csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Centrale Keuken AAP

minimaal 1 dag per twee weken van 08.30 tot 16:30 of van 14.00 tot 16.30 Vaste en/of flexibele dag(en) Vind jij het leuk om met een fijne groep mensen in een klein, gezellig en hecht team AAP te helpen? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! AAP is voor de afdeling Centrale Keuken op zoek naar vrijwilligers die het eten voor onze dieren willen klaarmaken. Wat ga je doen? De Centrale Keuken is een belangrijke afdeling binnen onze dierverzorging. Hier word dagelijks gezorgd dat al het eten voor onze dieren op tijd klaargemaakt is; van Chimpansee tot eekhoorn. Je helpt hierdoor direct mee aan het herstel en een goede gezondheid van onze dieren. Je werkt in een fijn team van mensen onder begeleiding van de coördinator Centrale Keuken en maakt het voer voor de dieren klaar aan de hand van digitale dieetlijsten. Ook breng je het voer naar de verschillende dierverzorgingsafdelingen. Je helpt met het schoonmaken in de voerkeuken en het wassen van de werkkleding van de dierverzorgers. Je helpt bij het ontvangen van groente, fruit en brokken en het onderhouden van het magazijn. Wat bieden we je? Een unieke werkplek waar je veel ervaringen opdoet Prettige en gezellige werksfeer Je werkt dichtbij de dieren waar AAP zich voor inzet Samenwerking met verschillende collega’s Wij vergoeden de kosten van je reis Gratis vegetarische lunch Mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Je werkt in een prachtige groene omgeving Wie ben jij? Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP Je bent precies en kunt goed zelf werken maar ook in een (wisselend) team werken Je werkt netjes en schoon Je hebt een algemene kennis van Engels in spreken en lezen. Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo. Je bent in lichamelijk goede gezondheid. Graag in het bezit van rijbewijs B Meer weten of direct aanmelden? Voor vragen over het vrijwilligerswerk in de Centrale Keuken kun je contact opnemen met de Coördinator vrijwilliger & stagiaires via [e-mailadres verborgen] of bel naar ([telefoonnummer verborgen]. Enthousiast en wil je je direct aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in.

Lees meer

structureel

Almere

Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging

Beschrijving

minimaal 1 dag per twee weken van 08.30 tot 16:30
of van 14.00 tot 16.30 Vaste en/of flexibele dag(en)

Vind jij het leuk om met een fijne groep mensen in een klein, gezellig en hecht team AAP te helpen? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou!

AAP is voor de afdeling Centrale Keuken op zoek naar vrijwilligers die het eten voor onze dieren willen klaarmaken.

Wat ga je doen?
De Centrale Keuken is een belangrijke afdeling binnen onze dierverzorging. Hier word dagelijks gezorgd dat al het eten voor onze dieren op tijd klaargemaakt is; van Chimpansee tot eekhoorn. Je helpt hierdoor direct mee aan het herstel en een goede gezondheid van onze dieren. Je werkt in een fijn team van mensen onder begeleiding van de coördinator Centrale Keuken en maakt het voer voor de dieren klaar aan de hand van digitale dieetlijsten. Ook breng je het voer naar de verschillende dierverzorgingsafdelingen. Je helpt met het schoonmaken in de voerkeuken en het wassen van de werkkleding van de dierverzorgers. Je helpt bij het ontvangen van groente, fruit en brokken en het onderhouden van het magazijn.

Wat bieden we je?
Een unieke werkplek waar je veel ervaringen opdoet
Prettige en gezellige werksfeer
Je werkt dichtbij de dieren waar AAP zich voor inzet
Samenwerking met verschillende collega’s
Wij vergoeden de kosten van je reis
Gratis vegetarische lunch
Mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten
Je werkt in een prachtige groene omgeving

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP
Je bent precies en kunt goed zelf werken maar ook in een (wisselend) team werken
Je werkt netjes en schoon
Je hebt een algemene kennis van Engels in spreken en lezen. Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo.
Je bent in lichamelijk goede gezondheid.
Graag in het bezit van rijbewijs B

Meer weten of direct aanmelden?
Voor vragen over het vrijwilligerswerk in de Centrale Keuken kun je contact opnemen met de Coördinator vrijwilliger & stagiaires via [e-mailadres verborgen] of bel naar ([telefoonnummer verborgen]. Enthousiast en wil je je direct aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in.

