Coach met geduld en aandacht

Coach met geduld en aandacht

Regelmatig
Haarlemmermeer
 • Begeleiding & coaching
 • Sociaal & welzijn
 • Rolstoeltoegankelijk

Wil jij deelnemers helpen om te starten met vrijwilligerswerk?
Heb jij ervaring met - of een opleiding gedaan voor Coaching? Wil jij inwoners uit Haarlemmermeer net even dat drempeltje overhelpen en begeleiden in hun nieuwe vrijwilligerswerk? Als jij in staat bent om naast iemand te gaan staan en de deelnemer een serieuze kans wil bieden om mee te draaien in de samenleving. Dan zoeken we jou!

Wie zijn de deelnemers:
Deelnemers zijn mensen die gemotiveerd zijn om iets bij te dragen aan de maatschappij, maar waarvoor betaald werk niet haalbaar is. Mensen die op zoek zijn naar een zinvolle invulling van hun dag, maar die de stap naar vrijwilligerswerk niet zo makkelijk maken.
Deelnemers worden voorgedragen door de gemeente of door sociaal werkers van Meerwaarde. Belangrijkste voorwaarde voor deelname is een intrinsieke motivatie om aan dit project mee te doen.

Coachings traject:
Na een kennismaking zul je 3 weken tot ½ jaar gesprekken voeren, ca 1x per week. Met aandacht en geduld gaan jullie samen op zoek naar een passende invulling. Wellicht doen jullie een talenten test of gaan jullie op bezoek bij vrijwilligers organisaties om de sfeer op te snuiven.
Nadat een keuze voor vrijwilligerswerk is gemaakt, zul je ook de 1e periode de deelnemer nog coachend terzijde staan. Uiteindelijk neemt de deelnemer zelf weer de regie in handen.

De Coaches:
Vrijwillige coaches zijn mensen die een coaching-opleiding hebben gevolgd en/of mensen die door (vrijwilligers)werk - ervaring of levenservaring de competenties hebben verworven om een volwaardig coaching traject te kunnen bieden.
Als coach bouw je met aandacht en geduld aan een vertrouwensband. Samen ga je achterhalen wat een leuke, zinvolle en haalbare vrijwilligers klus zou zijn voor de deelnemer. Je helpt de deelnemer om blij te zijn met kleine stappen.
In een periode van enkele weken tot maximaal een half jaar biedt je ondersteuning in het denkproces, in het zetten van de eerste stappen, en vervolgens in de 1e periode waarin de deelnemer daadwerkelijk als vrijwilliger aan de slag is gegaan.

Organisatie:
Na een kennismaking gaan we een team van coaches vormen.
Eens in de één of twee maanden zal de projectleider een intervisie bijeenkomst organiseren en/of desgewenst andere workshops.

Voor uitgebreide achtergrond informatie kun je terecht bij Josefine Scheepmaker, projectleider.

 • De hulpvraag van Josefine is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar
 • Josefine is eerder via deze website geholpen
 • Josefine heeft één bedankje ontvangen
Laat Josefine weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Coach met geduld en aandacht" van Josefine.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo MeerWaarde welzijn
Geplaatst door:
Profielfoto van Josefine
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Josefine
 • De hulpvraag van Josefine is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar
 • Josefine is eerder via deze website geholpen
 • Josefine heeft één bedankje ontvangen
 • Rolstoeltoegankelijk

Meer hulpvragen van Josefine namens MeerWaarde welzijn

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Extra gezelligheid door jouw ondersteuning Haarlemmermeer Gastvrijheid & horeca, Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap
  Maak kennis met de dynamiek van het Contact Haarlemmermeer Gastvrijheid & horeca, Activiteitenbegeleiding, Creativiteit & muziek