Vrijwilliger Thuisadministratie

Vrijwilliger Thuisadministratie

Regelmatig
Tilburg
 • Administratie & receptie
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Begeleiding & coaching
 • Sociaal & welzijn

Ben je goed in administratie en vind je het leuk om je kennis en vaardigheden in te zetten voor anderen? Dan kennen wij mensen die op zoek zijn naar jou!
Denk aan de oudere dame die onlangs haar partner verloor die altijd de administratie bijhield. De nieuwkomer die de weg moet vinden in Nederland-papierenland. De man van middelbare leeftijd die te kampen heeft met ziekte…of een scheiding of een andere ingrijpende gebeurtenis. Het gezin dat moeilijk rond kan komen, kampt met schulden. De jongvolwassene die een goede start wil maken. Allemaal mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het op orde krijgen en houden van de administratie.

Als vrijwilliger bij de Thuisadministratie kom je bij de mensen thuis. Je ondersteunt mensen bij het op orde brengen van de administratie en het creëren van overzicht. Je coacht de deelnemer om de post te verwerken, inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten en te kijken of iemand nog ergens recht op heeft.

Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst in lezen en schrijven. Dat je op de juiste wijze om gaat met privacygevoelige informatie. Je kan je inleven in een ander, maar ook voldoende afstand bewaren. Je werkt zelfstandig en heb natuurlijk affiniteit met administratie. Je eigen administratie is op orde en je kan en wilt een ander daarbij helpen. Je hebt een coachende instelling, je neemt de deelnemer mee in het proces van ordenen en leert hem of haar om het zelf te kunnen. Je weet prioriteiten te stellen en handelt volgens de werkwijze van Thuisadministratie. Basiskennis van Word, excel en email is handig. Belangrijk om open te staan voor scholing en om kunnen gaan met regels en afspraken.

 • De vraag van Emma & Harrie is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op VrijwilligersTilburg
 • Emma & Harrie is eerder via deze website geholpen
 • Emma & Harrie heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Emma & Harrie weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Vrijwilliger Thuisadministratie" van Emma & Harrie.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 • De vraag van Emma & Harrie is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op VrijwilligersTilburg
 • Emma & Harrie is eerder via deze website geholpen
 • Emma & Harrie heeft 2 aanbevelingen ontvangen

Meer vragen van Emma & Harrie namens Thuisadministratie ContourdeTwern en Humanitas

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Vrijwilliger Spreekuur Thuisadministratie Tilburg Administratie & receptie, Begeleiding & coaching, Hulp bij armoede