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 8 uur

Locatie

Almere

Impact

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting AAP

Almere

Vrijwillige Dierverzorger AAP

Stichting AAP

Minimaal 1x per week van 08.20 uur tot 17.10 uur Wat ga je doen? Je werkt onder begeleiding van een ervaren dierverzorger en richt je vooral op de schoonmaakwerkzaamheden in- en rond de dierverblijven (dit is elke dag 60% van het werk). Ook maak je verrijking voor de dieren, help je bij het inrichten van de dierverblijven en klein technisch onderhoud en help je bij het verplaatsen en vangen van dieren. Ook breng je verslag uit van bijzonderheden over voeding, gedrag en gezondheid van de dieren. Wie ben jij? Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP Je bent precies en kunt goed zelf werken maar ook in een (wisselend) team werken Je werkt netjes en schoon Je hebt een algemene kennis van Engels in spreken en lezen. Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo. Je bent in lichamelijk goede gezondheid. Wat bieden we je? Een unieke werkplek waar je veel ervaringen opdoet Prettige en gezellige werksfeer Je werkt dichtbij de dieren waar AAP zich voor inzet Samenwerking met verschillende collega’s Wij vergoeden de kosten van je reis Gratis vegetarische lunch Mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Je werkt in een prachtige groene omgeving Meer weten of direct reageren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Ent, Coördinator vrijwilligers via [email protected] of bel 036 523 8735. Wil je direct reageren, vul dan het aanmeldformulier op de website in.

Structureel
Almere

Vrolijke kantinevrijwilliger

Stichting AAP

AAP is voor de afdeling Kantine op zoek naar een vrijwilliger. Vind jij het leuk om samen met een klein team de lunch te bereiden voor alle medewerkers bij AAP? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! Wat ga je doen? Een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur zet je met met een klein team de lunch in de kantine klaar voor de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van AAP. Je maakt belegde broodjes en eenvoudige salades. Uiteraard horen opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de kantine, de keuken en de voorraadruimte hier ook bij. Jouw beschikbare dagen worden afgestemd met de andere kantine vrijwilligers. Wat biedt AAP? Een unieke werkplek waar je veel werkervaring opdoet prettige en informele werksfeer samenwerking met allerlei (internationale) collega’s reiskostenvergoeding gratis lunch mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Wat breng je mee? Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Stichting AAP Je bent gemotiveerd, representatief en vriendelijk Je bent graag in contact met andere mensen Je bent verantwoordelijk en werkt hygiënisch (HACCP regels) Je bent flexibel en kan zelfstandig werken Je bent een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur beschikbaar. Meer weten of direct solliciteren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther, Coördinator vrijwilligers via deze website. Wil je direct reageren, vul dan het aanmeldformulier op de website van AAP in.

Structureel
Almere

Zomervrijwilliger bij AAP!

Stichting AAP

Wil jij altijd al vrijwilligerswerk doen bij AAP maar heb je niet genoeg tijd of woon je te ver weg? Pak dan nu je kans! In de zomermaanden juli en augustus hebben wij vrijwilligers nodig die ons ondersteunen in de basiswerkzaamheden. Denk aan het bereiden van het eten voor onze dieren in de Centrale Keuken of poep opruimen en schoonmaken in de Dierverzorging. Wat biedt AAP? Werk tussen de dieren die AAP opvangt Wij vergoeden je reiskosten Gratis vegetarische lunch Eventuele tegemoetkoming in de accommodatiekosten Op verzoek een bewijs van deelname Een unieke ervaring in een groene omgeving Wat vragen wij van jou? Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus, de dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn en uiteraard zijn meer dan 3 dagen meer dan welkom. Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP Je bent minimaal 16 jaar Je bent fit genoeg om de hele dag fysiek werk te verrichten Je spreekt redelijk Engels Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan via ons aanmeldformulier. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Esther, coördinator vrijwilligers & stagiaires via [email protected] of bel met 036 5238 735.

