csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wandel je mee?

Voel je de wind over je gezicht strijken? Je haren in de war. Je ogen dichtgeknepen als je tegenwind hebt. Nat haar als het heeft geregend. De geuren ruiken van het jaargetijde. Als de zon schijnt heerlijk je gezicht in het zonnetje. Lekker op een bankje zitten en luisteren naar de vogels die om je heen fluiten. Een praatje maken met je wandelmaatje Allemaal kleine dingen die voor jou en anderen waarschijnlijk heel gewoon zijn. En waar we niet snel bij stil staan. Voor ons is het wat minder gewoon. Voor ons is het soms lastig om er even uit te gaan. Wij hebben een vorm van dementie of zijn lichamelijk beperkt en daarom niet in staat om zelfstandig een blokje om te lopen. Er is altijd begeleiding voor ons nodig om mee te gaan. En omdat we al wat ouder zijn gaat bewegen ook wat minder goed. Er wordt wel veel aangeboden op beweeg gebied, maar een buiten activiteit zoals wandelen schiet er nog wel eens bij in. Dit willen we graag anders zien. Ben jij diegene die dit samen met ons zou willen oppakken? Samen met een aantal andere bewoners willen we graag op donderdagmiddag gaan wandelen tussen 14.00 en ca 15.00 uur. Het liefst natuurlijk iedere donderdag, maar we snappen dat dit niet altijd haalbaar is. We willen met meerdere personen op stap. Daarom hebben we best een aantal mensen nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om op een andere dag 1 op 1 te gaan wandelen. Als het regent of het is te warm (boven de 25 graden) dan wordt er niet gewandeld. Misschien kun je dan individueel iets met ons doen. Wie ben jij? Het belangrijkste is, is dat je er zin in hebt en dat je duidelijk Nederlands kunt spreken. Dat is omdat sommige van ons wat minder goed horen. En je vind het niet erg om een rolstoel te duwen. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, is dat geen probleem. Je krijgt uitleg wat je wel of wat je niet moet doen. Oja, je hoeft niet de vierdaagse met ons te lopen hoor. Een stukje door de wijk vinden we eigenlijk al heel erg leuk. Wat heeft Castrovalva jou te bieden? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's. * je breid je sociale contacten uit. * Het is ook voor jou een leuke dagbesteding. * woon je wat verder weg van Castrovalva dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden. * Er zijn overleggen waarbij we jou kennis erg op prijs stellen Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en bel of mail voor meer informatie naar Marèl, zij regelt alles voor ons op dit gebied.

Lees meer

structureel

Almere

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voel je de wind over je gezicht strijken?
Je haren in de war.
Je ogen dichtgeknepen als je tegenwind hebt.
Nat haar als het heeft geregend.
De geuren ruiken van het jaargetijde.
Als de zon schijnt heerlijk je gezicht in het zonnetje.
Lekker op een bankje zitten en luisteren naar de vogels die om je heen fluiten.
Een praatje maken met je wandelmaatje

Allemaal kleine dingen die voor jou en anderen waarschijnlijk heel gewoon zijn. En waar we niet snel bij stil staan.

Voor ons is het wat minder gewoon. Voor ons is het soms lastig om er even uit te gaan.
Wij hebben een vorm van dementie of zijn lichamelijk beperkt en daarom niet in staat om zelfstandig een blokje om te lopen. Er is altijd begeleiding voor ons nodig om mee te gaan.
En omdat we al wat ouder zijn gaat bewegen ook wat minder goed.
Er wordt wel veel aangeboden op beweeg gebied, maar een buiten activiteit zoals wandelen schiet er nog wel eens bij in.
Dit willen we graag anders zien.

Ben jij diegene die dit samen met ons zou willen oppakken?
Samen met een aantal andere bewoners willen we graag op donderdagmiddag gaan wandelen tussen 14.00 en ca 15.00 uur.
Het liefst natuurlijk iedere donderdag, maar we snappen dat dit niet altijd haalbaar is.
We willen met meerdere personen op stap. Daarom hebben we best een aantal mensen nodig.

