Vrijwilliger voor een speeltuin

Plaats:
Veldhoven
Categorie:
Klussen & techniek, Oppas, Tuin & natuur, Toezicht & beheer, Bar & kantine
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

Vrijwilliger voor een speeltuin

Vrijwilligers zijn tegenwoordig dun bezaaid. Toch mogen wij als speeltuinvereniging de laatste maanden niet klagen, want gelukkig zijn er enkele mensen die zich hebben aangemeld als vrijwilliger. En vele handen maken immers licht werk. Maar van mensen die zich belangeloos inzetten kan je er nooit genoeg hebben.

Wij blijven daarom zoeken naar heren en dames die in hun spaarzame vrije tijd enkele uurtjes willen spenderen aan de speeltuin. Het betreft de volgende werkzaamheden:

- Onderhoud speeltoestellen (reparatie, beitsen, enz.)

- Onderhoud groenvoorziening (gras maaien, klein snoeiwerk, enz.)

- Oppassen (toezicht houden tijdens openingsuren, zie openingstijden)

- Alle andere voorkomende werkzaamheden

Hoeveel uren je besteed bepaal je helemaal zelf. We komen vaak op de zaterdag morgen bij elkaar. Wij zijn blij met ieder uur dat mensen komen helpen. Je kan je als vrijwilliger aanmelden bij de huidige vrijwilligers of gewoon een keer binnen lopen als de speeltuin open is.

•A.S.V. d’Ekker is een speeltuinvereniging die in 2014 60 jarig bestaat. De naam geeft al aan dat de speeltuin is gelegen in de wijk d’Ekker aan het Klaverplein.
•De speeltuinvereniging heeft zich als doel gesteld om haar leden en bezoekers (kinderen én ouders/begeleiders) d.m.v. uitdagende speeltoestellen, een groene omgeving, interessante activiteiten en gemoedelijk terras een plezierig en gezellig verblijf te bieden.
•De speeltuin heeft als doelgroep kinderen van 0 t/m 14 jaar en daar zijn de speeltoestellen, omgeving en faciliteiten zoveel mogelijk op afgestemd. De speeltuin hecht veel waarde aan haar groen in de tuin heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.
•De speeltuin beschikt ook over een eigen clubgebouw. Deze wordt gebruikt voor onze eigen activiteiten maar deze accommodatie is ook beschikbaar voor derden. Op dit moment maakt de oudergym meerdere dagdelen per week en een kaartvereniging een maal per week gebruik van het clubgebouw.
•De speeltuin wil sociaal betrokken zijn voor haar wijk. Voor ons telt niet alleen de bezoeker maar willen wij graag dat de kinderen, maar ook zeker de ouders en begeleiders zich thuis voelen in de speeltuin, nieuwe mensen leren kennen en dus vaker terugkeren.
•De speeltuin staat er om bekend dat je er nog een snoepje kan kopen voor €0,05 en een ijsje voor €0,25. Lekker spelen hoeft niet duur te zijn. Iets wat wel eens belangrijk kan worden gezien de huidige economische ontwikkelingen.

Wat doen de vrijwilligers?
De vereniging wordt gerund door alleen maar vrijwilligers. Ook het bestuur bestaat uit een zevental vrijwilligers die de “lijnen uitzetten” en de financiën bewaken. Samen met de overige twintigtal vrijwilligers dragen zij zorg voor de volgende werkzaamheden
-onderhoud van groenvoorziening in de tuin zoals snoeien en maaien.
-onderhoud van de aanwezige speeltoestellen in de speeltuin.
-toezichthouden tijdens openingsuren van de speeltuin (zeven dagen in de week open)
-Organiseren en ondersteunen tijdens activiteiten voor leden en niet-leden zoals Koninginnedag voor in de wijk d’Ekker, speelgoedbeurs, deelname aan de wijkdag van d’Ekker, Kerststukjes maken, Sinterklaas, carnaval, paaseieren zoeken enz.

We streven ernaar dat iedere vrijwilliger zichzelf kan ontplooien.
Hoe? Door iedereen te waarderen voor hetgeen dat hij of zij voor de speeltuin doet. Niet iedereen heeft dezelfde kwaliteiten, interesses of de hoeveelheid vrije tijd. De diversiteit en veelzijdigheid van de huidige vrijwilligers is de kracht van de vereniging. Doeners en denkers. Laat ze maar doen waar ze goed in zijn.
Hoe mooi is het als je ziet waar mensen toe in staat zijn waar je dat niet van had verwacht.

Erg dankbaar maar wel heel hard werken!

Het bestuur heeft het besluit genomen het initiatief “in veilige handen” van de gemeente Veldhoven en Stimulans te gaan toepassen in haar vereniging, dus ook voor haar vrijwilligers. Dit betekent dat voor álle vrijwilligers van de speeltuin een “verklaring omtrent het gedrag” oftewel VOG wordt aangevraagd.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Francois is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Veldhovenvoorelkaar
  • Francois is eerder via deze website geholpen
Laat Francois weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Speeltuin A.S.V. d'Ekker
Geplaatst door:
Profielfoto van Francois
40% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Francois is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Veldhovenvoorelkaar
  • Francois is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
soms