csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezellige babbelaar

Deze dame zoekt een vriendin. Ze geniet van het contact, maakt graag grapjes en wil gezellig samen babbelen, het maakt niet uit waarover het gaat. Tijdens het babbelen vindt ze het ook gezellig om samen wat leuks te ondernemen. Denk aan lekker lunchen, even naar de markt of gewoon een eindje wandelen. Door haar beperking is ze niet in staat om zelf vriendschappen te leggen, of om zelfstandig de deur uit te gaan. Daarom zijn we op zoek naar jou als haar maatje/vrijwilliger. Ze houdt erg van dieren, zoals katten, honden en paarden. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je met haar om moet gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Deze uitstapjes gaan met het openbaar vervoer. Ze heeft een begeleiderspas, waardoor jij - als haar begeleidend maatje - gratis meereist. Dag & tijd In het weekend, bij voorkeur eens per 2 weken. We hebben geen specifieke tijd in gedachten. Dat bepalen we graag in overleg met jou. Voor wie? Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Lees meer

structureel

Almere

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Deze dame zoekt een vriendin. Ze geniet van het contact, maakt graag grapjes en wil gezellig samen babbelen, het maakt niet uit waarover het gaat. Tijdens het babbelen vindt ze het ook gezellig om samen wat leuks te ondernemen. Denk aan lekker lunchen, even naar de markt of gewoon een eindje wandelen.
Door haar beperking is ze niet in staat om zelf vriendschappen te leggen, of om zelfstandig de deur uit te gaan. Daarom zijn we op zoek naar jou als haar maatje/vrijwilliger. Ze houdt erg van dieren, zoals katten, honden en paarden.

Bijzonderheden
De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je met haar om moet gaan.
Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Deze uitstapjes gaan
met het openbaar vervoer. Ze heeft een begeleiderspas, waardoor jij - als haar begeleidend maatje - gratis meereist.

Dag & tijd
In het weekend, bij voorkeur eens per 2 weken. We hebben geen specifieke tijd in gedachten. Dat bepalen we graag in overleg met jou.

Voor wie?
Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking.

Overig
• Een VOG is verplicht
• Onze proefperiode is 3 maanden
• We bieden een reiskostenvergoeding
• We kunnen een referentie opvragen

Locatie informatie
De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Zeewolde

Winkel vrijwilliger

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? MMM Zorgboerderij Zeewolde Wat vragen we: Voor de zaterdag zoeken we 1 of 2 vrijwilligers die willen helpen. Hiervoor is het nodig dat je zelfstandig kunt werken, maar ook een goede samenwerking met cliënten en de andere vrijwilliger is belangrijk. Ben je enthousiast, betrouwbaar en klantgericht? Kom gerust eens kennismaken. Dag en tijd: Op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur, waarbij 1 dagdeel ook bespreekbaar is. Bijzonderheden: De cliënten van de boerderij zijn mensen met een beperking, en met diverse ondersteuningsvragen. Tijdens openingstijden is een professionele begeleider aanwezig in het pand. Alle opbrengsten van de winkel komen ten goede aan de Zorgboerderij. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: De natuurvoedingswinkel van de MMM Zorgboerderij verkoopt diverse producten, zoals voedsel en huidverzorgingsproducten. Alles is op natuurlijke wijze geproduceerd en sommige artikelen worden zelf verbouwd in de tuinen van de boerderij. De winkel wordt gerund door cliënten, vrijwilligers en begeleiders van de boerderij.

Structureel
Almere

Groepsvrijwilliger

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Als algemeen groepsvrijwilliger help je de aanwezige begeleiders bij diverse activiteiten waar ook cliënten bij betrokken zijn. Je bent als het ware een helpende hand voor de begeleiders. Door jouw aanwezigheid krijgen cliënten extra aandacht. Wie wil dat nu niet? Dit kan van alles zijn. Denk bijv. aan: bakken en kokkerellen, winkelen, spelletjes doen, een wandeling maken en knutselen. Maar ook aan wat sportievere activiteiten zoals fietsen met een (duo)fiets of juist individuele aandacht geven is een mogelijkheid. Eigen inbreng is welkom. Dag & tijd Tijden en dagen zijn in overleg. We zoeken vrijwilligers in de avonduren, maar ook doordeweeks overdag en in de weekenduren. Bijzonderheden De groep met cliënten is erg divers qua zorgvraag. Iedereen krijgt activiteiten aangeboden die passen bij zijn of haar mogelijkheden. Begeleiders zijn altijd aanwezig, maar zijn ook met zorgtaken bezig. Als je wilt mag je ook meewerken bij zorgactiviteiten (tot op bepaalde hoogte). Wanneer je je een beetje thuis voelt, dan mag je zo zelfstandig mogelijk activiteiten doen met de cliënten. Voor wie? Het gaat zowel om woonlocaties als om dagbestedingslocaties die verspreid liggen binnen Almere. Onze cliënten hebben allen een verstandelijke beperking, waarbij de niveaus variëren van matig tot ernstig beperkt Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Diverse locaties zoeken een vrijwilliger. Bij een groepswoning wonen gemiddeld 8 cliënten in een huiselijke sfeer. Een dagbestedingslocatie werkt vanuit meerdere groepen met gemiddeld 10 cliënten. De zorgvragen van onze cliënten en hun niveau van functioneren zijn zeer divers.

Structureel
Almere

Gezellige zwemvriendin

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Deze dame zoekt een nieuwe zwemvriendin. Ze geniet van deze activiteit, maar kan dit niet zelfstandig doen. Daarnaast is het gewoon gezelliger om samen te zwemmen. Ze heeft een zwemdiploma en heeft geen hulp nodig bij het omkleden. Ze houdt van contact en gezellig samen babbelen. Het maakt niet uit waarover het gaat. De voorkeur gaat uit naar een vrouwelijk zwemmaatje. Dag & tijd: Zwemmen is mogelijk op alle dagen van de week, met uitzondering van de donderdag. Bijzonderheden: De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je met haar om moet gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie samen zwemmen. Het zal fijn zijn wanneer je deze dame wilt ophalen bij haar dagbesteding, maar ze kan ook met een taxi naar het zwembad komen. Voor wie? Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Zwemdiploma is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Lelystad

Kook- en bakvrijwilligers

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Kun jij lekker koken? Vind je het leuk om voor meerdere mensen te koken? Dan zijn we op zoek naar jou. Onze woonlocaties zijn super blij wanneer jij bij hen in de keuken de warme maaltijd wil koken (voor zo’n 10 mensen maximaal). Eigen recepten zijn zeer welkom en je mag natuurlijk zelf mee eten. Dat is juist gezellig! Dag & tijd Tussen 16.30 en 19.00 uur. Het liefste eens per week, waarbij de dag waarop je komt wordt afgestemd tussen jou en de locatie. Bijzonderheden Begeleiders zijn aanwezig op de locaties. Als kookvrijwilliger voor een groep kook je voor gemiddeld 8 tot 10 personen. Hierdoor heeft de begeleiding de handen vrij om meer tijd en aandacht te hebben voor de cliënten. Voor wie? Mensen met een (matig) verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie is één van onze woonlocaties in Lelystad. De zorgvraag is divers, maar alle cliënten hebben een matig verstandelijke beperking.