Uiteraard is het ook mogelijk om op een andere dag 1 op 1 te gaan wandelen.

Als het regent of het is te warm (boven de 25 graden) dan wordt er niet gewandeld.
Misschien kun je dan individueel iets met ons doen.

Wie ben jij?
Het belangrijkste is, is dat je er zin in hebt en dat je duidelijk Nederlands kunt spreken. Dat is omdat sommige van ons wat minder goed horen.
En je vind het niet erg om een rolstoel te duwen. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, is dat geen probleem. Je krijgt uitleg wat je wel of wat je niet moet doen.
Oja, je hoeft niet de vierdaagse met ons te lopen hoor. Een stukje door de wijk vinden we eigenlijk al heel erg leuk.

Wat heeft Castrovalva jou te bieden?
* Je gaat werken met een enthousiast team van collega's.
* je breid je sociale contacten uit.
* Het is ook voor jou een leuke dagbesteding.
* woon je wat verder weg van Castrovalva dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed.
* Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden.
* Er zijn overleggen waarbij we jou kennis erg op prijs stellen

Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en bel of mail voor meer informatie naar Marèl, zij regelt alles voor ons op dit gebied.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Almere

Impact

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Almere

Meditatie maatje

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor twee vrouwelijke bewoners van ons woonzorgcentrum Castrovalva, zijn wij opzoek naar een dame of heer die een uurtje per week samen met de dames zouden willen mediteren. Door lichamelijke klachten vinden zij het lastig om te ontspannen en mediteren helpt hen hierbij. Ben jij een rustig persoon die een uurtje per week overheeft om samen met deze gezellig dames te mediteren? Dan nodig ik je graag uit om te reageren op deze vacature. Dag en tijd zijn in overleg.

Structureel
Almere

Vliegende keep met vlotte babbel gezocht!

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor onze afdeling Somatiek, bestaande uit drie etages, zijn wij per direct opzoek naar iemand die het leuk vindt om onze bewoners te voorzien van een kopje koffie of thee . LET OP: Het betreft vacature op dinsdag e/o vrijdagmiddag van 14.45 - 16.00 uur . Mocht je interesse hebben om een of meerdere middagen te willen komen helpen en onderdeel uit te maken van een leuk team, dan kun je je hiervoor aanmelden door een reactie achter te laten onder dit bericht, of een mail te sturen naar: [email protected]

Structureel
Almere

Samen is alles leuker

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor onze lieve bewoners op de afdelingen PG (bewoners met een vorm van dementie) en Somatiek (bewoners met een lichamelijke aandoening/beperking) zijn wij opzoek naar maatjes. Als maatje word je gekoppeld aan 1 bewoner. Ben jij of ken jij iemand die een uurtje per week over heeft en een bezoekje zou willen brengen om wat extra een op een aandacht te willen geven? Denk hierbij aan samen een spelletje doen, een wandeling maken of gewoon lekker samen kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Mocht je interesse hebben, dan nodig ik je graag uit om te reageren op via een bericht op dit platform. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen, zodat wij op korte termijn een kennismakingsgesprek kunnen inplannen.

Structureel
Almere

Gezelligheidsdier met vlotte babbel gezocht

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor de gezamenlijke huiskamer op de afdeling Somatiek van ons woonzorgcentrum Castrovalva in tussen de vaarten, zijn wij opzoek naar een gezellige gastvrouw/heer op de maandag en woensdagmiddag van 14.00 -16.00 uur. Het is de bedoeling dat je de bewoners motiveert om gezellig met z'n aan tafel te komen zitten en gezamenlijk een spelletje speelt of gewoon lekker wat kletst met elkaar. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee , die jij al hebt klaargezet. Het doel is namelijk een gezellig samenzijn. Je kunt er ook voor kiezen om de krant voor te lezen of een vragenspel te spelen om het gesprek op gang te helpen. Er zijn mogelijkheden genoeg en eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd. Mocht dit je aanspreken, dan ga ik graag met je in gesprek! Hartelijke groet en graag tot snel.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere, Dronten, Lelystad, Zeewolde, Noordoostpolder

