Vrijwilliger Thuisadministratie

Vrijwilliger Thuisadministratie

Plaats:
Bergen (L.), Venlo
Categorie:
Computer, Administratie
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan het leven van iemand die hulp nodig heeft met zijn administratie en geldzaken?

Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze cliënten kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

Een van de thema’s binnen Humanitas is het thema Thuisadministratie. Hier helpen we mensen om hun persoonlijke administratie en financiën op orde te brengen én te houden. In diverse gemeentes in Noord Limburg hebben we plek voor nieuwe vrijwilligers. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Over de functie

In je rol als vrijwilliger Thuisadministratie (TA) help je mensen die – om welke reden dan ook – de grip op hun (financiële) administratie verloren hebben. Bij Humanitas is het uitgangspunt dat we mensen op weg helpen, zodat ze na ongeveer een jaar weer zelfstandig verder kunnen. En hier draag jij als vrijwilliger aan bij: je zet mensen in hun kracht en biedt je deelnemer(s) weer perspectief op een gezonde financiële toekomst.

Je werkt als vrijwilliger Thuisadministratie natuurlijk nauw samen met je cliënt, maar vaak ook met zijn/haar naasten. Daarom heb je ook altijd oog voor de persoonlijke omgeving van je cliënt. Daarnaast heb je contact met bijvoorbeeld budgetbeheer en gemeenten, maar ook met contactpersonen op de financiële afdeling van zorgverzekeringen of woningcorporaties.

Hoe ziet de functie van vrijwilliger Thuisadministratie precies eruit? Dat bepaal jij, samen met je cliënt! Vanuit Humanitas krijg je een scholingstraject, maar de precieze invulling van het traject en frequentie van de ondersteuning stem jij als vrijwilliger af met de cliënt. Natuurlijk staat jouw vrijwilligerscoördinator voor je klaar om je hiermee op weg te helpen. Ook tijdens de trajecten kun je terugvallen op je coördinator. Inhoudelijk fungeer je in deze rol vooral als coach; je luistert, geeft feedback en gaat samen met jouw cliënt op zoek naar passende en vooral duurzame oplossingen.

Wij bieden

• De kans om een échte bijdrage te leveren aan iemands leven

• Het inzetten en ontwikkelen van je coachende vaardigheden

• Vrijheid en flexibiliteit in het bepalen van je uren en agenda

• Een mooi (digitaal) scholingstraject, zodat je de deelnemers zo efficiënt en effectief mogelijk kan ondersteunen

• Support van je vrijwilligerscoördinator én meer dan 50 collega-vrijwilligers in Noord-Limburg

• Reiskostenvergoeding

• Een dankbare rol binnen een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland

Wij vragen

Je bent communicatief vaardig, betrouwbaar en waardeert mensen om wie ze zijn. Eigenlijk bezit je van nature al eigenschappen van een goede coach! Je bent sociaal en altijd bereid om de ander te helpen. Je hebt een engelengeduld, maar wanneer je bij een van je cliënten weerstand opmerkt kun je dit benoemen en ombuigen naar positiviteit en actie. Daarnaast ben je digitaal vaardig (basisvaardigheden zijn voldoende!) en beheers je de Nederlandse taal. Als je daarnaast nog een andere taal beheerst is dat een grote pré!

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op via onderstaande knop. Je kunt ook gewoon even bij ons binnen lopen op de woensdagmorgen. Tussen 10:00 en 12:00 ben je van harte welkom op de inloopmorgen voor de vrijwilliger. Adres: Ferdinand Bolstraat 6 Venlo.

  • De hulpvraag van Gonny is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Gonny weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Humanitas Noord-Limburg
Geplaatst door:
Profielfoto van Gonny
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Gonny
  • De hulpvraag van Gonny is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Gonny namens Humanitas Noord-Limburg

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Vrijwilliger Maatjes GGZ Humanitas Horst aan de Maas Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Vrijwilliger Maatjes GGZ Humanitas Venlo Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Vrijwilliger Maatjes GGZ Humanitas Bergen (L.) Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Vrijwilliger Thuisadministratie Bergen (L.), Venlo Computer, Administratie, Vluchtelingenondersteuning
  Omgang ondersteunen ouder en kind Venlo Activiteitenbegeleiding