Project
Almere

Technische Dienst vrijwilligers

Stichting AAP

Minimaal 1 dag per week, 8 uur per dag Wat ga je doen? Als vrijwilliger bij de Technische Dienst kom je bijna op alle unieke plekken van het AAP-terrein. Onder leiding van één van de voormannen word je aan het werk gezet bij technische klussen en onderhoud. De klussen zijn heel verschillend en zullen meestal plaatsvinden rondom de dierverzorgingsafdelingen. Hierbij staat veiligheid voor mens en dier voorop. Op dit moment is het meest behoefte aan: Timmerman / Timmervrouw / Houtbewerkers Lassers / Constructeurs / Metaalbewerkers ook zonder lasdiploma. Je kunt bij ons al werkende leren Mig Mag te lassen In het algemeen handige enthousiaste mensen met technisch inzicht Wie ben jij? Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP Je bent enthousiast en vriendelijk Je bent graag in contact met andere mensen Je past je gemakkelijk aan en kan goed alleen werken maar ook goed samenwerken Je bent minimaal 1x per week op een doordeweekse dag van 08.00 uur tot 17.00 uur beschikbaar Werkervaring op één van de bovengenoemde gebieden Precies en goed kunnen samenwerken Nederlands of Engels sprekend. Engels: Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo Minimale leeftijd 16 jaar Wat bieden we je? Een unieke werkplek waar je veel ervaringen opdoet Prettige en gezellige werksfeer Je werkt dichtbij de dieren waar AAP zich voor inzet Samenwerking met verschillende collega’s Wij vergoeden de kosten van je reis Gratis vegetarische lunch Mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Je werkt in een prachtige groene omgeving Meer weten of direct reageren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Ent, Coördinator vrijwilligers via [email protected] of bel 036 523 8735. Wil je direct reageren, vul dan het aanmeldformulier op de website in.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Gastvrouw / Gastheer

Parkhuys Almere

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het Parkhuys Almere. In ons centrum voor mensen die leven met en na kanker kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder "zelf in te vullen", betrokken bent en te alle tijde onze gasten en diens behoefte centraal stelt. Onze vrijwilligers zijn gewone mensen die gewone mensen ondersteunen in een ongewone situatie. Wil jij ook deel uitmaken van ons fantastische team neem dan contact op met Ruud.

Structureel
Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Huizen

Wandelvrijwilligers

Stichting Philadelphia Zorg De Amer

Je houdt van wandelen. Hoe leuk zou het zijn om een aantal mensen mee te nemen die ook van wandelen houden, maar dat niet alleen kunnen?! :) Voor de donderdagavond willen wij voor onze bewoners van de benedengroep een wandelgroep oprichten. Hiervoor zijn we op zoek naar meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om hierbij aan te sluiten. Hoe vaak je kan overleggen we graag met je. Er is veel mogelijk. Van één keer per week of twee weken of zelfs eens in de zoveel tijd. We hopen meerdere vrijwilligers te vinden zodat we met elkaar een wandelpoule kunnen maken, zodat we er een wekelijkse activiteit van kunnen maken! Dus: - zet jij je graag actief in? - Houd je van wandelen? - en heb je affiniteit met de doelgroep, mensen met een verstandelijke beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wat hebben wij te bieden: - een vrijwilligersovereenkomst waardoor je verzekerd bent voor aansprakelijkheid - korting op mode, elektronica, dagjes uit en meer via Philadelphia benefits at work - vrijwilligers ontvangen het jaarlijks eindejaarsgeschenk - een VOG verklaring omtrent gedrag - mogelijkheid tot deelname aan collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering van een collectieve zorgverzekering Echt iets voor jou? Ga jij de uitdaging aan om bij ons op de Amer vrijwilligerswerk te komen doen en help onze bewoners het beste uit hun zelf te halen? Dan horen wij graag van jou en maken we snel een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. Als je nog vragen hebt, dan kun je contact opnemen met Rianne via onderstaande knop. De kennismakingsgesprekken zijn in overleg.