Hoofd Bevolkingszorg 

Rode Kruis District Flevoland

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Het Rode Kruis opereert als noodhulporganisatie aanvullend aan de overheid en heeft een vaste plaats in de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing.  Het team Bevolkingszorg treedt op bij calamiteiten als ondersteuning van gemeenten en veiligheidsregio’s bij hun bevolkingszorgtaken. Het Rode Kruis staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van getroffen burgers. Denk bijv. aan de begeleiding en verzorging van bewoners die halsoverkop hun t(e)huis moeten verlaten. Voor het district Flevoland zijn wij op zoek naar een  Hoofd Bevolkingszorg 6-8 uur p/wk Wat ga je doen? • Je bent samen met de Coördinator Hulpverlening verantwoordelijk voor het in stand houden van een opgeleid en gemotiveerd Bevolkingszorgteam binnen het district;  • je signaleert de opleidingsbehoeften van het team hulpverleners, initieert oefeningen en zorgt voor voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de oefeningen;  • je draagt bij aan de jaarplanning voor Bevolkingszorg in het district;  • je zorgt voor een periodiek werkoverleg met teamleiders;  • je werkt op districtsniveau en voert structureel overleg met functionarissen in het district - denk aan contact met supportmedewerkers over opleiding en oefeningen of dagelijkse operationele afstemming met de coördinator Hulpverlening;  • je onderhoudt contacten met de afdelingen/locaties over trainingen of materiaalopslag  • je zorgt voor een optimale ondersteuning van het Bevolkingszorgteam m.b.t. kwaliteit, paraatheid, inzet en aflossing van hulpverleners;  • je signaleert knelpunten in de taakuitvoering na een inzet en/of oefeningen en werkt mee aan oplossingen;  • je ziet er in samenwerking met de Coördinator Hulpverlening op toe of er na een inzet behoefte is aan nazorg voor de vrijwilligers en regelt dit indien nodig;  • je ondersteunt tijdens een inzet in een actiecentrum de Rode Kruis teamleiders en vrijwilligers door middel van het organiseren van vervoer, verblijf en aflossing;  • je ondersteunt de Coördinator Hulpverlening met evaluaties. Wat breng je mee?   • minimaal HBO werk- en denkniveau • Je hebt de volgende modules (online) van het Rode Kruis gevolgd of bent bereid deze binnenkort te volgen:  - Welkom bij het Rode Kruis - Grondbeginselen van het Rode Kruis  - Mentale Eerste Hulp  • je hebt een geldig Rode Kruis certificaat ‘Uitgebreide EHBO’ of gelijkwaardig • je hebt een geldig Rode Kruis certificaat ‘Basiscursus Bevolkingszorg’ • je bent op de hoogte van alle modules die onderdeel zijn van de leerroute Bevolkingszorg inclusief teamleiders • je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring. Je moet als Hoofd Bevolkingszorg over een Rijbewijs A of B (E achter B en/ of C is pre) en een auto beschikken. Je bent mobiel bereikbaar (ook buiten kantooruren voor mogelijke ondersteuning bij een crisis). Je bent bereid om buiten de eigen woonplaats op te treden. Voor deze inzet is een VOG vereist. Wij bieden jou: Deze functie biedt je de mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn, het is zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Naast de benodigde training vooraf is er ruimte voor het volgen van andere trainingen en bijeenkomsten. Er wordt een vrijwilligersovereenkomst met je afgesloten. Je bent verzekerd gedurende je inzet voor het Rode Kruis. Geïnteresseerd? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger via [email protected]. Vertel iets over jezelf en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.  Heb je aanvullende vragen over deze functie, schroom dan niet om ze te stellen en stuur een mail aan: Pascal Toledo– Coördinator Hulpverlening Flevoland. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Almere, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten

Hoofd Noodhulpteam (Plaatsvervangend)

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. Het Noodhulpteam treedt op bij ongevallen en calamiteiten en houdt zich bezig met het ondersteunen van ambulancepersoneel en andere medische professionals. Bij de uitoefening van hun taken werkt het noodhulpteam in georganiseerd verband en wordt hierbij aangestuurd door een teamleider. Voor het district Flevoland zijn wij op zoek naar een Hoofd Noodhulpteam Plaatsvervangend Als Hoofd Noodhulpteam (plaatsvervangend) ben jij onderdeel van een van de noodhulpteams van het Rode Kruis. Je ondersteunt met het team de regionale ambulance dienst bij grootschalige geneeskundige bijstand op EHBO (Basic Life Support) niveau. Je verzorgt zogeheten T3 slachtoffers. Dit zijn (licht) gewonde slachtoffers die nog zelf in staat zijn om te kunnen lopen. Wat ga je doen? • Je zorgt mede voor het in stand houden van een opgeleid Noodhulpteam • Je motiveert en begeleidt hulpverleners bij de voorbereiding op de taakuitvoering • Je draagt zorg voor een optimale ondersteuning van het team met betrekking tot kwaliteit, paraatheid en inzet • Je houdt toezicht op het uitvoeren van vastgestelde procedures bij inzet en oefeningen • Je bewaakt mede de respons bij een inzet (en stuurt zo nodig bij) • Je informeert hulpverleners over nieuwe (beleids)ontwikkelingen • Je neemt deel aan besluitvormingsprocessen (landelijk en in het district) • Je neemt op operationeel gebied deel aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van oefeningen • Je stemt op operationeel niveau af met de Veiligheidsregio, Ambulancedienst en andere ketenpartners • Je ziet er op toe of er behoefte is aan psychosociale nazorg na een inzet • Je signaleert knelpunten, werkt mee aan oplossingen en schaalt op indien nodig  Het volgende profiel past bij jou: • Minimaal HBO werk- en denkniveau; • Spreekt, leest en schrijft de Nederlandse taal; • Heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden; • Heeft aantoonbare leidinggevende ervaring; • Heeft affiniteit met rampenhulpverlening; • Heeft een proactieve werkhouding en kan zelfstandig werken; • Is representatief en flexibel;  • Is in het bezit van rijbewijs B en eigen auto; • Is actief in de evenementenhulpverlening (basisproces), je hebt de leerroute evenementen eerste hulpverlener afgerond of bent beried deze te behalen. • Is mobiel bereikbaar en inzetbaar binnen 15 minuten (bereidheid tot het dragen van een pager) • Heeft een Ingevulde werkgeversverklaring (indien van toepassing), de werkgever is akkoord dat je bij alarmering direct weg kan; • Heeft kennis van de multidisciplinaire - crisisorganisatie, taken, rollen, bevoegdheden en procedures (of is bereid deze in korte tijd eigen te maken) • is bij een oproep in staat om binnen 45 minuten aanwezig te zijn op het Actiecentrum. Wij bieden jou: Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Geïnteresseerd? Reageer nu of heb je aanvullende vragen over deze functie, schroom dan niet om ze te stellen, ook dat kan dmv een berichtje achterlaten met je gegevens. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Lelystad, Dronten, Zeewolde, Urk, Noordoostpolder, Almere