Structureel
Lelystad

Samen op stap

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Bij onze locatie Geldershout woont een mannelijke cliënt die op zoek is naar een maatje. Hij zoekt iemand die stabiel is, sterk in de schoenen staat en die ouder is dan 40 jaar. Hij wil graag met zijn maatje naar activiteiten buiten de locatie, zoals muziek, theater, film, concert of voetbal. Bij deze activiteiten zijn geen begeleiders aanwezig in de directe nabijheid. Door zijn bijzondere verleden en beperking heeft hij iemand nodig die bekend is met de zorg die hij nodig heeft, of die een zorggerichte opleiding heeft. Bijzonderheden Als vrijwilliger voor deze locatie moet je stevig in de schoenen staan en het moeilijke gedrag als een uitdaging zien. De begeleiders zijn aanwezig op de locatie en vertellen je hoe je met de cliënten moet omgaan. De voorkeur gaat uit naar iemand van Turkse komaf. Dag & tijd Contact bij voorkeur op regelmatige basis (wekelijks of eens per 2 weken). Uitstapjes slechts een aantal keren per jaar. Voor wie? Voor een volwassen man met een verstandelijke beperking, in combinatie met moeilijk gedrag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden * We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Deze locatie biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten die hier wonen zijn niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan. Elke vrijwilliger moet daarom stevig in zijn/haar schoenen staan en het moeilijke gedrag als een uitdaging zien. De begeleiders zijn aanwezig op de locatie en vertellen je hoe je met de cliënten moet omgaan.

Structureel
Almere

Samen fietsen met de duo fiets

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wie wil nu niet buiten zijn? Genieten van de natuur met de wind in je haren. Zo ook Klaas (*). Hij wil dit heel graag, maar hij heeft een probleem. Hij kan niet zelfstandig naar buiten. Dat komt door zijn beperking. Toch wil hij heel graag af en toe een fietstochtje maken. Kom jij met hem fietsen? Hij heeft een eigen speciale fiets waar iedereen op kan fietsen. Het is namelijk een duo-fiets. Die heeft 4 banden én elektrische ondersteuning. Fietsen is daarmee een makkie, je kunt niet vallen en jij hebt de controle over de fiets. Samen met jou geniet Klaas van de buitenlucht en de aandacht die jij aan hem geeft. (*) Klaas is een fictieve naam Dag & Tijd Het liefste eens per week. Fietsen kan overdag op door-de-weekse-dagen vanuit de dagbestedingslocatie van Klaas. Bijzonderheden Je fietst op het terrein van de locatie of in de wijk. Je hoeft niet ver te fietsen, een half uurtje in de week is al voldoende. Je fietst zelfstandig met Klaas, waarbij de begeleiding wel altijd telefonisch te bereiken is. Voor wie Het gaat om een volwassene met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Klaas communiceert niet door middel van spraak, maar door geluiden te maken. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen referenties opvragen Locatie informatie Klaas krijgt dagbesteding bij Triade Vitree, een locatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke groep heeft een begeleider. In de groep, die op zoek is naar een vrijwilliger, zijn cliënten die zelfstandig kunnen lopen en cliënten die gebruik maken van een rolstoel.

Structureel
Almere

Thee-leut gezocht

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar: Almere Poort Wat vragen we Saartje(*) drinkt graag een kopje thee, bij haar thuis of op een terrasje. Het liefst met wat lekkers erbij. Alleen thee drinken is niet gezellig en daarom zoekt ze een maatje. Iemand die net zo’n thee-leut is als haar, om bijvoorbeeld samen een High Tea middagje te doen. (*) Saartje is een fictieve naam Saartje is een vriendelijke volwassen vrouw. Naast het samen theedrinken wil ze ook graag andere gezellige activiteiten doen met jou. Zoals een wandeling maken, winkelen, spelletje spelen of gewoon wat kletsen. Ze vindt eigenlijk alles wel leuk om te doen. Ben jij de persoon waar Saartje naar zoekt? Meld je dan aan voor een kennismaking met haar. Dag & Tijd Saartje kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na 16.00 uur. Daarnaast kan ze ook op woensdag, zaterdag en zondag de hele dag. Ze is dus vrij flexibel, maar heeft wel graag enige regelmaat in het contact. Bijv. eens per 14 dagen. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de locatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Wanneer het vertrouwd is ga je zelfstandig met haar op stap. Je krijgt informatie over haar, want ook al is ze vriendelijk in omgang, ze heeft wel een verstandelijke beperking. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor volwassenen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Creatief en vriendelijk maatje gezocht

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar: Almere Buiten Wat vragen we Barbara(*) is een vrouw van middelbare leeftijd, en ze is eenzaam. Daarom wil ze erg graag een maatje. Zij is creatief en houdt van schilderen, maakt graag een praatje, en ook lezen uit de Bijbel vindt ze fijn. Het liefste heeft ze een maatje die haar interesses deelt, maar dat hoeft niet. Zolang jullie het samen maar gezellig hebben, dat is het belangrijkste. Ze gaat er ook graag op uit, bijvoorbeeld een ijsje eten in de stad. Samen activiteiten doen maakt haar blij. (*)Barbara is een fictieve naam. Dag & Tijd Barbara kan elke dag (ook overdag). Jullie spreken samen een dag & tijd af voor een afspraak. Haar voorkeur uit gaat naar wekelijks contact, maar eens per 2 weken is zeker ook bespreekbaar. Bijzonderheden Barbara heeft een psychische beperking. Zij is normaal begaafd, maar woont door haar beperking toch bij een locatie van Triade Vitree. Dit komt omdat zij begeleiding nodig heeft. Tijdens een gesprek vertellen we hier meer over. Voor Barbera maakt het niet uit of je een man of een vrouw bent. Zolang het maakt klikt tussen jullie. De minimale leeftijd voor deze vacaturevraag is 30 jaar en het is belangrijk dat je begrijpend Nederlands spreekt. Voor wie Een medemens, normaal begaafd, maar wel met een beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurs locatie. Daar is altijd ondersteuning beschikbaar, maar elke cliënt heeft zijn eigen appartement. Allen hebben een psychische beperking, soms in combinatie met een licht verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich op het bieden een veilige woonomgeving en kwaliteit van leven.

Structureel
Almere

Voetbal maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

We zijn op zoek naar een maatje voor onze lieve bewoner Henkie(*). Hij is altijd vrolijk en vindt het leuk om samen activiteiten te ondernemen. Zo vindt hij het bijvoorbeeld leuk om een spelletje te spelen, een wandeling te maken of naar de bioscoop te gaan! Hij heeft nog zoveel meer ideeën op zijn bucketlist staan, welke hij graag wil ondernemen. (*) Henkie is een fictieve naam Daarnaast is hij een echte voetballiefhebber. Hij is groot fan van Ajax, Feyenoord en PSV. Hij voetbalt zelf ook, en traint elke woensdagavond. Wanneer jullie samen naar een wedstrijd gaan zal hij dat fantastisch vinden! Ben jij dat maatje waarmee hij allerlei leuke activiteiten kan ondernemen? Ook al is het maar gezellig een kopje thee drinken op de bank, hij is overal voor in. Als jouw antwoord hierop: “Ja!” is, dan ben je van harte welkom! Dag & Tijd Een uitstapje maken kan op verschillende momenten, zoals maandag/dinsdag na 16.00 uur, woensdag na 14.00 uur en in het weekend. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over hem, zodat je weet hoe je met beste met hem om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurs woning voor volwassenen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Steenwijkerland

Tuinvrijwilliger

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Onze kleinschalige en gezinsgerichte woon- en behandelgroepen in Steenwijk zoeken een tuinvrijwilliger die het hele jaar door wat werk wil verrichten in hun tuinen. Het gaat om licht werk. Denk hierbij aan onkruid wieden, beetje snoeien, aanvegen en groene aanslag verwijderen. Grasmaaien is niet aan de orde. Bij onze woonlocaties wonen jongeren in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar. We zullen hen stimuleren om mee te helpen met het tuinonderhoud, maar het is geen garantie dat ze ook werkelijk meehelpen. Dag & Tijd In overleg met jou prikken we een geschikt moment. Dit hoeft niet per se een vast moment te zijn. Het mag zeker flexibel ingevuld worden, want tuinonderhoud is tenslotte ook weersafhankelijk. Enige regelmaat is voor de jongeren wel prettig. Bijzonderheden We hebben 2 locaties in Steenwijk, met een redelijke tuin. De locaties zijn buren van elkaar. Je doet het onderhoud zelfstandig. Het groot onderhoud wordt 2 keer per jaar gedaan door een groenbedrijf. De jongeren van deze locatie hebben allemaal een rugzakje met levenservaringen die niet altijd prettig zijn. Dit heeft soms ook invloed op hun gedrag. Voor wie Jongeren in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar en hun begeleiders. Allen hebben een beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor jongeren tussen 15 en 18 jaar. Door negatieve levenservaringen hebben de jongeren allemaal een beperking. Begeleiders zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden en de jongeren te helpen weer zelfstandiger te worden.

Structureel
(kleine) groepen
Almere

Mee naar sport (maatje)

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wat vragen we? Een vrouwelijke cliënt van deze locatie in Almere Buiten gaat wekelijks naar de atletiekbaan en doet ook mee met wedstrijden. Ze heeft jouw hulp niet nodig bij het sporten zelf, maar ze heeft wel jouw nabijheid nodig tijdens het sporten + het vervoer van en naar de sport locatie. Ze is namelijk niet weerbaar ten opzichte van andere mensen en niet in staat om grenzen aan te geven. Ze vindt alles interessant en gaat overal in mee. Ze zoekt bewust een vrouwelijke vrijwilliger die met haar mee wil gaan naar de trainingen en wedstrijden. Dag & Tijd Vrijdagavond, vanaf 18.45 tot ongeveer 20.30 uur. Ze heeft een enkele keer ook een wedstrijd, en die vinden in de weekenden plaats. Bijzonderheden Ze is vriendelijk en spontaan, maar kan ook erg koppig zijn. Op die momenten is ze minder vriendelijk en moet ze ook aangesproken worden op haar gedrag. Ze sport bij de Atletiekvereniging in Zeewolde. Haar ouders gaan nu met haar mee, en ze willen dit graag (deels) overdragen aan jou. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met bijkomende problematiek of moeilijk gedrag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een woonvoorziening binnen 3 geschakelde woningen. Er wonen 13 volwassenen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. De bewoners hebben een eigen kamer met een gezamenlijke woonkamer waar ook samen gegeten wordt.

Structureel
Dronten

Film maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Mies(*) vindt het leuk om te duiken. Ze wil het graag goed leren en daarom is ze bezig met de theorie voor een duikbrevet. Daar zoekt ze hulp bij, want Mies leert moeilijk. Ze zoekt een maatje die haar kan filmen wanneer ze aan het oefenen is met de theorie en ook met de praktijk (onderwater filmen). Dat filmpje zou ze dan graag op een DVD willen ontvangen. Dan kan ze goed kijken naar wat ze doet, en kan ze in alle rust zoeken naar verbeteringen. Vind jij het leuk om filmpjes te maken en wil jij Mies hierbij helpen? Kom gerust eens kennismaken met haar. (*) Mies is een fictieve naam Dag & Tijd Dat spreken jullie in onderling overleg af, zolang de hulp nodig is. Bijzonderheden Belangrijk is dat jijzelf een camera hebt die onderwater kan filmen. Mies duikt in het zwembad in Lelystad, en woont in haar eigen appartement in Dronten. Je werkt zelfstandig zonder aanwezigheid van begeleiders. Voor wie Voor een volwassen vrouw met een lichte verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Onze ambulante zorg is er voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking of een psychische stoornis. We komen bij hen thuis en bieden ondersteuning waar dat nodig is. Denk aan het aanleren van praktische vaardigheden of ondersteuning bij administratie.

Structureel
Almere

Gezellig maatje (samen erop uit)

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Veel van onze cliënten hebben geen netwerk of zijn niet in staat om zelfstandig een netwerk op te bouwen. Hierdoor zijn ze vaak alleen en eenzaam. Daarom is deze cliënt specifiek op zoek naar een vrouwelijk maatje tussen de 25-60 jaar die, net zoals zij zelf, rookt of niet vies is van roken. De cliënt is zelf een spontane en verzorgde vrouw van bijna 50 jaar, heeft twee katten en haar hobby's zijn TV kijken, dagjes uit, shoppen, nagels lakken en uiterlijke verzorging. Zij is op zoek naar iemand die er af en toe met haar op uit wil gaan, zoals naar de Bazaar in Beverwijk of de Dappermarkt in Amsterdam. Dichter bij huis is ook goed, zoals samen een boodschapje doen of even naar de markt. Ook lijkt het haar leuk om met iemand een band op te bouwen, een praatje te maken of samen te koken. Heb jij geduld en sta jij ervoor open om meer te leren en klaar te staan voor deze speciale dame? Misschien past deze vrijwilligerstaak dan wel bij jou! Meld je aan. Dag & Tijd In onderling overleg, maar liefste eens per 2 weken. Eens per maand is ook goed. Bijzonderheden De cliënt beschikt over indicatie voor taxi vervoer en kan daarmee zowel binnen als buiten Almere reizen. De vrijwilliger kan dan mee reizen. Zij woont zelfstandig en krijgt op basis van een afspraak begeleiding van ons ambulante team. Je wordt ingewerkt op wat nodig is voor het vrijwilligerswerk, maar daarna moet je wel in staat zijn om zelfstandig te werken. De begeleiders zijn niet altijd aanwezig, maar wel telefonisch bereikbaar voor overleg. We kunnen een referentie opvragen. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een (verstandelijke) beperking, maar ook een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Almere

(Fiets) Maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wat vragen we Meneer Jansen* is een man van middelbare leeftijd. Hij is sportief, maakt graag een praatje en vind het gezellig om er eens op uit te gaan. Door zijn GGZ achtergrond is het voor hem wat moeilijk om zelf contact te leggen en daarom is hij op zoek maar een maatje die daarin de kartrekker wil zijn. (*)Meneer Jansen is een fictieve naam. Hij kan goed fietsen en dat doet hij ook graag. Het liefste op steeds wisselende locaties rondom Almere, maar ook in de regio Amersfoort en Utrecht fietst hij graag. Dichter bij huis een activiteit doen kan ook. Hij houdt van alles wat met eten te maken heeft, maar ook van films. Zo gaat hij graag naar de bioscoop, maar thuis samen naar een film kijken is ook gezellig. Dag & Tijd Meneer Jansen kan niet elke dag, want hij moet ook gewoon werken. Hij kan wel op de donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag; dan kun jij zowel overdag als in de avond afspreken. Exacte dag en tijd stemmen jullie verder samen af. Bijzonderheden Meneer Jansen is normaal begaafd, maar woont door zijn beperking toch bij een locatie van Triade Vitree. Dit komt omdat hij begeleiding in de nabijheid nodig heeft. Tijdens een gesprek vertellen we hier meer over. De minimale leeftijd voor deze vacaturevraag is 40 jaar, en de voorkeur gaat uit naar een mannelijk maatje. Voor wie Een medemens, normaal begaafd, maar wel met een beperking. Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurs locatie. Daar is altijd ondersteuning beschikbaar, maar elke cliënt heeft zijn eigen appartement. Allen hebben een psychische beperking, soms in combinatie met een lichte verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich op het bieden een veilige woonomgeving en kwaliteit van leven. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding

Structureel
Lelystad

Rustig maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Deze gezellige en vrolijke dame zoekt een rustig, vrouwelijk maatje. Ze is een beetje verlegen en vindt het moeilijk om zelf contacten te leggen. Toch gaat ze er graag eens tussenuit. Daarom zoekt ze een vrijwillig maatje met wie ze af en toe op stap kan. Denk hierbij aan een terrasje pakken, of een keertje naar het tuincentrum. Een praatje maakt ze ook graag, dus gewoon bij haar thuis samen wat drinken is ook goed. Soms zit ze niet zo lekker in haar vel en vindt het dan helemaal moeilijk om de deur uit te gaan. In die periodes heeft ze vooral een luisterend oor nodig, iemand die er gewoon even is en gewoon wat gezelligheid met zich meebrengt. Dat helpt om toch samen kleine activiteiten te ondernemen, ook al gaat het niet zo lekker. Dag & Tijd Dinsdag en/of vrijdagmiddag vanaf 13.00. Bijzonderheden Ze heeft behoefte aan structuur en schrikt van onverwachte situaties. Ook mannen vindt ze een beetje eng. Daarom zoekt ze een vrouwelijk maatje. Belangrijk is dat je er echt voor wilt gaan en dat je een langere periode haar maatje wil zijn (minimaal 1 jaar). Bij de eerste contactmomenten is de begeleiding van mevrouw erbij betrokken. Als het contact goed gaat, dan is de begeleiding telefonisch bereikbaar. Je bezoekt deze mevrouw in haar eigen woning. Voor wie? Voor een volwassen vrouw met een licht verstandelijke beperking in combinatie met periodes waarin ze niet zo goed in haar vel zit. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Deze mevrouw wordt begeleid vanuit een woonlocatie, maar woont zelfstandig in haar eigen huis.

Structureel
Lelystad

Met de duo-fiets erop uit of wandelen

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

In de Schoener staat ons activiteitencentrum (AC). Onze cliënten krijgen daar dagbesteding en enkele groepen kunnen jouw hulp goed gebruiken. Bijv. om lekker te wandelen of te fietsen met de cliënten, maar ook om een spelletje te doen, om te helpen bij de lunch of om de begeleiders te helpen gedurende het dagprogramma. Door hun beperkingen hebben de cliënten best veel hulp nodig, waardoor elke paar extra handen welkom zijn. Kortom: als vrijwilliger werk je gezellig mee in het dagprogramma welke we bieden aan onze cliënten. Dag & Tijd Overdag tussen 09.30 en 15.30 uur, maar ook een dagdeel is mogelijk. De dag bepalen we in onderling overleg. Je bent elke week welkom, maar eens per 14 dagen is ook mogelijk. Bijzonderheden Nabijheid bieden is voor deze cliënten heel belangrijk. Je werkt mee naast de begeleiders, of je doet een individuele activiteit samen met 1 cliënt. De begeleiders zijn wel altijd in de buurt aanwezig. Voor sommige activiteiten is fysieke gezondheid een voorwaarde. De cliënten zijn allemaal volwassen qua leeftijd. Maar op emotioneel gebied ligt hun ervaringsleeftijd een stuk lager (tussen 0.5 jaar en 6 jaar). Zij functioneren op laag tot middelmatig niveau. Locatie informatie Bij deze locatie staan meerdere locaties op 1 terrein. De nadruk ligt op een positieve beleving van het leven en behoud van vaardigheden. De meeste cliënten zijn meervoudig beperkt. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen

Structureel
Dronten

Wandelen

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Dronten Deze locatie, aan het randje van het centrum, zoekt vrijwilligers die willen wandelen met cliënten. Zij kunnen dit namelijk niet zelfstandig doen. Toch gaan ze graag naar buiten of drinken ze graag samen een kopje koffie in het restaurant van de Regenboog. Een loopje naar het dorp of naar de markt is ook een mogelijkheid. Dag & Tijd Je wandelt met de cliënt die op dat moment mee naar buiten wil gaan. Het gaat dus niet om 1 specifieke cliënt. Je wordt ingewerkt op wat de cliënt nodig heeft en je krijgt geld mee om wat te drinken of een lekker ijsje te kopen. Bijzonderheden De dagen en tijden zijn in overleg. Voor wie Voor bejaarden mensen met een matige verstandelijke beperking Locatie informatie De locatie richt zich op de ouder wordende cliënt, met een verstandelijke beperking, en is onderdeel van verzorgingshuis De Regenboog van Coloriet. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen referenties opvragen

Project
Dronten

Vliegtuigfan zoekt maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Bob(*) heeft een brede interesse. Hij houdt van vliegtuigen, van muziek, van de natuur en van het kijken naar de sterren. Allemaal activiteiten waar hij graag mee bezig is in zijn vrije tijd, maar die hij niet zelfstandig kan doen. Dat komt door zijn beperking. Daarom zoekt Bob een maatje. Iemand die met hem mee wil gaan, en zo samen een gezellige tijd te hebben. Dat maatje hoeft niet zijn interesses te delen, maar dat zou natuurlijk wel heel leuk zijn! (*) Bob is een fictieve naam Dag & Tijd Het liefste eens per week contact, op een avond (doordeweeks of in het weekend). In het weekend kan Bob ook overdag. Bijzonderheden Bob is een jongeman. Door zijn beperking kan hij niet zelfstandig de deur uit, en heeft hij jouw nabijheid nodig tijdens de uitstapjes. Hij zoekt een maatje die zelf minimaal 30 jaar oud is. Voor wie Voor een jong volwassen mens met een matig tot lichte verstandelijke beperking. Locatie informatie Deze locatie biedt zorg aan 12 volwassenen, allen met een verstandelijke beperking. Elke cliënt beschikt over zijn eigen appartement en er is een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte. Hier wordt gezamenlijk koffie/ thee gedronken en ook gegeten. Georganiseerde activiteiten vinden daar plaats, waarbij een cliënt zelf bepaald of hij er aan wilt deelnemen. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding

Project
Lelystad

Buitenspelen en lunchen

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

De locatie het Kinderbehandelcentrum (KBC) Lelystad is op zoek naar meerdere vrijwilligers, welke de begeleiders kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten met de kinderen. Met name tijdens de lunch en het buitenspelen zijn extra paar handen en ogen erg welkom. Je helpt de kinderen van de groep tijdens de lunch. Vanaf 13.00 uur ga je mee naar buiten om een oogje te houden op de kinderen die buiten spelen. Bij slecht weer wordt een speelalternatief binnen aangeboden. Een betaalde kracht is altijd aanwezig. Samen met vrijwilligers is dan altijd voldoende toezicht aanwezig. Dag & tijd Tussen 11.30 en 14.15 uur, op doordeweekse dagen. De dag waarop je komt wordt afgestemd tussen jou en de locatie. Bijzonderheden Begeleiders zijn aanwezig op de locaties, ook tijdens de activiteiten. Dankzij jouw hulp krijgen de kinderen de aandacht die ze verdienen en krijgen de begeleiders zelf ook de gelegenheid om even pauze te nemen. Dat doen ze om de beurt. Even uitblazen en dan weer aan de slag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Bij de behandelgroepen van het Kinderbehandel Centrum hebben de kinderen en jongeren een vaste dagstructuur. De activiteiten op een dag sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van een kind en zijn per groep verschillend. Geborgenheid, veiligheid en voorspelbaarheid staan binnen alle groepen voorop. Hierdoor is er voor elk kind ruimte om te ontwikkelen passend bij het eigen niveau.

Structureel
Almere

Ervaren zwemmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Voor deze vrolijke en spontane jongedame zoeken we een zwemmaatje. Ze vindt het heerlijk om te zwemmen, maar door haar beperking kan ze dit niet alleen. Ze heeft namelijk hulp nodig bij alles wat met het zwemmen te maken heeft (ook bij het omkleden en bij het zwemmen zelf). Je mag haar daarom ook nooit alleen laten in het water. Daarnaast is het gewoon gezellig om samen te zwemmen. Deze jongedame begrijpt heel veel, maar kan alleen terug communiceren met korte woorden en zinnen. Wanneer jij haar vrijwilliger wil worden, dan is ervaring in de zorg handig. Heb je dat niet, dan is het belangrijk dat je dit wel wil leren. Anders kun je niet met haar gaan zwemmen. Voor deze zwemvraag zoeken we een vrouwelijke vrijwilliger. Vervoer gaan m.b.t. een taxi. Dag & Tijd Doordeweeks overdag via de dagbesteding van deze jongedame. Dag en tijd wordt in onderling overleg afgestemd. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, en waar het nodig is wordt je ingewerkt in de zorg die ze nodig heeft rondom het zwemmen. Zo leer je wat voor haar belangrijk is en hoe je met haar om moet gaan. Pas wanneer het vertrouwd is, en je de zorg goed onder de knie hebt, gaan jullie zwemmen Voor wie Een medemens met een verstandelijke beperking, in combinatie met een ernstige lichamelijke beperking. Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel

Online game maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Samen online gamen? Jan(*) vindt het leuk om te gamen. Maar hij vindt het ook lastig, want hij kan geen Engels en weet niet zo goed hoe hij het spel moet spelen. Hij zoekt daarom een (online) game maatje die hem aanwijzingen kan geven tijdens het samen spelen van het spel. Wat voor spel maakt hem niet zoveel uit, dat stemmen jullie samen af. Het is gewoon fijn voor hem om samen een spel te spelen en daar uitleg bij te krijgen. Dus ben jij een (online) gamer? Kom dan gerust eens kennismaking. Ook dat kan online, bijv. via Skype. Jan hoopt op een game maatje die het geduld heeft om hem het spel te leren spelen. (*) Jan is een fictieve naam Dag & Tijd Geen voorkeur voor een specifieke dag, maar hij kan alleen in de avonduren of in het weekend. Bijzonderheden Gamen kan dus online, ieder bij zichzelf thuis. Maar natuurlijk ben je ook welkom bij Jan in zijn huis. Hij woont zelfstandig en krijgt op basis van begeleidingsafspraken ondersteuning vanuit het ambulante team bij Triade Vitree. Voor wie Voor een volwassen man met een lichte beperking. Locatie informatie Onze ambulante team is er voor volwassenen met een verstandelijke beperking of een psychische stoornis die zelfstandig wonen. We komen bij hen thuis en bieden ondersteunen waar dat nodig is. Denk aan het ondersteuning bij administratie of het onderhouden van contacten.

Structureel
Dronten

Eenzame dierenliefhebber zoekt maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Voor een mannelijke cliënt zoeken wij een maatje. Hij is gek op paardrijden, op zijn katten en in zijn vrije tijd bouwt hij graag met Lego, kijkt hij televisie of rijdt hij graag in zijn eigen 45 km. autootje. Ook is groot fan van Trijntje Oosterhuis en zou dan ook graag eens met iemand naar een concert gaan of film gaan, een terrasje pakken of samen met iemand wandelen (hond is geen probleem). Het gaat om een rustige man, die graag een praatje maakt. Met een grapje op zijn tijd. Zijn verwerkingstijd is wat minder waardoor hij iets meer de tijd nodig heeft om te reageren als je hem wat vraagt. Wel heeft hij behoefte aan structuur, regelmaat en duidelijke afspraken. Hij beschikt over eigen vervoer en mag overal heen. Maar het is gewoon niet leuk om dat in je eentje te doen. De voorkeur gaat uit naar een mannelijke maatje, die geduldig is. Dag & Tijd De voorkeur gaat uit naar het weekend. Qua tijd maakt het niet zoveel uit. Dat bepalen jullie zelf in onderling overleg. Hij wil zelf graag het contact rustig opbouwen. Voor wie Voor een volwassen mens met een lichte verstandelijke beperking Locatie informatie De locatie is een woonlocatie, waar continue begeleiding aanwezig is. Het bestaat uit meerdere appartementen en de begeleiders brengen op basis van een afspraak een bezoek aan het appartement. Daarom wordt er ook enige zelfstandigheid gevraagd van de mensen die daar wonen. Het ligt in een groene en rustige omgeving, naast het Wisentbos. Op hetzelfde terrein ligt ook de Dorpsboerderij Dronten, met onder meer een kinderboerderij, theehuis en houtkloverij.

Structureel
Dronten

Activiteiten vrijwilliger

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Onze locatie in Dronten West zoekt 1 of meerdere vrijwilligers voor diverse activiteiten. Zo wil de ene cliënt graag een naar het winkelcentrum voor een boodschapje, en een ander maakt liever een wandelingetje in de buurt. Weer een ander wordt graag voorgelezen, maar ook lekker bakken/kokkerellen in de keuken is een activiteit waar iedereen blij van wordt. Kortom: genoeg te doen met diverse mensen. Bij de locatie wonen meerdere mensen met een beperking van verschillende leeftijden. Begeleiding is altijd aanwezig, maar de activiteit doe je vooral zelfstandig en samen met de cliënt die zin heeft in een activiteit. Ze houden allemaal van gezelligheid en een praatje Dag & Tijd Dit is afhankelijk van de cliënt die een activiteit wil doen. De een kan op maandag, dinsdag of woensdag overdag, de ander kan alleen in de avonduren. Daarnaast is het altijd mogelijk om in het weekend een activiteit te doen. Voor wie Voor volwassen mensen met een matige verstandelijke beperking. Locatie informatie Deze locatie biedt zorg aan volwassenen, allen met een verstandelijke beperking. Elke cliënt beschikt over zijn eigen appartement en er is een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte. Hier wordt gezamenlijk koffie/ thee gedronken en ook gegeten. Georganiseerde activiteiten vinden daar plaats, waarbij een cliënt zelf bepaald of hij er aan wilt deelnemen.

Structureel
Noordoostpolder

Balletje trappen?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Deze woonlocatie zoekt een vrijwilliger die samen met de cliënten diverse activiteiten wil doen. Denk hierbij bijv. aan wandelen, sporten of een balletje trappen in de tuin. Dit kan met een klein groepje cliënten, maar soms met 1 cliënt zijn. De voorkeur gaat uit naar een mannelijke vrijwilliger. De aanwezige begeleiders helpen je om vertrouwd te raken met onze doelgroep. Dag & tijd In de avonduren en/of het weekend. De tijden zijn in overleg. Voor wie Het gaat om volwassenen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie de Espelerweg wonen cliënten met een bijzondere zorgvraag qua gedrag.

Structureel
Almere

Samen op stap

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wie wil er niet graag eens uit. Genieten van een andere omgeving, samen ergens wat drinken/eten of eens op bezoek bij familie. Iedereen toch? Pieter(*) in ieder geval wel, maar hij kan dit helaas niet zelfstandig doen. Dat komt doordat hij ernstig beperkt is. Naar buiten gaan kan hij alleen onder begeleiding, anders vindt hij de wereld om hem heen te spannend. Pieter heeft daarom de nabijheid nodig van een andere volwassene. De begeleiders kunnen niet altijd weg bij de andere cliënten en daarom zoeken we jouw hulp. Samen met jou kan Pieter ook eens een uitstapje maken en plezier hebben. (*) Pieter is een fictieve naam Dag & tijd: Pieter kan bijna alle dagen, behalve de maandag. Zijn voorkeur gaat uit naar een activiteit in de middag- of avonduren. Het liefste elke maand een uitstapje. Bijzonderheden: Pieter is een volwassen man van middelbare leeftijd. Hij heeft praatjes voor 10. Daardoor lijkt het alsof hij veel begrijpt, maar in zijn emotionele belevingswereld is hij niet ouder dan een kind van 4 jaar oud. Daarom heeft hij nabijheid van een ander nodig wanneer hij buiten de locatie is. De begeleiders vertellen je wat je moet weten, zodat je zelfstandig met Pieter op stap kan gaan. Reizen met het OV of met een taxi is lastig voor Pieter. Dit geeft hem teveel prikkels. Daarom is het beter als jij beschikt een rijbewijs. Dan kun je een busje meenemen die beschikbaar is bij de locatie. De kosten voor de uitstapjes worden vergoed. De voorkeur gaat uit naar een maatje tussen de 30 en 50 jaar oud. Voor wie: Het gaat om volwassen man verstandelijke/psychische beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: Pieter woont bij een locatie van Triade Vitree, waar 24-uurszorg wordt geboden. Deze zorg richt zich op verstandelijke beperking in combinatie met een uitdaging in het gedrag. Bij de locatie is altijd begeleiding aanwezig, maar tijdens de wandelingen gaat de begeleiding niet (meer) mee. Je wordt in eerste instantie ingewerkt op wat je nodig hebt, en daarna ga je zelfstandig aan de slag

Structureel
Urk

Klusvrijwilliger gezocht

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Voor onze twee locaties op Urk zoeken wij enthousiaste mensen die willen helpen met diverse klusjes. Het gaat altijd om kleine klusjes (de huis-, tuin en keukenklusjes). Juist die klusjes waarvoor je even een buurman of buurvrouw vraagt om te helpen. Denk aan een gaatje boren, een klok ophangen, een plankje monteren of een schuttingplank repareren. Alle grote werkzaamheden worden uitbesteed aan een bedrijf. Dag & tijd Geen vaste dag of tijd. Inzet is afhankelijk van de klusvraag en in overleg wordt met elkaar afgesproken wat er nodig is. Bijzonderheden Alle klussen worden gecoördineerd door onze afdeling facilitair en huisvesting. We werken met een klus groepsapp waarin de klusvraag wordt geplaatst. Jij bepaald zelf of je tijd/ruimte hebt om de klus op te pakken. We bieden een kleine vergoeding aan voor de tijd die je inzet. Triade Vitree biedt ondersteuning aan volwassen met een verstandelijke en/of psychische beperking én aan jongeren welke door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Hierdoor is de samenstelling van locaties heel divers. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een onkostenvergoeding

Project

Anderen bekeken ook

Almere

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking 06 20 30 97 58 of [email protected].

Structureel
Almere

Sfeermakers met ervaring voor achter de bar

De Schoor, Welzijn in Almere

Voor achter de bar in onze multiculturele ontmoetingsruimte in buurtcentrum "Het Kardoes" zoeken wij een sociale Sfeermaker, die gezellig kan kletsen (graag Nederlands)en ook lekkere koffie en drankjes kan serveren vanachter onze moderne bar. In "Het Kardoes" is het altijd gezellig en veel te zien/beleven qua activiteiten en bijeenkomsten met o.a. De Buurtkamer. Voornamelijk voor de donderdag middagen en de vrijdagen van 9:00-13:00 uur(ochtenddienst)en/of van 13:00-17:00 uur(middag dienst). In de weekenden kunnen wij ook goed nog iemand gebruiken. Er dient wel een IVA certificaat behaald te worden en iemand moet ook alcohol kunnen en mogen schenken. Wij vragen voor deze functie een V.O.G aan. Deze wordt door onze stichting vergoed. Kom gerust even een kijkje nemen om de goede sfeer te proeven en een zalig kopje koffie of thee! Graag tot ziens en vriendelijke groeten, Annemarie Sociaal Verbinder en beheerder van buurtcentrum Het Kardoes

Structureel
Almere

Meditatie maatje

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor twee vrouwelijke bewoners van ons woonzorgcentrum Castrovalva, zijn wij opzoek naar een dame of heer die een uurtje per week samen met de dames zouden willen mediteren. Door lichamelijke klachten vinden zij het lastig om te ontspannen en mediteren helpt hen hierbij. Ben jij een rustig persoon die een uurtje per week overheeft om samen met deze gezellig dames te mediteren? Dan nodig ik je graag uit om te reageren op deze vacature. Dag en tijd zijn in overleg.

Structureel
Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Structureel
Almere

Maak jij het verschil voor een brugklasser?

VMCA

Voor het project School’s Cool in Almere ben ik opzoek naar (vrijwillige) mentoren/coaches. De mentoren helpen meiden en jongens om de overstap naar het voortgezet onderwijs met succes en vertrouwen te maken! Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vakken plus een berg huiswerk. Voor veel achtstegroepers is de overstap naar de middelbare school spannend en leuk tegelijk. Maar niet voor iedereen. Want, wat als je gewoon iets meer nodig hebt om je weg te vinden op de nieuwe school of als ze er thuis, om wat voor reden dan ook, niet (voldoende) voor je kunnen zijn? Heb je zin om een tiener gedurende 1 jaar met 1 of 2 uurtjes in de week één op één aandacht te geven. Hem te helpen bij het plannen van zijn huiswerk of door te kletsen over hoe het gaat op school. Door zijn vragen te beantwoorden en gewoon door naar hem te luisteren en er voor hem te zijn. Die aandacht gaat een brugklasser helpen om zich prettig te voelen op school. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Zie jij dit wel zitten? Dan kom ik graag in contact met jou! Meld je aan of wil je meer weten dit kan via een berichtje. Laat je je telefoonnummer er bij achter? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Structureel
Jongeren
Almere

Vacature Penningmeester Hospice Almere

Hospice Almere

Vacature Penningmeester Vanwege het einde van de zittingsperioden van de huidige penningmeester, zijn wij op zoek naar iemand die het stokje vanaf 1 april 2024 wil overnemen en medeverantwoordelijk wil zijn voor het functioneren van onze organisatie. Affiniteit met onze werkzaamheden is daarbij zeer belangrijk Bestuursleden van de Stichting worden voor 4 jaar gekozen en zijn éénmaal herkiesbaar voor nog eens 4 jaar. De bestuursleden (5) ontvangen geen vakantiegeld. Wat is het Hospice Almere? Hospice Almere is een “bijna thuis huis” en is vanaf juli 2020 centraal gevestigd in Almere Stad. We leveren 24-uurs zorg in de laatste fase van hun leven, aan onze bewoners. Zie onze website, voor verdere inhoudelijke informatie. Hoofdlijnen van de functie: • Binnen de vastgestelde kaders, het nemen van de verantwoordelijkheid voor het financiële beleid en alle financiële transacties die plaatsvinden; • Zorgen voor (tussentijdse) rapportages, de jaarlijkse begroting en de jaarverslaglegging, als onderdeel van ons verantwoordingsdocument; • Het onderhouden en bewaken van de contracten en contacten met diverse stakeholders op het beleidsterrein financiën. • Het tijdig indienen van aanvragen voor subsidie bij zowel VWS als de Gemeente Almere. Functie-eisen Voor de functie is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met een eindverantwoordelijke financiële rol. Het is van belang gemakkelijk en duidelijk te kunnen communiceren en goed te onderhandelen. Een open houding, bereidheid tot samenwerking en nauwgezetheid zijn belangrijke voorwaarden. De financiële administratie is belegd buiten de stichting. Werk- en denkniveau is minimaal HBO. Reacties Wanneer je jezelf in bovenstaande herkent en belangstelling hebt voor deze voor ons belangrijke functie, verzoeken wij je om te reageren naar onze voorzitter Ronald In de maand oktober en november 2023 vinden de gesprekken plaats. Commerciële acties n.a.v. deze advertentie worden niet op prijs gesteld.

Eenmalig
Almere

Medewerk(st)er Pasuitgifte

Voedselloket Almere

Tot je takenpakket behoren: • Het ontvangen van nieuwe en bestaande cliënten die bij Stichting VLA/ Voedselbank Almere komen. • Het uitgeven van de passen en dit verwerken in de administratie. • Het uitleggen hoe het een en ander in zijn werk gaat bij het winkelen in de supermarkt, kledingloket en het MWLA. • Informatie geven over de acties voor de cliënten van VLA Voedselbank Almere. • Zo nodig dien je ook bereid te zijn af en toe andere werkzaamheden te vervullen. • Eens in de 6 weken een afdelingsvergadering bij te wonen

Structureel
Almere

Ouders van een kind met het Syndroom van Down

Humanitas Almere

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Deze jonge ouders zouden graag steun vinden bij een ervaren ouder. Zij zoeken iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen en iemand met wie zij hun vragen en dilemma’s kunnen bespreken. Gewoon van ouder tot ouder. Eén keer per week/twee weken spreek je met de andere ouder af en sluit je aan bij wat er op dat moment speelt. Soms is dat op de (tuin)bank een kopje thee drinken en praten over wat de ander bezighoudt, de andere keer trekken jullie er samen met de kinderen op uit. Als vrijwilliger ben je praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. In dit vrijwilligerswerk word je ondersteund door een Coördinator van Home-Start. Je krijgt voordat je start handvatten mee vanuit een training. Jij hebt: Ervaring in het opvoeden van kinderen met het Syndroom van Down; Een positieve en open houding. Jij bent: Begripvol en enthousiast; 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Jij krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: Zinvol vrijwilligerswerk; Voldoening; Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema)bijeenkomsten; Ondersteuning van je coördinator; Ontmoetingen met een leuk team collega-vrijwilligers; Nieuwe contacten en ervaringen; Ontplooiingsmogelijkheden; Onkostenvergoeding. In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM-maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Structureel
Almere

Vliegende keep met vlotte babbel gezocht!

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor onze afdeling Somatiek, bestaande uit drie etages, zijn wij per direct opzoek naar iemand die het leuk vindt om onze bewoners te voorzien van een kopje koffie of thee . LET OP: Het betreft vacature op dinsdag e/o vrijdagmiddag van 14.45 - 16.00 uur . Mocht je interesse hebben om een of meerdere middagen te willen komen helpen en onderdeel uit te maken van een leuk team, dan kun je je hiervoor aanmelden door een reactie achter te laten onder dit bericht, of een mail te sturen naar: [email protected]

Structureel
Almere

Spoelkeuken vrijwilligerswerk met vergoeding!

Theatergroep Suburbia

In de periode van 19 juni tm 28 juli toveren we de overkapte schuur van de Stadsboerderij Almere op de Kemphaan om tot Theater en Restaurant. In het theater wordt de geweldige voorstelling Carnage gespeeld en voor aanvang van de voorstelling is er de mogelijkheid tot dineren. Wij zijn op zoek naar enthousiaste (betaalde) vrijwilligers voor de spoelkeuken die er samen met ons voor willen zorgen dat het publiek een fantastische en onbezorgde avond beleefd. Wat bieden we? Een dagvergoeding van maximaal €50, een fantastische zomer op Stadsboerderij Almere, meedraaien binnen een gezellig en jong team en een kijkje achter de schermen bij een theaterproductie. Tevens ontvang je het Suburbia crewshirt, consumptiemunten en de mogelijkheid om de voorstelling te bekijken. We nodigen alle vrijwilligers graag uit voor een voorstelavond met proefdiner in de week voorafgaand aan de voorstellingsperiode. Wanneer spelen we? We spelen van woensdag 19 juni tot zondag 28 juli. Op woensdag t/m zaterdag begint de voorstelling om 20:30. Op zondag spelen we een matinee die begint om 15:00. Wie zoeken we? Wij zoeken vrijwilligers die op de dagen van de avondvoorstelling met diner aanwezig kunnen zijn: woe t/m zat van 17:00 tot 22:00. (Tijden onder voorbehoud.) De taken in de spoelkeuken zijn: • Zorg dragen voor het schoonmaken en opruimen van het servies • Kleine schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren in en rondom de keuken • Helpen met de breek en opbouw van het restaurant i.v.m. de boerenmarkt

Structureel
Jongeren