JTC zoekt een topvrijwilliger in de bieb

JTC zoekt een topvrijwilliger in de bieb

Plaats:
Roosendaal
Categorie:
Gastvrouw / -heer, Toezicht & beheer, Taal & lezen
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Over het JTC

Wij zijn een erg leuke school in Roosendaal voor tweetalig VWO, VWO, HAVO en MAVO. We creëren voor al onze ruim 1650 leerlingen een leerlingvriendelijke omgeving: centraal staat dat wij met respect met elkaar omgaan.
Belangrijk vinden wij zelfstandig leren, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen. Dat werkt zo in onze lessen, in onze projecten, in de pauzes en ook in de bieb!

Lezen op het JTC

Lezen is belangrijk. Lezen opent de wereld, informatie wordt bereikbaar, de fantasie van onze leerlingen wordt gestimuleerd, ze leren zich concentreren en het traint hun hersenen. Het JTC stimuleert dus lezen door schrijvers uit te nodigen voor lezingen, door lezen te trainen tijdens lessen en door naast allerlei digitale leermiddelen ook uitdrukkelijk boeken te gebruiken om te studeren en om informatie op te zoeken.
In onze bieb liggen zowel leesboeken als studieboeken als naslagwerken. Voor vrij lezen (ter plekke of thuis), voor lijstlezen, voor projecten werkstukken, en voor alle andere doelstellingen die je kunt bedenken. We zijn geen echte grote bibliotheek - maar we geven leerlingen wel toegang tot heel veel mogelijkheden om te lezen. Elke leerling van het JTC kan in de boekenrekken rondneuzen. Ze kunnen er boeken lenen en ze kunnen er ter plekke rustig lezen. Ze kunnen ook digitale boeken lenen. En ze kunnen vandaaruit natuurlijk ook verder gaan kijken, op internet of in de officiële bibliotheken.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

We zijn op zoek naar een vrijwilliger (jong/oud) die het erg leuk vindt om op het JTC onze bibliotheekcollega’s en leerlingen te ondersteunen in onze prachtige en inspirerende bieb. We zoeken een vrijwilliger die kan helpen bij diverse balie werkzaamheden, zoals het scannen en innemen van de boeken, en uiteraard zelf enthousiast is over lezen. Ook ben jij collegiaal en kun je goed samenwerken.
Alles is bespreekbaar: van 2 ochtenden/middagen per week tot aan 5 dagen per week van openings- tot sluitingstijd. We hebben vooral hulp nodig op de piekmomenten, tussen 12.00u en 15.00u. Als het jou leuk lijkt om op het JTC vrijwilliger te worden, dan horen we dat heel graag van je.

Het betreft dus een vrijwilligersfunctie, maar een vrijwilligersvergoeding behoort zeker tot de mogelijkheden.

Je mag jouw interesse laten blijken door te reageren op deze oproep, wij nemen dan snel contact met je op.

  • De hulpvraag van Mark is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Roosendaalvoorelkaar
Laat Mark weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Jan Tinbergencollege
Geplaatst door:
Profielfoto van Mark
100% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Mark
  • De hulpvraag van Mark is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Roosendaalvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Mark namens Jan Tinbergencollege

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Kom jij assisteren op het JTC? Roosendaal Gastvrouw / -heer, Toezicht & beheer