Vrijwilliger Evenementenhulp Flevoland

Rode Kruis District Flevoland

Vrijwilligers van het Rode Kruis staan regelmatig klaar om Eerste Hulp te bieden bij kleine, grote en ook hele grote evenementen (sport, muziek, koningsdag, 5 mei etc). In Almere, Dronten, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de functie van Evenementenhulpverlener. Heb je een geldig EHBO-diploma, dan kan je al gauw aan de slag. Heb je die nog niet, dan kan je eerst de Uitgebreide EHBO-cursus doen bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis geeft haar vrijwilligers ook extra cursussen Evenementenhulpverlening, zodat je nog beter voorbereid hulp kunt verlenen. De cursus volgen en meelopen bij evenementen mag al voor je 18e verjaardag; voor zelfstandig meedraaien bij Eerste Hulpinzetten als hulpverlener moet je 18 jaar of ouder zijn. We verwachten van je dat je • je kan vinden in de grondbeginselen van het Rode Kruis • je steeds laat bijscholen, zodat je diploma’s geldig blijven (kan bij het Rode Kruis) • als vrijwilliger inzetbaar bent bij evenementen • stressbestendig bent • goed kan luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers • een teamspeler bent en ook zelfstandig kunt werken We bieden je • ervaring bij de wereldwijd grootste humanitaire noodhulporganisatie • opleidingen en bijscholingen • de mogelijkheid om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen • een vrijwilligersverzekering voor je Rode Kruisactiviteiten • een reiskostenvergoeding voor cursussen en inzetten Enthousiast geworden of meer informatie nodig? Gebruik dan de knop en laat je je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je. Hopelijk tot snel! Wil je ervaringen horen van vrijwilligers? Zoek bij YouTube op: Evenementenhulp Rode Kruis

Structureel
Almere

Samen fietsen met de duo fiets

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wie wil nu niet buiten zijn? Genieten van de natuur met de wind in je haren. Zo ook Klaas (*). Hij wil dit heel graag, maar hij heeft een probleem. Hij kan niet zelfstandig naar buiten. Dat komt door zijn beperking. Toch wil hij heel graag af en toe een fietstochtje maken. Kom jij met hem fietsen? Hij heeft een eigen speciale fiets waar iedereen op kan fietsen. Het is namelijk een duo-fiets. Die heeft 4 banden én elektrische ondersteuning. Fietsen is daarmee een makkie, je kunt niet vallen en jij hebt de controle over de fiets. Samen met jou geniet Klaas van de buitenlucht en de aandacht die jij aan hem geeft. (*) Klaas is een fictieve naam Dag & Tijd Het liefste eens per week. Fietsen kan overdag op door-de-weekse-dagen vanuit de dagbestedingslocatie van Klaas. Bijzonderheden Je fietst op het terrein van de locatie of in de wijk. Je hoeft niet ver te fietsen, een half uurtje in de week is al voldoende. Je fietst zelfstandig met Klaas, waarbij de begeleiding wel altijd telefonisch te bereiken is. Voor wie Het gaat om een volwassene met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Klaas communiceert niet door middel van spraak, maar door geluiden te maken. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen referenties opvragen Locatie informatie Klaas krijgt dagbesteding bij Triade Vitree, een locatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke groep heeft een begeleider. In de groep, die op zoek is naar een vrijwilliger, zijn cliënten die zelfstandig kunnen lopen en cliënten die gebruik maken van een rolstoel.

Structureel
Almere

Vrijwilliger Centrale Keuken AAP

Stichting AAP

minimaal 1 dag per twee weken van 08.30 tot 16:30 of van 14.00 tot 16.30 Vaste en/of flexibele dag(en) Vind jij het leuk om met een fijne groep mensen in een klein, gezellig en hecht team AAP te helpen? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! AAP is voor de afdeling Centrale Keuken op zoek naar vrijwilligers die het eten voor onze dieren willen klaarmaken. Wat ga je doen? De Centrale Keuken is een belangrijke afdeling binnen onze dierverzorging. Hier word dagelijks gezorgd dat al het eten voor onze dieren op tijd klaargemaakt is; van Chimpansee tot eekhoorn. Je helpt hierdoor direct mee aan het herstel en een goede gezondheid van onze dieren. Je werkt in een fijn team van mensen onder begeleiding van de coördinator Centrale Keuken en maakt het voer voor de dieren klaar aan de hand van digitale dieetlijsten. Ook breng je het voer naar de verschillende dierverzorgingsafdelingen. Je helpt met het schoonmaken in de voerkeuken en het wassen van de werkkleding van de dierverzorgers. Je helpt bij het ontvangen van groente, fruit en brokken en het onderhouden van het magazijn. Wat bieden we je? Een unieke werkplek waar je veel ervaringen opdoet Prettige en gezellige werksfeer Je werkt dichtbij de dieren waar AAP zich voor inzet Samenwerking met verschillende collega’s Wij vergoeden de kosten van je reis Gratis vegetarische lunch Mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Je werkt in een prachtige groene omgeving Wie ben jij? Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en je hebt interesse in het doel van Stichting AAP Je bent precies en kunt goed zelf werken maar ook in een (wisselend) team werken Je werkt netjes en schoon Je hebt een algemene kennis van Engels in spreken en lezen. Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo. Je bent in lichamelijk goede gezondheid. Graag in het bezit van rijbewijs B Meer weten of direct aanmelden? Voor vragen over het vrijwilligerswerk in de Centrale Keuken kun je contact opnemen met de Coördinator vrijwilliger & stagiaires via [email protected] of bel naar (+31)36 5238 735. Enthousiast en wil je je direct aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in.

Structureel
Almere

Gastvrouw / Gastheer

Parkhuys Almere

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het Parkhuys Almere. In ons centrum voor mensen die leven met en na kanker kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder "zelf in te vullen", betrokken bent en te alle tijde onze gasten en diens behoefte centraal stelt. Onze vrijwilligers zijn gewone mensen die gewone mensen ondersteunen in een ongewone situatie. Wil jij ook deel uitmaken van ons fantastische team neem dan contact op met Ruud.

Structureel
Almere

Projectmedewerker Maatjesproject gevraagd!

Humanitas Almere

Houd je van coachen, verbinden en ben je graag in contact met mensen? Dan zoeken we jou! Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van ons maatjesproject Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. Getrainde vrijwilligers worden hiervoor ingezet. Als vrijwillig projectmedewerker ben je de verbinder tussen de deelnemers en deze vrijwilligers. Je gaat op huisbezoek bij deelnemers om kennis te maken en vervolgens samen met de gekoppelde vrijwilliger om de Match tot stand te brengen. Daarna gaan zij van start en blijf jij op de achtergrond beschikbaar als aanspreekpunt voor vragen en treed je op als coach voor de vrijwilliger: je krijgt er ongeveer 5 tot 10 onder je hoede. Ook begeleid je de tussentijdse- en eindevaluatie met de deelnemer en vrijwilliger. Maar natuurlijk sta je hier niet alleen voor: je hebt regelmatig contact, overleggen, intervisies en bijeenkomsten met de andere vrijwillig projectmedewerkers en beroepskrachten. Wat we je vragen: Je bent 4 tot 8 uur per week beschikbaar (zelf in te delen), daarnaast vergaderen we 2 keer per maand op een vast moment; Je hebt ervaring met coaching of je hebt er aanleg voor en wilt je er graag verder in ontwikkelen; Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren; Je committeert je aan de waarden en doelstellingen van Humanitas; Je hebt goede sociale vaardigheden, kan goed luisteren en genuanceerd denken; Je woont in Almere. Wat we je bieden: Een zelfstandige en veelzijdige vrijwilligersfunctie die veel voldoening geeft; Gezelligheid en zingeving; Een uitgebreid trainingsprogramma en interessante themabijeenkomsten en intervisies; Een gezellig team en ondersteuning en begeleiding van beroepskrachten; Onkostenvergoeding en een mobiele telefoon in bruikleen; Een waardevolle referentie op je cv. Meer informatie en reageren: Heeft deze vacature je enthousiast gemaakt? Kom eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook als je twijfelt of de rol wel iets voor jou is, horen we graag van je. We kijken dan gewoon samen of het bij je past. Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met Karen.

Structureel
Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is?

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is? Help dan mee en wordt vrijwilliger bij het Buurtpreventieteam! Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die alert is op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Het kost je maximaal 2 uur per week en je loopt dan samen met andere vrijwilligers een rondje door jouw wijk waarbij je o.a. let op; kapotte verlichting, overlast en verdachte situaties, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing Een wijk met een buurtpreventieteam is een wijk waar doorgaans minder criminaliteit plaatsvindt. Dus kortom: we zoeken jou!

Structureel
Almere

Wandelmaatje gezocht voor in de middag

Zorggroep Almere, locatie De Kiekendief

Ben jij die sterke enthousiaste persoon die het fijn vindt om met een bewoner in een rolstoel een frisse neus te halen in de omgeving van De Kiekendief? Dit doe je samen met een groepje vrijwilligers 1x per week op donderdag van 13.45 t/m 15.00 uur. Dit kan ook op een maandagmiddag. Het kan ook 1 op 1 met een bewoner in overleg over de dag en tijd. In woonzorgcentrum De Kiekendief wonen zowel mensen die verzorging en ondersteuning nodig hebben, als mensen die zijn aangewezen op intensieve begeleiding en verpleging. De Kiekendief wil het mogelijk maken dat bewoners die hier wonen dat op zo'n manier kunnen doen, dat zij zich veilig, vertrouwd en vooral thuis voelen. Een dag kunnen hebben zoals de bewoner dat wil met behoud van eigen regie en zelfstandigheid. De bewoner staat hierin centraal en waar gastvrijheid onze tweede natuur is. Wie ben jij? Je bent minimaal 16 jaar Je bent sociaal en hebt affiniteit met ouderen Je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen Je hebt voldoende beheersing Nederlandse taal Je bent fysiek in staat met een rolstoel om te gaan. Wat bieden wij? Een zinvolle invulling van je vrije tijd Je kunt je sociale netwerk uitbreiden Ervaring opdoen en je talenten inzetten Aan je conditie werken tijdens de wandeling Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen is er een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag. Lijkt dit je leuk, meld je dan aan! Ik ga graag met je in gesprek!

Structureel
Almere

Vrolijke kantinevrijwilliger

Stichting AAP

AAP is voor de afdeling Kantine op zoek naar een vrijwilliger. Vind jij het leuk om samen met een klein team de lunch te bereiden voor alle medewerkers bij AAP? Dan is dit de vrijwilligersbaan voor jou! Wat ga je doen? Een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur zet je met met een klein team de lunch in de kantine klaar voor de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van AAP. Je maakt belegde broodjes en eenvoudige salades. Uiteraard horen opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in de kantine, de keuken en de voorraadruimte hier ook bij. Jouw beschikbare dagen worden afgestemd met de andere kantine vrijwilligers. Wat biedt AAP? Een unieke werkplek waar je veel werkervaring opdoet prettige en informele werksfeer samenwerking met allerlei (internationale) collega’s reiskostenvergoeding gratis lunch mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten Wat breng je mee? Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Stichting AAP Je bent gemotiveerd, representatief en vriendelijk Je bent graag in contact met andere mensen Je bent verantwoordelijk en werkt hygiënisch (HACCP regels) Je bent flexibel en kan zelfstandig werken Je bent een of twee keer per week van 10.30 uur tot 14.30 uur beschikbaar. Meer weten of direct solliciteren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther, Coördinator vrijwilligers via deze website. Wil je direct reageren, vul dan het aanmeldformulier op de website van AAP in.

Structureel