Structureel
Almere

Beheerder voor Buurtlokaal m/v

Stichting de Buurthopper

Stichting Buurthopper is opgericht in 2019 en beheert Buurtlokaal De Bosgouw in Almere Haven, exploiteert de haal- en brengservice met de Buurthopper en ondersteunt het gemeenteproject Buurtmobiel door de uitleen van de gemeentelijke scootmobielen te coördineren en te administreren. De stichting verzorgt het halen en brengen naar de uitleenpunten voor de gebruikers van Buurtmobiel. Voor Buurtlokaal De Bosgouw zoeken wij een beheerder. Buurtlokaal de Bosgouw ligt midden in de wijk de Gouwen in Almere Haven. Het is een laagdrempelige, gezellige ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, vaak oudere bezoekers die te kampen hebben met eenzaamheid. Men kan binnenlopen voor een bakje koffie en een praatje. Naast de open inloopfunctie kent het buurtlokaal verschillende vaste activiteiten. Daarnaast is Buurtlokaal de Bosgouw een knooppunt voor Buurtmobiel Almere, er staan 4 leenscootmobielen, en is daarnaast een van de drie uitvalsbases voor de Buurthopper. De chauffeurs van de Buurthopper die de ritten verzorgen in Almere Haven starten hun ritten vanuit de Bosgouw. Naast dat de Bosgouw een uitvalsbasis is voor de chauffeurs, wordt er door bezoekers aan het buurtlokaal vaak gebruik gemaakt van de service van de Buurthopper. Wekelijkse activiteiten: 2x per week een verse warme maaltijd. (1x soep, 1x maaltijd), maandelijkse bingo op zondag, maandelijks Repaircafé, Ruilbibliotheek . Daarnaast: knutselmiddag voor kinderen, kookworkshop voor kinderen, 3D-kaarten maken voor kinderen, feestavond voor buurtbewoners, sieraden maken, pannenkoekenmiddag met knutselen, cupcakes versieren, kerstversieringen maken, bijeenkomsten rond de feestdagen sinterklaas en kerst. Lijkt het je leuk om het Buurtlokaal te beheren, er elke dag minimaal een uurtje te zijn voor administratie, toezicht en begeleiding, eventueel bij te springen en een handje te helpen, reageer dan.

Structureel
Almere

Luisterend Schrijver (Gelijk)waardig Herstel

Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin. Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel. Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten. Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist. Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld 10 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt. Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? Meld je dan aan en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Aanmelden kan via deze link. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Mail dan naar [email protected]. Nog iets meer informatie nodig? Bekijk dan onze website: www.gelijkwaardigherstel.nl/luisterend-schrijvers.

Project
Almere

Vrolijke kantinevrijwilliger

Stichting AAP

AAP is voor de afdeling Kantine op zoek naar een vrijwilliger. Vind jij het leuk om samen met een klein team de lunch te bereiden voor alle medewerkers bij AAP? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! Wat ga je doen? Een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur zet je met met een klein team de lunch in de kantine klaar voor de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van AAP. Je maakt belegde broodjes en eenvoudige salades. Uiteraard horen opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de kantine, de keuken en de voorraadruimte hier ook bij. Jouw beschikbare dagen worden afgestemd met de andere kantine vrijwilligers. Wat biedt AAP? Een unieke werkplek waar je veel werkervaring opdoet prettige en informele werksfeer samenwerking met allerlei (internationale) collega’s reiskostenvergoeding gratis lunch mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Wat breng je mee? Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Stichting AAP Je bent gemotiveerd, representatief en vriendelijk Je bent graag in contact met andere mensen Je bent verantwoordelijk en werkt hygiënisch (HACCP regels) Je bent flexibel en kan zelfstandig werken Je bent een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur beschikbaar. Meer weten of direct solliciteren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther, Coördinator vrijwilligers via deze website. Wil je direct reageren, vul dan het aanmeldformulier op de website van AAP in.

Structureel
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel