vereist. Wij bieden jou: Deze functie biedt je de mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn, het is zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Naast de benodigde training vooraf is er ruimte voor het volgen van andere trainingen en bijeenkomsten. Er wordt een vrijwilligersovereenkomst met je afgesloten. Je bent verzekerd gedurende je inzet voor het Rode Kruis. Geïnteresseerd? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger via [email protected]. Vertel iets over jezelf en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.  Heb je aanvullende vragen over deze functie, schroom dan niet om ze te stellen en stuur een mail aan: Pascal Toledo– Coördinator Hulpverlening Flevoland. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Almere, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten

Hoofd Noodhulpteam (Plaatsvervangend)

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. Het Noodhulpteam treedt op bij ongevallen en calamiteiten en houdt zich bezig met het ondersteunen van ambulancepersoneel en andere medische professionals. Bij de uitoefening van hun taken werkt het noodhulpteam in georganiseerd verband en wordt hierbij aangestuurd door een teamleider. Voor het district Flevoland zijn wij op zoek naar een Hoofd Noodhulpteam Plaatsvervangend Als Hoofd Noodhulpteam (plaatsvervangend) ben jij onderdeel van een van de noodhulpteams van het Rode Kruis. Je ondersteunt met het team de regionale ambulance dienst bij grootschalige geneeskundige bijstand op EHBO (Basic Life Support) niveau. Je verzorgt zogeheten T3 slachtoffers. Dit zijn (licht) gewonde slachtoffers die nog zelf in staat zijn om te kunnen lopen. Wat ga je doen? • Je zorgt mede voor het in stand houden van een opgeleid Noodhulpteam • Je motiveert en begeleidt hulpverleners bij de voorbereiding op de taakuitvoering • Je draagt zorg voor een optimale ondersteuning van het team met betrekking tot kwaliteit, paraatheid en inzet • Je houdt toezicht op het uitvoeren van vastgestelde procedures bij inzet en oefeningen • Je bewaakt mede de respons bij een inzet (en stuurt zo nodig bij) • Je informeert hulpverleners over nieuwe (beleids)ontwikkelingen • Je neemt deel aan besluitvormingsprocessen (landelijk en in het district) • Je neemt op operationeel gebied deel aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van oefeningen • Je stemt op operationeel niveau af met de Veiligheidsregio, Ambulancedienst en andere ketenpartners • Je ziet er op toe of er behoefte is aan psychosociale nazorg na een inzet • Je signaleert knelpunten, werkt mee aan oplossingen en schaalt op indien nodig  Het volgende profiel past bij jou: • Minimaal HBO werk- en denkniveau; • Spreekt, leest en schrijft de Nederlandse taal; • Heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden; • Heeft aantoonbare leidinggevende ervaring; • Heeft affiniteit met rampenhulpverlening; • Heeft een proactieve werkhouding en kan zelfstandig werken; • Is representatief en flexibel;  • Is in het bezit van rijbewijs B en eigen auto; • Is actief in de evenementenhulpverlening (basisproces), je hebt de leerroute evenementen eerste hulpverlener afgerond of bent beried deze te behalen. • Is mobiel bereikbaar en inzetbaar binnen 15 minuten (bereidheid tot het dragen van een pager) • Heeft een Ingevulde werkgeversverklaring (indien van toepassing), de werkgever is akkoord dat je bij alarmering direct weg kan; • Heeft kennis van de multidisciplinaire - crisisorganisatie, taken, rollen, bevoegdheden en procedures (of is bereid deze in korte tijd eigen te maken) • is bij een oproep in staat om binnen 45 minuten aanwezig te zijn op het Actiecentrum. Wij bieden jou: Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Geïnteresseerd? Reageer nu of heb je aanvullende vragen over deze functie, schroom dan niet om ze te stellen, ook dat kan dmv een berichtje achterlaten met je gegevens. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Zeewolde

Overblijftoppers gezocht (Zeewolde)

Lunchkidz

Word jij onze nieuwe collega? Voor de Toermalijn in Zeewolde zijn wij opzoek naar overblijfmedewerkers. Herken jij jezelf in onderstaande punten dan komen wij heel graag met jou in contact - Werk je graag met kinderen - Heb je tijd vrij tussen de middag (1, 2, 3 of 4 dagen per week) - Beheers je de Nederlandse taal - Ben je daadkrachtig en enthousiast - Wil je belastingvrij verdienen (11 euro per overblijfmoment) Tot snel! www.lunchkidz.nl

Structureel
Zeewolde

Helpt u onze statushouder leren fietsen?

Welzijn Zeewolde

Stel je hebt de wens om de taal te leren spreken, of je wilt je dankbaarheid uiten door vrijwilligerswerk te doen. Hoe fijn zou het dan zijn dat je dit ook kúnt doen, doordat jij jezelf kunt verplaatsen per fiets? Helpt u onze statushouders om te leren fietsen? Vanaf 11 september gaan wij 7 weken achter elkaar op woensdagochtend (09.00-11.00) een aantal statushouders leren fietsen. Helpt u ons mee? Dan wordt het vast een succes!! Beschikbaarheid: 11-18-25 september / 2-9-16-23 oktober Tijd: 09.00-11.00 Locatie: omgeving atletiekbaan Vanwege het respect voor ieders geloof/cultuur of achtergrond zoeken wij naar vrouwelijke vrijwilligers. Bent u een man en wilt u toch graag helpen? Dan kunt u wellicht de banden oppompen, zadel verhogen/verlagen, trappers erop en/of eraf halen? Iets voor jou en/of ken je iemand? Laat het ons dan weten via onderstaande blauwe knop. We komen graag met je in contact.

