Activiteiten voor kinderen met een beperking

Activiteiten voor kinderen met een beperking

Plaats:
Haarlem
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Sport & beweging, Creatief & muziek
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Wij zijn de speciale buitenschoolse opvang (SBSO) van de van Voorthuijsenschool in Haarlem. SBSO biedt opvang aan kinderen van 4 tot 18 jaar die een ontwikkelingsachterstand hebben, waarbij vaak ook sprake is van bijkomende problematiek, zoals een stoornis in het autistisch spectrum of gedragsproblemen. Deze kinderen maken gebruik van het speciaal onderwijs op de van Voorthuijsenschool. De kinderen hebben behoefte aan extra begeleiding en aandacht.

De SBSO vindt gedurende het schooljaar plaats na schooltijd plaats van 14:30 - 18:00 uur en tijdens de vakanties van 8:30-16:30 uur. Wij zijn met name op zoek naar een vrijwilliger die ons gedurende de schoolvakanties kan helpen met het organiseren van activiteiten voor de kinderen. Dit betekent dus niet dat je van 8:30-16:30 uur aanwezig hoeft te zijn. We stemmen graag met je af wanneer de activiteit plaats vindt, zodat je ons dan kan ondersteunen!
Ook gedurende het schooljaar ondernemen we graag activiteiten met de kinderen, dus ook dan kunnen we goed extra handjes gebruiken!

Je vraagt je vast af wat je dan gaat doen?
De kinderen hebben behoefte om na een dag school of in de vakantie zich te kunnen ontladen en ontspannen. We voorzien in deze behoefte door leuke activiteiten te organiseren. Je kunt hierbij denken aan spelen met constructie -, expressie- en fantasie- en knutselmateriaal, maar ook buiten spelen of samen een spelletje doen. In de vakanties doen we vaak iets extra's, zoals: een schminkworkshop, bootje varen, een uitje naar het strand, sport en spel, etc.

Gedurende je tijd bij de SBSO ben je dus vooral druk met het begeleiden van de kinderen bij de activiteiten. Ook is er de ruimte om zelf activiteiten te organiseren mocht je dit leuk vinden, maar dit is zeker geen eis.

Vind je het leuk om met kinderen te werken die iets meer uitdaging bieden? Ben je sociaal, makkelijk in de omgang en houd je ervan om samen met een team leuke activiteiten vorm te geven? Houd je van spelletjes spelen, knutselen of ben je sportief?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Neem contact met ons op door te bellen of mailen naar Michelle, en zij neemt zo snel mogelijk contact met je op!

  • De hulpvraag van Michelle is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
Laat Michelle weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Michelle is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig