csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gastvrouw/heer & sfeermaker

Ben jij een ochtendmens en hou je van het creëren van een warme en gezellige sfeer? Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die graag (een of meerdere keren) in de ochtend voor/met onze kleine groep oudere bewoners met dementie voor de koffie & thee wil zorgen en er een gezellig samenzijn van wil maken. Bij deze bijzondere groep ouderen spelen gezelschap en aanwezigheid een zeer belangrijke rol. Vind je het leuk om aansluiting te zoeken bij deze speciale groep en hen een beetje extra zorg en aandacht te geven? Dan horen we graag van je! Help mee om van elke ochtend een warm en hartelijk moment te maken voor onze bewoners met dementie. Jouw betrokkenheid kan een wereld van verschil maken in hun dagelijkse leven. Tijden: van 10:00 tot 12:00 uur. We kijken samen welke dag(en) het beste uitkomt.

Lees meer

structureel

Baarn

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ben jij een ochtendmens en hou je van het creëren van een warme en gezellige sfeer? Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die graag (een of meerdere keren) in de ochtend voor/met onze kleine groep oudere bewoners met dementie voor de koffie & thee wil zorgen en er een gezellig samenzijn van wil maken.
Bij deze bijzondere groep ouderen spelen gezelschap en aanwezigheid een zeer belangrijke rol. Vind je het leuk om aansluiting te zoeken bij deze speciale groep en hen een beetje extra zorg en aandacht te geven? Dan horen we graag van je! Help mee om van elke ochtend een warm en hartelijk moment te maken voor onze bewoners met dementie. Jouw betrokkenheid kan een wereld van verschil maken in hun dagelijkse leven.
Tijden: van 10:00 tot 12:00 uur. We kijken samen welke dag(en) het beste uitkomt.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Baarn

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SILVEREIN

Baarn

Gezelschapsmaatje Baarn en/of Lage Vuursche

SILVEREIN

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle manier om iets voor anderen te betekenen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere van onze oudere bewoners eens gezelschap willen houden! Het gaat vooral om het samen zijn, het menselijke contact, een goed gesprek voeren, misschien samen een spelletje spelen of iets heel anders ondernemen? Als gezelschapsmaatje kun je een wereld van verschil maken in het leven van onze bewoners. Wil jij graag iets moois bijdragen en waardevolle momenten delen met onze bewoners? Dan zijn wij op zoek naar jou! Maak van elke ontmoeting een bijzonder en betekenisvol moment.

Structureel
Baarn

Handverzorgers

SILVEREIN

Wil jij ouderen een moment van pure verwennerij bezorgen? Het ontmoetingscentrum zoekt enthousiaste vrijwilligers met warme handen die het leuk vinden om onze ouderen eens in de twee weken een uurtje te verwennen. Denk hierbij aan een ontspannende manicure, een zachte reiniging of een heerlijke handmassage met een hydraterende crème (deze wordt door ons geleverd). En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen jullie samen genieten van een heerlijk bakje koffie. Het is een kans om waardevolle verbindingen te leggen en deel uit te maken van een warme gemeenschap. Dus, als je wilt bijdragen aan het welzijn van ouderen en tegelijkertijd je eigen hart verwarmen, sluit je dan aan bij ons team van vrijwilligers. Jouw warme handen kunnen het verschil maken! Tijd: dinsdagmorgen van 10:30 tot 11:30 uur

Structureel
Baarn

Koffie schenkers

SILVEREIN

Zin in een heerlijk kopje koffie en een gezellig praatje? Word een koffiedeler bij Santvoorde! Breng de warmte van een verse kop koffie of thee rechtstreeks naar de kamers van onze bewoners. Het is niet zomaar een taak; het is een kans om onvergetelijke momenten te delen en waardevolle verbindingen te maken. Met slechts 90 minuten per ronde kun je een wereld van verschil maken in het leven van onze bewoners. Klaar om je hart en die van onze bewoners te verwarmen? Meld je aan als vrijwilliger en maak deel uit van ons cafeïne team. Wij zoeken iemand voor: Tijd: Zaterdagmiddag 13:45 tot 15:30 uur

Structureel
Baarn

Wandelmaatje om mee te verdwalen

SILVEREIN

Op zoek naar een avontuurlijke en verrijkende ervaring in de buitenlucht? Altijd al eens zin gehad om te verdwalen tijdens een wandeling met een onbekende buurtgenoot? Wandelen is het beste medicijn, maar voor sommigen is het niet zo vanzelfsprekend om naar buiten te gaan voor een wandeling. Wilt u helpen dit mogelijk te maken en regelmatig deze licht verslavende doch uiterst plezierige taak op u nemen? Misschien zelfs samen met een vriend(in) of buurtgenoot? Sommige bewoners maken gebruik van een hulpmiddel, maar dit geldt niet voor iedereen. Als u graag uw eigen conditie op peil wilt houden en tegelijkertijd kennis wilt maken met oudere buurtbewoners, dan is dit uw kans! Wij zoeken wandelmaatjes voor verschillende locaties. Dus, als u klaar bent voor een onvergetelijk avontuur en de frisse buitenlucht wilt delen met anderen, dan horen we graag van u! Maak van elke wandeling een bijzonder en waardevol moment voor onze bewoners. Wij zoeken wandelaars voor Baarn of Lage Vuursche

Structureel
Baarn

Fietsmaatje Duo-fiets

SILVEREIN

Op zoek naar een leuke manier om samen actief te zijn en eropuit te gaan? Wij zijn op zoek naar gezellige duo-fietsers die samen met een van onze oudere bewoners willen fietsen! Met onze duo-fiets zit je naast elkaar en geniet je samen van de frisse lucht en het buiten zijn. Let op: het gebruik van onzeduo-fiets kan zeer verslavend zijn en kan zelfs leiden tot een verbeterde conditie! Onze duo-fiets wordt ook elektrisch ondersteund, dus het is voor iedereen toegankelijk. Wil jij graag fietsen en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners? Laat het ons dan weten! We zijn op zoek naar duo-fietsers voor verschillende locaties. Dus, trek er samen gezellig op uit en beleef mooie momenten op de duo-fiets. Jouw gezelschap (en je beenspieren) maken het verschil! Wij zoeken fietsers voor Baarn en/of Lage Vuursche.

Structureel
Baarn

Biljart begeleider

SILVEREIN

Ben jij een kei in biljarten en vind je het leuk om anderen te laten kennismaken met deze prachtige sport? Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons wil komen helpen bij het biljarten in de grote hal van Santvoorde! Ben jij diegene die graag de keu ter hand neemt en de ivoren ballen over het groene laken beweegt middels een piqué, een carambole of een trekstoot? Dan zijn wij op zoek naar jou! De woensdagmiddag is ons favoriete moment, maar als dat niet schikt, staan we open voor andere tijden. Vanaf 13.00 uur heeft echter wel onze voorkeur. Breng je passie voor biljarten over op anderen en samen kunnen we van elke speelsessie een gezellig en sportief evenement maken! Tijd: woensdagmiddag van 13.00-15:00 uur heeft onze voorkeur maar anders in overleg.

Structureel
Baarn

Creatieve sfeermakers

SILVEREIN

Bij onze creatieve maandagmiddagen zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om onze ouderen te ondersteunen bij allerlei creatieve activiteiten, van het inkleuren tot het schilderen van objecten en meer! Niet alleen help je hen bij het ontdekken van hun artistieke kant, maar je draagt ook bij aan een gezellige en stimulerende sfeer. In ons warme en gastvrije team staat praktische hulp centraal, maar bovenal waarderen we humor en gezelligheid. Samen maken we van elke maandagmiddag een feestje waarbij we niet alleen kunst creëren, maar ook mooie herinneringen. Ben jij degene die onze ouderen wil helpen om hun creativiteit te laten bloeien? Sluit je dan aan bij ons oergezellige team! Tijd: maandagmiddag 14:00 tot 15:00 uur

Structureel
Baarn

Creatieve maatjes Lage Vuursche

SILVEREIN

Bijzonder creatieve vrijwilligers die kunnen kleuren, kaarten maken, knippen, plakken, het kan van alles zijn etc. Vind je het leuk om kwetsbare ouderen te ondersteunen in allerhande knutselpraktijken? Kan jij bovendien de creativiteit bij ouderen helpen ontluiken? Dan ben jij uitermate geschikt voor dit werk in ons gezellige team. Ben jij die creatieve vrijwilliger die interesse heeft? Ik hoor het graag. Je werkt met oudere bewoners op onze locatie op Elisabeth park in Lage Vuursche.

Structureel
Baarn

Muzikale vrijwilligers gevraagd

SILVEREIN

Ben jij een muzikaal talent met een hart voor ouderen? Wij zijn op zoek naar muzikale vrijwilligers die een muziekinstrument beheersen en graag willen spelen/optreden voor onze oudere bewoners! Als onderdeel van ons muzikale team krijg je de kans om wekelijks te rouleren tussen diverse locaties in Baarn en/of Lage Vuursche. Je brengt niet alleen melodieën, maar ook vreugde en troost aan onze bewoners. Of je nu een instrument bespeelt, zingt, of beide, jouw talenten zijn van onschatbare waarde. Ben jij klaar om onze ouderen te stimuleren en te verblijden met jouw muziek en een verschil te maken met elke noot die je speelt of zingt? Dan horen we graag van je! Tijd en frequentie zijn flexibel en kunnen in overleg worden bepaald, zodat het goed past bij jouw agenda.

Structureel
Baarn

Zwem begeleider gevraagd

SILVEREIN

Ben jij een waterliefhebber met een hart voor anderen? Wij zijn op zoek naar sportieve vrijwilligers die een van onze oudere bewoners van Huize Santvoorde willen ondersteunen/begeleiden bij het zwemmen bij zwembad De Trits in Baarn! Ben jij klaar om anderen te helpen genieten van de gezonde voordelen van zwemmen? Dan horen we graag van je! We streven ernaar om de zwemactiviteit 1 keer per week of per 2 weken te laten plaatsvinden. Als vrijwilliger bied je individuele begeleiding aan onze bewoner, wat betekent dat je een-op-een werkt en hen de ondersteuning en aanmoediging geeft die ze nodig hebben om veilig en met plezier te zwemmen. Maak een verschil door anderen te helpen hun zwemvaardigheden te verbeteren en te genieten van een actieve levensstijl. Tijd en frequentie zijn flexibel en kunnen in overleg worden bepaald, zodat het goed past bij jouw agenda.

Structureel
Baarn

Gym & Beweging ondersteuners

SILVEREIN

Ben jij enthousiast over bewegen op muziek en wil je anderen inspireren om actief te blijven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Op verschillende locaties bieden we beweegactiviteiten aan en we hebben vrijwilligers nodig die affiniteit hebben met deze activiteit. Kun jij een beweegactiviteit deels zelfstandig leiden of wil je hierbij ondersteuning bieden? Dan is dit jouw kans! Onder supervisie van een coach, kun je samen met anderen aan de slag om deelnemers in beweging te brengen en te houden. In de zomer oefenen we zelfs buiten, wat zorgt voor een extra dosis energie en frisse lucht. Kies een van onze drie locaties en kom bij ons team! Of het nu op maandagmiddag in Baarn is, dinsdagmiddag in Lage Vuursche, of donderdagochtend in Baarn, er is altijd een plekje voor jou om anderen te helpen genieten van beweging op muziek. of Maandagmiddag 14:00 tot 15:15 uur Noorderhof 70-68, Baarn of Dinsdagmiddag 15.30 tot 16.30 uur Merelhof, Lage Vuursche of Donderdagochtend 10:15 tot 11:30 uur Santvoorde, Baarn

Structureel
Baarn

Persoonlijk begeleider

SILVEREIN

Wil jij een verschil maken in het leven van mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken? Voor bewoners in Santvoorde die geen familie meer hebben, zoeken wij vrijwilligers die wekelijks begeleiding willen bieden bij allerhande praktische zaken. Denk aan samen kleding kopen, begeleiden naar de arts of therapeut, een gezellig praatje, soms een wandeling, kleine boodschapjes, en het regelen en adviseren van praktische zaken. Als vrijwilliger kun je een waardevolle steun en toeverlaat zijn voor deze bewoners. Heb jij interesse in het bieden van zinvolle begeleiding? Dan horen we graag van je! Samen kunnen we het leven van anderen nét dat beetje gemakkelijker en mooier maken.

Structureel
Baarn

Muziekmiddag Lage Vuursche

SILVEREIN

Ben jij klaar om een vleugje vreugde te brengen in het leven van anderen? In Lage Vuursche vindt 7 keer per jaar een betoverende muzikale donderdagmiddag plaats in de zaal van De Vuursche Bos. De bewoners van Elisabeth Park zijn uitgenodigd voor deze bijzondere gelegenheid, en we hebben jouw hulp nodig om hen te ondersteunen! Als vrijwilliger help je met het vervoer naar en van het Vuursche Bos, vaak met rolstoelen, en ben je aanwezig tijdens de muzikale middag zelf. Je zult zien hoe jouw aanwezigheid en ondersteuning een wereld van verschil maken voor de bewoners, die genieten van de muziek, de natuur en jouw gezelschap. Doe mee en maak deel uit van deze hartverwarmende ervaring. Jouw tijd en toewijding kunnen het verschil maken in het leven van anderen! Tijd en frequentie: elke laatste donderdagmiddag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur, 7x per jaar

Structureel
Baarn

Oproepbare Vrijwilligers

SILVEREIN

Wil jij flexibel zijn in je vrijwilligerswerk en een verschil maken wanneer dat nodig is? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die oproepbaar willen zijn voor verschillende activiteiten op locatie Santvoorde. Als je je hiervoor aanmeldt, kunnen we je oproepen wanneer er ondersteuning nodig is. We horen graag op welke dagen en tijden jij beschikbaar bent, zodat we je kunnen inplannen op momenten die voor jou passen. Momenteel zijn we specifiek op zoek naar oproepvrijwilligers voor de vrijdagmiddagactiviteiten in de zaal, maar ook voor eenmalige evenementen zoals muziekoptredens en speciale uitjes. Meld je vandaag nog aan als oproepvrijwilliger en help ons om samen een positief verschil te maken. Tijd: Tijd en frequentie zijn flexibel en kunnen in overleg worden bepaald, zodat het goed past bij jouw agenda.

Structureel
Baarn

Bloemschikkers gevraagd

SILVEREIN

Heb jij groene vingers en een passie voor bloemen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met affiniteit voor werken met bloemen en groen! Op verschillende locaties willen we graag de activiteit bloemschikken introduceren, en daar hebben we jouw hulp bij nodig. We zoeken vrijwilligers die deze activiteit kunnen leiden, onder supervisie van een coach. Samen willen we deze creatieve bezigheid tot bloei laten komen en een positieve impact maken op het welzijn van anderen. Ben jij klaar om je liefde voor bloemen te delen en anderen te inspireren? We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Meld je aan en laat samen met ons de bloemen bloeien! Tijd en frequentie zijn flexibel en kunnen in overleg worden bepaald, zodat het goed past bij jouw agenda.

Structureel
Baarn

Ondersteuner Koersbal

SILVEREIN

Ben jij klaar voor een uitdagend en gezellig balspel zoals onze koersbal activiteit in Santvoorde? Koersbal is een uniek spel dat lijkt op jeu-de-boules, maar met een twist. De ballen hebben een afwijking naar links of rechts, waardoor strategie en precisie een grote rol spelen. Als speler moet je bedenken welke koers je bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de 'jack' (het doel) te komen. Ben jij enthousiast om dit spel te begeleiden en anderen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Structureel
Baarn

Vrijwilliger weeksluiting

SILVEREIN

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de weeksluiting van Santvoorde? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij deze bijzondere bijeenkomst! De weeksluiting is een moment waarop een voorganger samen met de bezoekers/bewoners van Santvoorde even kort stilstaat bij de afgelopen week en hier zingeving in zoekt middels de bijbel. Samen zingen we enkele religieuze liederen en daarna praten we nog even na onder het genot van een kopje thee of koffie. Als vrijwilliger help je ons ook om de ruimte klaar te maken, enkele bewoners op te halen en weer terug te brengen na afloop. Jouw hulp draagt bij aan een warme en betekenisvolle ervaring voor onze bewoners. Dus, als dit iets is wat jou aanspreekt en je graag een steentje wilt bijdragen aan de weeksluiting van Santvoorde, dan horen we graag van je! Tijd: vrijdagavond 19:00 tot 20:00 uur

Structureel
Baarn

Ondersteuner ontmoetingsgroep De Tuinkamer

SILVEREIN

Ben jij klaar om een waardevolle steun te zijn voor onze medewerker en onze bewoners? Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die onze medewerker kan ondersteunen bij onze activiteiten voor onze oudere bewoners. Als vrijwilliger ben je een gesprekspartner, een spelpartner, een koffie- en theeschenker, een voorlezer van de krant en een helper bij kleine huishoudelijke taken. Maar bovenal ben je een bron van gezelligheid en sfeer voor onze bewoners die wat extra aandacht nodig hebben. Vind je het leuk om bij onze kleine groep ouderen aan te sluiten en hen te ondersteunen op een respectvolle en liefdevolle manier? Dan hebben wij een hele interessante en gezellige werkplek voor jou in gedachten. Maak een verschil in het leven van anderen door simpelweg aanwezig te zijn en een luisterend oor te bieden. Jouw betrokkenheid telt! Wij zoeken vrijwilligers voor een van de volgende dagen/tijden: - Zaterdagochtend 10:00 tot 13:00 uur - Zaterdagmiddag 15:00 tot 18:00 uur - Zondagochtend 10:00 tot 13:00 uur

Structureel
Baarn

Vrijwilliger muzikale spelactiviteit

SILVEREIN

Ben jij klaar om de melodieën van vreugde te laten klinken in ons ontmoetingscentrum? We zijn op zoek naar een vrijwilliger die onze muziekactiviteit wil begeleiden. Ben jij degene die de muzikale kwaliteiten en aspiraties van onze deelnemers naar nieuwe hoogten kan brengen? Bij ons draait het om eigenheid en originaliteit, waarbij jouw creatieve input van harte welkom is. Onze muziekactiviteit omvat diverse muziekspellen, zangactiviteiten, muziek-dvd's en nog veel meer. Kortom, een waar muzikaal feestje! Ben je klaar om samen met ons een muzikaal avontuur aan te gaan, neem dan snel contact met ons op. Laten we samen muziek maken en levens verrijken met elke noot! Deze activiteit duurt anderhalf tot twee uur en vindt 1 keer per 7 of 14 dagen plaats. Het tijdstip en de dag kunnen in overleg worden bepaald, zodat het perfect past bij jouw agenda.

Structureel
Baarn

Vrijwilliger Ontmoeting & Activiteiten Plein

SILVEREIN

Bij Silverein maken we een spannende overstap naar een nieuwe en moderne wijze van eet- en drankverstrekking. In opmaak naar deze verandering zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die graag onze bezoekers willen verwelkomen en ondersteunen in de uitleg en transitie naar dit vernieuwende concept van moderne voedselautomaten, alsmede het uitserveren en opruimen van eten/drinken bij activiteiten en ontmoetingen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen en uitleg mbt het gebruik van onze nieuwe voedselautomaten maar natuurlijk ook voor een gezellig praatje. Je draagt zorg voor de voedselautomaten inzake bijvullen, reinigen en melden van klachten, storingen of defecten aan de leidinggevende. Daarnaast zorg je voor het opruimen en schoonhouden van tafels en stoelen in de eetruimte, alsmede het transport van vaatwerk naar de afwaskeuken. Mocht je je meer aangetrokken voelen tot slechts één van deze onderdelen, dan is hier ook ruimte voor. Vanaf 2 september 2024 starten we gedurende 6 weken met een testfase waarin wij willen beoordelen of en hoe we met deze nieuwe vorm willen doorgaan. Wij nodigen graag iedereen uit die zich herkent in een van deze taken. De frequentie en tijd betreft in eerste instantie alle dagen tussen 12:00 en 14:00 uur. Andere tijden zijn in overleg. Ben jij klaar om deel uit te maken van deze spannende innovatieve transitie en een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn van onze bezoekers? Solliciteer nu en help ons bij het creëren van een gastvrije en moderne eet- en drinkervaring bij ons Ontmoeting & Activiteiten Plein! Hoofdtaken: 1. Gastvrouw/heer zijn en ondersteuning bieden in de eet/drinkgelegenheden 2. Het serveren van eten/drinken bij activiteiten en ontmoetingen Ad 1. Gastvrouw/heer zijn en ondersteuning bieden in de eet/drinkgelegenheden - Het verwelkomen van cliënten, bezoekers en medewerkers in de eet- en drinkgelegenheid - Het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen over het automatische systeem van verstrekking en betaling van eten en drinken - Het beantwoorden van vragen van cliënten, bezoekers en medewerkers met betrekking tot onze voedselautomaten en het Ontmoeting & Activiteiten Plein. - Het serveren van eten en drinken dat niet via de automaat wordt aangeboden - Het zorgen voor het tijdig bijvullen van de aanwezige automaten - Het schoonhouden van automaten en gebruikte materialen volgens richtlijnen - Het opruimen en schoonhouden van tafels, stoelen - Het verzorgen van de transport van vaatwerk naar afwaskeuken - Het melden van bijzonderheden, problemen, klachten, storingen en defecten aan automaten aan de leidinggevende - Het meedenken en doorverwijzen naar de juiste persoon bij vragen van algemene aard Resultaat: Cliënten, bezoekers en medewerkers voelen zich welkom en ondersteund bij vragen in de eet- & drinkgelegenheid. De eet- en drinkgelegenheid en inventaris is op orde, opgeruimd en schoongemaakt. Ad 2. Het serveren van eten/drinken bij activiteiten en ontmoetingen - Het meewerken bij de voorbereiding van activiteiten en ontmoetingen - Het serveren/ verstrekken van eten en drinken bij activiteiten en ontmoetingen - Het verzorgen van de koffie en theevoorziening bij vergaderingen na afloop het opruimen in de vergaderruimte Resultaat: Het eten en drinken tijdens activiteiten en ontmoetingen is tijdig en naar tevredenheid geserveerd/ verstrekt en na afloop is alles opgeruimd en schoongemaakt. Kennis Kennis op minimaal het niveau van een vmbo-opleiding en open staan om te worden getraind in voedselveiligheid (HACCP). Zelfstandigheid De taken worden binnen vastgestelde regels en instructies zelfstandig verricht. Problemen in de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden worden zoveel als mogelijk zelf opgelost. Terugval is mogelijk op de medewerker eten & drinken of de leidinggevende Sociale vaardigheden Een representatieve houding en klantvriendelijke en gastvrije opstelling in contacten met cliënten, bezoekers en medewerkers is noodzakelijk waarbij tact en hulpvaardigheid van belang zijn Uitdrukkingsvaardigheid Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is nodig in de omgang met de cliënten, bezoekers en de contacten met andere vrijwilligers en medewerkers Enige schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is nodig. Er worden eisen gesteld aan oplettendheid bij dat de cliënten en bezoekers geholpen zijn, automaten gevuld zijn, tafels opgeruimd en schoon zijn Overige functie eisen Er worden eisen gesteld aan geduld en correct gedrag in de contacten met cliënten en bezoekers hygiëne en netheid zijn vereist

Project
Baarn

Schilder ondersteuning Lage Vuursche

SILVEREIN

Ben jij klaar om je artistieke talent te delen en tegelijkertijd een waardevolle impact te maken? In Lage Vuursche zoeken we enthousiaste vrijwilligers die ons team willen versterken. Als je het leuk vindt om kwetsbare ouderen te ondersteunen in onze schildercursus, dan is dit jouw kans! We zoeken vrijwilligers die de creativiteit bij ouderen willen helpen ontluiken, en die graag ondersteuning bieden bij alle aspecten van de activiteit, van voorbereiding tot afronding, en natuurlijk het schenken van een kopje koffie of thee. Je werkt samen met andere vrijwilligers en onder de supervisie van een coach, dus je staat er nooit alleen voor. Tijd: donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur

Structureel

Anderen bekeken ook

Baarn

Zwem begeleider gevraagd

SILVEREIN

Ben jij een waterliefhebber met een hart voor anderen? Wij zijn op zoek naar sportieve vrijwilligers die een van onze oudere bewoners van Huize Santvoorde willen ondersteunen/begeleiden bij het zwemmen bij zwembad De Trits in Baarn! Ben jij klaar om anderen te helpen genieten van de gezonde voordelen van zwemmen? Dan horen we graag van je! We streven ernaar om de zwemactiviteit 1 keer per week of per 2 weken te laten plaatsvinden. Als vrijwilliger bied je individuele begeleiding aan onze bewoner, wat betekent dat je een-op-een werkt en hen de ondersteuning en aanmoediging geeft die ze nodig hebben om veilig en met plezier te zwemmen. Maak een verschil door anderen te helpen hun zwemvaardigheden te verbeteren en te genieten van een actieve levensstijl. Tijd en frequentie zijn flexibel en kunnen in overleg worden bepaald, zodat het goed past bij jouw agenda.

Structureel
Baarn

Gym & Beweging ondersteuners

SILVEREIN

Ben jij enthousiast over bewegen op muziek en wil je anderen inspireren om actief te blijven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Op verschillende locaties bieden we beweegactiviteiten aan en we hebben vrijwilligers nodig die affiniteit hebben met deze activiteit. Kun jij een beweegactiviteit deels zelfstandig leiden of wil je hierbij ondersteuning bieden? Dan is dit jouw kans! Onder supervisie van een coach, kun je samen met anderen aan de slag om deelnemers in beweging te brengen en te houden. In de zomer oefenen we zelfs buiten, wat zorgt voor een extra dosis energie en frisse lucht. Kies een van onze drie locaties en kom bij ons team! Of het nu op maandagmiddag in Baarn is, dinsdagmiddag in Lage Vuursche, of donderdagochtend in Baarn, er is altijd een plekje voor jou om anderen te helpen genieten van beweging op muziek. of Maandagmiddag 14:00 tot 15:15 uur Noorderhof 70-68, Baarn of Dinsdagmiddag 15.30 tot 16.30 uur Merelhof, Lage Vuursche of Donderdagochtend 10:15 tot 11:30 uur Santvoorde, Baarn