Project
Almere, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten

Activiteitenbegeleider Almere (Vrijwilliger)

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Op de opvanglocatie Almere Markerkant zijn we op zoek naar een: Activiteitenbegeleider voor kinderen Voor een groep van 15 minderjarige vluchtelingen in de leeftijdscategorie van 4 en 17 jaar, is er behoefte aan invulling van hun dag. De meeste kinderen gaan inmiddels naar school maar sommigen staan nog op de wachtlijst. De bedoeling is dat de kinderen na schooltijd beziggehouden worden. De activiteiten kunnen variëren tussen huiswerkbegeleiding, mentale support, of gezellig een middag knutselen. De uren kunnen naar eigen inbreng ingevuld worden. We zoeken iemand die: Een pedagogische achtergrond heeft dan wel aangetoonde ervaring in het werken met kinderen 2 tot 3x per week tussen 16:00 en 18:00 uur beschikbaar is Inlevingsvermogen voor de situatie van de kinderen heeft en hun aandacht kan vasthouden Nederlands en Engels spreekt (meertalig; Arabisch, Turks of Spaans is een pre) Creatief is en dat wil inzetten om activiteiten te verzorgen voor de kinderen Wat vragen we van jou? Je bent creatief en wil graag geschikte naschoolse activiteiten ontwikkelen die bij de doelgroep passen Je vindt het leuk om met kinderen of jongeren te werken en staat graag voor een groep Je kunt je goed inleven in de doelgroep van 4 tot 17 jaar Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis Omdat het om zeer kwetsbare kinderen gaat zal er een VOG aangevraagd worden Wat bieden we jou? Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je je kwaliteiten als pedagoog verder kunt ontwikkelen of breder kunt inzetten. Je krijgt goede begeleiding vanuit ons team en je ontvangt een passende reiskostenvergoeding. We zoeken nieuwe enthousiaste collega’s en we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Heb je interesse? Lijkt het je leuk om met deze kinderen na schooltijd bezig te zijn? Klik dan meteen op de sollicitatie knop en mail ons jouw CV en motivatie

Structureel
Almere, Zeewolde, Noordoostpolder, Lelystad, Dronten

Voorlichter/Gastdocent voor basisscholen

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp.  In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Flevoland zoeken wij een  Voorlichter/Gastdocent voor basisscholen (vrijwilliger)  Het Rode Kruis biedt verschillende gastlessen aan in het onderwijs. Dit aanbod bestaat uit online lesmateriaal waar docenten zelf mee aan de slag kunnen én uit gastlessen die door docenten kunnen worden aangevraagd. Het online lesmateriaal wordt landelijk gecoördineerd. De gastlessen worden verzorgd door regionale teams, bestaande uit vrijwilligers die getraind zijn in educatieprogramma’s.   Wat ga je doen?  Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en onze nieuwste activiteit: de “Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: Lesmateriaal voor het basisonderwijs.  Als Voorlichter/Gastdocent verzorg je samen met andere vrijwilligers de gastlessen of voorlichtingsactiviteiten op scholen of projecten. Je kunt zelf aangeven welke activiteiten en/of gastlessen jij interessant vindt om op te pakken en waar jij je in wilt ontwikkelen.   Ga jij graag een open uitdagend gesprek aan met een groep jongeren, wil jij kennis van Humanitair Oorlogsrecht overdragen of leer je liever EHBO vaardigheden aan kids?  Wij zorgen voor goede training & tools en jij vertegenwoordigt de grondbeginselen, kennis, houding en vaardigheden van onze bijzondere humanitaire hulporganisatie.  Wat vragen we van jou?  • Het voorbereiden van de gastlessen of voorlichtingsactiviteiten  • Het geven van minimaal 4 gastlessen of voorlichtingsactiviteiten per jaar  • Het volgen van de benodigde trainingen alvorens de gastlessen te verzorgen  • Je vindt het leuk om met kinderen of jongeren te werken en staat graag voor een groep  • Je kunt je goed inleven in de doelgroep van 8 tot 12 en/of 12 tot 18 jaar  • Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis.  Wat bieden wij?  • Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen een enthousiaste vrijwilligersgroep  • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk  • Meedraaien in nieuwe activiteiten gericht op de Jeugd  • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden  • Uitgebreide training en verdere ondersteuning  • Reis- en onkostenvergoeding en verzekering  Informatie en aanmelding  Voor meer informatie, laat dan een berichtje achter met je gegevens zodat we je kunnen benaderen. Ben je enthousiast over deze vrijwilligersvacature? Bericht dan je CV en motivatie (met vermelding van een locatie die eventueel jouw voorkeur heeft)

Structureel