Vrijwillige voorlichter - regio zuidwest

Vrijwillige voorlichter - regio zuidwest

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
's-Gravenhage, Bodegraven-Reeuwijk, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Rotterdam
Categorie:
Vluchtelingenondersteuning
Tip anderen via:

Help je ons mee om meer draagvlak te creëren voor vluchtelingen? Word vrijwilliger bij het project "Bekend maakt Bemind"!

Er wordt veel óver vluchtelingen gesproken, maar minder vaak mét hen. Een ontmoeting is dé manier om vooroordelen weg te nemen en begrip te creëren.

Het project "Bekend maakt Bemind" faciliteert tijdens haar bijeenkomsten op scholen en bedrijven deze cruciale ontmoetingen. De kleinschalige, lokale groepsbijeenkomsten worden begeleid door twee voorlichters: iemand met en iemand zonder vluchtelingachtergrond. Tijdens de bijeenkomst staat het persoonlijke verhaal van de vluchteling centraal. Daarnaast wordt feitelijke informatie behandeld: waarom moeten mensen vluchten? Wat is het verschil tussen een vluchteling, asielzoeker en een migrant? Volgens gaan de voorlichters een open gesprek aan met de groep.

Voor meer informatie over het project, zie hier: [website verborgen]

Wij zoeken vrijwilligers (met of zonder vluchtelingenachtergrond) met affiniteit voor dit onderwerp, die 2-4 keer per maand een voorlichting willen geven. De vrijwilliger zonder vluchtelingachtergrond vertelt meer over waarom mensen moeten vluchten. De vrijwilliger met vluchtelingachtergrond vertelt een persoonlijk verhaal. De voorlichtingen zijn verspreid in de regio zuidwest, dus we zoeken iemand die flexibel inzetbaar is op verschillende locaties (in overleg).

Wij bieden gratis trainingen en cursussen aan, deskundige begeleiding en ondersteuning, de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en ervaring op te doen, reiskostenvergoeding en WA verzekering onder werktijd. En uiteraard beland je in een hecht, gezellig team van mede-voorlichters!


Ben jij of ken jij iemand die hier interesse in heeft? Neem dan contact met ons op.

Wij kijken uit naar jullie reacties!

  • De hulpvraag van Ellen is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
  • Ellen is eerder via deze website geholpen
  • Ellen heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Ellen weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Vrijwillige voorlichter - regio zuidwest" van Ellen.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Ellen is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
  • Ellen is eerder via deze website geholpen
  • Ellen heeft één aanbeveling ontvangen