Structureel
Baarn

Persoonlijk begeleider

SILVEREIN

Wil jij een verschil maken in het leven van mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken? Voor bewoners in Santvoorde die geen familie meer hebben, zoeken wij vrijwilligers die wekelijks begeleiding willen bieden bij allerhande praktische zaken. Denk aan samen kleding kopen, begeleiden naar de arts of therapeut, een gezellig praatje, soms een wandeling, kleine boodschapjes, en het regelen en adviseren van praktische zaken. Als vrijwilliger kun je een waardevolle steun en toeverlaat zijn voor deze bewoners. Heb jij interesse in het bieden van zinvolle begeleiding? Dan horen we graag van je! Samen kunnen we het leven van anderen nét dat beetje gemakkelijker en mooier maken.

Structureel
Baarn

Gezelschapsmaatje Baarn en/of Lage Vuursche

SILVEREIN

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle manier om iets voor anderen te betekenen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere van onze oudere bewoners eens gezelschap willen houden! Het gaat vooral om het samen zijn, het menselijke contact, een goed gesprek voeren, misschien samen een spelletje spelen of iets heel anders ondernemen? Als gezelschapsmaatje kun je een wereld van verschil maken in het leven van onze bewoners. Wil jij graag iets moois bijdragen en waardevolle momenten delen met onze bewoners? Dan zijn wij op zoek naar jou! Maak van elke ontmoeting een bijzonder en betekenisvol moment.

Structureel
Baarn

Koffie schenkers

SILVEREIN

Zin in een heerlijk kopje koffie en een gezellig praatje? Word een koffiedeler bij Santvoorde! Breng de warmte van een verse kop koffie of thee rechtstreeks naar de kamers van onze bewoners. Het is niet zomaar een taak; het is een kans om onvergetelijke momenten te delen en waardevolle verbindingen te maken. Met slechts 90 minuten per ronde kun je een wereld van verschil maken in het leven van onze bewoners. Klaar om je hart en die van onze bewoners te verwarmen? Meld je aan als vrijwilliger en maak deel uit van ons cafeïne team. Wij zoeken iemand voor: Tijd: Zaterdagmiddag 13:45 tot 15:30 uur

Structureel
Baarn

Ondersteuner Koersbal

SILVEREIN

Ben jij klaar voor een uitdagend en gezellig balspel zoals onze koersbal activiteit in Santvoorde? Koersbal is een uniek spel dat lijkt op jeu-de-boules, maar met een twist. De ballen hebben een afwijking naar links of rechts, waardoor strategie en precisie een grote rol spelen. Als speler moet je bedenken welke koers je bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de 'jack' (het doel) te komen. Ben jij enthousiast om dit spel te begeleiden en anderen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Structureel
Eemnes

Enthousiaste dierenvriend gezocht!

Stichting Het Spookbos

Voor onze kinderboerderij zijn wij op zoek naar een enthousiaste dierenvriend die in de weekenden gastheer-/of vrouw voor onze bezoekers wil zijn. Stichting Het Spookbos is een kinderboerderij, een NME-centrum en tevens bieden wij professionele zorg op maat aan kinderen en jongvolwassenen met ontwikkelingsproblematiek. Op de kinderboerderij komt jong en oud om gezellig samen te zijn met onze dieren en om te spelen in ons spookbos. Bent u diegene die het fijn vindt om het visitekaartje van Het Spookbos te zijn? Neem dan snel contact met ons op.

