Coördinator Bezoekwerk

Coördinator Bezoekwerk

Plaats:
Rotterdam
Categorie:
Gastvrouw / -heer, Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Door (hopelijk) tijdelijke uitval van ons bestuurslid Bezoekwerk zijn wij met spoed op zoek naar een bestuurslid die ons bezoekwerk kan regelen. Het gaat met name om het houden van intake gesprekken met nieuwe deelnemers en nieuwe vrijwilligers, veelal bij de mensen thuis. Uiteraard zullen we je wegwijs maken in wat er in zo’n intake gesprek aan de orde moet komen en hebben we daarvoor ook mooie invulformulieren.

Daarnaast koppel je vrijwilligers aan deelnemers op basis van diens wensen en interesses en coördineert de eerste contacten tussen vrijwilligers en deelnemers.

Je maakt deel uit van een vierkoppig bestuur van de Zonnebloem, afdeling Delfshaven-Centrum. Wij overleggen eens in de 2 maanden en verder stemmen we zaken af via mail en appgroep. Delfshaven-Centrum is een vrij kleine afdeling, wij hebben op dit moment ca. 30 gasten en ongeveer 20 vrijwilligers en we proberen elke maand een activiteit te organiseren.

Wij zoeken een integer iemand die sociaal vaardig is en goede contactuele eigenschappen heeft, met o.a. een luisterend oor, inlevingsvermogen en goede mensenkennis. Ook organisatorische kwaliteiten komen van pas en het is prettig als je goed kunt samenwerken.
De gemiddelde tijdsbelasting schatten we in op ongeveer een dagdeel per week, zelf in te delen wanneer. Het is wel handig als je in (de buurt van) Delfshaven of Centrum Rotterdam woont.

Wij zijn van de nationale vereniging De Zonnebloem, de grootste landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. De Zonnebloem is er voor iedereen boven de 18 jaar die door lichamelijke beperking dreigt te vereenzamen, ongeacht leeftijd, geslacht of nationaliteit. Door huisbezoek en het organiseren van aangepaste activiteiten en vakanties wil de Zonnebloem het sociaal isolement van mensen voorkomen en bijdragen aan de kwaliteit van het leven. Voor deze mensen organiseren wij bezoek thuis (denk aan een kopje koffie samen drinken, een wandelingetje in de buurt of samen boodschappen doen, o.i.d.) en/of activiteiten in groepsverband (denk aan een dagje naar het strand, een boottochtje of een dagje naar de dierentuin, o.i.d.), afgestemd op de wensen van de deelnemer.
Ons motto is: Er kan zoveel meer dan je denkt! Zie voor meer informatie [website verborgen]

De Zonnebloem biedt voor vrijwilligers ondersteuning en diverse cursusmogelijkheden op allerlei vlak, en alle kosten die je maakt voor de uitvoering van deze taak worden uiteraard vergoed.

Zoek jij een zinvolle vrijetijdsbesteding, dan is dit wellicht echt iets voor jou!
Voor meer informatie en een afspraak voor een oriënterend gesprek kun je contact met me opnemen,
Hopelijk tot binnenkort, met zonnige groet,
Mireille
Voorzitter De Zonnebloem, afdeling Delfshaven-Centrum

  • De hulpvraag van Mireille is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Mireille is eerder via deze website geholpen
  • Mireille heeft eerder via deze website geholpen
  • Mireille heeft 2 bedankjes ontvangen
Laat Mireille namens Onze eenzame gasten weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Mireille
100% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Mireille
  • De hulpvraag van Mireille is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Mireille is eerder via deze website geholpen
  • Mireille heeft eerder via deze website geholpen
  • Mireille heeft 2 bedankjes ontvangen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Mireille namens Onze eenzame gasten

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Maatje voor eenzame oudere Rotterdam Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Zomerkleren shoppen Rotterdam Boodschappen, Gezelschap, Maatjes & buddy's