Structureel
Baarn

Vrijwilliger weeksluiting

SILVEREIN

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de weeksluiting van Santvoorde? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij deze bijzondere bijeenkomst! De weeksluiting is een moment waarop een voorganger samen met de bezoekers/bewoners van Santvoorde even kort stilstaat bij de afgelopen week en hier zingeving in zoekt middels de bijbel. Samen zingen we enkele religieuze liederen en daarna praten we nog even na onder het genot van een kopje thee of koffie. Als vrijwilliger help je ons ook om de ruimte klaar te maken, enkele bewoners op te halen en weer terug te brengen na afloop. Jouw hulp draagt bij aan een warme en betekenisvolle ervaring voor onze bewoners. Dus, als dit iets is wat jou aanspreekt en je graag een steentje wilt bijdragen aan de weeksluiting van Santvoorde, dan horen we graag van je! Tijd: vrijdagavond 19:00 tot 20:00 uur

Structureel
Utrecht, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Rhenen, Veenendaal, Zeist, Houten, Nieuwegein, De Ronde Venen

Noodhulpteamlid regio Utrecht

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam op oproepbasis en ondersteun medische professionals bij een crisissituatie. LET OP: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen (zie kopje interesse). 50.000 mensen werden in Limburg geëvacueerd wegens overstromingen in de zomer van 2021. Bij de vacature op de Rode Kruis website kun je in een filmpje meekijken hoe Noah en Naomi het Noodhulpteam helpen. Ook kun je daar andere vrijwilligers zien die vertellen over hun werk als Noodhulpteamlid. Wat ga je doen? Jij: • voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode) • draagt slachtofferinformatie over en doet administratie (zoals slachtofferregistratie) • signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is de Revised Trauma Score. • werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie) • faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen • kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid. • zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving • assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag. • biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost Als hulpverlener ben je: • 18 jaar of ouder • actief in de evenementenhulpverlening (basisproces) • mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor het team Utrecht is dat Utrecht. • bereid een pager (pieper) te dragen • flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig • een teamspeler • fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader) Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. Wat breng je mee? Jij hebt: • kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar • het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen • een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling • een ingevulde werkgeversverklaring • minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands • incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident Wat krijg je? • leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk! • een vrijwilligersovereenkomst • de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander • relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz • doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening • ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen • een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis • in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten Interesse? Meer weten over de functie? Neem contact op met Iris van Dijk van het district Gooi en Utrecht. Direct solliciteren? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of gebruik de knop “Solliciteer nu” op de website van Rode Kruis regio Gooi en Utrecht. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten. Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener? Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam. Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij hopen je snel te ontmoeten! Het Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruitzetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Structureel
Utrecht, Houten, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Nieuwegein, Rhenen, De Ronde Venen, Veenendaal, Zeist

Gastdocent EHBO (vrijwillig)

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis? Wij zoeken een gastdocent EHBO voor +/- 10 gastlessen per jaar, met ca. 4 keer per jaar een andere activiteit. Doe je mee? Wat ga je doen? Je gaat ongeveer 10 keer per jaar EHBO gastlessen geven aan kinderen van de basisschool, scouting of sportclub. Je geeft, bij voorkeur samen met een collega-vrijwilliger, gastlessen van 1 of 2 uur. Je gebruikt het boeiende, interactieve lesmateriaal van het Rode Kruis en past dit zo toe dat de kinderen geboeid zijn en actief meedoen met de les. Je legt theoretische zaken begrijpelijk uit, demonstreert EHBO-handelingen en begeleidt kinderen bij het zelf uitvoeren van deze EHBO-handelingen. Je wordt onderdeel van een team van educatie vrijwilligers van district Utrecht. Vind je het leuk om kinderen iets te leren en contacten te leggen? Dan komen wij graag met jou in contact. Wat breng je mee? • Je vindt het leuk om met jongeren te werken en staat graag voor een groep • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden • Je beschikt over een EHBO-diploma of bent bereid die te halen • Je hebt affiniteit met EHBO en het onderwijs aan kinderen • Je bent bereid om training te volgen en feedback te geven en te krijgen van collega-vrijwilligers • Je hebt tijd beschikbaar om minimaal 10 keer per jaar overdag de gastlessen te geven • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Nederlandse Rode Kruis • Het spreekt je aan ambassadeur voor het Rode Kruis te zijn. Wat krijg je? • De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren aan het vergroten van de EHBO-kennis, de handelingsperspectieven én de hulpbereidheid van kinderen in district Utrecht. • Je wordt ondersteund en getraind door het Rode Kruis. • Je doet ervaring op met het lesgeven aan kinderen. • Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen een enthousiaste vrijwilligersgroep • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk • Meedraaien in inspirerende activiteiten gericht op de Jeugd • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. Interesse? Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Meriam Verhoef, Rode Kruis district Gooi en Utrecht. Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of solliciteer via onze website. Dit kan door óp onze website bij de vacature te klikken op de knop 'Solliciteer nu. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel